ייעוץ מתיחות בימי מנוחה לשיפור הגמישות

• פותח/ת השרשור קפטן קקי
  • פורסם בתאריך
ק

קפטן קקי

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
האם יש תועלת בביצוע מתיחות בימי מנוחה על-מנת לשפר את הגמישות שכרגע מגבילה אותי בחלק מההרמות? האם הדבר עלול להפריע להתאוששות? עדיף להצמד למתיחות בסיום האימון? ועד כמה לא רצוי לבצע מתיחות בתחילת האימון? מצאתי שכשאני מותח טוב את ההמסטרינגס אני מצליח להחזיק גב טוב יותר בסקוואט.

א) זה לא היה מופנה אליך. אתה דווקא בסדר.
ב) אני לא אומר שטכניקה לא חשובה. אבל כוח חשוב יותר וזה משהו שאתם מסרבים לקבל משום מה. למה לדעתך יש סטרואידים בספורט? זה בטח לא עוזר בטכניקה...
ג) זה בדיוק מה שאמרתי.

סטרואידים צריכים לקחת אנשים שהגיעו לרמה מסויימת בחיים שלהם אם הם לא הגיעו לשם בטכניקה אין טעם לקחת סטרואידים (זה בדיוק מה שקורה בארץ כמו שכבר הזכרתי) בתור מרים משקולות אני אומר לך שכח צריך להגיע אחרון אחרת הספורטאי לא יעלה לרמה נורמאלית. ככל שלאדם יש יותר כח ככה צריכה להיות לו טכניקה יותר טובה אחרת הוא מסכן את עצמו. הרמת משקולות זה לא PL ככה שאתה צריך להבין שלא כל מי שחזק ומרים משקולות מהריצפה יכול להיות משקולן. כשנדבר על בנץ' פרס תוכל לתרום מהנסיון שלך אבל כל זמן שלא הנפתה ולא דחקתה מעולם בתחרות של מרימי משקולות אין לך ניסיון לדון בו (מצטער אם זה נישמע לך מתנשא אבל חפרתה).
העובדה שאתה מתרברב שאתה לוחץ יותר ממה שאנשים בפורום הזה דוחקים גם כן לא הופכת אותך ליותר גבר ככה שקצת צניעות לא תזיק.
יצא לי להתאמן תקופה קצרה עם PL אדיר בשם ולדיסלב אלחזוב ממנו למדתי להעריך כל אדם שעוסק בתחום שלו ולא לזלזל באנשים שעובדים קשה גם אם הם מרימים קצת, האיש היה לוחץ משקלים מטורפים אבל תמיד היה נותן כבוד אדיר לחברה צעירים שביצעו הנפות בגלל שהוא ראה את ההשקעה שלהם ובגלל שהוא עצמו לא יכל לעשות את זה ותאמין לי שכח לא היה חסר לו.

אני רוצה לתת כבוד קטן לבחור הגדול הזה:

http://img38.imageshack.us/img38/1109/10042008001.jpg

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
סבבה. תשאר בגישה שכוח צריך להגיע אחרון ונראה לאן תגיע. אתה מדבר כאילו מינימום מקום ראשון בעולם בקטגוריה שלך. זה שעמדת על במה ועשית קלין לא הופך אותך מומחה לנושא.
אני יודע דבר אחד, אם אין כוח אין מהירות. ואם אין מהירות אין לך כלום. לא משנה כמה הטכניקה שלך טובה.

דרך אגב, העובדה שאני לוחץ מעל הראש יותר ממה שהרבה אנשים פה דוחקים באה להראות שכוח כן חשוב ושזה מצחיק לעבוד על טכניקה ולהשאר עם ג'רקים של 90 קילו. זה היה בתגובה להתנשאות שלך איזה גבר אתה שהתחרית בהרמת משקולות.

נערך לאחרונה:
לא מומחה בנושא אבל מבין בהרמת משקולות קצת יותר ממך.
אני מסביר שוב שכח לא קובע מהירות סתכל על PL ותראה איך חלקם הגדול איטיים ומגושמים והם ממש לא חלשים ושוב אם אין זריזות וגמישות אין טעם להשקיע בכלל כי הבן אדם ממילא לא יהיה מרים משקולות, מהירות שרירים היא תנאי מקדים להרמת משקולות בדיוק כמו שגובהה הוא תנאי מקדים לכדורסל הבעיה בארץ היא שכל אחד חושב שהוא יכול לעשות הכל וככה לא בונים ספורט מקצועי.

מעניין אותי איך קבעת שפאוורליפטרים איטיים ומגושמים? אתה באמת חושב שאנדי בולטון לא יכול לעשות פאוור קלין עם 220 קילו בלי להתאמן על טכניקה יותר מדי?

בעצם אתה חושב שצריך לחפש מלכתחילה אנשים חזקים עם מהירות, כדי לעבוד בעיקר על טכניקה. מעניין מה זה מזכיר? את סין? את רוסיה?

נערך לאחרונה:
לא בסין ולא ברוסיה לא עובדים ככה, לוקחים ילדים שיש להם מהירות וזריזות עובדים איתם על טכניקה הרבה שנים ורק אז עובדים על שיפור כח.
פאוור קלין הוא לא תרגיל בתחרות הרמת משקולות, אם משקולן מסוגל לעשות פאוור קלין 220 קילו הוא לבטח יעשה הרבה יותר בקלין אמיתי ואם הוא לא עושה את זה אז הוא לא משקולן, שים לב שאנדי בולטון לא עושה קלין עם המשקל שהוא יכול למשוך כי זה לא הגיוני וצריך לחיות בסרט בשביל להגיד את זה ועוד דבר שים לב שמעטים ה PL (אם בכלל) שדוחפים את האף שלהם לתחרויות של WL ואותו הדבר גם להיפך (בו אני אגלה לך סוד, יש לזה סיבה והיא לא קשורה לכח).

יאללה הלכתי לאיזה פאב לשתות משהו אולי אז יסתדר לי לפחות חלק ממה שאתה כותב.

סבבה. תשאר בגישה שכוח צריך להגיע אחרון ונראה לאן תגיע. אתה מדבר כאילו מינימום מקום ראשון בעולם בקטגוריה שלך. זה שעמדת על במה ועשית קלין לא הופך אותך מומחה לנושא.
אני יודע דבר אחד, אם אין כוח אין מהירות. ואם אין מהירות אין לך כלום. לא משנה כמה הטכניקה שלך טובה.

דרך אגב, העובדה שאני לוחץ מעל הראש יותר ממה שהרבה אנשים פה דוחקים באה להראות שכוח כן חשוב ושזה מצחיק לעבוד על טכניקה ולהשאר עם ג'רקים של 90 קילו. זה היה בתגובה להתנשאות שלך איזה גבר אתה שהתחרית בהרמת משקולות.

תבדיל בין שני דברים, מהירות משיכה ומהירות כניסה (זריזות)
בשביל מהירות משיכה צריך כוח, וככול שאתה יותר חזק זה יותר מהיר. את החלק הזה אפשר לשפר עם התחזקות ואימונים.
מהירות כניסה זה הדבר אנחנו מדברים עליו שחשוב, הזריזות, שאותו קשה מאד לשפר. זה שאתה מושך מהר ונותן למוט תנופה זה עדין לא אומר שאתה תוכל להכנס מתחתיו ולתפוס אותו. אם תסתכל על סרטונים של משקולנים (ולא על ה105+ כי שם פחות רואים את זה), אתה תראה שהם מאד מאד מהירים הכניסה שלהם מתחת למוט. אם הם לא היו כול כך מהירים לא משנה כמה חזקים הם, הם לא היו מצליחים להכנס מתחת למוט. וזה מה שעושה את ההבדל בין המשקולנים, יכול להיות שניים עם בדיוק אותו כוח. אבל אחד מהם יהיה יותר זריז ויצליח להכנס מתחת למוט והשני לא.

דרך אגב אין קשר בין הלחיצה שלך לjerk, זה שרירים אחרים לגמרי.

א) זה לא היה מופנה אליך. אתה דווקא בסדר.
ב) אני לא אומר שטכניקה לא חשובה. אבל כוח חשוב יותר וזה משהו שאתם מסרבים לקבל משום מה. למה לדעתך יש סטרואידים בספורט? זה בטח לא עוזר בטכניקה...
ג) זה בדיוק מה שאמרתי.

א) אחלה 😃
ב) לא אמרתי את זה, כוח וטכניקה הם 2 דברים הכרחיים בשביל משקולן, ומה שאתה לא מבין זה שאם אין לך טכניקה טובה אתה לא יכול למצות את הכוח שלך, והנפה למשל זה תרגיל שחייבים בו טכניקה טובה משום שהתרגיל מצריך יותר טכניקה מאשר כוח.
ג) גם אני.
לא בסין ולא ברוסיה לא עובדים ככה, לוקחים ילדים שיש להם מהירות וזריזות עובדים איתם על טכניקה הרבה שנים ורק אז עובדים על שיפור כח.
פאוור קלין הוא לא תרגיל בתחרות הרמת משקולות, אם משקולן מסוגל לעשות פאוור קלין 220 קילו הוא לבטח יעשה הרבה יותר בקלין אמיתי ואם הוא לא עושה את זה אז הוא לא משקולן, שים לב שאנדי בולטון לא עושה קלין עם המשקל שהוא יכול למשוך כי זה לא הגיוני וצריך לחיות בסרט בשביל להגיד את זה ועוד דבר שים לב שמעטים ה PL (אם בכלל) שדוחפים את האף שלהם לתחרויות של WL ואותו הדבר גם להיפך (בו אני אגלה לך סוד, יש לזה סיבה והיא לא קשורה לכח).

יאללה הלכתי לאיזה פאב לשתות משהו אולי אז יסתדר לי לפחות חלק ממה שאתה כותב.

אין לך מושג למה הכנסת את עצמך כשאמרת את זה בפורום הזה 😣

כן, הבחור היותר זריז יוכל להכנס בטכניקה מדהימה מתחת ל 60 קילו בזמן שהחזק יעשה את זה מכוער עם 140. ואלה הן תולדות הרמת משקולות בישראל.

אני חושב, במיוחד אם אתה אומר דבר כזה, שכנראה ההכרות שלך עם הענף בישראל היא עדיין לא כזאת המאפשרת לך להביע דעה מלומדת לגבי הצדדים החיוביים או השליליים בשיטות האימון שנהוגות פה.
לא חסרות בעיות בענף בארץ, אבל הן לא ממש קשורות לדברים האלה (למעשה, אני די בטוח שאין מקומות בעולם שהבעיה העקרית שלהם היא שהמאמנים חושבים שכוח הוא דבר לא חשוב. אם יש לך מקורות שאומרים אחרת, ואני מתכוון לאנשים שבאמת עוסקים בזה, לא לגורמים צד שלישי, אני אשמח לראות).

דרך אגב, אני יכול להכנס לקלין עם כל משקל שאני יכול למשוך.
ן -

תעשה לי טובה, להכנס מתחת למוט זה פרט שולי. בטח לא משהו שדורש עבודה של שנים על גבי שנים. אתה שם כדי לפתח מהירות וכוח. לא שום דבר אחר.
להכנס מתחת למוט זה "בקטנה" כשאתה עושה קלין למשקלים שאתה יכול למשוך עד החזה.
אני לא יודע לגבי "שנים על שנים", אבל חלק די גדול מהבעיות הטכניות של חלק די גדול מהמתאמנים (מכיר את זה מקרוב לצערי :() יהיה מסביב לשלב הזה ולפתח טכניקה ברמה שתאפשר לנצל את כל הכוח שבנמצא, בהחלט עלולה (וככה זה ברוב גדול של המקרים) לקחת מספר שנים. זה לא משהו שבהכרח יהיה רלבנטי לכל אחד, כנראה שלא רלבנטי למי שלא מתחרה וגם לא בהכרח רלבנטי לכל מתחרה ברמה חובבנית (או ישראלית) אבל זה כן משהו שיהיה חשוב למי שרוצה למקסם את התוצאות שלו בהנפה ודחיקה.

כשאתה מנסה להכנס מתחת למשקלים שבקושי עולים לגובה הפופיק, כניסה מתחת למוט נהיית קצת יותר מסובכת (ולא, להתחזק עד למצב שאתה יכול למשוך את אותו המשקל עוד יותר גבוה זה פתרון חלקי בלבד, אם הוא היה יותר מזה היית רואה הרבה פאוורקלינים באליפויות עולם) ובד"כ מהווה חלק לא קטן מהבעיה בקלין או בהנפה. זה לא כ"כ עניין של כוח (אמנם אתה מושך את עצמך באופן אקטיבי מתחת למוט, אבל מדובר בשימוש באחוז די קטן מהכוח שלך, אצל משקולנים מנוסים זה באזור ה30-40 אחוז, יותר אצל מתחילים. מדידות של רוסים, לא יודע איך נעשו אבל יכול לחפש לך רפרנס אם זה קריטי) כמו של זריזות, טכניקה ונסיון.

אתה שם כדי לפתח מהירות וכוח. לא שום דבר אחר.
אתה שם בשביל לעשות מה שבא לך. משקולן שם בשביל לשפר את הקרב 2 שלו. חלק מזה כרוך בשיפורים טכניים וחלק (לא פחות חשוב) בכוח, לא רואה מה קשה להבין בזה. עבודה טכנית בשלבים התחלתיים (בספר של טומי קונו יש גרף שמראה מה לדעתו צריך להיות החלק היחסי באימון לאורך כמה שנים ראשונות ובאנציקלופדיה של דרכסלר לא חסר דיבורים בנושא, חברה שלי ישנה כרגע בחדר אז אני לא יכול לתת מספרים כרגע, אבל זאת רוח הדברים) תתן תמורה גדולה יותר לטווח ארוך מעבודת כוח (יותר נכון, מהתעלמות מפגמים טכניים והתרכזות במשקלים שאפשר להרים "איכשהו"). זה משהו שיש קונסנזוס די רחב לגביו בתחום, אני לא מכיר (לא אישית, ויצא לי לדבר הרבה על הדברים האלה, ולא מדברים שקראתי) מישהו בענף שיגיד אחרת.

לדעתי להשתמש ברזזאדה בתור דוגמה למה אפשר לעשות עם טכניקה גרועה וכוח ברוטאלי זה קצת לא רציני. אין ספק שהוא מאוד חזק, אבל גם הטכניקה שלו היא טובה יותר משל רוב המשקולנים שאי פעם נגעו במוט (אם כי בהחלט אפשר למצוא דוגמאות למשקולנים עם טכניקה יותר "חלקה"). אגב, אתה לא חושב שזה קצת מצחיק שבחור עם סקוואט של מעל 1000 פאונד התלונן שלאחרים יש יותר כוח? אני חושב שהפרסי השמן עשה "רק" איזה 400 קילו..

בוא נסתכל על דוגמה אחרת. לפי איזה ראיון עם טרננקו (http://www.dynamic-eleiko.com/sportivny/library/news/nv005.html), הסקוואט הכי טוב של פיסרנקו היה באזור ה290 קילו (גם אני הופתעתי). זה שקול פחות או יותר לסקוואט של משקולן אמריקאי צעיר בשם פט מנדז (כתבתי עליו פה בפורום אחרי הארנולדס) -

לפיסרנקו היה קרב 2 של בערך 80 קילו יותר (תלוי איך סופרים ו50-60 קילו מהפער הזה הם בקלין שנחשב בד"כ למבחן כוח). נכון שזאת לא חוכמה גדולה להשוות בין משקולן שהוא אגדה בחייו (בחוגים מסויימים, כן?😃) לבחור, בהמה ככל שיהיה, בן 19 ואני בהחלט מקווה שיום אחד מנדז יסגור את הפער הזה ואולי יפתח פער לטובתו, אבל אם ההפרש ביניהם לא מגיע מכוח, כנראה הוא מגיע ממקום אחר.

ועכשיו לנקודה שממנה הדיון התחיל - קורן שאל אם שווה לו לעשות מתיחות סטטיות לפני האימון, היות ויתכן (נגיד) שבלי הביצוע שלהן הוא לא יכול בטווח הקרוב לעשות סקוואט כמו שצריך אפילו שהן אולי יעלו לו קצת בכוח.
אם נניח וזאת באמת הדילמה שהוא עומד לפניה (כשתאכלס אנחנו יודעים שהדילמה האמיתית שלו היא אם להוריד או לא את החולצה לפני שהוא עושה בנץ' - להזיע מול להסתכן שיראו אותו בלי פאמפ בציצי 😆) מה עדיף לו לדעתך? לדעתי אין מה להתרגש מ3 קילו לכאן או לכאן ועדיף לו לעשות מה שצריך בשביל שהסקוואט יהיה כמו שצריך.

(בעע, עברתי על זה קצת עכשיו, יצא טיפה מבולגן, מתנצל על זה ועל זה שכנראה לא אוכל להגיב עד יום ראשון.)

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
ועכשיו לנקודה שממנה הדיון התחיל - קורן שאל אם שווה לו לעשות מתיחות סטטיות לפני האימון, היות ויתכן (נגיד) שבלי הביצוע שלהן הוא לא יכול בטווח הקרוב לעשות סקוואט כמו שצריך אפילו שהן אולי יעלו לו קצת בכוח.
אם נניח וזאת באמת הדילמה שהוא עומד לפניה (כשתאכלס אנחנו יודעים שהדילמה האמיתית שלו היא אם להוריד או לא את החולצה לפני שהוא עושה בנץ' - להזיע מול להסתכן שיראו אותו בלי פאמפ בציצי 😆) מה עדיף לו לדעתך? לדעתי אין מה להתרגש מ3 קילו לכאן או לכאן ועדיף לו לעשות מה שצריך בשביל שהסקוואט יהיה כמו שצריך.

(בעע, עברתי על זה קצת עכשיו, יצא טיפה מבולגן, מתנצל על זה ועל זה שכנראה לא אוכל להגיב עד יום ראשון.)
דווקא בבנץ' אני לא מוריד את החולצה כי אני מפחד שמתן יבוא לנסות להתחיל איתי...
תגיד לשוני שיפסיק להתקמצן על מזגן.

Seth Able מסכים איתך לגמרי, סוף סוף קצת גישה הגיונית בשרשור הזה.
כל הכבוד על ה"מאמר" הזה שכתבתה לי היו נגמרים העצבים הרבה לפני.

• פותח/ת השרשור
טוב קראתי עכשיו בעיון את התגובות ורציתי לומר שבטעות נהיה כאן דיון מאוד מעניין.

סת' אבל - אתה חושב שזה לא יהיה קריטי עבורי לשבור את השיא העלוב של הסקוואט שלי? כי זה בדיוק העוד 3 קילו לכאן או לכאן... תחשוב על זה שוב, לא בשביל זה אני מגיע להתאמן?

דווקא בבנץ' אני לא מוריד את החולצה כי אני מפחד שמתן יבוא לנסות להתחיל איתי...
תגיד לשוני שיפסיק להתקמצן על מזגן.

אתה יודע שזה היה רק כי אני מקנא בך על החיטוב ואני נשארתי שמן, נכון?

סת' אבל - אתה חושב שזה לא יהיה קריטי עבורי לשבור את השיא העלוב של הסקוואט שלי? כי זה בדיוק העוד 3 קילו לכאן או לכאן... תחשוב על זה שוב, לא בשביל זה אני מגיע להתאמן?

אני לא חושב שזה צריך לקחת לך יותר מכמה אימונים בודדים להגיע לרמה סבירה של גמישות, סה"כ הסקוואט שלך לא דורש שתהיה נערת גומי ככה שאימון לפה אימון לשם זה באמת לא יהיה קריטי. אני גם די סקפטי לגבי מידת ההשפעה שתהיה למתיחות על יכולת פיתוח הכוח שלך, אני מאמין שאם זה ישפיע זה יהיה בעיקר בראש.

לא חסרות בעיות בענף בארץ, אבל הן לא ממש קשורות לדברים האלה (למעשה, אני די בטוח שאין מקומות בעולם שהבעיה העקרית שלהם היא שהמאמנים חושבים שכוח הוא דבר לא חשוב. אם יש לך מקורות שאומרים אחרת, ואני מתכוון לאנשים שבאמת עוסקים בזה, לא לגורמים צד שלישי, אני אשמח לראות).

מישהו עם סקוואט של בערך 260 קילו ודדליפט של בערך 280 קילו שהשיא שלו היה בפאוור קלין היה סה"כ 120 קילו נחשב?🙄
מאמן מעולה הבחור פשוט לא בהרמת משקולות.

אחלה תגובה יאיר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית