הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חיטוב ואז מסת חורף

ron121

משתמש פעיל
944
62
נק' מוניטין:
74
944
62
טוב,
אז אני 1.90 שוקל 93קילו בערך אבל דיי הרבה שומן שמצטבר בבטן ובחזה.
יש לי כמה שאלות ליפני שאני מתחיל את החיטוב שאני רוצה.

1.האם אני יאבד הרבה מסת שריר בזמן החיטוב?(לא מתכוון להגיע למתחת ל12-15%שומן כי אני רוצה לדפוק מסה עד הקיץ),ואם כן אז יהיה לי קל להחזיר את השריר במסה שאני עושה לאחר מכן?

2.מה הדרך הכי טובה ומומלצת בשביל החיטוב שאני רוצה(12-15%שומן)-אם זה מבחינת אירובי,פחמימה,שומן,חלבון.

3.אם עכשיו אני ב-20%שומן,והחזה שלי בלי צורה אז יש מצב שבחיטוב הוא יקבל צורה?(ראיתי הרבה אנשים שקיבלו צורה בחזה בחיטוב)

מצטער על החפירה ותודה רבה,ומאמין שזה יעזור להרבה פה.
אני יודע שיש חומר על זה בפורטל,אבל אני רוצה לשמוע מאנשים שעוברים את זה ביום יום ושיש להם טיפים. תודה על העזרה,אבל יש מצב לעוד דעות בנושא?

1.אם תתאמן עצים ותוכל 1.5+ גרם חלבון על כל קילוגרם גוף ותיהיה בגירעון קלורי לא מוגזם אתה לא אמור לאבד הרבה מסת שריר. אולי 10 אחוז מקסימום ממה שיש לך.
2.אומרים שדיאטה נטולת פחמימות ועטירת חלבונים הכי מועילה בהצלחה כי חלבון משביע , הגוף משתמש בו בתור מאגר אנרגיה והוא ממלא את מאגרי הגליקוגן בשריר ובכבד במקרה שאין פחמימה, בנוסף ממזער פירוק שריר בזמן החיטוב.
3.מה הכוונה צורה? זה לא כמו בבטן שיש שכבת שומן שמסתירה את הקוביות ואז שמורידים את השכבה רואים את הקוביות. החזה שלך ישאר כמו שהוא רק עם פחות שכבות שומן,ככל שצברת יותר מסת שריר בתקופת המסה ככה הוא יהיה יותר נפוח .

• פותח/ת השרשור
1.אם תתאמן עצים ותוכל 1.5+ גרם חלבון על כל קילוגרם גוף ותיהיה בגירעון קלורי לא מוגזם אתה לא אמור לאבד הרבה מסת שריר. אולי 10 אחוז מקסימום ממה שיש לך.
2.אומרים שדיאטה נטולת פחמימות ועטירת חלבונים הכי מועילה בהצלחה כי חלבון משביע , הגוף משתמש בו בתור מאגר אנרגיה והוא ממלא את מאגרי הגליקוגן בשריר ובכבד במקרה שאין פחמימה, בנוסף ממזער פירוק שריר בזמן החיטוב.
3.מה הכוונה צורה? זה לא כמו בבטן שיש שכבת שומן שמסתירה את הקוביות ואז שמורידים את השכבה רואים את הקוביות. החזה שלך ישאר כמו שהוא רק עם פחות שכבות שומן,ככל שצברת יותר מסת שריר בתקופת המסה ככה הוא יהיה יותר נפוח .

2.השאלה היא איך להגיע למצב הזה,נגיד ממש אחרי המסה לעשות שבוע ניטרלי-שבוע מאזן קלורי שלילי ואז להוריד פחמימות?

3.תודה

אפשר עוד תשובות בנושא?

ולדעתכם יותר קל לעשות מסה על אחוז שומן נמוך?

• פותח/ת השרשור
הגוף משתמש בחלבון למילוי מאגרי הגליקוגן?

למה ציטטת אותי?
חחח

ויש מצב אתה עונה לי על השאלות באשכול? אני חייב עזרה כי לא באלי סתם לבזבז את הזמן,את האמת אני מעדיף חיטוב אבל אני מפחד להימחק לגמרי אז אני צריך עצות

אני רוצה לשמוע מאנשים שעוברים את זה ביום יום ושיש להם טיפים.
ויש מצב אתה עונה לי על השאלות באשכול?
אני בחיים לא חיטבתי, לא העליתי משקל בכוונה ולא ספרתי קלוריות, כך שאין לי מה לתרום לך. בתיאוריה אתה יכול לצמצם מאד את איבוד מסת השריר ע"י הקפדה על הרבה חלבון ואימונים נכונים, וייתכן שכדאי גם לתסף במולטיויטמינים - אבל את זה אתה בטח יודע גם בלעדי. לדעתי יש סיכוי לא רע בכלל שהחזה שלך יקבל צורה יותר יפה בחיטוב, ראיתי את זה אצל אנשים אחרים. לגבי הדיאטה המומלצת, אין לי מה להוסיף על מה שכתוב בפורטל (ובמליון מקומות נוספים ברשת). עשית חפוש בפורום? אני רואה כאן, בדף שלי, רשימת "נושאים דומים" למשל עם ההודעה שכותרתה "חיטוב + שמירה על מסת שריר" - אולי שווה לך לקרוא שם.

לגבי התשובה הצינית שלך יהושע כן. ככה לפחות למדתי בוינגייט. אולי לא ממלאת ברמה שפחמימה אבל עדיין ממלאת.
חלבון יכול להפוך לשומן ופחמימה. פחמימה לא יכולה להפוך לשומן וחלבון. ושומן לא יכול להפוך לפחמימה או חלבון.

לגבי התשובה הצינית שלך יהושע כן.
זאת לא היתה תשובה אלא שאלה, והיא לא היתה צינית. מהמאמר של לייל על העמסת פחמימות שבדיוק התפרסם עכשיו בפורטל (בעוונותי קראתי אותו לפני כמה ימים) קיבלתי את הרושם שזה לא המצב. כשאני שואל משהו, הרבה פעמים הסיבה היא שאני רוצה ללמוד.

• פותח/ת השרשור
אף אחד לא יכול להגיב לי כמו שצריך?
אני ממש צריך עזרה,ועכשיו הרבה מעירים לי את השומן שמתחת לטבור(הוא בולט בחולצות :( ).

נראלי אני יחטב איזה חודשיים ואז יעשה מסה,תנו המלצות להתחלת חיטוב ממסה וטיפים להמשך נקי וטוב של החיטוב.

זאת לא היתה תשובה אלא שאלה, והיא לא היתה צינית. מהמאמר של לייל על העמסת פחמימות שבדיוק התפרסם עכשיו בפורטל (בעוונותי קראתי אותו לפני כמה ימים) קיבלתי את הרושם שזה לא המצב. כשאני שואל משהו, הרבה פעמים הסיבה היא שאני רוצה ללמוד.
תאמת שאלה מעניינת, אני יודע שחלבון מחפה על מחסור בפחמימה/שומן למקרה שצריך אותם לצורך אנרגיה בעזרת התפרקותו לגלוקוז.
גליקוגן זה מאגר של סוכרים שנצבר בשרירים ובכבד לשעת חרום והשימוש בו נעשה שאין כבר גלוקוז בגוף. אולי יש מישהו שמבין שיוכל לשפוך לנו אור בעניין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית