ייעוץ ייעוץ בקשר לתחילת תכנית אימונים.

Tomer_x8

משתמש מתחיל
65
2
נק' מוניטין:
2
65
2
היום הסתכלתי באתר והתלבטתי איזו תכנית כוח להתחיל, והתמקדתי בSS ובשיטת טקסס.
הגעתי לחדר כושר בכוונה לעשות טקסס, אבל בגלל שלא הבנתי את הטבלה באקסל (יש בצד שמאל סטים וחזרות שונים כביכול מהוראה של התכנית, לא הבנתי מה זה אומר, מישהו מבין על מה אני מדבר?) יצא לי משהו משולב של שתי התכניות.
5X5 בנץ' - 40 קילו כל צד.
5X5 סקווט (אף פעם לא עשיתי באופן קבוע סקווט כי חששתי לא נכון אז התחלתי ממשקלים נמוכים יחסית) - עשיתי 2 סטים של 35 ק"ג כל צד, ראיתי שאני יכול יותר- העליתי ל40 כל צד, ראיתי שאני יכול יותר בסט החמישי האחרון- העליתי ל42 וחצי כל צד.
3X5 דדליפט (קלאסי, ובדומה לסקווט, התחלתי ממשקלים נמוכים מאותה סיבה) - בטבלה היה רשום 1X5 וחשבתי שזה סט אחד של 5 חזרות. הוא לא היה מסובך אז עשיתי עוד שני סטים כאלה (בדיעבד מישהו אמר לי כאן מקודם שזה העלאת משקל כל סט)

בטבלה מצויינים תרגילים מורכבים רבים, אבל כל אחד מהם מופיע באימון שונה. אם אני עובד לפי טקסס מטוד, אני צריך לעשות רק שלושה תרגילים מורכבים באימון או שאפשר יותר? כי האימון לא התיש לגמרי למען האמת.
ואשמח לקבל הסבר על מס' הסטים והחזרות שבעמודה בצד שמאל לעומת מס' הסטים והחזרות שרשומים בשורה למעלה. יוצא שאני מסתכל על תרגיל ולמעלה רשום 5X5 ומהצד רשום 2X5 בהתאמה.

בעקרון המטרה שלי היא כוח והעלאת מסה בלי לעלות אחוז שומן (מבחינת תזונה אני יודע איך לנהוג). האם זה אימון מתאים לכך?
עד עכשיו הייתי עושה אימוני פצל לביניהם AB, ABC וכו', (מתאמן קרוב ל4 שנים) וזו פעם ראשונה שאני מבצע תכנית כזאת. האם שריפת הקלוריות שווה לשריפה באימון של תכנית חלוקה? והאם זה שלא עובדים על הידיים יגדיל אותם בכל זאת באימון כזה?

דבר אחרון,
אני מאמין שיש פה חבר'ה שמבינים את העניין. ראיתם את המשקלים, את המטרה... אשמח לאיזו הכוונה אם כדאי להמשיך בשיטת מטוד, או SS, או מה..

(אם מישהו אומר SS, אשמח אם יסביר מה עומד מאחורי זה, ולא סתם יגיד "ברור שSS" כמו הרבה תגובות כאן..)

אני חושב שאם שבן אדם מתחיל תוכנית אימונים, ותובענית בפרט כמו SS או 5X5 צריך לעשות את המינימום ולקרוא אותה. אם היית קורא אותה, אפילו את התרגום בעברית (שיש באתר) היית מבין שSS מתאימה למתאמן המתחיל שיכול להעלות משקל על המוט מאימון לאימון.
אם היית קורא את 5X5 היית מבין שהיא מתאימה למתאמן מתקדם יותר, אחד שסיים SS למשל(זה מה שריפטו ממליץ לפחות)
תתחיל לקרוא מחדש את היסודות של התוכנית ותבין ותכין את עצמך לאימון הבא. מבחינת תרגילים ותזונה מתאימה.
בהצלחה!!

• פותח/ת השרשור
חחח אוי נו באמת.
ודאי שקראתי אותה, ובכל זאת יש דברים שלא הבנתי שאותם שאלתי (בייחוד על הטבלה הזאת)
זה שאחת למתחילים ואחת למתקדמים זה טוב ויפה, אבל בתור אחד שלא עשה כמעט מעולם סקוואט ודדליפט ועם זאת מתאמן כבר 4 שנים (מתקדם או מתחיל?), ושהמטרה שלו היא כוח ומסה שזה היעוד של כל אחת מהתכניות האלה, אז ראיתי לנכון לשאול.

כנו שאמרתי, אתה מתאמן מתחיל מהסיבה שאתה יכול להעלות משקל ולהתקדם מאימון לאימון.
שההתקדמות תפסיק ותעצר, אחרי שווידאת שאתה אוכל ויושן מספיק ועשית עמה וכמה ריסטים אז תעשה 5x5.

חחח אוי נו באמת.
ודאי שקראתי אותה, ובכל זאת יש דברים שלא הבנתי שאותם שאלתי (בייחוד על הטבלה הזאת)
זה שאחת למתחילים ואחת למתקדמים זה טוב ויפה, אבל בתור אחד שלא עשה כמעט מעולם סקוואט ודדליפט ועם זאת מתאמן כבר 4 שנים (מתקדם או מתחיל?), ושהמטרה שלו היא כוח ומסה שזה היעוד של כל אחת מהתכניות האלה, אז ראיתי לנכון לשאול.
מתאמן מתחיל בהגדרה זה מתאמן שיכול להתאושש מאימון לאימון, כי הstress המערכתי שהוא גורם באימון לא מספיק גדול ככה שצריך יותר מ48-72 שעות מנוחה, כי הוא לא מספיק חזק.
בקיצור, מתאמן מתחיל זה מתאמן שיכול להתקדם מאימון לאימון, ואין שום משמעות לכמה זמן הוא מתאמן. הלוואי שהייתי יכול להיות מתאמן מתחיל כל החיים, זה היה סוגר לי כמה פינות. מתאמן מתחיל ממצה את הeasy gains במהירות.
אם אף פעם לא עשית סקוואט או דדליפט, אתה מתאמן מתחיל וSS הכי אידיאלית בשבילך.
אגב, דדליפט עושים סט אחד של 5 חזרות, לא 3X5, אבל על הכל אתה יכול לקרוא במאמר שבפורטל קילוגרם.

בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית