(עזרה) בנוגע לאימון חזה ורגליים

idoiloz

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
היי שלום לכולם, אני חדש בפורום אז מתנצל מראש אם אני כותב במקום/נוסח הלא נכון 😃

אני בן 21 משקל 65 גובה 1.74 ומתאמן כ8-9 חודשים סך הכל, אני מרוצה באופן כללי מהתוצאות אך יש לי שני שאלות -

1. כל כמה זמן מומלץ לבצע אימון חזה? המטרה שלי היא באמת להמשיך בפיתוח שלו והוא באמת התפתח מאז... אולם אני פוחד שאני מעמיס / לא מנצל כראוי את האימון. אני בעיקר עושה בנץ פרסים - פלאט ואינקליין בשילוב של פרפרים וכבלים.

2. לאחר אימון רגליים מאוד קשה לי להתאושש, לוקח לי משהו כמו שבוע לחזור ליכולת אופטימלית לאימון - חשוב לי לציין שהאימון הולך טוב ואני לא מרגיש קושי מיוחד . האם זה תקין? האימון רגליים מתבסס על סקוואטים , לג פרס ושרירי התאומים. אולי צריך להקל?

מאוד מצטער על החפירה תודה המון על התשובות!!

היי שלום לכולם, אני חדש בפורום אז מתנצל מראש אם אני כותב במקום/נוסח הלא נכון 😃

אני בן 21 משקל 65 גובה 1.74 ומתאמן כ8-9 חודשים סך הכל, אני מרוצה באופן כללי מהתוצאות אך יש לי שני שאלות -

1. כל כמה זמן מומלץ לבצע אימון חזה? המטרה שלי היא באמת להמשיך בפיתוח שלו והוא באמת התפתח מאז... אולם אני פוחד שאני מעמיס / לא מנצל כראוי את האימון. אני בעיקר עושה בנץ פרסים - פלאט ואינקליין בשילוב של פרפרים וכבלים.

2. לאחר אימון רגליים מאוד קשה לי להתאושש, לוקח לי משהו כמו שבוע לחזור ליכולת אופטימלית לאימון - חשוב לי לציין שהאימון הולך טוב ואני לא מרגיש קושי מיוחד . האם זה תקין? האימון רגליים מתבסס על סקוואטים , לג פרס ושרירי התאומים. אולי צריך להקל?

מאוד מצטער על החפירה תודה המון על התשובות!!
1. זה יכול להיות אחרי יומיים, אחרי שלושה ימים או אחרי ארבעה, זה תלוי ברמה שלך וביכולת שלך להתאושש.
2. שבוע זה לא ממש תקין. אתה כנראה צריך להוריד עומס או להוסיף אימוני התאוששות (סביר שאתה צריך להוריד עומס)

• פותח/ת השרשור
היי תודה על התגובה!

1. מבחינת חזה אני ממש מרגיש שאני יכול כל יום לצורך העניין ( כמובן שזה מוגזם לכן הייתה השאלה שלי) במידה ואעשה יום כן יום לא , האם זה אפקטיבי?
2. אנסה באמת להוריד עומס, שאלה טיפשית - מה זה אומר אימון התאוששות?

1. הייתי מאזן את החזה עם הכתפיים, ז"א אימון לחיצת חזה ואימון מילטרי פרס. לעבוד רק על החזה בלי עבודה על הכתפיים תוביל לבעיות בעתיד.
2. אימון התאוששות הוא אימון בעצימות נמוכה שנועד לשמר את התנועה במרחב, לשפצר את הטכניקה ולזרז את ההתאוששות לקראת האימון הבא.

מה המשקלים בסקוואט ומה נפח העבודה (סטיםXחזרות)?

• פותח/ת השרשור
1. קיבלתי ואכן אשלב, האם יום כן יום לא זה דבר חכם לעשות?
2. בעיקרון בסקוואטים אני עושה 6 חזרות (קודם מתחמם כמובן) של
פעמיים 12 חזרות משקל 10 ק"ג כל צד
פעמיים 10 חזרות משקל 15 ק"ג כל צד
פעמיים 8 חזרות משקל 20 ק"ג כל צד
אני מרגיש טוב וזה לא הורג אותי יותר מידי

1. קיבלתי ואכן אשלב, האם יום כן יום לא זה דבר חכם לעשות?
2. בעיקרון בסקוואטים אני עושה 6 חזרות (קודם מתחמם כמובן) של
פעמיים 12 חזרות משקל 10 ק"ג כל צד
פעמיים 10 חזרות משקל 15 ק"ג כל צד
פעמיים 8 חזרות משקל 20 ק"ג כל צד
אני מרגיש טוב וזה לא הורג אותי יותר מידי

הייתי מנסה לראות מה קורה עם סטים אקרוס (אותו משקל, אותו מס' חזרות, 15-25 סה"כ חזרות בכל הסטים) במקום פירמידה, 60 חזרות זה לטעמי יותר מדי בסקוואט.

בכלל, אני ממליץ לקחת תוכנית מוכנה מהפורטל שלנו (FBW/AB) או תוכנית כוח בסיסית במקום תוכניות מונפצות שלא מובילות לשום מקום.

היי תודה על התגובה!

1. מבחינת חזה אני ממש מרגיש שאני יכול כל יום לצורך העניין ( כמובן שזה מוגזם לכן הייתה השאלה שלי) במידה ואעשה יום כן יום לא , האם זה אפקטיבי?
אם אתה מצליח לעלות משקל כל אימון, אז מעולה, אם אתה לא מצליח, כנראה שזה שאתה מרגיש שאתה יכול זה לא מספיק

Back
למעלה תחתית