הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות לאחר הקריאה של המאמר החדש על העמסות

Anabolizm

משתמש קבוע
1,289
42
נק' מוניטין:
442
1,289
42
אוקיי אז בואו נתחיל ממה שכן הבנתי..
דרושות לגוף 24 שעות על מנת למלא את מאגרי הגליקוגן ולהגיע ל100%, ואפשר תוך 36 שעות להגיע לרמה של 150%.
צריך לאכול משהו כמו 8-10 גרם של פחמימה לכל ק"ג מסת שריר רזה שיש לנו. מומלץ להתחיל את ההעמסה משהו כמו שעתיים לפני האימון על מנת להתחיל ולהקפיץ את רמות האינסולין בדם ולאכול שוב ישר אחרי האימון מבלי לחכות.
שששת השעות הראשונות שלאחר האימון הם הכי קריטיות מבחינות העמסת הפחימימות ועדיף שיגיעו ממקור נוזלי, לקראת סוף העמסה מומלץ לעבור למאכלים בעלי אינקס גליקימי נמוך.
בזמן ההעמסה יש להקפיד שלא לעבור את ה-88 גרם של שומן על מנת שלא לצבור שומן בתהליך ההעמסה.

אז אם ניצא מנק' הנחה שהבנתי נכון את העיקרון של תהליך ההעמסה, אפשר להגיד שאין מצב שביום אחד אני מתחיל ומסיים את ההעמסה, ככה שאני חייב להתחיל בלילה של יום לפני ?
אם למשל אני רוצה לעשות את ההעמסה ביום שבת, אז אני צריך להתחיל את ההעמסה מיום שישי בערב ? זאת אומרת שאני בשישי אחר הצהריים אני אוכל ארוחה עם פחמימות ואחרי כשעתיים הולך לעשות אימון ומתחיל את ההעמסה ? הרי אין מצב שאני משאיר את עצמי ער במשך 24 שעות על מנת שאני יאכל הכל ביממה אחת...אם ככה זה באמת, אז איך אני באמת מרכיב את היום הזה ?
ומה בנוגע להעמסה של 36 שעות ? מומלץ יותר או לא מומלץ מחשש לעלייה בשומן ויציאת הגוף ממצב קטוזיס ?
בטוח שהתשובות הללו יעזרו להרבה אנשים שעוד לא הבינו בדיוק איך להתנהל ביום הזה, תודה רבה לעוזרים !

קודם כל מדובר על משקל גוף רזה כפול 8-10, לא מסת שריר.
*כן אתה יכול ביום אחד להתחיל ולסיים את ההעמסה.
דבר שני, כן אתה יכול לעשות העמסה של 36 שעות(שישי בערב-ראשון בבוקר) כשאתה לא צריך להתעורר בלילה,
בלילה זה לילה אז תישן, כשתקום בבוקר תמשיך כרגיל.

פעם הבאה תסדר את השאלות שלך שיהיה נוח לענות לך.

קראת את זה: http://www.kilogram.co.il/3594/העמסת-פחמימות-בדיאטה-קטגונית-מחזורית-ck/
?

• פותח/ת השרשור
קודם כל מדובר על משקל גוף רזה כפול 8-10, לא מסת שריר.
*כן אתה יכול ביום אחד להתחיל ולסיים את ההעמסה.
דבר שני, כן אתה יכול לעשות העמסה של 36 שעות(שישי בערב-ראשון בבוקר) כשאתה לא צריך להתעורר בלילה,
בלילה זה לילה אז תישן, כשתקום בבוקר תמשיך כרגיל.

פעם הבאה תסדר את השאלות שלך שיהיה נוח לענות לך.

קראת את זה: http://www.kilogram.co.il/3594/העמסת-פחמימות-בדיאטה-קטגונית-מחזורית-ck/
?

מסת גוף רזה, נכון, תודה על התיקון.
אשמח אם תסביר לי איך ביום אחד אתה יכול לסיים העמסה אם אנחנו מדברים על העיקרון שההעמסה מתפרסת על 24 שעות על מנת להגיע למילוי מלא של מאגרי הגליקוגן על ידי בוא נגיד 6-7 ארוחות גדולות באותו יום, כי יש אנשים שפשוט לא יעשה להם טוב בכלל לאכול 2-3 ארוחות בסדר גודל כזה..(ואני מתאר לעצמי שאתה לא מחזיק את עצמך ער 24 שעות כדי לאכול).
השאלה השניה שלי הייתה שאם אני באמת רוצה לעשות 24 שעות או אפילו 36 שעות של העמסה, אז להתחיל אותה למשל בשישי בצהריים ולסיים אותה בשבת בלילה יהיה בסדר ? אני שואל כי בין שישי לשבת מן הסתם שיש שעות שינה מעורבות, ככה שאין איזה שהוא תהליך בשינה שיגרום לי לצאת מקטוזיס ?
(כן, שאלה דיי מצחיקה, אבל אצלי תקוע בראש שיממה זה לא 24 שעות אלא הזמן שאני ער עד שאני הולך לישון..)
ולשאלתך- כן קראתי את המאמר, על זה אני מבסס את השאלות שלי.
תודה רבה על העזרה !

כה שאין איזה שהוא תהליך בשינה שיגרום לי לצאת מקטוזיס ?
לייל אומר שאם לפני השינה תאכל מספיק זה יהיה בסדר (יש שם אפילו חשבון קטן שמראה איך 50 גר' לכל שעתיים ייתרגמו לארוחה אחת של 200 גרם לפני שינה של שמונה שעות) . אח"כ הוא גם מוסיף שמי שבאמת פדנטי לעניין כן יתעורר בשביל לאכול (ומשה כתב מה הוא חושב על אנשים שעושים את זה...). לפי המאמר, ב 24 השעות הראשונות בהעמסה הגוף לא מספיק לצאת מהקטוזיס.

• פותח/ת השרשור
לייל אומר שאם לפני השינה תאכל מספיק זה יהיה בסדר (יש שם אפילו חשבון קטן שמראה איך 50 גר' לכל שעתיים ייתרגמו לארוחה אחת של 200 גרם לפני שינה של שמונה שעות) . אח"כ הוא גם מוסיף שמי שבאמת פדנטי לעניין כן יתעורר בשביל לאכול (ומשה כתב מה הוא חושב על אנשים שעושים את זה...). לפי המאמר, ב 24 השעות הראשונות בהעמסה הגוף לא מספיק לצאת מהקטוזיס.

אוקיי, אז ממה שאני מבין אפשר לאכול ארוחה גדולה של 200 גרם פחמימה בשביל לפצות על ה8 שעות שינה (בערך), ולמחרת בבוקר להמשיך את העמסה, נכון ?
ומה אתה אומר לגביי 36 שעות ? הגוף כבר מסוגל לתרגם את המצב שהוא נימצא בוא בפרק זמן הזה ליציאה ממצב קטוזיס, או שעדיין אין ממה לדאוג ?
תודה רבה על התגובות, אתם עוזרים מאוד !

ומה אתה אומר לגביי 36 שעות
כן, הבנת נכון.

מה שאני אומר חסר חשיבות. לייל, לעומת זאת, אומר כך:"ב-24 השעות הבאות קצב יצירת הגליקוגן מואט והצריכה המומלצת היא 5 גרם\ק"ג כדי להמשיך את הסינתזה[של הגליקוגן] בלי להוסיף הרבה שומן. עבור הרבה אנשים יצירת הגליקוגן המועטה ביממה השניה אינה שווה את הסיכון שבהוספת השומן ממנו נפטרנו בשבוע הקודם.". (מה שבאדום הוא תוספת שהכנסתי עכשיו). מה לא ברור כאן? אתה צריך להחליט אם לקחת את הסיכון הזה, ולהיות מוכן לשלם את המחיר אם טעית בהימור, כלומר להפטר אח"כ מעוד כמה גרם של שומן. לא משהו שצריך להדיר שינה מעיניך.

• פותח/ת השרשור
כן, הבנת נכון.

מה שאני אומר חסר חשיבות. לייל, לעומת זאת, אומר כך:"ב-24 השעות הבאות קצב יצירת הגליקוגן מואט והצריכה המומלצת היא 5 גרם\ק"ג כדי להמשיך את הסינתזה[של הגליקוגן] בלי להוסיף הרבה שומן. עבור הרבה אנשים יצירת הגליקוגן המועטה ביממה השניה אינה שווה את הסיכון שבהוספת השומן ממנו נפטרנו בשבוע הקודם.". (מה שבאדום הוא תוספת שהכנסתי עכשיו). מה לא ברור כאן? אתה צריך להחליט אם לקחת את הסיכון הזה, ולהיות מוכן לשלם את המחיר אם טעית בהימור, כלומר להפטר אח"כ מעוד כמה גרם של שומן. לא משהו שצריך להדיר שינה מעיניך.

אוקיי, אז בעיקרון מה שאתה אומר בגדול זה שגם אם הגוף שלי יצא ממצב קטוזיס בגלל שהערכתי את ההעמסה ל36 שעות, ההבדל של העליה בכמה גרמים של שומן יהיה זניח, ככה שאין כלכך מה לדאוג פה אלא אם כן אני מתכוון לעלות על במה עם חוטיני בזמן הקרוב (לא יקרה)..השאלה היא האם היתרון של להעריך את ההעמסה ל36 שעות שווה את זה מבחינת מילוי מאגרי הגליקוגן עד ל150% ולהגיע לרמת סינטזה טובה יותר ?
ותודה לך על הסבלנות והתשובות הענייניות.

השאלה היא האם היתרון של להעריך את ההעמסה ל36 שעות שווה את זה מבחינת מילוי מאגרי הגליקוגן עד ל150% ולהגיע לרמת סינטזה טובה יותר ?
זאת שאלה טובה אבל אני לא יודע את התשובה, אני מקוה שאחד מהמלומדים יותר כאן יענה לך (משה?). אני מוכן לנחש שהתשובה תהיה: אין כללים ברורים, אתה צריך פשוט לנסות ולראות אם מילוי יתר של מאגרי הגליקוגן נותן לך יתרון ברור (אני מתאר לעצמי שהרעיון הוא שכך יהיה מספיק ממנו כדי לתמוך בפעילות עצימה לאורך שבוע שלם, ואת זה אתה אמור להרגיש בחדר הכושר לקראת סוף השבוע, בהשוואה לשבוע שאחרי העמסה לא מפוצצת. הפעילות העצימה, אין צורך לומר, נועדה לשמר מסת שריר ככל האפשר). אלטרנטיבית, כמו שכתוב במאמר, אפשר לנסות שני ימי העמסה לא רצופים. שוב, אני מנחש שבחירת האסטרטגיה האופטימלית היא עניין של ניסוי וטעייה. אגב, אם אין אילוצים חיצוניים, אני לא רואה למה להיצמד ל"שבוע" כאל תקופה הכרחית. מה רע, למשל, בהעמסה כל חמישה ימים, או אולי ארבעה ימים? ואולי אחרי סופר-העמסה ל 150% אפשר לחכות 8 או 9 ימים עד ההעמסה הבאה? ברור שאם צריך לאכול כל שעתיים זה כמעט בלתי אפשרי לאנשים עובדים/לומדים, אבל אם מקבלים שמה שחשוב יותר אלה הכמויות המצטברות, זה נראה לי ישים ואולי עדיף לחלק מהאנשים.

אם כמות הפעמים שאני משתמש במילה "מנחש" "מניח" ו"נראה לי" לא מספיקה, אני רוצה להסיר כל ספק ולהצהיר: אני ממש לא מומחה לעניינים האלה, פחות או יותר כל מה שאני יודע מגיע מהמאמר הזה (ואולי עוד משהו שקראתי אי פעם). בפרט, מעולם לא ביצעתי העמסות מתוכננות בעצמי כך שאני לא יכול לתרום מנסיוני.

אוקיי אז בואו נתחיל ממה שכן הבנתי..
דרושות לגוף 24 שעות על מנת למלא את מאגרי הגליקוגן ולהגיע ל100%, ואפשר תוך 36-עד 48 תלוי באיכות העמסה והאימון ריקון שעות להגיע לרמה של 150%.
צריך לאכול משהו כמו 8-10 ו-5 גר ב24 שעות הבאות גרם של פחמימה לכל ק"ג מסת שריר רזה שיש לנו. מומלץ להתחיל את ההעמסה משהו כמו שעתיים לפני האימון על מנת להתחיל ולהקפיץ את רמות האינסולין בדם ולאכול שוב ישר אחרי האימון מבלי לחכות.
שששת השעות הראשונות שלאחר האימון הם הכי קריטיות מבחינות העמסת הפחימימות ועדיף שיגיעו ממקור נוזלי, לקראת סוף העמסה מומלץ לעבור למאכלים בעלי אינקס גליקימי נמוך.
בזמן ההעמסה יש להקפיד שלא לעבור את ה-88 גרם של שומן על מנת שלא לצבור שומן בתהליך ההעמסה.

אז אם ניצא מנק' הנחה שהבנתי נכון את העיקרון של תהליך ההעמסה, אפשר להגיד שאין מצב שביום אחד אני מתחיל ומסיים את ההעמסה, ככה שאני חייב להתחיל בלילה של יום לפני ?
אם קראת הכל היית שם לב שבמאמר כל פעם חוזרים ואומרים לך ללמוד את הגוף שלך ולהתאים לפי ניסיון . ז''א תראה מה עובד עליך הכי טוב מבחינת שעות.
אם למשל אני רוצה לעשות את ההעמסה ביום שבת, אז אני צריך להתחיל את ההעמסה מיום שישי בערב ? זאת אומרת שאני בשישי אחר הצהריים אני אוכל ארוחה עם פחמימות ואחרי כשעתיים הולך לעשות אימון ומתחיל את ההעמסה ? הרי אין מצב שאני משאיר את עצמי ער במשך 24 שעות על מנת שאני יאכל הכל ביממה אחת...אם ככה זה באמת, אז איך אני באמת מרכיב את היום הזה ?
ומה בנוגע להעמסה של 36 שעות ? מומלץ יותר או לא מומלץ מחשש לעלייה בשומן ויציאת הגוף ממצב קטוזיס ? בכל העמסה אתה תצא ממצב של קטוזיס לדוגמא בעמסה של 24 שעות כשבמהלכה אתה צורך כמויות של פחמימה הגוף עדיין יהיה במצב של ''שריפת שומן'' עד שהוא יגיע לרוויה ואתה תצא מקטוזיס ותחזור אליה בממוצע 1-3 ימים לאחר חזרה לתפריט דל פחמימה
בטוח שהתשובות הללו יעזרו להרבה אנשים שעוד לא הבינו בדיוק איך להתנהל ביום הזה, תודה רבה לעוזרים !
לצורך העניין שאני יגיד שאני לא אוכל פחמימות לפני האימון , מצבע אימון ריקון (איכותי ) מתחיל העמסה מיד עם מאכלים עם אינדקס גלקימי נמוך ומסיים אותה בלילה (מתחיל שישי בבוקר מסיים שישי בלילה.
ד''א מצטער אבל לא קראתי את התגובות שענו לך ככה שאולי אני חוזר על אותו דבר פעמים

• פותח/ת השרשור
לצורך העניין שאני יגיד שאני לא אוכל פחמימות לפני האימון , מצבע אימון ריקון (איכותי ) מתחיל העמסה מיד עם מאכלים עם אינדקס גלקימי נמוך ומסיים אותה בלילה (מתחיל שישי בבוקר מסיים שישי בלילה.
ד''א מצטער אבל לא קראתי את התגובות שענו לך ככה שאולי אני חוזר על אותו דבר פעמים

הבעיה היא שיש אנשים שלא יכולים להתחייב על אימון בבוקר וישר לאחר מכן להתחיל להעמיס, אני למשל מתאר לעצמי שאולי בפעמים חריגות יהיה לי זמן לאימון בוקר כבד, לכן אני חוזר ושואל- לאנשים שיכולים להתאמן בערב יהיה אידיאלי יותר להתחיל להעמיס בערב, שעתיים אחרי ללכת ולהתאמן ולאכול עוד ארוחה גדולה שתפצה על השעות שינה שבהם אני לא אוכל, ולסיים את ההעמסה בלילה שאחרי ? (24 שעות מיום שישי בלילה לשבת בלילה נניח)
ועוד שאלה- האם לעשות אימון מאוד עצים יום לפני העמסה (ספרינטים למשל) יעזור לרוקן עד יותר אתה המאגרים ובכך לתרום להעמסה איכותית יותר ?
אשמח אם תשתתף גם אתה @Moshe

חח מדבר על זה
מצטער, אני לא יודע את התשובות, אבל לא איכפת לי לנחש:

1. אתה לא רוצה להתחיל את ההעמסה שעתיים לפני האימון, כי ככה אתה פועל בשני כוונים מנוגדים. תתחיל אתההעמסה אחרי האימו בשישי בערב, תאכל כמה שאתה מסוגל ותמשיך למחרת.

2. כן, ספרינטים בטח יעזרו בריקון המאגרים (אם כי להבנתי אחרי שבוע של דל-פחמימה הם כבר ריקים במידה רבה).

• פותח/ת השרשור
מצטער, אני לא יודע את התשובות, אבל לא איכפת לי לנחש:

1. אתה לא רוצה להתחיל את ההעמסה שעתיים לפני האימון, כי ככה אתה פועל בשני כוונים מנוגדים. תתחיל אתההעמסה אחרי האימו בשישי בערב, תאכל כמה שאתה מסוגל ותמשיך למחרת.

2. כן, ספרינטים בטח יעזרו בריקון המאגרים (אם כי להבנתי אחרי שבוע של דל-פחמימה הם כבר ריקים במידה רבה).

מאיזה סיבה אני לא רוצה להתחיל שעתיים לפני ? כי דווקא בפורטל רשום שיש אפילו המלצה לזה..אשמח אם תוכל לחדד לי את זה.

כי דווקא בפורטל רשום שיש אפילו המלצה לזה..
אם כך הניחוש שלי היה לא טוב. הינחתי שרצוי להתחיל את להעמסה עם מאגרים מרוקנים ככל האפשר, בתקוה שבמצב זה הגוף נכנס ל"רעב גליקוגני" (מושג שהמצאתי הרגע) שיגרום לו למלא אותם ביעילות גבוהה ואולי גם להגיע למילוי-יתר של יותר מ-100% מהרמה הנורמלית. כשאני מגיע לתחנת דלק על הטיפות האחרונות יש לי נטיה למלא את המיכל עד שלא נשאר בו מקום לטיפה אחת נוספת...

אבל אני חושב שאין הרבה טעם בזה שאני מנסה לנחש דברים ובעצם רק מטעה ומבלבל את הציבור, וקצת נמאס לי לחזור ולהזכיר שאני לא מומחה ולא נעליים, כך שברשותך אני אשאיר את המשך האשכול לאחרים.

• פותח/ת השרשור
אם כך הניחוש שלי היה לא טוב. הינחתי שרצוי להתחיל את להעמסה עם מאגרים מרוקנים ככל האפשר, בתקוה שבמצב זה הגוף נכנס ל"רעב גליקוגני" (מושג שהמצאתי הרגע) שיגרום לו למלא אותם ביעילות גבוהה ואולי גם להגיע למילוי-יתר של יותר מ-100% מהרמה הנורמלית. כשאני מגיע לתחנת דלק על הטיפות האחרונות יש לי נטיה למלא את המיכל עד שלא נשאר בו מקום לטיפה אחת נוספת...

אבל אני חושב שאין הרבה טעם בזה שאני מנסה לנחש דברים ובעצם רק מטעה ומבלבל את הציבור, וקצת נמאס לי לחזור ולהזכיר שאני לא מומחה ולא נעליים, כך שברשותך אני אשאיר את המשך האשכול לאחרים.

מודה לך על העזרה עד עכשיו, עזרת לי מאוד !
קבל מוניטין 😃

אז ככה ..
למיטב הבנתי מהספר של לייל כשמדובר באימוני אינטרווילים הם המומלצים ביותר לריקון מצבורי הגליקוגן לאחר מכן בא אימוני המשקולות והכי פחות משמעותי האימון האירובי. ככה שכן זה מומלץ לבצע אימוני אינטרוולים לפני אימון הריקון .
לגבי תחילת העמסה שעתיים לפני .. ישנם 2 המלצות :
1) לאכול כמות קטנה של פחמימה של 25-50 גר לפני האימון מכיוון שמחקרים אנקדוטיים הראו צבירה מהירה יותר של גליקוגן בהעמסה.
2) לאכול כמות קטנה של פחמימות של 25-50 שבאים מגלוקוז וסוכרוז מכיוון שהם ממלאים את מאגרי הגליקוגן בכבד ומפעילים אנזימים שמוציאים את הגוף ממצב קטאבולי ולמצב אנאבולי .
ההמלצה השנייה היא לאנשים שמנסים להעלות מסה בהעמסות (או להחזיר מסה שאבדה )
אני לא אוכל פירות ומשתדל שלא לגעת בסוכרוז בהעמסות מכיוון שגם אם אני יעלה במסה בהעמסה אני יעלה כמות זניחה של שריר ואני מעדיף להתרכז בעיקר גם עם זה בא על חשבון שריר (שוב פעם אם עושים דל פחמימה כמו שצריך זו אמורה להיות כמות ממש זניחה )

מקווה שעזרתי

• פותח/ת השרשור
אז ככה ..
למיטב הבנתי מהספר של לייל כשמדובר באימוני אינטרווילים הם המומלצים ביותר לריקון מצבורי הגליקוגן לאחר מכן בא אימוני המשקולות והכי פחות משמעותי האימון האירובי. ככה שכן זה מומלץ לבצע אימוני אינטרוולים לפני אימון הריקון .
לגבי תחילת העמסה שעתיים לפני .. ישנם 2 המלצות :
1) לאכול כמות קטנה של פחמימה של 25-50 גר לפני האימון מכיוון שמחקרים אנקדוטיים הראו צבירה מהירה יותר של גליקוגן בהעמסה.
2) לאכול כמות קטנה של פחמימות של 25-50 שבאים מגלוקוז וסוכרוז מכיוון שהם ממלאים את מאגרי הגליקוגן בכבד ומפעילים אנזימים שמוציאים את הגוף ממצב קטאבולי ולמצב אנאבולי .
ההמלצה השנייה היא לאנשים שמנסים להעלות מסה בהעמסות (או להחזיר מסה שאבדה )
אני לא אוכל פירות ומשתדל שלא לגעת בסוכרוז בהעמסות מכיוון שגם אם אני יעלה במסה בהעמסה אני יעלה כמות זניחה של שריר ואני מעדיף להתרכז בעיקר גם עם זה בא על חשבון שריר (שוב פעם אם עושים דל פחמימה כמו שצריך זו אמורה להיות כמות ממש זניחה )

מקווה שעזרתי

לא ממש הצלחתי להבין את הפסקה האחרונה שלך ללמה אתה לא צורך סוכרוז וסוכר פירות, אשמח אם תסביר שוב.
והשאלה שניה שלי היא האם יש איזה שהוא מצב שכשהגוף נימצא עם מאגרי גליקוגן מלאים הוא לא ינצל שומן לאנרגיה, ככה שמומלץ לעשות אימון ריקון גליקוגן יום לאחר ההעמסה ? או שאין שום קשר בין השניים ?

מומלץ לעשות אימון ריקון גליקוגן יום לאחר ההעמסה ?
ההעמסה נועדה לצבור גליקוגן כדי לתמוך בפעילות עצימה עד ההעמסה הבאה, כך שהרעיון לרוקן את המאגר יום אחריה נראה לי שגוי.

ההעמסה נועדה לצבור גליקוגן כדי לתמוך בפעילות עצימה עד ההעמסה הבאה, כך שהרעיון לרוקן את המאגר יום אחריה נראה לי שגוי.
האמת שזה קצת מבלבל מכיוון שהגוף אכן מתחיל לנצל אנרגיה לאחר שהמאגריםבגוף (שריר ובכבד) ריקים 12-16 שעות בערך ..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית