ייעוץ שימוש בקריאטין במסלול קצונה

• פותח/ת השרשור Tesa
  • פורסם בתאריך

Tesa

משתמש מתחיל
210
45
נק' מוניטין:
77
210
45
אהלן!

לא יצא לי להשתמש בעבר בקריאטין ובעוד מספר ימים אני מתחיל הכנה לקצונה ואז בה"ד 1 מגמת להב (קרבי) והשלמה חילית.
המסלול עצמו כולל כושר מאד אינטנסיבי והרבה תרגילים של קילומטרים עם משקלים כבדים עלייך.

השאלה אם לצורך חיזוק הגוף ועמידה במשימות האלה יעזור לי לקחת קריאטין ?
כשהדגש הוא בעיקר אירובי

במידה וקריאטין הוא לא התשובה יעזור לי לקחת חומר אחר או שפשוט אין צורך?

עריכה:
לאחר שראיתי את התשובות שלכם, זאת השאלה הסופית
הדגש העיקרי הוא על אירובי וסיבולת ככה שכוח מתפרץ לא יעזור לי בסיפור..
אני מבין שקריאטין לא רלוונטי בשבילי.. יש איזה תוסף (לא סטרואידים וכדומה) שיכול לשפר את ההתאוששות של הגוף ואולי את העמידות במאמצים עצימים לאורך זמן?

נערך לאחרונה:
לא כדאי לי..
אני השתחרתתי עכשיו מיחידה מובחרת.
דבר ראשון אם אתה מועמד לקצונה קבל ח"ח.
דבר שני אתה אמור להיות בשלב הזה בכושר.. וגם אם לא אתה יודע שהכל בראש כי זה מסע ואתה מכיר את הקושי והכל בראש.
דבר שלישי אני לקחתי קריאטין בצבא וזה מייבש וחובה לשתות מ-ל-א@
הגעתי למצב שלא שתיתי טוב עם כל האימונים והתחיל לרדת לי דם מהאף עקב התייבשת ופשוט הפסקתי ולכן על כמה וכמה שבמסע אתה מתבייש בשניות אם אין לך משמעת מים ובמיוחד שהקראטין סופח לך את המים אתה עלול להתעלף...
עדיף שתעזוב את זה.. תגיע לסדיר שלי כ מ"מ יהיה לך לחדר כושר תקח ..

תוסף ותו לא שלי = שלך
חח

• פותח/ת השרשור
אז בעצם הסיבה היחידה שאתה נותן ללמה לא לקחת זה נושא ההתיבשות.
לא שאני מזלזל בזה אבל אני חושב שאם יש מספיק משמעת לשתות הרבה היתרונות של הקריאטין יוכלו מאד לעזור לי.
תקן אותי אם אני טועה.

לא יזיק לקחת 5 גרם כל יום אם אין לך בעיה להקפיד על הנוזלים..
קפאין או פרי-וורקאוט אחר גם יכולים לסייע לך.

• פותח/ת השרשור
הדגש העיקרי הוא על אירובי וסיבולת ככה שכוח מתפרץ לא יעזור לי בסיפור..
אני מבין שקריאטין לא רלוונטי בשבילי.. יש איזה תוסף (לא סטרואידים וכדומה) שיכול לשפר את ההתאוששות של הגוף ואולי את העמידות במאמצים עצימים לאורך זמן?

הרבה יותר חשוב להקפיד על כמות החלבון היומית. אל תזלזל בסכנת התייבשות בעקבות לקיחת קריאטין

בגדול,קריאטין כן יעזור לך בקטע של המשקלים (אפוד,אלונקה...) למרות שהדגש הוא יותר על סיבולת,בוא נגיד שגם אם התועלת היא נמוכה,הוא בטוח לא ייפגע לך בכושר ככה שאם כסף זאת לא הבעיה,לך על זה! בקטע של הריצות,המסעות וכמובן המחסור בשעות שינה אתה תמיד יכול להיעזר בכדורי קפאין,dmaa (אם תמצא בארץ) וגם בטא אלנין (אבל רק אחריי שניסית פעם אחת לפחות והעקצוצים בגוף לא הפריעו לך לתפקד).כמובן שאתה יכול גם לקנות pre workout בלבד אבל זה פחות משתלם,בהצלחה.

מצטרף להמלצה על קפאין - כדור של 200 מ"ג ולא 100 מ"ג
1 ישר על הבוקר לפני האוכל - ייתן לך ריכוז בשעות הבאות של הבוקר
1 לפני ניווט/מסע
לא מומלץ לקחת 3-4 שעות לפני השינה, לכן, אם (ובד"כ) יהיה לך מד"ס בלילה לפני השינה - אז אל תיקח קפאין

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית