הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חישוב הBMR "מזייף"?

• פותח/ת השרשור mars
  • פורסם בתאריך

mars

משתמש משקיע
2,762
2,020
נק' מוניטין:
4,060
2,762
2,020
כאשר חישוב ה BMR אצל שני אנשים הוא זהה (נתוני שניהם מבחינת גיל משקל וגובה הם זהים), אך אחד הוא אדם "ממוצע" שלא עוסק בספורט, ואילו השני עוסק שנים בספורט (BB OR PL לצורך העיניין) באופן אינטנסיבי, עד כמה גדול יהיה ההפרש בינהם בפועל מבחינת הוצאה קלורית בסיסית (אם שניהם ישנו למשך 24 שעות)? עד כמה יכול החישוב לפי הנוסחה למציאת BMR "לזייף" (כתוצאה מהבדלי היחס בין מסת הגוף הרזה לשומן בין אנשים שונים)? תודה.

עד כמה יכול החישוב לפי הנוסחה למציאת BMR "לזייף"
ק"ג שריר שורף פחות או יותר 10 קלוריות יותר מק"ג שומן (אולי טיפה יותר, אבל לא הרבה). כך שאם 10 ק"ג הם שומן אצל ה"מממוצע" ושריר אצל הספורטאי, ההפרש מגיע ל 100 קלוריות ביום, כלומר בערך 5%.

• פותח/ת השרשור
ק"ג שריר שורף פחות או יותר 10 קלוריות יותר מק"ג שומן (אולי טיפה יותר, אבל לא הרבה). כך שאם 10 ק"ג הם שומן אצל ה"מממוצע" ושריר אצל הספורטאי, ההפרש מגיע ל 100 קלוריות ביום, כלומר בערך 5%.
אז משהו לא מסתדר לי. ה RMR שלי הוא 2160. חמישה אימוני משקולות בשבוע + שלושה אימוני ריצה 7.5 קילומטר. אימון משקולות נניח עד 300 קלוריות, בעוד אימון ריצה 645 קלוריות בקירוב (86 ק"ג * 7.5 ק"מ). סה"כ 3435 קלוריות בשבוע לחלק לשיבעה ימים נותן לי תוספת יומית של 491 קלוריות ל RMR, כלומר הוצאה קלורית יומית של 2651 קלוריות. אני מוסיף את אחוז הסטיה של ה BMR ומוסיף 120 קלוריות, מה שמביא אותי להוצאה יומית מקסימלית של 2770 קלוריות. הצריכה הקלורית היומית היא 3000 קלוריות, בלי לחשב ירקות (נניח 200 קלוריות ), כלומר 3200.
אז אני נימצא במאזן חיובי של לפחות 430 קלוריות ביום, כבר כמעט שנה, ועדיין נישאר על 86 ק"ג. עכשיו, במידה והייתי מעוניין לעלות במישקל, לא הייתי מטריח אותכם, ופשוט אוכל יותר.( אין לי בעיה לעשות זאת, אני כל היום חושב על אוכל.. ). טוב לי על המישקל הזה. פשוט תהיתי איך זה יתכן?

הנחת היסוד שלך שה rmr הוא מדויק לא נכונה. ללא בדיקת מעבדה אין דרך לדעת את ה rmr וגם אז לדעת מהי שריפת הקלוריות היומית זו הערכה בלבד. תוסיף את הקושי להעריך כמה אתה אוכל ויש רק מסקנה אחת.
רוצה להעלות משקל תאכל יותר לעומת מה שאתה אוכל עכשיו, רצוי לבצע שינוי שקל לעקוב אחריו כמו להוסיף פרוסת לחם / מנת חלבון / 12 שקדים או כל דבר אחר.
זה תקף גם לגבי ירידה במשקל

• פותח/ת השרשור
הנחת היסוד שלך שה rmr הוא מדויק לא נכונה. ללא בדיקת מעבדה אין דרך לדעת את ה rmr וגם אז לדעת מהי שריפת הקלוריות היומית זו הערכה בלבד. תוסיף את הקושי להעריך כמה אתה אוכל ויש רק מסקנה אחת.
רוצה להעלות משקל תאכל יותר לעומת מה שאתה אוכל עכשיו, רצוי לבצע שינוי שקל לעקוב אחריו כמו להוסיף פרוסת לחם / מנת חלבון / 12 שקדים או כל דבר אחר.
זה תקף גם לגבי ירידה במשקל
ראשית, כפי שכתבתי, אינני מעוניין לעלות במישקל, כי במידה וכן, הפיתרון הוא אכן פשוט מאוד, לאכול יותר. פשוט תהיתי איך יתכן להיות כביכול במאזן חיובי (על-פי החישובים), ועדיין לא לעלות במישקל. דעתך בעיניין, כפי ש"חשדתי", תואמת את דעתי. אין אפשרות להיות במאזן חיובי ולא לעלות. הנוסחאות השונות מן הסתם לא מדוייקות, שכן יש הרבה מאוד מישתנים שיש להכניס למישוואות. תודה רבה על התשובות.

הנחת היסוד שלך שה rmr הוא מדויק לא נכונה.
מסכים בהחלט. הדרך יחידה לדעת במדויק כמה קלוריות אתה צורך היא להיות מחובר למסכה שמודדת כמה CO2 אתה מייצר במשך יממה אחת. מה שמטריד אותי, ומעיד על הדרך שהתחום הזה עוד צריך לעבור, הוא שכל המחשבונים וגם המלל שסובב אותם לא טורחים אפילו להעריך את שגיאת המדידה, וכך כל מיני אנשים מצטטים מספרים מגוחכים כמו "ה RMR שלי הוא 2316.378" או משהו כזה.

• פותח/ת השרשור
מסכים בהחלט. הדרך יחידה לדעת במדויק כמה קלוריות אתה צורך היא להיות מחובר למסכה שמודדת כמה CO2 אתה מייצר במשך יממה אחת. מה שמטריד אותי, ומעיד על הדרך שהתחום הזה עוד צריך לעבור, הוא שכל המחשבונים וגם המלל שסובב אותם לא טורחים אפילו להעריך את שגיאת המדידה, וכך כל מיני אנשים מצטטים מספרים מגוחכים כמו "ה RMR שלי הוא 2316.378" או משהו כזה.
יהושע60, על זה בדיוק, אבל בדיוק חשבתי אני, ולכן העלתי את הסוגייה. אני יכול לומר שבעבר הלא רחוק, כלל לא עסקתי ב"סוגיית הקלוריות". לאחר שנחשפתי לפורום, ראיתי שרובם ככולם מתייחסים לנוסחאות אלו ושכמותן כתורה מסיני, והתחלתי לחשב בעצמי. כאמור, דברים לא הסתדרו לי.
תודה יהושע60 ו hanan .

מארס, החישובים הם לא תורה מסיני הבעיה שמבחינת המשקל קשה מאוד לחשב את זה כי הרבה נוזלים מעורבים בסיפור ומקשים על ההבנה של כמה שומן ושריר העלת ,אתה חייב בשביל זה לעשות מעקבים במעבדות יקרות. גם המאזן נורא מבלבל כי נגיד יש אדם שרץ ושרף 500 קלוריות באימון אבל בגלל שהוא עייף הוא יבחר לשבת על הספה באוטו יום לעומת אדם אחר שלא רץ אבל לא ישב על הספה ושרף 200 קלוריות. יש פה יותר מדי משתנים ,בנוסף ההבדלים של חילוף החומרים שלדעתי יכולים להגיע להפרשים של 30-40 אחוזי בין סוגי אנשים.
מסקנה? בתקופת המסה תאכל הרבה אם המאזן הניטרלי שלך 2000 אז תאכל 2700 קלוריות, בתקופת החיטוב תאכל 700 פחות מהמאזן .
מה שאומר שגם אם לא דייקת ב100 אחוז סטיית התקן אומרת שבתקופת המסה תעלה במסת השריר ובתקופת החיטוב תירד באחוז השומן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית