הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בנצ' תקוע חזק

55883גבר

משתמש משקיע
7,646
4,637
נק' מוניטין:
19,238
7,646
4,637
במשך לאשכול הראשון השני השלישי ואלפי המפעמים ששאלתי בלוג שלי.
הבנצ' שלי תמיד היה על הפנים עכשיו כשעברתי ללינארית הצלחתי להעלות אותו תוך חודש וקצת ב4 קילו. הטכניקה שלי טובה אם צריך אני אשים סירטון אבל אני ממש לא מרוצה מההתקדמות.
אני חושב לעבור לתוכנית שהמטרה בה זה בנצ' חזק, יש המלצות ?
איך עוד אפשר לחזק את הבנצ' ?
תודה לעוזרים

בבנץ'/פרס מעורבת פחות מסת שריר מאשר הסקוואט/דדליפט, לכן הרבה יותר קשה לשפר אותם.

בשלב מסויים יהיו רק שתי אפשרויות לקדם אותם: או להוסיף מסת שריר, או לשפר טכניקה. נפח היא לא מילה גסה, גם אם המטרה היא כוח.

אה אז ככה זה בעצם אמור להיות?
אתה מציב את הRM6
ודוחק אותו כל אימון לכמה חזרות שאתה יכול עד שאתה מגיע ל10 (במידה וקבעת10) ואז עושה מן חישוב חדש של RM6 וחוזר חלילה?

זה לא בדיוק RM6 כי זה אמור להיות 6 חזרות קלות יחסית. ואתה לא חייב לעשות חישוב מחדש אלה פשוט להוסיף 2-5 קג זה אמור לעשןת תעבודה.
פשוט עלייה הדרגתית...

זה לא בדיוק RM6 כי זה אמור להיות 6 חזרות קלות יחסית. ואתה לא חייב לעשות חישוב מחדש אלה פשוט להוסיף 2-5 קג זה אמור לעשןת תעבודה.
פשוט עלייה הדרגתית...
רשום בתכנית SIX REP MAX..
בכל מקרה אני פותח פוסט עכשיו כדי לא להטריל פה
אשמח אם תהיה בו חלק

בנץ על הפנים? יש לך בנץ מעל משקל גוף לחמישייה לא?

עושר מתאמן כמה שנים טובות, הוא אחד הליפטרים הטובים בארץ ואין לו סקוואט פעמיים משקל גוף לחמישיות. לELSR היה כזה אחרי חודשיים בss. מי יותר מרשים?
כל הסגידה הזו לרטיו מגוחכת ולא מתחשבת בעובדה שרטיו מיטיב עם הקטנים, הקלים, הנמוכים (והחלשים).

נערך לאחרונה:
עושר מתאמן כמה שנים טובות, הוא אחד הליפטרים הטובים בארץ ואין לו סקוואט פעמיים משקל גוף לחמישיות. לELSR היה כזה אחרי חודשיים בss. מי יותר מרשים?
כל הסגידה הזו לרטיו מגוחכת ולא מתחשבת בעובדה שרטיו מיטיב עם הקטנים, הקלים, הנמוכים (והחלשים).
אז לתת מוניטין שלילי פותר אתזה 🤦‍♂️

ואם הוא אלוף הארץ זה גם נחשב?
@Vibryll

לא צריך, אל תענה. הבנת את הרמז.
ברור שהבנתי, אני לא מבין תזלזול בתגובות פה באנשים, בסה"כ ניסיתי להגיד שהבנץ שלו לא על הפנים, אתה יכול לשוטט בלוגים ולראות שalon123 בזמנו נתקע על משקל 90 קילו על בנץ 55 לחמישיה בזמן שהפרס שלו היה כמעט אותו משקל. אבל ברור-העיקר הרטיו.

נערך לאחרונה:
ברור שהבנתי, אני לא מבין תזלזול בתגובות פה באנשים, בסה"כ ניסיתי להגיד שהבנץ שלו לא על הפנים, אתה יכול לשוטט בלוגים ולראות שalon123 בזמנו נתקע על משקל 90 קילו על בנץ 55 לחמישיה בזמן שהפרס שלו היה כמעט אותו משקל. אבל ברור-העיקר הרטיו.

מה הקשר? זה מעצבן אותי שאני נותן PR של שלוש חמישיות עם 110 קילו בסקוואט ואתה אומר לי שהמשקלים שלי נמוכים למשקל גופי. ממתי 110 ונמוך נכנסים באותו משפט?!

מה הקשר? זה מעצבן אותי שאני נותן PR של שלוש חמישיות עם 110 קילו בסקוואט ואתה אומר לי שהמשקלים שלי נמוכים למשקל גופי. ממתי 110 ונמוך נכנסים באותו משפט?!
אז תגיד. ואותי זה עצבן שאמרת לי שאני לא אגיע למטרות שהצבתי לעצמי, ונכון לא הגעתי עליהם. אבל ניסיתי, ועכשיו אני חכם יותר, מבין יותר, חלש יותר, אבל אני יודע שאני אצליח, והכוונה שלי הייתה היא לעשות חיטוב כי אתה סתם תעלה באחוזי שומן מיותרים עם 110 קילו סקוואט ל3 חמישיות.

אז תגיד. ואותי זה עצבן שאמרת לי שאני לא אגיע למטרות שהצבתי לעצמי, ונכון לא הגעתי עליהם. אבל ניסיתי, ועכשיו אני חכם יותר, מבין יותר, חלש יותר, אבל אני יודע שאני אצליח, והכוונה שלי הייתה היא לעשות חיטוב כי אתה סתם תעלה באחוזי שומן מיותרים עם 110 קילו סקוואט ל3 חמישיות.

המשפט האחרון נובע מבורות אבל אני לא אתייחס אליו. עפתי לישון ובפעם הבאה שאתה חושב על רטיו אל תשכח שאנשים כבדים ובאחוזי שומן גבוהים צריכים להרים גם יותר מעצמם. ככה שרטיו זה בולשיט טהור! לילה טוב

המשפט האחרון נובע מבורות אבל אני לא אתייחס אליו. עפתי לישון ובפעם הבאה שאתה חושב על רטיו אל תשכח שאנשים כבדים ובאחוזי שומן גבוהים צריכים להרים גם יותר מעצמם. ככה שרטיו זה בולשיט טהור! לילה טוב
נכון, אבל השרירים יותר ארוכים אצל אנשים גבוהים ככה שמבחינת פוטנציאל הם בעלי פוטנציאל להרים יותר משקל. תקן אותי אם אני טועה. לילה טוב 😍

עלייה במשקל זה לא הפתרון.
זאת אומרת, זה כן, אבל כמה כבר תסחוט מעלייה במשקל גוף עד שזה כבר
יהפוך ללא רלוונטי ותרגיש שאתה שמן מדי?

חזה דורש נפח, אם אתה רוצה להתחזק בבנץ' תצטרך להוסיף תרגילי עזר.

• פותח/ת השרשור
110 זה נמוך מאוד, כשהייתי בן 6 הייתי כבר 130 אז על איזה תוכנית אתם ממליצים ?
טקסס ? WS ? שוב אני מדבר רק על הבנצ' כל השאר ברוך ריפטו הולך סבבה

110 זה נמוך מאוד, כשהייתי בן 6 הייתי כבר 130 אז על איזה תוכנית אתם ממליצים ?
טקסס ? WS ? שוב אני מדבר רק על הבנצ' כל השאר ברוך ריפטו הולך סבבה

אתה בקושי עכשיו נותן 130 לשלוש חמישיות. התחזקת ממש מעט מגיל 6. להוסיף 400 גרם בשנה לסקוואט. לא משהו בכלל.

תתחיל מטקסס ומשיפור טכניקה.
אני גם בגישה שצריך לצאת מהסרט שאפשר להתקדם בלחיצות כל שבוע. או אפילו שבועיים. לא בדיוק חסרות דוגמאות של אנשים כאן שמתאמנים כבר 3-4 שנים ויש להם סקוואט ודדליפט 4 פלטות, ופרס מתחת ל-70, ובבנץ' מתקשים סביב ה-100. בשביל בנץ' צריך גם לאכול וגם לחשוב הרבה יותר בכיוון של תכניות בילדרים עם הרבה פמפומים.
ברור שיש גם את אלה שיגידו: "אחי, הגעתי לפרס 80 עם SS", אבל הרוב המכריע גם אחרי כמה שנים טובות של אימונים לא יגיעו לפרס 80.

לא יודע מה איתך אבל בתקופה של הדלקת עשיתי בנץ׳ , דאמבלים בשיפוע שלילי טווח גבוה ואינקליין בסמית 3x15 (משיכות בין לבין) ונעלתי את בבנץ מ-70 בקושי על קצות האצבעות ובלי עצירה ל-80 עם רגליים שירות ועצירה של 2 ויותר שניות (אם יש בעיה עם חוב לראק תערכו את זה להוספתי 10 קילו לבנץ מלא עצירה לעצירה) ועליתי 4.5 קילו גם...

• פותח/ת השרשור
אז אם הבנצ' שלי הוא 72 לשלישייה
לעשות ביום נפח 60 קילו ל3X8 ילך ? או שלעשות ל5X5 ?
ואז ביום עצימות כל פעם מעלה ב2 קילו ל3 חזרות זאת אומרת שבוע הבא אני אעשה 70 ואחרי זה 72 ועוד שלושה שבועות 74 ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית