הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שמירה על tension?

akyeruc

משתמש פעיל
350
65
נק' מוניטין:
313
350
65
אני שם לב שכל הבילדרים ממש מקפידים על שמירה על tension. ומזה נובע כל הרבעי חזרות האלה בבנץ סקואט וכו. השאלה שלי האם זה באמת אפקטיבי או עוד מיתוס?

יותר שומרים על הסייקלים שלהם מאשר על "tension". צורת האימון של באדיבילדרים מקצוענים אפשרית רק עם חומרים, ואין לך למה לקרוא את השטויות שהם כותבים כי כמובן שהעולם הטבעי שונה לחלוטין.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
יותר שומרים על הסייקלים שלהם מאשר על "tension". צורת האימון של באדיבילדרים מקצוענים אפשרית רק עם חומרים, ואין לך למה לקרוא את השטויות שהם כותבים כי כמובן שהעולם הטבעי שונה לחלוטין.
אני לא שואל פה האם להתחיל להתאמן כמו באדיבילדר מקצועי, השאלה שלי פשוטה האם שמירה על מתח בזמן החזרות אפקטיבית?ואם כן למה

הכוונה היא ל-Time under tension.
וזה לא מיתוס, חפש בגוגל מידע על זה.
אגב, זה לא מצדיק רבע סקוואט או בנץ'.

אין לך מה להתעסק בשטויות, למתאמן טבעי אין יותר מדי אופציות.

זה יכול להיות אפקטיבי, לא למתאמן טבעי.

• פותח/ת השרשור
אין לך מה להתעסק בשטויות, למתאמן טבעי אין יותר מדי אופציות.

זה יכול להיות אפקטיבי, לא למתאמן טבעי.

time under tension זה לעשות חזרות איטיות בצורה קיצונית ולא על זה שאלתי, שאלתי נטו האם הרבעי חזרות האלה שהם עושים בישביל לשמור על מתח יתן להם יותר שריר מחזרה רגילה מלאה? (כמובן באיזור שבו הם מתכוונים לפתח) אני לא מבין למה קשה לאנשים פה לענות על שאלה ישירה וישר להסיק שהבן אדם ששואל מחפש קיצורי דרך ומתעסק בשטויות? pagi אם אין לך תשובה טובה פשוט אל תגיב וזה לא בקטע מתנשא אתה פשוט חושב שאני איזה ילד בן 12 שמנסה לחקות את רוני קולמן ובמקום לענות על השאלה אתה אומר לי להפסיק להתעסק בשטויות. מישהו יכול לתת לי הסבר פיזיולוגי קצר על למה שמירה על מתח תורם להיפרטרופיה?

לפני שאתה קופץ, ממליץ לך ללמוד קצת מה עושים חומרים.

אחרי שתעשה את זה אני מבטיח לך שתבין אותי.

time under tension זה לעשות חזרות איטיות בצורה קיצונית ולא על זה שאלתי, שאלתי נטו האם הרבעי חזרות האלה שהם עושים בישביל לשמור על מתח יתן להם יותר שריר מחזרה רגילה מלאה? (כמובן באיזור שבו הם מתכוונים לפתח) אני לא מבין למה קשה לאנשים פה לענות על שאלה ישירה וישר להסיק שהבן אדם ששואל מחפש קיצורי דרך ומתעסק בשטויות? pagi אם אין לך תשובה טובה פשוט אל תגיב וזה לא בקטע מתנשא אתה פשוט חושב שאני איזה ילד בן 12 שמנסה לחקות את רוני קולמן ובמקום לענות על השאלה אתה אומר לי להפסיק להתעסק בשטויות. מישהו יכול לתת לי הסבר פיזיולוגי קצר על למה שמירה על מתח תורם להיפרטרופיה?
שמירה על המתח , פשוט נותנת עוד גירוי לשריר. באותה מידה היה אפשר להוסיף עוד כמה חזרות, זאת פשוט שיטת אימון למי שאוהב לגוון... למתאמני כוח זה לא רלוונטי בגלל שהמשקל שאתה יכול להרים ברוב התרגילים הוא פחות גדול (אין בכלל מנוחה לשריר)... ולמי שאמר לגבי הסקוואט, שזה סקוואט חלקי ולא טוב, אז לא, הנקודה היא לעשות סקוואט רגיל (מלא) ובעלייה לא להגיע לנעילת ברכיים אלה לעצור כמה ס"מ לפני....

אני שם לב שכל הבילדרים ממש מקפידים על שמירה על tension. ומזה נובע כל הרבעי חזרות האלה בבנץ סקואט וכו. השאלה שלי האם זה באמת אפקטיבי או עוד מיתוס?

תקשיב , זה עוד צורה של אימון בלי קשר לבילדרים שמזריקים כי יש גם חברה שלא מזריקים ועובדים ככה והם שרירים רצח (ללא חומרים).
להגיד לך שמעכשו תעבוד רק ככה זה לא יהיה נכון , להגיד לך שאפשר לשלב מידי פעם שיטת אימון כזאת? זה בטח , כי זה הרבה יותר קשה שהטנשיון נשאר על השריר ואתה לא נועל מרפקים בכול חזרה בבנץ פרס(ונח) כמו איזה קוקסינל.

עוד דבר הכי חשוב שאתה צריך לסגל עבודה מהסוג הזה בכול התרגילים לתמיד , כלומר לא רבעי חזרות אלה עד המקסימום מתיחה\לחיצה שהגוף מאפשר ללא הרפיה של השריר , זה הרבה יותר קשה לשריר (מביא לגדילה) מאשר טכניקות שאתה נח בין חזרה לחזרה כמו בבנץ פרס בנעילת מרפקים או בסקוואט בנעילת ברכיים וכו כו.

(קרדיט לאלכס) time under tension זה פיגור שכלי או תסמונת דאון: http://www.lbs.co.il/threads/17455/page-3#post-240120
http://www.lbs.co.il/threads/17455/page-2

קראתי שם , יש שם חתיכת וויכוח ללא שום החלטה , כול אחד בעמדה שלו אבל לצד שטען לטובת הטנשטיון יש חיזוקים מדעיים בזמן שלקבוצה השניה יש חיזוקים של מארק ריפטו והגיון.

קראתי שם , יש שם חתיכת וויכוח ללא שום החלטה , כול אחד בעמדה שלו אבל לצד שטען לטובת הטנשטיון יש חיזוקים מדעיים בזמן שלקבוצה השניה יש חיזוקים של מארק ריפטו והגיון.

אם זה מה שהבנת וזה הסיכום שלך לדיון ההוא, תיהנה להרים משקלים נמוכים בקצב של 10 שניות בירידה, חמש בעלייה, ולא לנעול. איחלתי לחייל בהצלחה.

אם זה מה שהבנת וזה הסיכום שלך לדיון ההוא, תיהנה להרים משקלים נמוכים בקצב של 10 שניות בירידה, חמש בעלייה, ולא לנעול. איחלתי לחייל בהצלחה.

להגיד ריפטו אמר זה כמו להגיד סבתא שלי אמרה היא יודעת היא מבוגרת.... ולא אמרתי להרים משקלים נמוכים אבל לשמור על טנשיון קבוע על האזור המאומן ושליטה בנגטיב זה הכול.

להגיד ריפטו אמר זה כמו להגיד סבתא שלי אמרה היא יודעת היא מבוגרת.... ולא אמרתי להרים משקלים נמוכים אבל לשמור על טנשיון קבוע על האזור המאומן ושליטה בנגטיב זה הכול.

הבנאדם האחרון שאני לוקח ברצינות זה ריפטו. ואף אחד גם לא אומר שלא צריך לשלוט בנגטיב. רק אומרים שלעבוד בצורה איטית באופן מכוון כדי להגדיל את ה-TUT זה טמטום. עלה לך מהר מדי, ונדמה לך שלא היית מספיק זמן TUT (ואיך בדיוק אתה קובע את זה - סט צריך להיות חצי דקה? דקה? 10 שניות?) - תוסיף משקל.

הבנאדם האחרון שאני לוקח ברצינות זה ריפטו. ואף אחד גם לא אומר שלא צריך לשלוט בנגטיב. רק אומרים שלעבוד בצורה איטית באופן מכוון כדי להגדיל את ה-TUT זה טמטום. עלה לך מהר מדי, ונדמה לך שלא היית מספיק זמן TUT (ואיך בדיוק אתה קובע את זה - סט צריך להיות חצי דקה? דקה? 10 שניות?) - תוסיף משקל.

אולי אתה צודק ואולי אתה לא צודק , הצד של ה TUT הביא מחקרים מחזקים הצד השני הביא רק הגיון ואת גנרל אדמירל אלאדין מארק ריפטו.
אני תמיד אמרתי וגם משה הצדיק שחכם לשלב, גם אימוני כוח טהור וגם אימוני TUT \ היפרטרופיה למנהם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית