הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט

yanivk2

משתמש פעיל
389
9
נק' מוניטין:
9
389
9
שלום.
התחלתי השבוע SS ואני לא כל כך מצליח לעלות משקלים בסקוואט (זה בינתיים הדבר היחיד שעשיתי מספיק פעמים בשביל לדעת את זה).
יש לכם רעיון למה?
הטכניקה שלי עדיין לא כל כך מושלמת אם זה משנה..

אתה אמור להגיע לשיא ההתחלתי שלך רק בערך אחרי שבועיים. זה אומר שהתחלת עם משקל גבוה מידי.

מה זאת אומרת שיא התחלתי?
הכוונה היא למקסימום התחלתי. אם בפעם הראשונה שהגעת למכון יכולת לעשות נניח 80 קילו ל5 חזרות, אתה אמור להתחיל מאיזור ה60 קילו. שלושה אימונים מוסיף 5 ק"ג, אח"כ מוסיף 2.5, מה שאומר שאתה מגיע לשיא שלך רק אחרי בערך שבועיים.
לא חקוק בסלע, אפשרי להוסיף 5 ק"ג גם יותר מ3 אימונים, אבל זה ממש לא קריטי, עדיף לעלות לאט יותר ולא להתקע מאשר להתקע מוקדם.

• פותח/ת השרשור
הכוונה היא למקסימום התחלתי. אם בפעם הראשונה שהגעת למכון יכולת לעשות נניח 80 קילו ל5 חזרות, אתה אמור להתחיל מאיזור ה60 קילו. שלושה אימונים מוסיף 5 ק"ג, אח"כ מוסיף 2.5, מה שאומר שאתה מגיע לשיא שלך רק אחרי בערך שבועיים.
לא חקוק בסלע, אפשרי להוסיף 5 ק"ג גם יותר מ3 אימונים, אבל זה ממש לא קריטי, עדיף לעלות לאט יותר ולא להתקע מאשר להתקע מוקדם.
בSS אמורים לא אמורים להתחיל מהמשקל הכי גבוה שאתה יכול ומשם כל אימון מעלים משקל?
גם אחרי שמגיעים לשיא שלי אני צריך להמשיך לעלות 5 ק"ג כל אימון?

בSS אמורים לא אמורים להתחיל מהמשקל הכי גבוה שאתה יכול ומשם כל אימון מעלים משקל?
גם אחרי שמגיעים לשיא שלי אני צריך להמשיך לעלות 5 ק"ג כל אימון?
לא, מתחילים מפחות ועולים בהדרגה
5 קילו כל אימון זה קצב מטורף, עושים את זה רק ב3-6 אימונים הראשונים, רצוי לעבור ל+2.5 כל אימון מוקדם מידי מאשר מאוחר מידי

5 קילו כל אימון זה קצב מטורף, עושים את זה רק ב3-6 אימונים הראשונים, רצוי לעבור ל+2.5 כל אימון מוקדם מידי מאשר מאוחר מידי

5 קילו רק ב3-6 אימונים הראשונים?
אני המשכתי לעלות 5 קילו עד שהגעתי ל100(משקל התחלתי 50) ואז עשיתי ריסט :S
טוב כנראה כל אחד והיכולות שלו

• פותח/ת השרשור
אהה אוקיי, אני על האימון הראשון עשיתי את המשקל הגדול ביותר שיכלתי
הבנתי שצריך לעשות פחות מהמקסימום..
בכל התרגילים לא להתחיל מהמקסימום? כמה פחות מהמקסימום להתחיל?

אהה אוקיי, אני על האימון הראשון עשיתי את המשקל הגדול ביותר שיכלתי
הבנתי שצריך לעשות פחות מהמקסימום..
בכל התרגילים לא להתחיל מהמקסימום? כמה פחות מהמקסימום להתחיל?

אתה בטח מדבר על החימום
אצלי זה הולך ככה
סקוואט:
מוט ריק 5 חזרות
40% מהמשקל 5
65% 3
85% 2

כל התרגילים אותו הדבר חוץ מה הדדליפט שמתחיל ישר מה40%

כמו שכתבתי, עדיף לעבור ל+2.5 מוקדם מידי ממאוחר מידי, כי לצאת מתקיעה זה יותר קשה מלא להתקע.
אתה לא אמור להתקע ב100 קילו. וריסט עושים רק אחרי שכבר מתקדמים בקפיצות של 2.5 ואולי אפילו רק פעמיים בשבוע, לא כשמתקדמים ב+5 קילו ואז לא מצליחים.

כמו שכתבתי, עדיף לעבור ל+2.5 מוקדם מידי ממאוחר מידי, כי לצאת מתקיעה זה יותר קשה מלא להתקע.
אתה לא אמור להתקע ב100 קילו. וריסט עושים רק אחרי שכבר מתקדמים בקפיצות של 2.5 ואולי אפילו רק פעמיים בשבוע, לא כשמתקדמים ב+5 קילו ואז לא מצליחים.

טוב לא נורא
גם ככה אני מתקדם כבר ל130 (רוצה לסיים לפחות עם 140)

• פותח/ת השרשור
בשבילי, שאני מתחיל בSS, כדאי להתחיל(אני לא מדבר על חימום, אלא על הסטים עצמם של העבודה) מהמשקל הכי גבוה שאני מסוגל או שמקצת פחות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית