הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בעיה הורמונלית?

Jason.B

משתמש מתחיל
52
0
נק' מוניטין:
11
52
0
אהלן חבר'ה.

פרסמתי פוסט דומה בפורום תזונה אבל לא היו הרבה תגובות (רק מישהו אחד ענה, מודה לו), אבל חשבתי שזה אולי גם המקום שאוכל לקבל עזרה.

אז קצת עליי,
בן 20
מישקל 81 ק"ג
גובה 180
אחוז שומן 12% ~

יש לי היסטורייה של דיאטות קיצוניות (בגיל 13 הייתי קצת שמנמן, ובלי ידע או שום דבר פשוט הפסקתי לאכול על מנת להוריד במישקל (חוץ מחטיף גרנולה או איזה סנוויץ' קטן ביום). תוך חודשיים ירדתי 20 קילו בערך. מאז עליתי במישקל לא לדאוג ! אבל הייתי נחשב על גבול אנורקסייה לכמעט שנה או שנתיים.

לפני כמה חודשיים הייתה לי תחרות Men's Physique וביגלל שלא הייתי בטוח שרציתי להתחרות אז 6 שבועות לפני התחרות החלטתי שאני הולך על זה וניכנסתי לדיאטה קפדנית (ומאוד קיצונית, כמובן לא הרעבתי את עצמי, אבל מאוד דל פחמימות).

עכשיו לעיקרון.

אתמול אמרתי לעצמי " טוב, הגיע הזמן לחיטובון", אז החלטתי ליספור כמה קלוריות אני אוכל ביום עכשיו ואז לעשות את החישובים הנכונים על מנת לעשות את זה לאט ובטוח. אך להפתעתי, אני רק אוכל 1600 קלוריות ביום ! ואני עולה במישקל מיזה! מ 1600 קלוריות ! זקנה בת 90 מחטבת על זה.
וגם אני שם לב שאני עולה בשומן מאוד מאוד מאוד מהר (וזה תמיד היה ככה, כל פעם שרציתי לעשות מסה, פשוט השמנתי בצורה מטורפת).
אני לא יודע אם דפקתי משהו במערכת ביגלל כל הדיאטות האלו.

אני לא חושב שזה קשור לטוסטוסטרון, כי הליבידו שלי מאוד גבוהה ואין לי עייפות כרונית (מה שכן יש לי חרדות מטורפות).

אז רציתי לישאול אם מישהו פה שמע על משהו כזה או יש לא איזה שהוא רעיון למה יכול להיות הבעיה פה?

תודה רבה על הזמן שלכם !

עריכה: כמובן שאני הולך לעשות בדיקות דם רק כדי לוודאת שהכל בסדר ואם יש בעייה אז אוכל לאתר אותה.

אני מ2400 עדיין יכול להיתחטב קצת. הפיתרון הטוב ביותר הוא לאמץ אירובי שניתן לעשות בפירקי זמן ארוכים. אני רוכב על אופני הרים פעמיים בשבוע כ40-50 קמ לרכיבה. זה יכול להגיע לחצי קילו שומן בשבוע.

זה מה שחששתי, אני הולך לעשות בדיקות דם וכו׳.
אביעד, יש דרך לטפל בזה? אם באמת מוצאים שזה הבעיה?

בהחלט. אבל לפני שסתם נזרוק שטויות לאוויר.
אני מאמין שאתה בסדר גמור.
גש תבצע בדיקות דם מקיפות ושאל את רופאך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית