הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

אחר נתרן בתקופת חיטוב

• פותח/ת השרשור dsp
  • פורסם בתאריך

dsp

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
שלום לכולם.
אני חדש כאן בפורום ויש לי מספר עניינים לא פתורים.
לפני כשבעה שבועות התחלתי תהליך חיטוב. המשקל שלי היה 77.5 ק"ג על 1.82, וסביבות ה-16% אחוזי שומן. כיום אני שוקל 72.5 ק"ג וכ-12% אחוזי שומן להערכתי. ,אני מתאמן AB ארבע פעמים בשבוע, חצי שעה על ההליכון בסוף כל אימון, ועוד יום-יומיים בשבוע של ריצת 10 ק"מ או רכיבת 50 ק"מ באופניים.
בשבועיים האחרונים אני די תקוע , הן בירידה במשקל, והן מבחינה ויזואלית. התפריט היומי שלי כולל 1650-1700 קלוריות, מתוכן כ 155-160 גרם חלבונים. גיליתי לאחרונה כי אני צורך ביום כ-3000-4000 מ"ג נתרן (3-4 גרם), האם ישנה אפשרות שצריכת הנתרן הגבוהה היא זו שתוקעת אותי בעקבות ספיחת נוזלים? יש לציין כי מירב הנתרן מגיע מכרוב כבוש/חמוץ שממנו אני אוכל 200-300 גרם ביום ומכיל 800 מ"ג ל100 גרם כרוב. בנוסף לכך אני צורך כ120-125 גרם פחמימות ליום, האם זה טו מאצ'?
תודה מראש למשיבים.

לפי הנתונים שלך אתה צריך ממש לא צריך חיטוב. אני מציע לך להיכנס למסה ארוכה. מה משקלי עבודה?

• פותח/ת השרשור
לפי הנתונים שלך אתה צריך ממש לא צריך חיטוב. אני מציע לך להיכנס למסה ארוכה. מה משקלי עבודה?[/quo
בתקופה הזו אני כמעט ולא עובד על משקולות חופשיות, בעיקר על הקייבל קרוס ומכונות, אז המשקלים לא רלוונטיים כל כך. אני יודע שלפי נתוני המשקל ביחס לגובה נשמע שאני די שחיף אבל זה ממש לא ככה, הכתפיים והחזה שלי די רחבים , הבייספס די נדפק במהלך החיטוב (ירידה של אפילו 5 ס"מ בהיקף לדעתי) אבל הבטן ירדה משמעותית וכבר מתחילות לבצבץ קוביות. המטרה הסופית לי היא לחזור לאזור של ה-78 ק"ג שבו הייתי כבר שנים, רק 10% אחוזי שומן. אני מתכנן לרדת עוד 2-3 ק"ג ואז לעשות מסה נקייה ככל האפשר.
בגדול מה שמעניין אותי זה האם כמות הפחמימות והנתרן שאני צורך יכולה לתקוע את החיטוב שלי?

אתה חושב שאתה צריך לרדת עוד בגלל חוסר מסת שריר שיש לך, תאמיןן לי שברגע שתגדל קצת אתה לא תדאג לדברים האלה. 72 ק'ג על 1.82 צריך מסה. ואם אפשר לשאול למה אתה עובד רק במכונות? יהיה לך קשה להתקדם בלי סקוואט, בנץ', פרס, דדליפט

• פותח/ת השרשור
תאמין לי אחי שלא חסרה לי מסת שריר בכלל, רק אולי בידיים. לפני שהתחלתי את החיטוב הייתה לי ירדה כפוייה של כ-3 ק"ג בעקבות תקופה שאכלתי בה פחות מהרגיל. בעיקרון, בשנים האחרונות הייתי 81 ק"ג על 15-16% ככה שמסת שריר לא חסרה לי. החזה עדיין נפוח, והכתפיים עדיין רחבות., מהידיים אני די מתבאס, אומנם הן יותר חטובות מבעבר וממש רואים ורידים, אבל הנפח ירד ואני מרגיש את זה בשרוולי החולצות שהיו נצמדים לי על הזרועות, וכיום הם די רופפים. בכל זאת אין סיכוי שאני מתחיל מאסה עד שאני לא רואה קוביות ממש בולטות.
סקוואט אני לא עושה כי אני מתקשה בתרגיל. אני עושה לאנצ'ים במקום עם משקולות של 12 ק"ג בכל יד. דדליפט אני עושה בסמיט עם משקל כולל של 60 ק"ג. אם פרס זה לחיצה במוט, אז הפסקתי את זה לפני כחודש עקב כאבים במפרקים, הייתי עושה 4*8 של 27.5 ק"ג בכל צד, לא כולל משקלה מוט, לא מת על התרגיל הזה בכל אופן. מה זה בדיוק בנץ'?

האם ישנה אפשרות שצריכת הנתרן הגבוהה היא זו שתוקעת אותי בעקבות ספיחת נוזלים?
אם לא העלית את צריכת הנתרן לאחרונה, אתה לא ממשיך לספוח נוזלים נוספים לאלה שכבר ספחת, כך שאין כאן הסבר לשאלת ההתקעות שלך. מה שכן, כדי לקבל זריקת עידוד מורלית אתה יכול להקטין קצת את הכמות הזאת, הגוף שלך ייפטר מחלק מהנוזלים ואתה תהיה שמח. זה אומר למצוא תחליף פחות מלוח לכרוב החמוץ, אולי אפשר לערבב עם כרוב בחומץ במקום במלח (אם יש דבר כזה כמו במלפפונים).

תאמין לי אחי שלא חסרה לי מסת שריר בכלל, רק אולי בידיים. לפני שהתחלתי את החיטוב הייתה לי ירדה כפוייה של כ-3 ק"ג בעקבות תקופה שאכלתי בה פחות מהרגיל. בעיקרון, בשנים האחרונות הייתי 81 ק"ג על 15-16% ככה שמסת שריר לא חסרה לי. החזה עדיין נפוח, והכתפיים עדיין רחבות., מהידיים אני די מתבאס, אומנם הן יותר חטובות מבעבר וממש רואים ורידים, אבל הנפח ירד ואני מרגיש את זה בשרוולי החולצות שהיו נצמדים לי על הזרועות, וכיום הם די רופפים. בכל זאת אין סיכוי שאני מתחיל מאסה עד שאני לא רואה קוביות ממש בולטות.
סקוואט אני לא עושה כי אני מתקשה בתרגיל. אני עושה לאנצ'ים במקום עם משקולות של 12 ק"ג בכל יד. דדליפט אני עושה בסמיט עם משקל כולל של 60 ק"ג. אם פרס זה לחיצה במוט, אז הפסקתי את זה לפני כחודש עקב כאבים במפרקים, הייתי עושה 4*8 של 27.5 ק"ג בכל צד, לא כולל משקלה מוט, לא מת על התרגיל הזה בכל אופן. מה זה בדיוק בנץ'?
בנץ'= לחיצת חזה בשכיבה
אפשר לדעת מה מקשה עליך בסקוואט? זה המלך של התרגילים, תוכנית בלעדיו היא לא תוכנית, ואלא אם כן יש לך פציעה שמונעת ממך אין תירוץ לוותר עליו.
בכל מקרה, אני לא רואה סיבה להגיע ל 60 ומשהו קילו כשאתה 1.80+, זה קרוב לשלד. זה מה שיש לי להגיד.
לגבי הנתרן והפחמימות אין לי מושג, הגבתי כאן רק בגלל הנתונים שהצגת.. בהצלחה בכל מקרה

בנץ'= לחיצת חזה בשכיבה
אפשר לדעת מה מקשה עליך בסקוואט? זה המלך של התרגילים, תוכנית בלעדיו היא לא תוכנית, ואלא אם כן יש לך פציעה שמונעת ממך אין תירוץ לוותר עליו.
בכל מקרה, אני לא רואה סיבה להגיע ל 60 ומשהו קילו כשאתה 1.80+, זה קרוב לשלד. זה מה שיש לי להגיד.
לגבי הנתרן והפחמימות אין לי מושג, הגבתי כאן רק בגלל הנתונים שהצגת.. בהצלחה בכל מקרה

יש הרבה אנשים שרוצים כמה שיותר לרדת באחוזי שומן כדי להתחיל מאסה לא מאחוז שומן גבוהה, לאו דווקא בגלל שהם 'ילדי ידיים' או איך שלא קוראים לזה...
(לא בא לתקוף אותך חס וחלילה).

• פותח/ת השרשור
זה אולי ישמע לך מצחיק אבל מה שהכי מקשה עליי בסקוואט זה הפאן הפסיכולוגי.
אני לא מתאמן מאתמול, ובזמנו כשהתחלתי להתאמן ניסיתי כמה פעמים סקוואט ותמיד זה עשה לי כאבי רגליים נוראים לאחר מכן. בנסוף לכך תמיד כשהייתי עושה סקוואט אותו מדריך שהיה במשמרת העיר לי שאני לא עושה טוב, וגם אחרי כמה הסברים נאמר לי שאני לא מבצע סקוואט טוב, וזה קרה כמה פעמים עם כמה מדריכים שונים.....
לגבי הדבר השני שכתבת- אני ממש לא שלד, יש לי מסת שריר די מכובדת ואין לי כוונה לרדת ל -60 ומשהו קילו. אני כיום שוקל 72.5 כמו שציינתי מקודם, ומבחינתי הקו האדום הוא 70, ואז אני מתחיל מסה שעיקרה המוחלט יהיה להגדיל את היקפי הידיים שירדו משמעותית, הן בתקופת הירידה הכפויה מ81 ל-77.5, והן ל 72.5 ודרומה בתקופת החיטוב הנוכחית.
תודה לכל מי שענה לשאלותיי, זו ההודעה הראשונה שאני כותב כאן והתרשמתי לטובה מכיוון שאם תוך פחות משעה אני מקבל מספר תגובות להודעה שלי סימן שיש כאן אחלה אנשים בפורום עם ידע רב.

זה אולי ישמע לך מצחיק אבל מה שהכי מקשה עליי בסקוואט זה הפאן הפסיכולוגי.
אני לא מתאמן מאתמול, ובזמנו כשהתחלתי להתאמן ניסיתי כמה פעמים סקוואט ותמיד זה עשה לי כאבי רגליים נוראים לאחר מכן. בנסוף לכך תמיד כשהייתי עושה סקוואט אותו מדריך שהיה במשמרת העיר לי שאני לא עושה טוב, וגם אחרי כמה הסברים נאמר לי שאני לא מבצע סקוואט טוב, וזה קרה כמה פעמים עם כמה מדריכים שונים.....
לגבי הדבר השני שכתבת- אני ממש לא שלד, יש לי מסת שריר די מכובדת ואין לי כוונה לרדת ל -60 ומשהו קילו. אני כיום שוקל 72.5 כמו שציינתי מקודם, ומבחינתי הקו האדום הוא 70, ואז אני מתחיל מסה שעיקרה המוחלט יהיה להגדיל את היקפי הידיים שירדו משמעותית, הן בתקופת הירידה הכפויה מ81 ל-77.5, והן ל 72.5 ודרומה בתקופת החיטוב הנוכחית.
תודה לכל מי שענה לשאלותיי, זו ההודעה הראשונה שאני כותב כאן והתרשמתי לטובה מכיוון שאם תוך פחות משעה אני מקבל מספר תגובות להודעה שלי סימן שיש כאן אחלה אנשים בפורום עם ידע רב.

לא מבין מה אתה בא להגיד לגבי הסקוואט?
אי אפשר ללמוד את התרגיל הזה באופן מושלם לאחר שבוע וגם לא שבועיים,בנוגע למאמנים שלך פשוט אל תקשיב להם כי הם יסבכו אותך עוד יותר.(כול אחד ימליץ לך על השיטה שלו לעשות ויזיין לך את השכל )

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית