הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לחיצת רגליים

megetron

משתמש פעיל
769
41
נק' מוניטין:
1
769
41
אתמול באימון עשיתי לחיצת רגליים כאשר הברכיים שלי מכופפים והכפות רגליים שלי היו במשטח התחתון,כתוצאה מכך הברך שלי כואבת כרגע. לפי מה שהבנתי ככל שהרגליים שלי יהיו גבוהה במשטח שרירי העכוז והחבליים יכנסו לפעולה והעומס על הברכיים יקטן, ואם אני אשים את כפות הרגליים נמוך שריר הארבע ראשי יותר יעבוד והלחץ על הברכיים יגדל. אצלי המטרה בתרגיל זה לחזק את הארבע ראשי . האם הלחץ על הפטלה בתרגיל הוא חיובי? למה בכלל הברך שלי כואבת? זה בגלל שהעמסתי? או בגלל שמראש אני לא אמור לשים את הרגליים שלי במשטח התחתון אלא רק במשטח האמצעי?

אתמול באימון עשיתי לחיצת רגליים כאשר הברכיים שלי מכופפים והכפות רגליים שלי היו במשטח התחתון,כתוצאה מכך הברך שלי כואבת כרגע. לפי מה שהבנתי ככל שהרגליים שלי יהיו גבוהה במשטח שרירי העכוז והחבליים יכנסו לפעולה והעומס על הברכיים יקטן, ואם אני אשים את כפות הרגליים נמוך שריר הארבע ראשי יותר יעבוד והלחץ על הברכיים יגדל. אצלי המטרה בתרגיל זה לחזק את הארבע ראשי . האם הלחץ על הפטלה בתרגיל הוא חיובי? למה בכלל הברך שלי כואבת? זה בגלל שהעמסתי? או בגלל שמראש אני לא אמור לשים את הרגליים שלי במשטח התחתון אלא רק במשטח האמצעי?

מה זה "לחץ חיובי"? אם כואב לך , ואתה יודע שהתרגיל הוא זה שגרם לכאב , כנראה העמסת יותר מדי.
אין דבר כזה "לא אמור לשים" , כל מפרק בגוף יכול לסבול עומסים בהתאם לגורמים שונים (מבנה גנטי , אימון , פציעות קודמות וכו') , ואם כרגע אתה לא מסוגל לסבול את העומסים הללו , אז בתור התחלה , כדאי להוריד את העומס המופעל על המפרק או ע"י שינוי מנח או ע"י הורדת משקל.

• פותח/ת השרשור
לגבי העומס ,אני יכול לשים עומס מאוד גבוהה שהרגליים שלי לוחצות את המשטח העליון או האמצעי אין עם זה בכלל בעיה לפטלה,כל הבעיה היא לגבי המשטח התחתון.
השאלה שלי היא האם אתה מכיר אנשים שלוחצים רגליים במשטח התחתון (שבמנח הזה הלחץ על הפטלה הכי גבוהה) ולא סובלים מכאבים בברכיים?
האם בכלל אתה ממליץ לאדם בריא ללחוץ רגליים במשטח התחתון ?
שוב יש לזכור שהמטרה שלי בתרגיל הזה היא שהארבע ראשי יהיה אגוניסט(שריר דומיננטי) בתרגיל וברגע שאני לוחץ כאשר הרגליים שלי באמצע המשטח או במשטח העליון אני מרגיש שהאמסטרינג/עכוז גדול הופכים להיות אגוניסטים וזה לא המטרה שלי בתרגיל.

לגבי העומס ,אני יכול לשים עומס מאוד גבוהה שהרגליים שלי לוחצות את המשטח העליון או האמצעי אין עם זה בכלל בעיה לפטלה,כל הבעיה היא לגבי המשטח התחתון.
השאלה שלי היא האם אתה מכיר אנשים שלוחצים רגליים במשטח התחתון (שבמנח הזה הלחץ על הפטלה הכי גבוהה) ולא סובלים מכאבים בברכיים?
האם בכלל אתה ממליץ לאדם בריא ללחוץ רגליים במשטח התחתון ?
שוב יש לזכור שהמטרה שלי בתרגיל הזה היא שהארבע ראשי יהיה אגוניסט(שריר דומיננטי) בתרגיל וברגע שאני לוחץ כאשר הרגליים שלי באמצע המשטח או במשטח העליון אני מרגיש שהאמסטרינג/עכוז גדול הופכים להיות אגוניסטים וזה לא המטרה שלי בתרגיל.

מה זה משנה אם אני מכיר אנשים כאלו? הרי מה שמשנה זה איך אתה מגיב למנח הזה.
שוב , אני אנסה לפשט את זה כמה שיותר :
א. אין שום בעיה עקרונית לעשות את זה במנח התחתון
ב. כן , באופן יחסי , במנח התחתון יהיה יותר עומס של הפטלה
ג. עומס זה בסדר עד גבול מסוים , אם כואב לך , סימן שהעומס גבוה מדי. זה לא משנה שיש בן אדם X שעושה את זה ללא כאב. זה לא אומר כלום לגביך.

מקווה שזה ברור

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית