הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

(יעוץ) תזונה ואימון כוח בבוקר

idoiloz

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
שלום לכולם,
אשמח ליעוץ ועזרה בנוגע לאימון מוקדם בבוקר.
אני רוצה להתאמן כשעה לאחר שקמתי +-

אני מעוניין לבצע אימון כוח בבוקר - האימון משלב כ10-15 דקות של אירובי כדי להעיר את הגוף
ולאחר מכן את התרגילים של אותו היום (חזה , כתפיים , גב וכדומה).

רציתי לשאול:
1. מה מומלץ לאכול לפני האימון? וכמה זמן לפני?
2. יש עדיפות לפחמימות מורכבות או פשוטות?
3. המחשבה שלי היא לאכול יוגורט עם דגנים , ירק וקפה כשעשה לפני ואז להתאמן. האם יש תומכים?

אם יש לכם טיפים בכללי , אשמח לשמוע.
המון תודה על העזרה 😃

קפה שחור חזק עושה את העבודה.

שלום לכולם,
אשמח ליעוץ ועזרה בנוגע לאימון מוקדם בבוקר.
אני רוצה להתאמן כשעה לאחר שקמתי +-

אני מעוניין לבצע אימון כוח בבוקר - האימון משלב כ10-15 דקות של אירובי כדי להעיר את הגוף
ולאחר מכן את התרגילים של אותו היום (חזה , כתפיים , גב וכדומה).

רציתי לשאול:
1. מה מומלץ לאכול לפני האימון? וכמה זמן לפני?
2. יש עדיפות לפחמימות מורכבות או פשוטות?
3. המחשבה שלי היא לאכול יוגורט עם דגנים , ירק וקפה כשעשה לפני ואז להתאמן. האם יש תומכים?

אם יש לכם טיפים בכללי , אשמח לשמוע.
המון תודה על העזרה 😃
1. מה שעושה לך טוב, אל תאכל יותר מדי שומנים או חלבונים כי זה יכול להכביד עליך באימון
2. עדיף פחמימה פשוטה לפני אימון
3. תאכל את זה חצי שעה לפני שאתה יוצא לאימון

וקפאין זה הכי מומלץ לפני אימון

1. מה שעושה לך טוב, אל תאכל יותר מדי שומנים או חלבונים כי זה יכול להכביד עליך באימון
2. עדיף פחמימה פשוטה לפני אימון
3. תאכל את זה חצי שעה לפני שאתה יוצא לאימון

וקפאין זה הכי מומלץ לפני אימון
שאלה : לפני אימון , האם לספורטאים מתחילים/בינונים זה באמת משנה אם אוכלים לפני אימון? אני מרים אותו משקל בין אם אכלתי לפני אימון ובין אם לא.
למשל יש לי אימון בצהריים ב6 ולא אכלתי ארוחה טובה אני פשוט אשלים את הארוחה אחר כך בארוחה של אחרי האימון.
עוד משהו, האם יש עדיפות לאימון בוקר צהריים או ערב??
כי אחרי שאני קם בבוקר ואני עושה אימון אני יכול להרים 75 קילו בלחיצת חזה לחמש חזרות . אבל אם אני אתמאמן בצהריים/ערב אני ארים 80
עד כמה החמש קילו האלה קריטיים לאימון?

שאלה : לפני אימון , האם לספורטאים מתחילים/בינונים זה באמת משנה אם אוכלים לפני אימון? אני מרים אותו משקל בין אם אכלתי לפני אימון ובין אם לא.
למשל יש לי אימון בצהריים ב6 ולא אכלתי ארוחה טובה אני פשוט אשלים את הארוחה אחר כך בארוחה של אחרי האימון.
עוד משהו, האם יש עדיפות לאימון בוקר צהריים או ערב??
כי אחרי שאני קם בבוקר ואני עושה אימון אני יכול להרים 75 קילו בלחיצת חזה לחמש חזרות . אבל אם אני אתמאמן בצהריים/ערב אני ארים 80
עד כמה החמש קילו האלה קריטיים לאימון?
לגבי השאלה הראשונה, המטרה של ארוחה לפני אימון זה לעלות את רמת הגלוקוז בדם, ככל שהאימונים יהיו עם נפח גדול יותר ומתישים יותר, זה יותר יורגש.
לגבי השאלה השנייה, כשהמטרה שלך היא לעלות משקלי עבודה, אז ה-5 קילו האלה קריטים. נסה לתסף בקפאין ואז לצאת לאימון בוקר זה יכול לעזור.

כמה קפאין לשתות בבוקר?
כף של קפה (נס קפה עם חלב) יספיק? למה בכלל הגוף פחות חזק בבוקר מאשר בצהריים\ערב? ???

אני אישית הייתי עושה אימוני בוקר.
הייתי אוכל רבע שעה לפני האימון איזה 2-3 תמרים כדי לקבל מרץ וכדי לאכול משהו קטן כדי לשבור את הצום של הלילה.
בגדול אני לא ממליץ על האימון הזה בגלל שהגוף שלך עדיין יהיה בשוק מהלילה, אתה לא תוכל לתת 100 אחוז מעצמך כמו באימון בערב.

אתה תרגיש את זה בכל סט וסט שתעשה במכון...הגוף שלך יתן איזה 70 אחוז מהיכולות שלו..וזה מאד מתסכל.

אחרי כמה שעות מינימום אתה ממליץ ללכת להתאמן בשביל לתת לפחות 90 אחוז מהיכולת?
ושחר לא ענית לגבי הקפאין, על איזה כמות אתה מדבר ובאיזה מזונות אפשר להשיג את זה ?

נערך לאחרונה:
אחרי כמה שעות מינימום אתה ממליץ ללכת להתאמן בשביל לתת לפחות 90 אחוז מהיכולת?
ושחר לא ענית לגבי הקפאין, על איזה כמות אתה מדבר ובאיזה מזונות אפשר להשיג את זה ?
קפאין אתה יכול לשתות או בצורת קפה שחור / נס קפה... שזה אומר 2-3 כפיות בכוס...
או שאתה יכול לקנות תוסף קפאין, זה זול מאוד... אני אישית מרגיש את זה פחות טוב, כוס נס קפה חזק עושה לי את העבודה מעולה
בעיקרון אין בעיה עם צריכה "עודפת" של קפאין... בסך הכל הקקי של יהיה קצת שחור... מה שכן, אחרי תקופה אם אתה רואה שהקפאין כבר לא משפיע עליך באותה צורה, תעשה הפסקה של שבוע ואז תחזור לקחת...

כמה קפאין לשתות בבוקר?
כף של קפה (נס קפה עם חלב) יספיק? למה בכלל הגוף פחות חזק בבוקר מאשר בצהריים\ערב? ???
הגוף ממש לא יותר חזק בצהריים או בערב , דווקא רמות האנדרנלין הגבוהות ביותר הם בשעות של הבוקר שאתה קם.
מה שכן זה דבר אינדבידואלי מכל מיני גורמים וגם פסיכולוגים אנשים יעדיפו להתאמן בערב או בצהריים וירגישו שם יותר חזקים כביכול.
רמות הסוכר גם בדם יחסית נמוכות בבוקר משאר היום אז רצוי להקפיץ אותם כי זה בעצם חלק מהאפקט של למה חסר כוח בבוקר.
אז מה לאכול.. תרכיב לעצמך איזשהי ארוחה של 50% פשוטות אבל לא מידי(בננה או תמרים (פרוקטוז) יהיה בחירה טובה. ו50% פחמימות מורכבות שלא תקבל "נפילה" מהפחמימות הפשוטות.

הגוף ממש לא יותר חזק בצהריים או בערב , דווקא רמות האנדרנלין הגבוהות ביותר הם בשעות של הבוקר שאתה קם.
מה שכן זה דבר אינדבידואלי מכל מיני גורמים וגם פסיכולוגים אנשים יעדיפו להתאמן בערב או בצהריים וירגישו שם יותר חזקים כביכול.
רמות הסוכר גם בדם יחסית נמוכות בבוקר משאר היום אז רצוי להקפיץ אותם כי זה בעצם חלק מהאפקט של למה חסר כוח בבוקר.
אז מה לאכול.. תרכיב לעצמך איזשהי ארוחה של 50% פשוטות אבל לא מידי(בננה או תמרים (פרוקטוז) יהיה בחירה טובה. ו50% פחמימות מורכבות שלא תקבל "נפילה" מהפחמימות הפשוטות.
אני יעשה את הניסוי שאמרת ואדחוף המון פחמימות לפני האימון , אבל לא חושב שזה יעזור אמנם הבחור פה הגזים בקשר ל70%
זה נוטה יותר לכיוון הפחתה של 15% באימון של שעתיים-שלוש מאז שהתעוררת ( אולי הוא דיבר על אימון של פתיחת עיניים שתיית קפה ותמר ו5 דקות אחר כך ללכת להתאמן , ואת זה האמת אף פעם לא ניסיתי)

Back
למעלה תחתית