הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ תרגיל לשיפור היציבה

• פותח/ת השרשור vxr
  • פורסם בתאריך

vxr

מושעה
158
6
נק' מוניטין:
-15
158
6
מישהו הביא לי פעם תרגיל שמשפר את היציבה
באותו זמן לא ממש הקשבתי לו ועכשיו אני צריך את התרגיל הזה

משהו שמחזק שריר כל שהוא שגורם לנו לעמוד נכון זאת אומרת

כתפיים משוכות לאחור וגב זקוף

• פותח/ת השרשור
איך זה קשור לכתפיים
הבנתי שיש איזה שריר שצריך לחזק אותו על מנת שיהיה איזון בין השרירים של הגב והחזה או משהו בסגנון

איך זה קשור לכתפיים
הבנתי שיש איזה שריר שצריך לחזק אותו על מנת שיהיה איזון בין השרירים של הגב והחזה או משהו בסגנון

אצלי הזרועות מחוברות לכתפיים. לא יודע איך זה אצלך.

כוח משפר את היציבה. איבוד שיווי משקל זה למעשה מצב שבו המשקל שלך נטה ממרכז כף הרגל (נקודת שיווי המשקל) יותר מידי קדימה \ אחורה \ ימינה \ שמאלה, מספיק בשביל ליצור מומנט אשר עליו אתה לא יכול להתגבר. ככל שאתה יותר חזק, אתה יכול להתגבר על מומנט כזה שהוא גדול יותר.

@Beast and cheat
לא שאני מזלזל בחשיבות הכוח, אבל שיווי משקל זה הרבה יותר מכוח.
ילדות בנות 6 בחוג בלט יכולות לעמוד על רגל אחת הרבה יותר זמן מפאוורליפטר.

@Beast and cheat
לא שאני מזלזל בחשיבות הכוח, אבל שיווי משקל זה הרבה יותר מכוח.
ילדות בנות 6 בחוג בלט יכולות לעמוד על רגל אחת הרבה יותר זמן מפאוורליפטר.
אחלה, רק שזה לא קשור לשום "תרגיל יציבה" בחדר כושר. בחדר הכושר הדרך האידיאלית לשפר את זה היא להתחזק, יש עוד דרכים אבל הן כבר לא קשורות לחדר כושר.
יש להן שיווי משקל טוב כי הן מתאמנות בזה. אגב הן גם שוקלות קילו וחצי, מה שמוביל אותי להגיד ששיווי המשקל שלהן אכן טוב (כלומר, יכולות לשלוט טוב באיפה למקם את מרכז המסה שלהן), אבל היציבה שלהן (כלומר, היכולת שלהן להתייצב מחוסר שיווי משקל), לא בהכרח טובה. הרבה יותר קל להפיל בדחיפה ילדה בת 6 בחוג בלט מאשר פאוורליפטר.

אבל היציבה שלהן (כלומר, היכולת שלהן להתייצב מחוסר שיווי משקל), לא בהכרח טובה. הרבה יותר קל להפיל בדחיפה ילדה בת 6 בחוג בלט מאשר פאוורליפטר.
היכולת לעמוד בדחיפה היא פונקציה של מאסה, גם אדם שמן במשקל 150 קילו שלא מסוגל לקום מהכסא לא תצליח להפיל.
ושוב גם היכולת להתייצב, לדוגמא בגלישת גלים, רכיבה על שור גם היא לא קשורה ישירות לכוח.

שלום vxr,
בתור מאמן שלומד מאמן ומתאמן כול היום כול יום כבר דיי הרבה שנים
אני חושב שמוסרית אני חייב להזהיר אותך אם התעסקות אם יציבה
יציבה זה דבר חשוב מאוד וכדי לשנות אותה נידרשת עין אם אוריאנטציה קלינית ובמדינה שלנו צריך הרבה מזל ליפול על מישהוא שיודע מה הוא עושה

קל לעשות בעיות אם נסיונות לתיקון יציבה שנובעים מהוראות מאנשים לא מוסמכים - אני רואה זאת כול יום את התהליך השלילי בחדר כושר שאני מפעיל

משהוא בנוגע ללמידה מוטרית קצת שונה מרוב סוגי הלמידה בזה שתרגול לא טוב לוקח אותך אחורה לאומת טעיות בתחומי למידה אחרים שהטעות יכול להועיל לתהליך הלימוד

ההמלצה חמה להעזר באיש מקצוע שעבר הכשרה אצל יואל שמואלי או גיל זולברג או אם תיפול על מישהוא שלמד תואר רציני בחו"ל

בנוגע לתגובות :
איזון שרירי ברוב המיקרים הוא לא התשובה (אני מניח הכוונה לשיטה של גאנדה )

סקוואט , דדליפט - יכול להועיל וגם יכול להזיק - בטח לא בגישת הפאורליפטיג להרים יותר משקל על חשבון בריאות : לישר רגלים בסוף התנועה ,יצירת אי איזון בברך ועוד ... (סלחו לי שאין לי זמן לפרט יותר ...) וכדאי שאני יכתוב - שאני בטח לא טוען שסקואט מלא הורס את הבירכיים ...להפך

שויי משקל יוכל להיות מושפע מיציבה אך אלה דברים שונים

אבל אין ספק בלי שום קשר כמעט תמיד כוח והרבה ממנו זה מעולה לפשוט כולם בלי יוצא מהכלל - אבל אין קשר ברוב המיקרים ליציבה

ולמי פה שלא יודע יציבה זה ארגון חלקי הגוף סביב קו הכובד וברוב המיקרים יש להיתיחס ליציבה הדינמית כאשר כול פטלוגיה מבנה ואורך חיים צריך לקחת בחשבון

יום נהדר
ורק בריאות

אתה דיי קשקשן

בטח לא בגישת הפאורליפטיג להרים יותר משקל על חשבון בריאות
מה לא בריא בפאוורליפטינג?

לישר רגלים בסוף התנועה ,יצירת אי איזון בברך ועוד
מה לא טוב בליישר רגליים?
איפה אין איזון בברך?

על מה אתה מדבר?
אתה קובע עובדות תלושות מהמציאות בצורה שגרתית, כאילו כולם מסכימים איתך כבר מזמן. כשאתה קובע עובדות תלושות מהמציאות, אתה תצטרך להסביר אותן טוב מאוד, לא להגיד "סלחו לי שאין לי זמן לפרט"

שלום vxr,
בתור מאמן שלומד מאמן ומתאמן כול היום כול יום כבר דיי הרבה שנים
אני חושב שמוסרית אני חייב להזהיר אותך אם התעסקות אם יציבה
יציבה זה דבר חשוב מאוד וכדי לשנות אותה נידרשת עין אם אוריאנטציה קלינית ובמדינה שלנו צריך הרבה מזל ליפול על מישהוא שיודע מה הוא עושה

קל לעשות בעיות אם נסיונות לתיקון יציבה שנובעים מהוראות מאנשים לא מוסמכים - אני רואה זאת כול יום את התהליך השלילי בחדר כושר שאני מפעיל

משהוא בנוגע ללמידה מוטרית קצת שונה מרוב סוגי הלמידה בזה שתרגול לא טוב לוקח אותך אחורה לאומת טעיות בתחומי למידה אחרים שהטעות יכול להועיל לתהליך הלימוד

ההמלצה חמה להעזר באיש מקצוע שעבר הכשרה אצל יואל שמואלי או גיל זולברג או אם תיפול על מישהוא שלמד תואר רציני בחו"ל

בנוגע לתגובות :
איזון שרירי ברוב המיקרים הוא לא התשובה (אני מניח הכוונה לשיטה של גאנדה )

סקוואט , דדליפט - יכול להועיל וגם יכול להזיק - בטח לא בגישת הפאורליפטיג להרים יותר משקל על חשבון בריאות : לישר רגלים בסוף התנועה ,יצירת אי איזון בברך ועוד ... (סלחו לי שאין לי זמן לפרט יותר ...) וכדאי שאני יכתוב - שאני בטח לא טוען שסקואט מלא הורס את הבירכיים ...להפך

שויי משקל יוכל להיות מושפע מיציבה אך אלה דברים שונים

אבל אין ספק בלי שום קשר כמעט תמיד כוח והרבה ממנו זה מעולה לפשוט כולם בלי יוצא מהכלל - אבל אין קשר ברוב המיקרים ליציבה

ולמי פה שלא יודע יציבה זה ארגון חלקי הגוף סביב קו הכובד וברוב המיקרים יש להיתיחס ליציבה הדינמית כאשר כול פטלוגיה מבנה ואורך חיים צריך לקחת בחשבון

יום נהדר
ורק בריאות
נשמע שיש לך ניסיון בתחום הכושר והאימון, אבל כתבת פה כמה שטויות שהייתי שמח אם תגבה אותן....

* איך לעזעזל סקוואט ודדליפט שמבוצעים נכון יכולים להזיק?
* להרים יותר משקל על חשבון הבריאות? wtf
* לישר רגליים בסוף התנועה לא בריא? אפילו בוינגייט מלמדים לישר רגליים
* יצירת אי איזון בברך?

מישהו הביא לי פעם תרגיל שמשפר את היציבה
באותו זמן לא ממש הקשבתי לו ועכשיו אני צריך את התרגיל הזה

משהו שמחזק שריר כל שהוא שגורם לנו לעמוד נכון זאת אומרת

כתפיים משוכות לאחור וגב זקוף
הייתה לי את אותה בעיה שרשמת והיא נפתרה אחרי חודשיים של סקוואט ודדליפט. חוץ מזה אני מציע לך לעשות mobility לכתף

אם השפה שלכם והיתיחסות שלכם והזמן הלא קיים שיש לי בדרך כלל אתם מורידים לי כול מוטיבציה לנסות לעזור ולהוכיח ...בלי שום קשר למה ככה ?....

אני באמת סבור שלא משנה מה שאני יציג לכם (וזה יקח הרבה זמן להציג את כול הראיות וזה לא יהיה במדיום הזה-אני לא חושב שאתם תופסים עד כמה זה גדול הן מבחינת זמן והן עד כמה משמעותי לרפואת המנע ...) אתם תהיו בשלכם הייתי מסביר למה פסיכולוגית הייתם עושים כדבר אבל זה סביר להניח יותר יעצבן אותכם ויקבע אותכם בדעתכם ...וכיוון שרגש לא מובא בכתב בפורם אומר שזה לא בא מהתנשאות ...

מעניין שניתפלתם לכול הדברים ודווכא לא שאלתם למה אני אומר "וכדאי שאני יכתוב - שאני בטח לא טוען שסקואט מלא הורס את הבירכיים ...להפך"
אתם לא חושבים שזה מעניין שדווכא את זה לא הזכרתם?...את זה אתם לוקחים כמובן מאילו? (זה לא ציני - זה באמת מעניין אותי ...)

בירצוני להבהיר - הכוונה ל"רגלים ישרות " זה אם מוט על העורף והעיוות של הגוף שצריך לעשות כדי להיכנס למוט ולהישאר אם רגליים ישרות(בטח אני לא יגיד לא לינעול מרפקים ככלל ) - זה יכול להתבטא בppt אם פלקשיין , אובר אקסנשיין ועוד - זה פשוט עוד לחץ - לפוארליפטר סבבה לאדם אם הפרעות יציבה דיי בטוח שלא... תלוי מקרה
אוסיף ואומר שכול אדם זה עולם של יציבה ותנועה כול ההככלות של לורדוזיס קפוזיס ופאורדהד בשטח לא ניתן לעשות הכללות כאלה ולכן אני לא מפרט על כול מקרה ספציפי

שוב מעניין שאני דיברתי על ההקשר של יציבה ואתם לקחתם את זה למקום אחר ? ...
,
משהוא מעודד שיהיה לטעמכם לפי הידע והניסיון שלי (ושל אין ספור מהם למדתי )הגוף יכול להיסתגל כמעט להכול עומס עוד הוא הדרגתי ויש מנוחה מתאימה ואם עוד הקשרים נוספים שבדרך כלל לא לוקחים אותם בחשבון (השפעות של "חומרי הרגש" , דפוסי תנועה ועוד רבים וטובים... )
הגוף פשוט יכול להיסתגל להכול - בפאורליפטיג הגישה היא שונה...לעלות מהר מישקל בישביל עוד משקל והרקמות היותר בעיתיות לרוב לא מתאוששות באותה המהירות....(כמו כמעט כול ספורט)
אתם בטח לא צרכים אותי כדי להוכיח ...אם הייתם רוצים ליבדוק את הדבר ..
,
גם אני חשבתי בראש של ליפטר שסקוואט יכול לתקן את הכול ...(יציבה בין היתר) ואחרי שלמדתי מספר קורסים , מספר תארים כאוטודידקט ויותר ספרים ממה שתאמינו לי שזה אפשרי שקראתי הישתכנתי שזה לא נכון ואני לא חושב שאוכל לשכנע אותכם בפורם זה ...וצר לי על זה ...
ועד שיש לנו שני ממוחים כגוון יואל וגיל שבאמת יודעים את העבודה ומלמדים אותם בצורה לא רעה בכלל ...(לאומת רוב התחומים ..) אני חושב שצריך לנסות לתת להם ותלמידהם לטפל
(בישביל ההגינות - אני למדתי ולומד אצל יואל שמואלי)

רק כול טוב
(תאמינו או לא זו הכוונה ..לא ציני)

אני מצטער, אבל עדיין לא הבנתי את ההסבר שלך ללמה (או מה זה בכלל אומר) לנעול את הברכיים בסקוואט.
אם אני בכיוון שלך. אז אני לא רואה איך בן אדם לא יכול לעמוד במצב התחלתי של סקוואט (מוט על העורף=HIGH BAR) בלי לסובב את האגן אחורה או לעשות יותר מדי פשיטה בגו, תבחר אחד ממליון סרטונים של סקוואטים שיש באינטרנט ואני בטוח שתראה שאתה טועה.

זה שציינת שסקוואט מלא טוב לברכיים ולא להפך זה טוב לך בתור מאמן, לא לנו, מה אתה רוצה שניתן לך צל"ש על זה? ברור שאם קראת כל כך הרבה חומר אתה צריך לדעת את זה.
כשאתה כותב בפורום אתה חשוף לביקורת, ומן הסתם הביקורת תתמקד בדבר שלילי ולא חיובי.

אני לא מומחה יציבה, אבל אני די בטוח שלקחת בן אדם שהרס את הגוף שלו לאורך שנים בעשייה פיזית של כלום וללמד אותו להרים משהו כבד מהרצפה ,כמו שבני האדם עשו מאז שהם קיימים, יתקן די הרבה בעיות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית