ייעוץ מתיחות בימי מנוחה לשיפור הגמישות

• פותח/ת השרשור קפטן קקי
  • פורסם בתאריך
ק

קפטן קקי

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
האם יש תועלת בביצוע מתיחות בימי מנוחה על-מנת לשפר את הגמישות שכרגע מגבילה אותי בחלק מההרמות? האם הדבר עלול להפריע להתאוששות? עדיף להצמד למתיחות בסיום האימון? ועד כמה לא רצוי לבצע מתיחות בתחילת האימון? מצאתי שכשאני מותח טוב את ההמסטרינגס אני מצליח להחזיק גב טוב יותר בסקוואט.

ברור לי שאין לך תועלת בזה כרגע, גמישות לא מגבילה אותך.
אני שואל לגבי מקרה ספציפי של בעיה בגמישות, למשל במצבי כרגע זה מאוד מגביל אותי וחבל שרק עכשיו שמתי לב לזה.

במה זה מגביל אותך ?
האמסטרינג קצר זה יתרון לא חסרון .
אתה לא WL אתה לא צריך גמישות רצינית בכתפיים או ברגליים .

• פותח/ת השרשור
במה זה מגביל אותך ?
האמסטרינג קצר זה יתרון לא חסרון .
אתה לא WL אתה לא צריך גמישות רצינית בכתפיים או ברגליים .
אני לא יכול להתיישב נניח ללא משקל ולהשאר עם גב ישר, תמיד תהיה לי התעגלות, ניסיתי הכל.
אצלי כנראה זה קצר באופן מוגזם. כמו שכתבתי בלוג שלי - זה גורם לי לאבד את המתח בגב בתחתית של הסקוואט, אני מקווה שעכשיו עם מתיחות ועם הבעיה הקטנה שתיקנתי אני אצליח להתקדם טוב יותר.

אז מה שמתיחות לפני אימון יחליש אותך? אבל ככה תוכל לאמן את השרירים בסופי הטווחים ולהגדיל טווחים.
משקולן חייב להיות גמיש ככל הניתן כדי שיוכל לצאת ממצבי קיצון שהוא ניכנס אליהם תוך כדי תחרות, אתה חייב שהשריר יהיה ארוך וחזק בכל הטווח שלו.
נ.ב
שריר ארוך יותר משמעותו יותר קשרי אקטין מיוזין, יותר קשרים שמתכווצים = יותר כח.

אז מה שמתיחות לפני אימון יחליש אותך? אבל ככה תוכל לאמן את השרירים בסופי הטווחים ולהגדיל טווחים.
משקולן חייב להיות גמיש ככל הניתן כדי שיוכל לצאת ממצבי קיצון שהוא ניכנס אליהם תוך כדי תחרות, אתה חייב שהשריר יהיה ארוך וחזק בכל הטווח שלו.
נ.ב
שריר ארוך יותר משמעותו יותר קשרי אקטין מיוזין, יותר קשרים שמתכווצים = יותר כח.

וזה גם יותר דרך שהוא צריך להתכווץ, השאלה אם אתה חזק בטווח זה. זה שהשריר יותר ארוך זה לא אומר שאתה יותר חזק.
משקולן טוב באמת חייב להיות גמיש, ככול שאתה יותר גמיש אתה יכול לתפוס משקל יותר נמוך ואז אתה יכול להרים יותר משקל.

• פותח/ת השרשור
לפני אימון פחות סטטי ויותר הגעה לטווחי תנועה מלאים דרך תנועתיות שרובה תתמקד בטווחי קיצון.
את זה אני יודע, השאלה אם יש בעיה עם מתיחות בימי המנוחה מבחינת התאוששות לקראת אימון למחורת, ואם הדבר בכלל יעיל מבחינת שיפור הגמישות לעתיד.

תעשה מתיחות קלות ביותר לפני האימון ממש אחרי החימום
זה יעזור לך באימון עצמו

ואחרי אימון אל תעשה ישר מתיחות שהשריר מלא דם
תחכה כמה דקות בודדות שירגע קצת ועדיין יהיה חם וזה הזמן הטוב ביותר לעשות מתיחות

אתה יכול גם ביום אחר ללא אימון של אותו שריר לעשות מתיחות קלות בלי לבגיע למתיחה חזקה

בקיצור אם אין לך בעיות גמישות תעשה מתיחות רק אחרי אימון, אם יש לך בעיות גמישות ההמלצה שלי היא שתעשה מתיחות בכל רגע פנוי שיש לך (כל זמן שאתה מתאמן באופן קבוע) משקולן צריך להיות גמיש וזריר הרבה לפני שהוא צריך להיות חזק.

את זה אני יודע, השאלה אם יש בעיה עם מתיחות בימי המנוחה מבחינת התאוששות לקראת אימון למחורת, ואם הדבר בכלל יעיל מבחינת שיפור הגמישות לעתיד.

בהחלט, מתיחות חזקות בעצם קורעות את השריר, וזה יכול להיות בעוכריך מבחינת התאוששות.

באמת אני חשבתי שהמטרה בתחרות זה להרים כמה שיותר משקל .

לדעתי זו טעות וזה מיושן. צריך להקים ארגון שבודק טכניקה, זריזות וגמישות בלבד. ככה ישראל תוכל להוביל בהרמת משקולות.

באמת אני חשבתי שהמטרה בתחרות זה להרים כמה שיותר משקל .
זה מה שקורה כשלא מרימי משקולות מנהלים דיונים על הרמת משקולות.

"בהחלט, מתיחות חזקות בעצם קורעות את השריר, וזה יכול להיות בעוכריך מבחינת התאוששות".
אין שום דבר רע בקרעים בשריר, גם אימון חזק יוצר קרעים בשריר, אם לא תיצור קרעים השריר לא יגדל.

לדעתי זו טעות וזה מיושן. צריך להקים ארגון שבודק טכניקה, זריזות וגמישות בלבד. ככה ישראל תוכל להוביל בהרמת משקולות.
באמת לא היה מזיק לישראל אם היה מרכז מסודר שהיה עובד עם ילדים על טכניקה ולא היו דוחפים לילד בן 14 כדורים וישר אחרי זה 80 קילו ואז מתפלאים שיש מעט מאוד ספורטאים שנישארים בספורט ועולים בתוצאות אחרי גיל 18.

זה מה שקורה כשלא מרימי משקולות מנהלים דיונים על הרמת משקולות.

.

אז בוא תסביר למה עדיף זריזות וגמישות על כח , יש ענפיי ספורט שדבר כזה הגיוני מאוד .
אבל הרמת משקולות זה נטו "מבחן התוצאה" מי שמרים יותר ניצח .
אתה לא מקבל ניקוד על כמה יפה הקלין שלך ...

אז בוא תסביר למה עדיף זריזות וגמישות על כח , יש ענפיי ספורט שדבר כזה הגיוני מאוד .
אבל הרמת משקולות זה נטו "מבחן התוצאה" מי שמרים יותר ניצח .
אתה לא מקבל ניקוד על כמה יפה הקלין שלך ...

אתה מצחיק כי אין לך מושג ואתה בכל זאת משמיץ.
WL זה לא PL, זה לא כוח נטו, זה המון ובעיקר טכניקה.
כשאתה מושך יש לך זמן מאד קצר להכנס מתחת למוט, ככול שאתה יותר זריז אתה תוכל להכנס למתחת יותר משקל. אם תשווה בין שני אנשים אחד זריז ואחד לא, יכול להיות שהזריז הרבה יותר חלש אבל הוא הספיק להכנס מתחת למוט בעוד השני אולי משך יותר חזק אבל לא הספיק להכנס מתחת למוט.
אותו דבר בגמישות, אם מישהו יותר גמיש הוא יכול להכנס יותר נמוך ולקום עם יותר משקל. בסופו של דבר זריזות וגמישות מתבטא בעוד משקל שאתה מרים.

כשאתה מושך יש לך זמן מאד קצר להכנס מתחת למוט, ככול שאתה יותר זריז אתה תוכל להכנס למתחת יותר משקל. אם תשווה בין שני אנשים אחד זריז ואחד לא, יכול להיות שהזריז הרבה יותר חלש אבל הוא הספיק להכנס מתחת למוט בעוד השני אולי משך יותר חזק אבל לא הספיק להכנס מתחת למוט.
אותו דבר בגמישות, אם מישהו יותר גמיש הוא יכול להכנס יותר נמוך ולקום עם יותר משקל. בסופו של דבר זריזות וגמישות מתבטא בעוד משקל שאתה מרים.

אני לא משמיץ אף אחד .
תקרא את ההודעה שוב .
ועדייין כמו שכתבת הסיבה היחידה לטכניקה גמישות זריזות וכו..
היא להרים בסוף יותר משקל .

כן, הבחור היותר זריז יוכל להכנס בטכניקה מדהימה מתחת ל 60 קילו בזמן שהחזק יעשה את זה מכוער עם 140. ואלה הן תולדות הרמת משקולות בישראל.

כן, הבחור היותר זריז יוכל להכנס בטכניקה מדהימה מתחת ל 60 קילו בזמן שהחזק יעשה את זה מכוער עם 140. ואלה הן תולדות הרמת משקולות בישראל.

אני לא יודע מאיפה אתה אומר את זה. אבל אני מכיר כאלה שהם חזקים אבל מישהו ששוקל 20 קילו פחות מהם ויותר חלש מהם מרים הרבה יותר משקל מהם בדחיקה והנפה.
וחוץ מיזה למה אתה חושב שזריזות זה סותר כוח? עם הבחור שעשה את זה מכוער עם 140 היה זריז יותר הוא היה יכול להרים הרבה יותר משקל.
כך דוגמא טובה, תנסה לראות כמה אתה יכול למשוך קלין נמוך. עכשיו תנסה לראות עם איזה משקל אתה יכול להכנס לקלין נמוך.

ומאיפה בדיוק אתה הולך לפתח מהירות בלי שיש לך כוח? אלוהים?

דרך אגב, אני יכול להכנס לקלין עם כל משקל שאני יכול למשוך. לא מבין את השאלה שלך.

ומאיפה בדיוק אתה הולך לפתח מהירות בלי שיש לך כוח? אלוהים?

דרך אגב, אני יכול להכנס לקלין עם כל משקל שאני יכול למשוך. לא מבין את השאלה שלך.

אני מדבר על זריזות בכניסה, שזה מה שמגביל את רוב האנשים. מהירות במשיכה השנייה זה גם מאד חשוב וזה גם כוח וגם יכולת לפתח מהירות.
אתה היית רוצה מאד להכנס עם כול משקל שאתה יכול למשוך ואני מבטיח לך שאתה לא. לוקח הרבה מאד זמן לדעת להתנתק מהמוט ולהכנס מהר מתחת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית