הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתיחות בימי מנוחה לשיפור הגמישות

• פותח/ת השרשור קפטן קקי
  • פורסם בתאריך
ק

קפטן קקי

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
האם יש תועלת בביצוע מתיחות בימי מנוחה על-מנת לשפר את הגמישות שכרגע מגבילה אותי בחלק מההרמות? האם הדבר עלול להפריע להתאוששות? עדיף להצמד למתיחות בסיום האימון? ועד כמה לא רצוי לבצע מתיחות בתחילת האימון? מצאתי שכשאני מותח טוב את ההמסטרינגס אני מצליח להחזיק גב טוב יותר בסקוואט.

עד כמה שידוע לי מתיחות בסוף אימון הן קצת יותר אפקטיביות כי השריר חם ומוכן.
מתיחות לפני אימון כח יכולות לפגוע בביצועים שלך (יש מחקרים שמראים) אבל אם זה נותן לך לעשות את האימון בצורה אופטימלית אז נראה לי שעדיף.
אני לא חושב שמתיחות יכולות לפגוע בהתאוששות. אם כבר אז ההיפך. קח בחשבון שמתיחות אפקטיביות בבית יכולות לקחת קצת זמן כי אתה קר לגמרי.

יש בקרוספיט ג'ורנל וידיאו של סדנא של קלי סטארט שבה הוא מסביר הרבה על מתיחות. שווה לראות את זה אבל צריך לשלם בשביל זה. הג'ורנל עולה 25$ לשנה וזה ההשקעה הכי טובה שתעשה השנה לקידום האימונים שלך.

נערך לאחרונה:
מתיחות לפני אימון כח יכולות לפגוע בביצועים שלך (יש מחקרים שמראים) אבל אם זה נותן לך לעשות את האימון בצורה אופטימלית אז נראה לי שעדיף.
אני לא חושב שמתיחות יכולות לפגוע בהתאוששות. אם כבר אז ההיפך. קח בחשבון שמתיחות אפקטיביות בבית יכולות לקחת קצת זמן כי אתה קר לגמרי.

מתיחות אחרי אימון הן לא אפקטיביות כי השרירים מלאים בדם מה שמגביל לך את הטווח תנועה .
יש מאמר מאוד טוב של דפרנקו ועוד כמה מאמנים על הנושא של מתיחות .

• פותח/ת השרשור
ככה גם אני חושב, עד היום לא ביצעתי מתיחות בתחילת האימון אלא רק חימום דינאמי (סקוואטים בעיקר וסיבוב מפרקים שונים).

אני מכיר את המחקר לגבי מתיחות לפני אימון, השאלה עד כמה זה יהיה קריטי ואני מניח שאני אאלץ לבדוק את זה בכוחות עצמי.
איך אתה מציע להתכונן לסדרת מתיחות בבית? לבצע קצת סיבובי מפרקים, סקוואטים כנגד משקל גוף ואז לעשות סדרת מתיחות?
אגב, מאיפה הקביעה שזה לא יפריע להתאוששות?

מתיחות אחרי אימון הן לא אפקטיביות כי השרירים מלאים בדם מה שמגביל לך את הטווח תנועה .
יש מאמר מאוד טוב של דפרנקו ועוד כמה מאמנים על הנושא של מתיחות .

אני ממש לא מומחה בתחום. צרף איזה לינק. לגבי ההתאוששות אני פשוט לא נתקלתי בסברה הזאת אף פעם והיא לא נשמעת לי הגיונית. יכול להיות שאני טועה בשני המקרים.

למה בתכניות כמו FST7
http://www.fst-7.com/
המתיחות שהשריר בפאמפ משחקות חלק כל כך חשוב ולטענת הכותב יותר אפקטיביות בגלל שהשריר מלא בדם וכך מתאפשר הרחבה של סיבי השריר או משהו בסגנון?
שואל בשביל לדעת אז מכל החכמולוגים לא לקפוץ ולהגיד תכנית מטומטמת וכו? אלה לתת הסבר אם יש אמת מאחורי הרעיון שבעבר מאמנים כמו דנטה גם תמכו בו (מתיחות מאולצות עד כועבות)

למה בתכניות כמו FST7
http://www.fst-7.com/
המתיחות שהשריר בפאמפ משחקות חלק כל כך חשוב ולטענת הכותב יותר אפקטיביות בגלל שהשריר מלא בדם וכך מתאפשר הרחבה של סיבי השריר או משהו בסגנון?
שואל בשביל לדעת אז מכל החכמולוגים לא לקפוץ ולהגיד תכנית מטומטמת וכו? אלה לתת הסבר אם יש אמת מאחורי הרעיון שבעבר מאמנים כמו דנטה גם תמכו בו (מתיחות מאולצות עד כועבות)

יש לך את המאמר שהוא כותב את זה שם , אף פעם לא שמעתי על זה או על הרחבה בכלל של סיבי שריר .

את זה שהתוכנית מטומטמת אתה כבר יודע לבד אז באמת אין צורך לציין את זה .

תעשה מתיחות אחרי אימון כשהשריר חם, תעשה מתיחות בבית על בסיס יומי בשביל להגדיל טווחים ותעשה מתיחות לפני אימון (אמנם זה מביא את השריר לאורך שהוא לא יודע לעבוד בו אבל זה חלק מהמטרה של אימונים, רק אל תגזים פה), הזמן היחיד שלא מתאים למתיחות הוא לפני תחרות, בתחרות צריך לעשות חימום דינאמי בלבד.

תעשה מתיחות אחרי אימון כשהשריר חם, תעשה מתיחות בבית על בסיס יומי בשביל להגדיל טווחים ותעשה מתיחות לפני אימון (אמנם זה מביא את השריר לאורך שהוא לא יודע לעבוד בו אבל זה חלק מהמטרה של אימונים, רק אל תגזים פה), הזמן היחיד שלא מתאים למתיחות הוא לפני תחרות, בתחרות צריך לעשות חימום דינאמי בלבד.

בשביל מה ?

• פותח/ת השרשור
קראתי את המאמרים דיאוס - בגדול הם אומרים מה שכולנו יודעים: מתיחות סטאטיות מיותרות לפני אימון כי הן יחלישו אותך, חימום ומתיחות דינמיות טובות זה טוב.
זה עדיין לא ענה לי על השאלות, מלבד העובדה שדפרנקו אומר לבצע מתיחות סטאטיות כמה שעות לאחר האימון.

ג'ניה - מתיחות סטאטיות לפני אימון יחלישו אותי, הבעיה היא שאני מוצא את זה יעיל אם זה יגרום לי לעבוד נכון יותר, וכאן הדילמה.
מה לגבי הנושא של האשכול - מתיחות בימי מנוחה?

יש לך את המאמר שהוא כותב את זה שם , אף פעם לא שמעתי על זה או על הרחבה בכלל של סיבי שריר .

את זה שהתוכנית מטומטמת אתה כבר יודע לבד אז באמת אין צורך לציין את זה .
לא יודע אם התכנית כל כך מטומטמת, בכל זאת אנשים כמו ג'אי קטלר ופיל הית' עובדים אתה ועם המיסד שלה בתור מאמן אישי, כנראה שהיא כביכול מתאימה לאנשים מוזרקים

• פותח/ת השרשור
לא יודע אם התכנית כל כך מטומטמת, בכל זאת אנשים כמו ג'אי קטלר ופיל הית' עובדים אתה ועם המיסד שלה בתור מאמן אישי, כנראה שהיא כביכול מתאימה לאנשים מוזרקים
כשאתה מוזרק אתה יכול ללכת לשחק קלאס ולגדול
בוא לא נאבד את מטרת הדיון

כשאתה מוזרק אתה יכול ללכת לשחק קלאס ולגדול
בוא לא נאבד את מטרת הדיון

תכלס דיון אחר .
אני הפסקתי לעשות מתיחות סטטיות באופן קבוע , חוץ מהמתיחה של מקרבי הירך שדפרקנו מדגים גם במאמר , אותה ומתיחות דינמיות אני מבצע 4-5 פעמים בשבוע.

• פותח/ת השרשור
תכלס דיון אחר .
אני הפסקתי לעשות מתיחות סטטיות באופן קבוע , חוץ מהמתיחה של מקרבי הירך שדפרקנו מדגים גם במאמר , אותה ומתיחות דינמיות אני מבצע 4-5 פעמים בשבוע.
הייתה לך בעיה של גמישות בעבר? מתיחות דינמיות אני מבצע בכל אימון (בעיקר סקוואטים כמו שכתבתי)

מה אתה חושב על מתיחות סטאטיות בימי מנוחה?

הייתה לך בעיה של גמישות בעבר? מתיחות דינמיות אני מבצע בכל אימון (בעיקר סקוואטים כמו שכתבתי)

מה אתה חושב על מתיחות סטאטיות בימי מנוחה?

הייתי עושה מתיחות סטטיות כל החיים שלי ברמה של בערך פעם -פעמיים ביום .
אני מרגיש עכשיו שזה מיותר לי , לא רואה את התועלת בזה .

• פותח/ת השרשור
הייתי עושה מתיחות סטטיות כל החיים שלי ברמה של בערך פעם -פעמיים ביום .
אני מרגיש עכשיו שזה מיותר לי , לא רואה את התועלת בזה .
ברור לי שאין לך תועלת בזה כרגע, גמישות לא מגבילה אותך.
אני שואל לגבי מקרה ספציפי של בעיה בגמישות, למשל במצבי כרגע זה מאוד מגביל אותי וחבל שרק עכשיו שמתי לב לזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית