הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע חוק הספורט -אישור רפואי

matan123

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
שלום לכם,
אני לא יודע עם זה המקום המתאים ...
לפי חוק הספורט מיתאמן אקראי במכון כושר יחתום על ידו אישור שהוא בריא לסוג פעילות שהוא מבצע במכון כושר - הוא לא צריך אישור רפואי...
השאלה היא: עם מיתאמן שעשה מוני ומחוייב על אישור רפואי מהרופא וביום הראשון שלו הוא לא הביא, האם איפשר להחתים אותו על אישור של מיתאמן אקראי עד שהוא יביא אישור רפואי מהרופא??
תודה...

כל טפסי "הצהרת הבריאות" הללו לא תופסים יותר.
אני לא זוכר את לשון החוק, אבל עקב ניסיון משפטי מעשי הוציאו את הטפסים הללו משימוש בכל מקום שמכבד את עצמו,
ורק אישור רופא תופס.

מה שאני יודע שהצהרת בריאות עדיין בחוק הספורט ולכן הוא תופס.
כן, למרבה הצער השמועות על ביטולו הקרוב של הצורך באישור רפואי לא התגשמו בינתיים. יש למחוקקים עניינים חשובים יותר מאשר בריאות הציבור.

בנוגע לשאלתך, בדקתי את התקנות ולפי הנוסח שמופיע בהן התשובה היא לא, כלומר אתה לא יכול להחתים אותו על טופס חד-פעמי. החוק אומר במפורש שטופס חד-פעמי תקף רק למי שאינו חבר בחדר הכושר... ("מתאמן אקראי/מזדמן רשאי להתאמן באופן חד פעמי בחדר הכושר ללא אישור רפואי בתנאי שאינו חבר במועדון הכושר") ברוח ההלכה היהודית עם מכירת החמץ המפורסמת, אולי אפשר לבטל את ההרשמה שלו למשך שעתיים (נא למלא את "טופס ביטול הרשמה" עפ"י תקנות אגף הטמטום והטרטור במשרד הניג'וס והגועלנפש), לתת לו להתאמן על-סמך אותה הצהרה, ולהחזיר את החברות שלו לתוקף בסוף האימון. חזרה על התרגיל הזה תביא למצב המעניין בו יהיו אנשים שהם חברים בחד"כ רק בזמנים בהם הם לא מתאמנים! וזה כל-כך פיוטי שממש חבל לא לנסות את זה 😃

הבעיה של המכון שלך, אגב, היא לא עם הממשלה אלא עם הביטוח. ברגע שהמכון עבר על חוק מכוני הכושר הביטוח יתנער מכל אחריות אם תהיה תביעה, ומה שגרוע יותר: חברת הביטוח תזכה במשפט (אם יהיה).

לפי מה שהסבירו לי בקורס, ההצהרות האלה לא תופסות וכל מתאמן חייב באישור רפואי (פעם אחת לכל החיים).

האישור הרפואי הוא לא פעם בחיים, אלא פעם בשנה.
יתכן שהחוק אולי מנוסח דבילי, אבל בפועל אתה צריך אישור רפואי פעם בשנה מרופא המשפחה,
וכל דבר אחר עלול להביא את חדר הכושר שלך לצרות מיותרות לחלוטין מבחינתו (התקדימים וההסתבכויות כבר קיימים, ולכן הופסק השימוש בטפסים הנ"ל בכמעט כל המלונות הגדולים) ולכן בצורה הגיונית ביותר הוא דורש שכל המתאמנים שלו יציגו בפניו אישור שכזה.

במדינה כמו ארה"ב בה הביקור עולה כסף ומכניס לרופא, עוד ניתן לחשוד באינטרסים של הרופאים לחלוב אותך, אבל פה אתה בכל מקרה משלם
ובכל מקרה אצל הרופא פעם בכמה זמן, אז תוציא וזהו.
סה"כ האישור הזה הוא דבר בריא לכל הצדדים בתעשייה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית