הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ אחוזי שומן

• פותח/ת השרשור
אז הטענה הייתה נכונה רק אם האדם היה מעלה ביחס של 1:4 או 1:3 ,אבל שזה רק יחס של 1:2 או 1:1.5 לטובת השריר תיהיה עלייה באחוזי השומן , אבל זה לא כזה משנה כי הרי גם ככה במאזן קלורי שלילי שומן נשרף בקלילות אם מתאמנים נכון ואוכלים מספיק חלבונים.

בכל מקרה ההשוואה שלנו הייתה רק לגבי שריר ומסת שומן!
אבל אתם הוספתם פתאום את "העלייה בנוזלים איברים פנימיים וצפיפות עצם" בשום מדריך שקראתי לא רשום שום דבר לגבי זה.
אפשר לדעת על כמה אחוזים בערך מדובר בעלייה הזאת של ה10 קילו? ואני לא מדבר על בנאדם שעלה 10 קילו בתהליך של שנה ופתאום נכנס לשירותים וחירבן 3-4 קילו.

ושוב ההוכחה הישנה ששאלות תיאורטיות כאלה לא מובילות לשום מקום חוץ מחוסר הבנה ובלבול(אם הייתי אוסטרלי שחי באמריקה האם היה לי סקוואט 280?)

יהושע בסופו של יום לא הבנתי אותך ואתה כנראה לא אותי, בדוגמה שהצגת עם המספרים שהצגת את צודק, בטענה הכללית שלי אני לא רואה בעיה(דוגמה לא מתאימה אומנם)... למען טובת הכלל לא אמשיך בדיון כי הוא כולו ספקולציה אחת גדולה ולא פרקטי(וזה לא פורום פילוסופיה)

• פותח/ת השרשור
יהושע פשוט וקל. התחלתי להתאמן במשקל 55 קילוגרם והעלתי ל65 .התחלתי על 12 אחוז שומן סיימתי על 14 אחוז את התהליך. אני חושב שאם החישוב של העלייה של במסת שריר מול אחוזי שומן החישוב היה קל. אבל אתם הוספתם את "הנוזלים וצפיפות העצם" יש אפשרות לדעת איך החישוב שלהם נכנסים בעלייה של ה10 קילוגרם הזה? או שהברירה היחידה שלי היא ללכת למעבדה שבודקת את הנתונים האלה?

למען טובת הכלל לא אמשיך בדיון
בסדר גמור, בהחלט מקובל עלי.

הסיבה שהתעקשתי היא פדגוגית (למען קוראים אחרים, לא עבורך 😃), כי הרבה אנשים עושים את השגיאה הזאת בגלל אינטואיציה לא נכונה לפיה "אם אני מעלה יותר שריר משומן בהכרח אני מקטין את אחוז השומן בגוף".
יהושע פשוט וקל.
מצטער, אני עדיין לא מבין מה אתה שואל. בהחלט ייתכן שהתחלת ממשקל 55 עם 12% שומן (6.6 ק"ג שומן) ועלית ל-65 עם 14% שומן (9.1 ק"ג שומן) כלומר צברת 2.5 ק"ג שומן. אני לא מבין איפה יש בעיה.

בסדר גמור, בהחלט מקובל עלי.

הסיבה שהתעקשתי היא פדגוגית (למען קוראים אחרים, לא עבורך 😃), כי הרבה אנשים עושים את השגיאה הזאת בגלל אינטואיציה לא נכונה לפיה "אם אני מעלה יותר שריר משומן בהכרח אני מקטין את אחוז השומן בגוף".

ההשוואה לא ברורה ולרוב אנשים ששואלים שאלות כאלה לא מבטאים נכון את הכוונה שלהם("אני רוצה להיראות טוב לעצב את הגוף ולהתחטב במקביל"-> הגדרות אמורפיות, לפעמים נראים טוב יותר ו"חטובים" גם כשעולים באחוז שומן, להלן ההשוואה בין ילד נטול מאסת שריר לחלוטין עם 13 אחוז שומן לעומת מתאמן שרירי ומאסיבי עם 17 אחוז שומן)

-אם מתייחסים לאחוז שומן בגוף כמובן שהדבר לא תמיד נכון שמתחטבים תוך כדי עליה במשקל(בפועל קורה הרבה למי שמתאמן נכון, במיוחד כשהאחוז שומן ההתחלתי גבוה יחסית ואחוז השריר נמוך או מבחינה ויזואלית למי שמתחיל עם מאסה נמוכה מאוד ובאחוז שומן בינוני)
-אם מתייחסים לאחוז שומן לעומת שריר הדבר לא תמיד נכון וגם לא מדיד, כי לא ניתן לדעת כמה שוקל אחוז השריר בגוף(ובמידה מסויימת גם אחוז שומן על פי רוב)

פותח הפוסט: אתה מרגיש טוב יותר? אתה נראה טוב יותר? אתה מרוצה מהשינוי שעברת?
אם כן(וכנראה שכן כי שקלת 55) אז מה זה משנה... אי אפשר לדעת כמה עלית מכל אחד מהדברים, אולי גם גבהת ב3 ס"מ בתהליך?

Back
למעלה תחתית