חייב יעוץ בקשר לחולשה במפשעה והפסקת אימונים

Tomer_x8

משתמש מתחיל
65
2
נק' מוניטין:
2
65
2
בחודשים האחרונים אני מרגיש איזושהי חולשה באיזור המפשעה/מקרבים/אשכים במהלך ואחרי אימונים שבא והולכת לסירוגין. זה לא כאב אלה איזושהי חולשה עמומה כזאת. באימוני גב בכלל ואימוני מתח בפרט, ובריצות.
זה מטריד אותי. הקטע הוא שנורא קשה לי להפסיק להתאמן ולקחת מנוחה, אחרת אני מרגיש שאני סתם מכניס אוכל ובנוסף אני לא רוצה להשמין - אני בתקופת פסיכומטרי אז אני יושב כל היום על התחת. מה גם שאני נוסע חודש הבא לתיאלנד, לכן אני מתאמן כמו שצריך כדי להיראות טוב.
עוד דבר, היום לקחתי פעם ראשונה קריאטין. אם אני מפסיק להתאמן כדאי להפסיק את השימוש, נכון?

השאלה הכללית היא האם לקחת מנוחה..? והאם החולשה הזאת נשמעת משהו מוכר? (כן, אני יודע שזה לא תחליף לתור לרופא, אבל אולי זו תופעה רווחת)

בחודשים האחרונים אני מרגיש איזושהי חולשה באיזור המפשעה/מקרבים/אשכים במהלך ואחרי אימונים שבא והולכת לסירוגין. זה לא כאב אלה איזושהי חולשה עמומה כזאת. באימוני גב בכלל ואימוני מתח בפרט, ובריצות.
זה מטריד אותי. הקטע הוא שנורא קשה לי להפסיק להתאמן ולקחת מנוחה, אחרת אני מרגיש שאני סתם מכניס אוכל ובנוסף אני לא רוצה להשמין - אני בתקופת פסיכומטרי אז אני יושב כל היום על התחת. מה גם שאני נוסע חודש הבא לתיאלנד, לכן אני מתאמן כמו שצריך כדי להיראות טוב.
עוד דבר, היום לקחתי פעם ראשונה קריאטין. אם אני מפסיק להתאמן כדאי להפסיק את השימוש, נכון?

השאלה הכללית היא האם לקחת מנוחה..? והאם החולשה הזאת נשמעת משהו מוכר? (כן, אני יודע שזה לא תחליף לתור לרופא, אבל אולי זו תופעה רווחת)

מה הכוונה לחולשה? במה בדיוק זה מתבטא? מה קשה לך לעשות? זה דו צדדי או רק בצד אחד? יש תחושות אחרות כגון נימול/שריפה/אחר?

וזה מופיע רק באימון גב ומתח ובריצות? מה קורה בשאר התרגילים? תוך כמה זמן חולף מסיום האימון?

תנסה לפרט קצת יותר.

לגבי הקריאטין - אם אתה מפסיק להתאמן , אין לך צורך לקחת.

• פותח/ת השרשור
אוקיי.
אני לא יודע בדיוק להגדיר חולשה.. אבל מרגיש כביכול שהאזור רגיש. למשל כשאני מתח, אני מרגיש תחושה מעצבת באזור האשכים, נדמה כאילו אם אני אמשיך את הסט ואכפיל את החזרות היא תחמיר. במהלך אימון גב זה מורגש הכי הרבה, בייחוד במתח ובתרגילים שמפעילים גם מייצבים (למשל בחתירה זה לא מורגש, אבל כן בדדליפט).
במהלך אימון חזה זה לא בדיוק מקבל ביטוי, אבל לאחר האימון זה חוזר. (שוב, לא יודע בדיוק להגדיר את "זה".. אותה תחושה מעצבנת).
במהלך אימון רגליים זה לא מורגש בכלל (שזה טיפה הפתיע אותי בהתחלה, כי זה נע בין האשכים למפשעה, ואז התחלתי לקרוא על בקעים והבנתי שזה קשור למייצבים חלשים, אם בזה מדובר. אולם הייתי אצל כירוג והוא שלל בקע)
בעיקרון זה נע בין החלק הימני של המפשעה לאשכים. זה לא מונע ממני לעשות שום דבר כי זה לא כאב, ואין תחושות אחרות כגון מה שהזכרת.
זה חולף בדרך כלל עד סוף היום.
בריצות זה מופיע בתחילת הריצה ועובר מהר מאוד במהלכה, אבל חוזר כמה שעות אחריה, ושוב, עובר עם הלילה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית