הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון משקאות דיאט

אילן טו

משתמש מתחיל
14
1
נק' מוניטין:
1
14
1
שלום רב
בזמן האחרון שמעתי ואף קראתי שמשקאות דיאט (גם אלו שמצויין עליהם שכמות הקלוריות אפסית) דווקא כן מכילים את כמות הקלוריות של משקה לא דיאטטי.
מה דעתכם/ניסיונכם בעניין?

הם כנראה מכילים את כמות הקלוריות שכתוב עליהם אבל במקום הסוכר זה רעלים בטעם סוכר ככה שאני לא הייתי אומר שזה בהכרח עדיף

ב-100 מ"ל יש 0.03 קל' כמו שכתוב בבקבוק (לפעמים במשקאות אחרים זה קצת יותר), פשוט הם מלאים ברעלים וזה מה שעושה את זה "טעים בלי קלוריות".

מה לא ברור כאן? לפני כמה עשורים עשו מחקר על עכברושים ומצאו שסכרין גורם להם (רק לזכרים) סרטן של שלפוחית השתן. קמה בהלה גדולה עד שהתברר מאוחר יותר שזאת תגובה ספציפית לאותם יצורים בלבד. השם הרע של הממתיקים המלאכותיים קשור, במידה רבה, לאותה תקופה.

אה, ולעניין ה"כמויות הנורמליות" הנתונים אינם מול עיני, אבל אם אתה שותה עשרה ליטר דיאט קולה ביום כדאי לך לבדוק את הכמות המומלצת.

מה לא ברור כאן? לפני כמה עשורים עשו מחקר על עכברושים ומצאו שסכרין גורם להם (רק לזכרים) סרטן של שלפוחית השתן. קמה בהלה גדולה עד שהתברר מאוחר יותר שזאת תגובה ספציפית לאותם יצורים בלבד. השם הרע של הממתיקים המלאכותיים קשור, במידה רבה, לאותה תקופה.

אה, ולעניין ה"כמויות הנורמליות" הנתונים אינם מול עיני, אבל אם אתה שותה עשרה ליטר דיאט קולה ביום כדאי לך לבדוק את הכמות המומלצת.

הכוונה הייתה ל"כמויות הנורמליות"; סיקרן אותי לדעת מה הן.

הכוונה הייתה ל"כמויות הנורמליות"; סיקרן אותי לדעת מה הן.
הבנתי קצת מאוחר... אני חושב שזה משתנה בהתאם לממתיק וצריך לבדוק בנפרד את ההמלצות של ה FDA או איזה גוף דומה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית