אני התחלתי אימונים עם משקל גוף אבל לא עושה חימום ואחרי יום ממש תפוס לי השרירים זה בגלל שאני לא עושה חימום או זה פשוט בגלל האימון עצמו כי הם ממש תפוסים,אולי אני צריך להוסיף מתיחות בסוף?
ככה זה בהתחלה השרירים נתפסים. חכה כמה ימים ואז תמשיך להתאמן.
תעשה תמיד לחימום לפני (5 דקות הליכה/ריצה) מתיחות לפני ואחרי בנוסף כדי לך לעשות 1-2 סטים של חימום לאותו תרגיל נניח חזה תשים 50 אחוז מהמשקל שאתה מרים 10 חזרות ואז שוב מתיחות זה גם מזרים דם לאזור - זה אולי נשמע הרבה זמן אבל זה סך הכול 10 דקות וזה שווה את זה.
שרירים תפוסים הם חלק מהאימונים, אין קשר בין מתיחות לשרירים תפוסים ואין דרך ספציפית לנבא מתי השרירים יהיו תפוסים יותר/פחות(כמובן שסביר להניח שאם אתה עושה אימון קל מאוד השרירים לא יכאבו- כי אין להם מאמץ או "הפרעה חיצונית" מיוחדת שצריך להסתגל אליה)
בקשר לחימום- תמיד טוב להעלות טמפ' גוף(חימום) לפני אימון, בעיקר כדי לנסות להמנע מפציעות
כשאתה רק מתחיל הגיוני שהשרירים יתפסו לך כי הגוף שלך לא רגיל למעמס, וכנראה שעוד כמה אימונים זה יפסיק או יפחת משמעותית. לדעתי אתה לא צריך ישר לרוץ לתוספי תזונה כמו מגנזיום, בעיקר לא באימון משקל גוף.
בקשר לחימום, זה לא מה שימנע את השרירים התפוסים, אבל הוא עדיין חשוב מאוד, תתחיל כל אימון בריצה קלה/הליכה וקצת מתיחות דינמיות, לדעתי זה יספיק.
בשביל למנוע תפיסות של שרירים פשוט צריך לעשות משקל נמוך בהתחלה ולעלות בהדרגה.
אני לא אשכח איך חשבתי שאני סופרמן והרמתי משקלים גבוההים בסקוואט בפעם הראשונה שהתאמנתי. 3 ימים לא יכלתי לזוז מהמיטה.