הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עצות לתזונה במסה

matanshati

משתמש מתחיל
132
10
נק' מוניטין:
3
132
10
אני עכשיו בתקופת מסה והקטע שבכח אני עולה ממש מהר יחסית אבל לא במסה. בחצי שנה עליתי רק 3 קילו שזה כלום!

עכשיו השאלה מה אני אמור לעשות כדי לעלות?

1. הבנתי שמאזן חיובי של קלוריות, איך אני סופר את זה בכלל? ניסיתי לא כל כך התחברו לי שם הדברים.
2. חלבון, יש לי אבקת חלבון אבל שוב צריכה של פי 2 כמות חלבון, איך אני עוקב אחרי זה?
3. פחמימיות זה טוב או לא? לאכול הרבה או מעט?
4. חוסר תיאבון

קיצר, כמו שהבנתם אני לא יודע לעקוב ואני לא מבין בתזונה בשיט אז אם מישהו פה יוכל להכווין אותי בצורה טובה יותר לתזונה שאוכל לראות סוף סוף תוצאות אני אודה לו מאוד!

תודה רבה לעוזרים,

אני עכשיו בתקופת מסה והקטע שבכח אני עולה ממש מהר יחסית אבל לא במסה. בחצי שנה עליתי רק 3 קילו שזה כלום!

1. הבנתי שמאזן חיובי של קלוריות, איך אני סופר את זה בכלל? ניסיתי לא כל כך התחברו לי שם הדברים.
2. חלבון, יש לי אבקת חלבון אבל שוב צריכה של פי 2 כמות חלבון, איך אני עוקב אחרי זה?
4. חוסר תיאבון

קיצר, כמו שהבנתם אני לא יודע לעקוב ואני לא מבין בתזונה בשיט אז אם מישהו פה יוכל להכווין אותי בצורה טובה יותר לתזונה שאוכל לראות סוף סוף תוצאות אני אודה לו מאוד!

תודה רבה לעוזרים,
יש לך מחשבונים לזה באינטרנט....
תחשב את בBMR שלך ותבדוק את התפריט שלך במחשבון תזונה.
פחממות זה טוב. תשתדל שהצריכה שלהם תבןא במיוחד מפחממות מורכבות...שזאת אומרת כל דבר שמלא....אורז מלא לחם מלא פסטה מלא.
בנוגע לתיאבון....זה יבוא לך טיבעי כבר...לי בהתחלה הייה ממש קשה להכניס הרבה אוכל ועכשיו אני דוחף כמויות.
בהצלחה אחי.

4. חוסר תיאבון

תודה רבה לעוזרים,
3 קילו נקי בחצי שנה = 6 קילו בשנה..במידה וזה נקי משומן זה מעולה

• פותח/ת השרשור
3 קילו נקי בחצי שנה = 6 קילו בשנה..במידה וזה נקי משומן זה מעולה

אין לי מושג אם זה נקי או לא... אבל נראה לי שכן, כי לא הבחנתי בהשמנה אלא בגדילה של הירגיים בעיקר.

עוד דבר, יש לי בעיה אם החישובים של הקלוריות ולהרכיב תפריט. אם למישהו יש עצות לגבי איך לעשות את זה מבלי לשבור את הראש אני אשמח 😃

אין לי מושג אם זה נקי או לא... אבל נראה לי שכן, כי לא הבחנתי בהשמנה אלא בגדילה של הירגיים בעיקר.

עוד דבר, יש לי בעיה אם החישובים של הקלוריות ולהרכיב תפריט. אם למישהו יש עצות לגבי איך לעשות את זה מבלי לשבור את הראש אני אשמח 😃

(מהמדריכים בפורטל)
. השיטה השנייה מיועדת לאנשים אשר יודעים את אחוז השומן שלהם [אפילו בקירוב]. במקרה זה ניתן לבצע את החישוב הבא:

משקל הגוף הרזה [=משקל הגוף ללא שומן] * 31-36, כאשר בעלי חילוף חומרים איטי יבחרו ב-31, בעלי חילוף חומרים מהיר ב-36, והאחרים – כל ערך באמצע שמתאים להם. הממוצע הוא 33.5.
את משקל הגוף הרזה מחשבים על ידי חיסור של (משקל הגוף*אחוז השומן) לחלק ל100 מהמשקל הכולל.

דוגמה:
אדם ששוקל 100 קילו ויש לו 20% שומן יבצע את החישוב הבא:

20% שומן מ-100 ק"ג משקל גוף, יהוו 20 ק"ג של שומן, מה שנותר אלו 80 ק"ג של מסה רזה.

את 80 הקילו של המסה הרזה נכפיל במספר של החילוף החומרים שתבחרו למעלה. אם נבחר ב-31 נקבל 2480 קלוריות, ואם נבחר ב-36 נקבל 2880 קלוריות. התוצאות שהתקבלו מראות שהצריכה הקלוריות הנטרלית תהיה בין 2480 ל-2880. עדיף כמובן תמיד לבחור את החילוף חומרים הממוצע אם אתם לא בטוחים מה מהירות חילוף החומרים שלכם (חילוף החומרים אינו נבדק במספר היציאות לשירותים ביממה, אלא נדרשת בדיקה במוסד רפואי, שבדרך כלל נעשית בתצורה של "אוהל חמצן").

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית