הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתיחות בימי מנוחה לשיפור הגמישות

• פותח/ת השרשור קפטן קקי
  • פורסם בתאריך
ק

קפטן קקי

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
האם יש תועלת בביצוע מתיחות בימי מנוחה על-מנת לשפר את הגמישות שכרגע מגבילה אותי בחלק מההרמות? האם הדבר עלול להפריע להתאוששות? עדיף להצמד למתיחות בסיום האימון? ועד כמה לא רצוי לבצע מתיחות בתחילת האימון? מצאתי שכשאני מותח טוב את ההמסטרינגס אני מצליח להחזיק גב טוב יותר בסקוואט.

• פותח/ת השרשור
טוב לאחר שבוע של ביצוע מתיחות אני חייב לומר שאני לא מרגיש שום שיפור.
אני מתחמם למתיחות בבית ע"י ביצוע של חימום למקרבי ירך בתנועת "פרפר" בישיבה, וסקוואט כנגד משקל גוף עד הגבול שבו אני מצליח להחזיק את הגב כשהשרירים קרים.

אחרי זה אני עובר למתיחה שמוצגת בסירטון הזה :

המתיחה בה הוא תופס את הראק כדי ליישר את הגב.
ואחרי זה בעמידה בברכיים נעולות והושטת ידיים לבהונות... בסט השלישי של המתיחה הזאת אני כבר נוגע בנעל.

כמו שאמרתי - שום שיפור בגמישות, אני מקווה שמחר באימון אולי אני אראה יותר תוצאות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הפתעה הפתעה , הבעיה שלך בסקוואט היא לא של חוסר גמישות .
למרות שאני לא רואה שום דבר רע בלעשות אותן, אבל אני חושב
שאצלך זה בעיקר חוסר של כח בשרירים מייצבים .

• פותח/ת השרשור
הפתעה הפתעה , הבעיה שלך בסקוואט היא לא של חוסר גמישות .
למרות שאני לא רואה שום דבר רע בלעשות אותן, אבל אני חושב
שאצלך זה בעיקר חוסר של כח בשרירים מייצבים .
איך הגעת לזה פתאום? אמרתי שזה לא משתפר מבחינת גמישות

אני חושב, במיוחד אם אתה אומר דבר כזה, שכנראה ההכרות שלך עם הענף בישראל היא עדיין לא כזאת המאפשרת לך להביע דעה מלומדת לגבי הצדדים החיוביים או השליליים בשיטות האימון שנהוגות פה.
לא חסרות בעיות בענף בארץ, אבל הן לא ממש קשורות לדברים האלה (למעשה, אני די בטוח שאין מקומות בעולם שהבעיה העקרית שלהם היא שהמאמנים חושבים שכוח הוא דבר לא חשוב. אם יש לך מקורות שאומרים אחרת, ואני מתכוון לאנשים שבאמת עוסקים בזה, לא לגורמים צד שלישי, אני אשמח לראות).

ן -

להכנס מתחת למוט זה "בקטנה" כשאתה עושה קלין למשקלים שאתה יכול למשוך עד החזה.
אני לא יודע לגבי "שנים על שנים", אבל חלק די גדול מהבעיות הטכניות של חלק די גדול מהמתאמנים (מכיר את זה מקרוב לצערי :() יהיה מסביב לשלב הזה ולפתח טכניקה ברמה שתאפשר לנצל את כל הכוח שבנמצא, בהחלט עלולה (וככה זה ברוב גדול של המקרים) לקחת מספר שנים. זה לא משהו שבהכרח יהיה רלבנטי לכל אחד, כנראה שלא רלבנטי למי שלא מתחרה וגם לא בהכרח רלבנטי לכל מתחרה ברמה חובבנית (או ישראלית) אבל זה כן משהו שיהיה חשוב למי שרוצה למקסם את התוצאות שלו בהנפה ודחיקה.

כשאתה מנסה להכנס מתחת למשקלים שבקושי עולים לגובה הפופיק, כניסה מתחת למוט נהיית קצת יותר מסובכת (ולא, להתחזק עד למצב שאתה יכול למשוך את אותו המשקל עוד יותר גבוה זה פתרון חלקי בלבד, אם הוא היה יותר מזה היית רואה הרבה פאוורקלינים באליפויות עולם) ובד"כ מהווה חלק לא קטן מהבעיה בקלין או בהנפה. זה לא כ"כ עניין של כוח (אמנם אתה מושך את עצמך באופן אקטיבי מתחת למוט, אבל מדובר בשימוש באחוז די קטן מהכוח שלך, אצל משקולנים מנוסים זה באזור ה30-40 אחוז, יותר אצל מתחילים. מדידות של רוסים, לא יודע איך נעשו אבל יכול לחפש לך רפרנס אם זה קריטי) כמו של זריזות, טכניקה ונסיון.

אתה שם בשביל לעשות מה שבא לך. משקולן שם בשביל לשפר את הקרב 2 שלו. חלק מזה כרוך בשיפורים טכניים וחלק (לא פחות חשוב) בכוח, לא רואה מה קשה להבין בזה. עבודה טכנית בשלבים התחלתיים (בספר של טומי קונו יש גרף שמראה מה לדעתו צריך להיות החלק היחסי באימון לאורך כמה שנים ראשונות ובאנציקלופדיה של דרכסלר לא חסר דיבורים בנושא, חברה שלי ישנה כרגע בחדר אז אני לא יכול לתת מספרים כרגע, אבל זאת רוח הדברים) תתן תמורה גדולה יותר לטווח ארוך מעבודת כוח (יותר נכון, מהתעלמות מפגמים טכניים והתרכזות במשקלים שאפשר להרים "איכשהו"). זה משהו שיש קונסנזוס די רחב לגביו בתחום, אני לא מכיר (לא אישית, ויצא לי לדבר הרבה על הדברים האלה, ולא מדברים שקראתי) מישהו בענף שיגיד אחרת.

לדעתי להשתמש ברזזאדה בתור דוגמה למה אפשר לעשות עם טכניקה גרועה וכוח ברוטאלי זה קצת לא רציני. אין ספק שהוא מאוד חזק, אבל גם הטכניקה שלו היא טובה יותר משל רוב המשקולנים שאי פעם נגעו במוט (אם כי בהחלט אפשר למצוא דוגמאות למשקולנים עם טכניקה יותר "חלקה"). אגב, אתה לא חושב שזה קצת מצחיק שבחור עם סקוואט של מעל 1000 פאונד התלונן שלאחרים יש יותר כוח? אני חושב שהפרסי השמן עשה "רק" איזה 400 קילו..

בוא נסתכל על דוגמה אחרת. לפי איזה ראיון עם טרננקו (http://www.dynamic-eleiko.com/sportivny/library/news/nv005.html), הסקוואט הכי טוב של פיסרנקו היה באזור ה290 קילו (גם אני הופתעתי). זה שקול פחות או יותר לסקוואט של משקולן אמריקאי צעיר בשם פט מנדז (כתבתי עליו פה בפורום אחרי הארנולדס) -

http://www.youtube.com/watch?v=cuIWOt_Yzoo

לפיסרנקו היה קרב 2 של בערך 80 קילו יותר (תלוי איך סופרים ו50-60 קילו מהפער הזה הם בקלין שנחשב בד"כ למבחן כוח). נכון שזאת לא חוכמה גדולה להשוות בין משקולן שהוא אגדה בחייו (בחוגים מסויימים, כן?😃) לבחור, בהמה ככל שיהיה, בן 19 ואני בהחלט מקווה שיום אחד מנדז יסגור את הפער הזה ואולי יפתח פער לטובתו, אבל אם ההפרש ביניהם לא מגיע מכוח, כנראה הוא מגיע ממקום אחר.

ועכשיו לנקודה שממנה הדיון התחיל - קורן שאל אם שווה לו לעשות מתיחות סטטיות לפני האימון, היות ויתכן (נגיד) שבלי הביצוע שלהן הוא לא יכול בטווח הקרוב לעשות סקוואט כמו שצריך אפילו שהן אולי יעלו לו קצת בכוח.
אם נניח וזאת באמת הדילמה שהוא עומד לפניה (כשתאכלס אנחנו יודעים שהדילמה האמיתית שלו היא אם להוריד או לא את החולצה לפני שהוא עושה בנץ' - להזיע מול להסתכן שיראו אותו בלי פאמפ בציצי 😆) מה עדיף לו לדעתך? לדעתי אין מה להתרגש מ3 קילו לכאן או לכאן ועדיף לו לעשות מה שצריך בשביל שהסקוואט יהיה כמו שצריך.

(בעע, עברתי על זה קצת עכשיו, יצא טיפה מבולגן, מתנצל על זה ועל זה שכנראה לא אוכל להגיב עד יום ראשון.)

אני אגיב רק לך כי ג'ניה ותומר לא שווים תגובה.

אתם מעוותים את הדברים שלי פה.

אני לא אומר שטכניקה זה לא חשוב. זה חשוב מאוד. אני אומר שכוח ומהירות באים בעדיפות ראשונה, אחר כך דברים כמו טכניקה שניתנים לשיפור בזמן מאוד קצר.

להביא את פיסרנקו כדוגמא זה עוד פחות רציני מלהביא את רזזדה. אתה לא יודע כמה הסקוואט האמיתי שלו. עד כמה שזכור לי הוא האמין שהוא פשוט לא צריך לעבוד על סקוואט יותר מדי.
גם אי אפשר להגיד שיש בן אדם שיש לו דדליפט של 500 קילו אבל קלין רק 240 ויש בן אדם עם דדליפט של 300 וקלין של 250 אז כוח לא חשוב. אצל כל אחד היחס שונה ותלוי כמה הוא טוב בהשתמש בכוח שלו בזמן מאוד קצר. תכונה שפחות ניתנת לשיפור מפרמטרים אחרים.

וכשאני אומר למשוך אני לא מתכוון לדדליפט. אין לי קלין של 200 קילו. אבל ברור לך שלא משנה כמה מהר אתה נכנס מתחת למוט, אתה צריך להיות מסוגל למשוך אותו לגובה מינימלי כדי שתצליח להכנס מתחת.

ועוד דבר, עד כמה שזכור לי, מה שמונע ממך להתקדם הוא שאתה לא יכול לקום עם המשקל שאתה מושך. כוח אולי?

אני לא אומר שטכניקה זה לא חשוב. זה חשוב מאוד. אני אומר שכוח ומהירות באים בעדיפות ראשונה, אחר כך דברים כמו טכניקה שניתנים לשיפור בזמן מאוד קצר.דווקא לא, ברגע שהטכניקה שלך לא טובה ואתה משתמש בה לאורך זמן היא נטמעת בך והרבה יותר קשה למשקולן לתקן טכניקה אחריי כמה שנים מאשר ליישר אותה בתחילת דרכו, ואחרי X זמן למתאמן (טבעי לפחות) קשה מאוד לפתח התקדמות רציני בכוח, לכן אם אחריי 10 שנים הוא עושה X תוצאה כשרוב האימונים הוקדשו לכוח הוא יכול היה לעשות X + Y תוצאה עם בשנים הראשונות הוא היה עובד יותר על הטכניקה ופחות על הכוח.

להביא את פיסרנקו כדוגמא זה עוד פחות רציני מלהביא את רזזדה.. אתה לא יודע כמה הסקוואט האמיתי שלו. עד כמה שזכור לי הוא האמין שהוא פשוט לא צריך לעבוד על סקוואט יותר מדי.מסכים
גם אי אפשר להגיד שיש בן אדם שיש לו דדליפט של 500 קילו אבל קלין רק 240 ויש בן אדם עם דדליפט של 300 וקלין של 250 אז כוח לא חשוב. אצל כל אחד היחס שונה ותלוי כמה הוא טוב בהשתמש בכוח שלו בזמן מאוד קצר. תכונה שפחות ניתנת לשיפור מפרמטרים אחרים.

וכשאני אומר למשוך אני לא מתכוון לדדליפט. אין לי קלין של 200 קילו. אבל ברור לך שלא משנה כמה מהר אתה נכנס מתחת למוט, אתה צריך להיות מסוגל למשוך אותו לגובה מינימלי כדי שתצליח להכנס מתחת.

ועוד דבר, עד כמה שזכור לי, מה שמונע ממך להתקדם הוא שאתה לא יכול לקום עם המשקל שאתה מושך. כוח אולי? לאו דווקא, אם במקרה הסתכלת בתחרות אירופה שהייתה לפני כמה חודשים היית רואה עשרות של כניסות נפסלות בגלל טכניקה לא טובה (למשל בהנפה המוט עף אחורה, משמע הבעיה היא בטכניקה ולא בכוח)
😃🚬🤪🚬👑

ברור שאחרי תקופה מסויימת קשה לפתח כוח, אבל עוד יותר קשה להרים משקלים מעל הראש בלי להמשיך לפתח אותו.

בתחרויות תמיד קורה שיש שגיאות בהנפה ובדחיקה ובכל מה שאתה רוצה. בגלל זה אתה רוצה להיות חזק, כדי להצליח אפילו עם שגיאות קטנות בטכניקה ולא ליפול אחורה או קדימה בגלל תזוזות קטנות.

אני לא אומר שטכניקה זה לא חשוב. זה חשוב מאוד. אני אומר שכוח ומהירות באים בעדיפות ראשונה, אחר כך דברים כמו טכניקה שניתנים לשיפור בזמן מאוד קצר.

להביא את פיסרנקו כדוגמא זה עוד פחות רציני מלהביא את רזזדה. אתה לא יודע כמה הסקוואט האמיתי שלו. עד כמה שזכור לי הוא האמין שהוא פשוט לא צריך לעבוד על סקוואט יותר מדי.

וכשאני אומר למשוך אני לא מתכוון לדדליפט. אין לי קלין של 200 קילו. אבל ברור לך שלא משנה כמה מהר אתה נכנס מתחת למוט, אתה צריך להיות מסוגל למשוך אותו לגובה מינימלי כדי שתצליח להכנס מתחת. ככול שאתה יותר זריז הגובה המינימלי הזה יורד, וזה מתבטא בהרבה מאד משקל ברמות הגבוהות.

ועוד דבר, עד כמה שזכור לי, מה שמונע ממך להתקדם הוא שאתה לא יכול לקום עם המשקל שאתה מושך. כוח אולי?

....

הוא לא יכול לרדת בלי הגבלה. עדיין יש גובה מינימלי.

הגובה המינמילי משתנה אצל כול אחד. מישהו יכול להכנס רק שהוא מושך לגובה החזה, מישהו אחר יוכל להכנס שהוא מושך עד גובה המותן. אפשר שיהיו 2 אנשים בעלי אותו כוח שיכולים למשוך 200 קילו עד המותן, אחד יהיה מספיק זריז בשביל להכנס מתחת למוט והשני לא.

נכון, ומה זה אומר לגבי השני? שהוא צריך לצאת מהתחום? או להתחזק מספיק בשביל למשוך יותר גבוה?

נכון, ומה זה אומר לגבי השני? שהוא צריך לצאת מהתחום? או להתחזק מספיק בשביל למשוך יותר גבוה?

הוא לא צריך למשוך יותר גבוה, הוא מושך עד הגובה המינימאלי שהוא יכול להכנס אליו. הוא יעבוד גובה המותן ששם אפשר למשוך יותר משקל. יש לו יתרון בכך שהוא יכול להכנס יותר נמוך וזה מתבטא בעוד משקל. יכול להיות שהPC של שניהם יהיה 200 קילו אבל אחד מהם יכול למשוך עד גובה המותן 220 קילו ולהכנס. אז כיביכול שניהם בעלי אותו כוח אבל זה שהוא יותר זריז הרים יותר משקל.

זה בסדר, הבנתי את הנקודה שמי שיכול להכנס יותר נמוך יכול למשוך יותר משקל. אבל חברך ג'ניה טוען שמי שאין לו את היכולת להכנס נמוך צריך לפרוש מהתחום במקום להיות מספיק חזק בשביל להגיע לתוצאות גם עם הזריזות שיש לו.

דרך אגב, ממתי זו נקודה הכשל היחידה? רובכם מתבכיינים שאתם יכולים למשוך יותר ממשקל ממה שאתם יכולים לקום איתו.

זה בסדר, הבנתי את הנקודה שמי שיכול להכנס יותר נמוך יכול למשוך יותר משקל. אבל חברך ג'ניה טוען שמי שאין לו את היכולת להכנס נמוך צריך לפרוש מהתחום במקום להיות מספיק חזק בשביל להגיע לתוצאות גם עם הזריזות שיש לו.

דרך אגב, ממתי זו נקודה הכשל היחידה? רובכם מתבכיינים שאתם יכולים למשוך יותר ממשקל ממה שאתם יכולים לקום איתו.

אם אתה רוצה להגיע לרמות הגבוהות ולא בתור תחביב, אז אתה צריך גם נתונים מתאימים. שאחד מהם זה מהירות וזריזות. אם אתה מתאמן בשביל הכיף אז אתה תעבוד בטווח שאתה יכול או לנסות לשפר.

ברור שזו לא נקודת הכשל היחידה וחלק מזה שלא מצליחים לקום זה גם כניסה לא טובה.

אז בעצם אתה אומר שצריך לבוא לספורט הזה חזק ומהיר ולעבוד על טכניקה. שוב אותו סיפור...

אולי תעשו מבחני קבלה. מי שיכול להכנס מהר מתחת למקל מטאטא נשאר, ומי שלא הולך הביתה?

אני לא מבין איך אתה לא מקבל את זה שאם אני יותר חזק זה יכול לכפר על האיטיות בכניסה מתחת למוט.

כשאתה לא מצליח לקום, חסר לך כוח. נקודה.

אז בעצם אתה אומר שצריך לבוא לספורט הזה חזק ומהיר ולעבוד על טכניקה. שוב אותו סיפור...

אולי תעשו מבחני קבלה. מי שיכול להכנס מהר מתחת למקל מטאטא נשאר, ומי שלא הולך הביתה?
במדינות רציניות בתחום (כמו סין), עושים מבחנים לילדים ומי שבעל פוטנציאל ממשיך להתאמן ומי שלא לא ממשיך. אם אתה מתאמן בתור חביב ואין לך שאיפות להגיע להיות אלוף העולם זה אין בעיה, תעשה מה שבא לך.

אני לא מבין איך אתה לא מקבל את זה שאם אני יותר חזק זה יכול לכפר על האיטיות בכניסה מתחת למוט.
אתה עדין לא מבין את הנקודה שלא חשוב כמה חזק תיהיה אם יבוא מישהו חזק כמוך ויותר זריז הוא ינצח אותך.

כשאתה לא מצליח לקום, חסר לך כוח. נקודה
יכולות להיות מלא סיבות למה אתה לא מצליח לקום, כמו כניסה לא טובה, לא היית מספיק משוחרר, קמת לא טוב. זה לא בהכרח כוח.
.

...

זו בדיוק הבעיה. במדינות כמו סין ורוסיה הם בוחרים מראש אנשים עם הרבה פוטנציאל כי יש להם את היכולת הזו.

במדינות כמו ישראל אין לך אופציה כזו וזה גם לא כזה נכון להעתיק שיטות אימונים שלהם מהסיבה הזו.

המשפט השני שלך תקף בכל תחום. אם יבוא מישהו יותר טוב ממך הוא ינצח אותך. תהיה יותר חזק אם אתה לא יכול להיות יותר זריז.

מה הבעיה? אם יש לך את הנתונים אתה תיהיה ברמה עולמית אם לא אז לא.

אתה כול הזמן מנסה להיות יותר חזק, הזריזות מאפשרת לך לנצל יותר מהכוח שלך.

ומי יכול בצורה חד משמעית להגיד אם יש לך את הנתונים? יכול להיות שיש לך מאמן חרא. יכול להיות שהתוכניות אימון שלך לא טובות. יש הרבה אפשרויות. לא מבין את הנקודה.

הזריזות מוגבלת, הכוח פחות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית