הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית אימון לגיבוש ולצבא

Dolittle

משתמש מתחיל
36
11
נק' מוניטין:
14
36
11
שלום אני חדש פה בפורום 👏
אני מתגייס במרץ משמע יש לי ארבע חודשיים להתאמן לצבא (חשוב לציין שאני יחסית פעיל 2000 מתחת ל-8 דק' כוח בסיסי 15+ מתח וקצת יותר מקבילים)
וואני רוצה לצאת לגיבוש יחטיות ולהגיע עליו בכושר גבוהה.

טוב אז קראתי את המאמר מבוא לריצה והכנה לצבא והרכבתי לעצמי תוכנית לפי העקרונות שנכתבו אני עומד עכשיו על קילומטרז של 11 כלומר בתחילת פברואר יהיה לי קליומטרז של 25 קמ' (אני עובד בשיטה של 20-30-50).
הבנתי שמשם צריך להתחיל אימוני איכות - חודש וחצי לפני הגיבוש .
האם זה מספיק זמן ?

ועוד שאלה למבינים איך אתם ממליצים להתאמן מבחינת כוח ?
תוכניות כוח(5*5 למינהם )בחדר כושר או תרגילי משקל גוף בסיסים ולעבוד על הבר אור החדש (21 מתח 30 מקבילים)
חשוב לי שעליה במשקל גוף תיהיה מינימלית תוך מקסימום עליה בכוח.

beast and cheat אם תוכל לעזור אשמח מאוד
ובכללי כל מי שיכול לעזור מבורך 😃

בטעות פתחתי את זה בפורום הזה ,התבלבלתי אפשר לעביר למתחילים בתזונה ואימונים

נערך לאחרונה:
אחלה, למעשה פשוט נתת אותם טיעוני שווא רגילים תוך התעלמות ממה שכתבתי על חשיבות הכוח.
אגב, כמה חזרות אתה עושה במתח זה ממש אבל ממש (אבל ממש) לא מדד לכוח. יש לי תחושה שאתה צריך לבלות קצת מול הספרות בנושא בשביל לדעת מה זה כוח ולבלות איזו תקופה מתחת למוט בשביל להרגיש על מה מדובר.
ואתה לא מבין את הקשר בין סיבולת וכוח, צר לי לומר לך. וכבר הסברתי למה (לא לך, אבל זה אותו הסבר).

ואתה בטח ובטח שלא מבין את ההסתגלויות, ומתעלם לחלוטין מהעובדה שכוח לוקח lifetime לבנות והרבה זמן לאבד, בניגוד מוחלט לכל תחום הסיבולת והקונדישנינג. מי שמציע לו להשקיע הרבה זמן בסיבולת בשביל שבמשך החצי שנה האחרונה הוא ישפר אותה בעוד איזה 5% מעבר למה שהוא משיג תוך חודשיים זה מישהו שאין לו מושג איך הדברים עובדים.

זה שהיית בגיבוש לא אומר שאתה מבין איך הדברים עובדים. גם אני הייתי בגיבוש. האמת שלא באחד. ולא בשניים. אל תתנשא ב"אני הייתי שם ועשיתי את זה ואתם מדברים באוויר".

אגב הקשקוש הזה של "הכל בראש" כבר יצא מכל החורים, ומי שכל כך אוהב להגיד אותו, איך לא - הם כמעט אך ורק האנשים האתלטים והחזקים (בין אם מאימונים או מגנטיקה טובה). מפתיע. אבל אין באמת מה לדון, כתבתי מאמר על זה והנושא כבר נטחן בדיון הזה, אתה סתם טוען שאתה צודק ואחרים טועים מבלי לתת ביסוס כלשהו חוץ מ"הייתי בגיבוש, היה קשה, ויותר סיבולת הייתה עוזרת לי".

הייתי בגיבוש, עברתי אותו וגויסתי ליחידה, סיימתי את המסלול, פיקדתי כקצין על צוות.
אני מדבר מנסיון ישיר.

אני מעריך את המומחיות שלך בנוגע לפיתוח גוף ואנטומיה, אך עושה רושם שאתה לא מומחה Endurance.
ובזה מדובר.

נערך לאחרונה:
מהניסיון שלי. עברתי גם כמה גיבושים ושירתתי ביחידה מובחרת-
כוח כוח כוח בדגש גדול על סקוואט ושרירי רגליים.
הגיבוש עצמו הוא סיבולת שלא תטעו אבל דווקא בגלל שהכל בראש, ככל שתהיה יותר חזק לא תאשים את הסיבולת שלך ותפרוש- כי כולם מתעייפים בסופו של דבר.
נ.ב. סיבולת זה דבר שניתן לבנות גם בשבועיים וכוח לא- לכן הייתי מעדיף לעבוד יותר על חיזוק הרגליים והשרירים ורק בסמוך למועד הגיבוש מדביר את אימוני הסיבולת.

מהניסיון שלי. עברתי גם כמה גיבושים ושירתתי ביחידה מובחרת-
כוח כוח כוח בדגש גדול על סקוואט ושרירי רגליים.
הגיבוש עצמו הוא סיבולת שלא תטעו אבל דווקא בגלל שהכל בראש, ככל שתהיה יותר חזק לא תאשים את הסיבולת שלך ותפרוש- כי כולם מתעייפים בסופו של דבר.
נ.ב. סיבולת זה דבר שניתן לבנות גם בשבועיים וכוח לא- לכן הייתי מעדיף לעבוד יותר על חיזוק הרגליים והשרירים ורק בסמוך למועד הגיבוש מדביר את אימוני הסיבולת.

"סיבולת זה דבר שניתן לבנות גם בשבועיים" - ?????
אני מעריך את הרצון הטוב לעזור לבחור הצעיר, אבל לא ייתכן שאתה רציני.
במהלך המסלול הצבאי בונים את הסיבולת או "כושר קרבי" לאורך תקופה של 8 חודשים ובחלק מהיחידות אף יותר. אצלי ביחידה הצוותים הבוגרים היו בכושר סיבולת עדיף בצורה בולטת על צוותי המסלול. סיבולת היא לא רק ריצה לאורך זמן, אלא היכולת להעמיס מאמץ על כלל הגוף, "לסבול" (לב-ריאה ושרירים) לאורך זמן ולהתאושש מהר למאמץ מחודש.
לאדם מהישוב שרוצה להשתתף בטריאתלון (לא בצורה תחרותית, רק לסיים ללא פציעה) דרושים 4-6 חודשים אימון.
אתה שירתת ביחידה קרבית, אז אתה בטח יודע וזוכר היטב שסרגל המאמץ בנוי בעיקר כדי לשרת את בניית הסיבולת ושאימון ביחידה אינו מבוסס על עבודה בחדר כושר (אף שיש מעט מזה גם כן) אלא על מאמצים ממושכים תחת עומס.
לא צריך לשרת ביחידה מובחרת או לעבור בוחן צוות בשביל לדעת את זה. כל מי שסיים בה"ד 1 במסלול חי"ר וביצע "אסון טבע" מבין את המשמעות של המושג "כושר קרבי". זה מבחן סיבולת, לא כח.
וכהכנה לגיבוש, זה מה שהבחור חייב לפתח. כושר קרבי.

נערך לאחרונה:
נכון אבל ההתמקדות עד לפני הגיבוש צריכה להיות על כוח. כמה זמן לפני לעבור לעבודה על סיבולת זה כבר תלוי במתאמן.

• פותח/ת השרשור
אחלה, למעשה פשוט נתת אותם טיעוני שווא רגילים תוך התעלמות ממה שכתבתי על חשיבות הכוח.
אגב, כמה חזרות אתה עושה במתח זה ממש אבל ממש (אבל ממש) לא מדד לכוח. יש לי תחושה שאתה צריך לבלות קצת מול הספרות בנושא בשביל לדעת מה זה כוח ולבלות איזו תקופה מתחת למוט בשביל להרגיש על מה מדובר.
ואתה לא מבין את הקשר בין סיבולת וכוח, צר לי לומר לך. וכבר הסברתי למה (לא לך, אבל זה אותו הסבר).

ואתה בטח ובטח שלא מבין את ההסתגלויות, ומתעלם לחלוטין מהעובדה שכוח לוקח lifetime לבנות והרבה זמן לאבד, בניגוד מוחלט לכל תחום הסיבולת והקונדישנינג. מי שמציע לו להשקיע הרבה זמן בסיבולת בשביל שבמשך החצי שנה האחרונה הוא ישפר אותה בעוד איזה 5% מעבר למה שהוא משיג תוך חודשיים זה מישהו שאין לו מושג איך הדברים עובדים.

זה שהיית בגיבוש לא אומר שאתה מבין איך הדברים עובדים. גם אני הייתי בגיבוש. האמת שלא באחד. ולא בשניים. אל תתנשא ב"אני הייתי שם ועשיתי את זה ואתם מדברים באוויר".

אגב הקשקוש הזה של "הכל בראש" כבר יצא מכל החורים, ומי שכל כך אוהב להגיד אותו, איך לא - הם כמעט אך ורק האנשים האתלטים והחזקים (בין אם מאימונים או מגנטיקה טובה). מפתיע. אבל אין באמת מה לדון, כתבתי מאמר על זה והנושא כבר נטחן בדיון הזה, אתה סתם טוען שאתה צודק ואחרים טועים מבלי לתת ביסוס כלשהו חוץ מ"הייתי בגיבוש, היה קשה, ויותר סיבולת הייתה עוזרת לי".
צצה לי בעיה התחלתי לבדוק חדרי כושר והם פאקינג מבקשים 350 שקל לחודש שוד לאור היום! אין לי איך לממן וגם בקושי אפשר לעשות סקוואט שם,בדקתי במקומות אחרים והמצב עוד יותר גרוע

יש איזה אפשרות לחזק את הרגליים והגוף ללא ציוד יקר מידי?

• פותח/ת השרשור
נסה למצוא דילים, או לשקר להם שהמתחרה האיזורי הציע לך בסכום נמוך
ניסיתי וזרקו עליי
כל חדר כושר אחר גם יותר יקר בטוטאל וגם אי אפשר לעשות בוא סקוואט ודדליפט סעמק .
לא יה אמור לצאת החוק הזה של המחיר החודשי עד 10% יותר ממחיר שנתי ??????

דרך אגב לידיעתך ,
צה"ל עומד לשנות את הבחנים שלו {אני לא יודע מאיזה מחזור גיוס } אבל הבראור יהיה 3000 במקום 2000 ויהיו בחני מתח ומקבילים במקום הבראור הידוע לשמצה -{שדרך אגב אני מאוד אוהב ועוד בהכשרה שלי יהיו לנו מבחני כוח -מתח ומקבילים }

"סיבולת זה דבר שניתן לבנות גם בשבועיים" - ?????
לא ברמה גבוהה, אבל כן, ברמה בסיסית לוקח 3-4 שבועות. תתמודד עם העובדות.

במהלך המסלול הצבאי בונים את הסיבולת או "כושר קרבי" לאורך תקופה של 8 חודשים ובחלק מהיחידות אף יותר.
כושר קרבי זה לא דבר שבאמת קיים ברמה הפיזיולוגית או ברמה כלשהי. קרא על כך במאמר על ריצה והכנה לצבא בפורטל קילוגרם, בנושא של הצבא.

אצלי ביחידה הצוותים הבוגרים היו בכושר סיבולת עדיף בצורה בולטת על צוותי המסלול.
אחלה, כי הם התאמנו יותר זמן ובמסלול גם ככה החיילים תשושים ככה שהמדד של הרמה שלהם לא אמין. אף אחד לא טען שאי אפשר להגיע לרמה גבוהה יותר במשך שנה מאשר בחצי שנה.

סיבולת היא לא רק ריצה לאורך זמן, אלא היכולת להעמיס מאמץ על כלל הגוף, "לסבול" (לב-ריאה ושרירים) לאורך זמן ולהתאושש מהר למאמץ מחודש.
אתה סתם מראה שאתה לא ממש מבין מה זה התאוששות, וכמו בערך כל צה"ל - מדבר במונחים מונפצים.

לאדם מהישוב שרוצה להשתתף בטריאתלון (לא בצורה תחרותית, רק לסיים ללא פציעה) דרושים 4-6 חודשים אימון
טריאתלון זה לא כושר בסיסי. מדובר על קילומטר וחצי שחייה, 40 קילומטר רכיבה ו-10 ק"מ ריצה. זה ממש לא כושר בסיסי, וזה הרבה מעבר למה שנדרש בכל גיבוש (מבחינת סיבולת פיזית. מנטלית זה נושא אחר לחלוטין)

אתה שירתת ביחידה קרבית, אז אתה בטח יודע וזוכר היטב שסרגל המאמץ בנוי בעיקר כדי לשרת את בניית הסיבולת ושאימון ביחידה אינו מבוסס על עבודה בחדר כושר (אף שיש מעט מזה גם כן) אלא על מאמצים ממושכים תחת עומס.
נכון, צה"ל מתאמן בצורה לא אופטימלית, ולא קרובה לאופטימלית. לא בנושא כוח, לא בנושא סיבולת, ולא בשילוב שלהם. על זה אני מסכים.

וכהכנה לגיבוש, זה מה שהבחור חייב לפתח. כושר קרבי.
No such thing.

טוב, נאלץ להסכים שלא להסכים.
אני מניח שכיוון שמדובר בפורטל של פיתוח גוף, המשתתפים מביטים על העולם דרך משקפי כח במשקל ״אדם שנושא פטיש רואה סביבו מסמרים״.
יבוא אדם וישאל כיצד עליו להתאמן לקראת ריצת ניווט בשטח ומיד יאמרו לו כאן לעשות סקוואטים ודד ליפטים וחודש וחצי לפני התחרות להתאמן בריצות.
בפורומים יעודיים בנושא מיד תראה תכניות אימון שמתפרסות על 20+ שבועות.
אם אתה חושב שדרגת כושר שמתאימה לביצוע טריאתלון היא הרבה מעבר למה שנדרש לגיבוש צבאי של סיירות, אז אתה טועה טעות חמורה.
רבים מהמתגייסים ליחידות הנ״ל מתאמנים כשנה לפני הגיוס בקורסי הכנה (החבר׳ה הללו שאתה רואה רצים בים עם שקים) ומגיעים בכושר מצוין למבדקים.
ההערות שלך רק מחזקות את אשר טענתי, שבעוד שאתה מומחה לפיתוח גוף, אינך מבין בעולם ה-endurance, מה המשמעות של endurance, הזמן שלוקח לפתח יכולת זו וההבדל הדק אך חשוב בין זה לבין conditioning.
ולגבי העובדה שצה״ל לא מתאמן באופן אידיאלי, זו אמירה מוטעית שנובעת מחוסר ידע.
ביחידות המובחרות, גם ביחידה שלי, נמצאים מדריכי הכושר הטובים בארץ (אזרחים מומחים. לא מד״סניק בן 18) כך שלפסול את צורת האימונים שם היא גם לפסול בצורה אפריורית את המומחיות שלהם. הבנייה הפיסיולוגית היא מטרה שמתייחסים אליה ביחידות כמדע מדויק. הדרישות הפיסיות הקונקרטיות ביחידות הללו אינן תואמות את תפיסת האימונים של מתאמני חדר כושר.
שנה אחר שנה, היחידות מנצחות בתחרויות הכושר הכלל צבאיות בדיוק משום שבהן יש דגש אדיר לפיתוח היכולות הנדרשות מבחינה פיזית.
אין בכוונתי לשכנע את המשוכנעים, אך חוסר הנסיון האישי וחוסר הידע המקצועי בנושא מורגש בטעויות המובנות בתגובות וזועק לשמיים.

נערך לאחרונה:
מאיפה להתחיל...

יבוא אדם וישאל כיצד עליו להתאמן לקראת ריצת ניווט בשטח ומיד יאמרו לו כאן לעשות סקוואטים ודד ליפטים וחודש וחצי לפני התחרות להתאמן בריצות.
שלילי חזק. בשביל להשתפר בריצה, אתה בעיקר צריך להתאמן על ריצה.

אם אתה חושב שדרגת כושר שמתאימה לביצוע טריאתלון היא הרבה מעבר למה שנדרש לגיבוש צבאי של סיירות, אז אתה טועה טעות חמורה.
לא, אני לא. כמה ממסיימי (ועוברי) הגיבושים מסוגלים לבצע טריאתלון מלא? אף אחד, חוץ ממי שטריאתלט מלכתחילה. כמה מבין הטריאתלטים מסוגלים לסיים גיבוש צבאי? (בהנחה שאין להם בעייה מנטלית, ולטריאתלטים כמעט תמיד אין)
כולם ללא יוצא מהכלל.

רבים מהמתגייסים ליחידות הנ״ל מתאמנים כשנה לפני הגיוס בקורסי הכנה (החבר׳ה הללו שאתה רואה רצים בים עם שקים) ומגיעים בכושר מצוין למבדקים.
כן, מכיר. Been there, done that. עדיין הרוב המוחץ שעובר הם אלה שהם אתלטים מלכתחילה.

ההערות שלך רק מחזקות את אשר טענתי, שבעוד שאתה מומחה לפיתוח גוף, אינך מבין בעולם ה-endurance, מה המשמעות של endurance, הזמן שלוקח לפתח יכולת זו וההבדל הדק אך חשוב בין זה לבין conditioning.
ואם אני אגיד לך שמבחינתי פיתוח גוף זה סמל הנרקסיזם והגועל, ושהייתי טריאתלט, שהייתי בגיבושים, ושהייתי בסיירת. כל זאת בזמן היותי ספורטאי סיבולת. ושכתבתי מאמר גדול ומפורט על הנושא, שמופיע בפורטל קילוגרם. נניח שאני אגיד את זה, איך תגיב?

ולגבי העובדה שצה״ל לא מתאמן באופן אידיאלי, זו אמירה מוטעית שנובעת מחוסר ידע.
ביחידות המובחרות, גם ביחידה שלי, נמצאים מדריכי הכושר הטובים בארץ (אזרחים מומחים. לא מד״סניק בן 18) כך שלפסול את צורת האימונים שם היא גם לפסול בצורה אפריורית את המומחיות שלהם. הבנייה הפיסיולוגית היא מטרה שמתייחסים אליה ביחידות כמדע מדויק. הדרישות הפיסיות הקונקרטיות ביחידות הללו אינן תואמות את תפיסת האימונים של מתאמני חדר כושר.
אה, אז הם סמכות ויש להם תעודה - אז הם צודקים. מבריק.
למקרה שאני צריך להבהיר - הרוב המוחץ של בעלי התעודות בתחום האימון הגופני לא מבינים בשיט על מה הם מדברים, זה כולל את הצבא, וזה גם כולל את "מומחי" וינגייט. אה, ואותם מומחים גם לא חושבים בצורה ביקורתית בשיט ולא פעם ולא פעמיים כשהוכחתי להם שהם טועים בכל מיני נושאים הם סירבו להודות בטעות. אגב, בהוכחות חותכות וחד משמעיות.
בנוסף, לא פעם הם סירבו לגבות את מה שהם אומרים שמגובה במחקרים עם המחקרים, פשוט כי אין כאלה (או שיש, אבל הם גרועים ובהם נשאלות השאלות הלא נכונות, נאספים הנתונים הלא נכונים - ומוסקות המסקנות הלא נכונות). ועדיין אין להם חצי מושג על זה כי הם בכלל לא קראו אותם, פשוט הACSM או משהו כזה אמר שזה ככה אז הם מקבלים את זה.
וגם אתה, אגב.

שנה אחר שנה, היחידות מנצחות בתחרויות הכושר הכלל צבאיות בדיוק משום שבהן יש דגש אדיר לפיתוח היכולות הנדרשות מבחינה פיזית.
יופי. מבריק. הם מנצחים יחידות צבאיות אחרות. מה זה אומר? אני אגיד שוב - גם בסיירות מתאמנים גרוע, וגם בגדודים.
זה שהשייטת מנצחת את גדוד 101 של הצנחנים במבחני כושר לא מעיד בשום צורה על הצורה בה הם מתאמנים. בשייטת יש לך אנשים שנבררו במשך פאקינג 20 חודשים של מסלול פי אלף יותר קשה משל הגדודים, וזה לפני שבכלל דיברתי על גיבוש של 4 ימים שבורר אחוזים מאוד גדולים מהאנשים שכבר מורעלים ועם מוטיבציה מלכתחילה (בניגוד לגדודים, שהמוטיבציה שם הרבה יותר נמוכה).
אתה לוקח את הpre selected, אלה שנבררו בעיקר ע"י היכולות הגופניות שלהם, מאמן אותם בצורה כלשהי ואז כשהם מנצחים את האוכלוסייה הכללית אתה טוען שתוכנית האימון שלך עובדת. אתה דוגמה מהלכת לכל מה שגרוע בעולם הספורט הקונבנציונלי, כדוגמת וינגייט.

אין בכוונתי לשכנע את המשוכנעים, אך חוסר הנסיון האישי וחוסר הידע המקצועי בנושא מורגש בטעויות המובנות בתגובות וזועק לשמיים.
קח, אולי תלמד משהו: http://www.kilogram.co.il/3126/מבוא-לריצה-והכנה-לצבא/

וכן, אני כתבתי. וכן, הייתי בגיבושים. וכן, הייתי בסיירת. וכן, הייתי טריאתלט. וכן, הייתי ספורטאי סיבולת. וכן, הזלזול שלך מביך את עצמך.

מאיפה להתחיל...

שלילי חזק. בשביל להשתפר בריצה, אתה בעיקר צריך להתאמן על ריצה.

לא, אני לא. כמה ממסיימי (ועוברי) הגיבושים מסוגלים לבצע טריאתלון מלא? אף אחד, חוץ ממי שטריאתלט מלכתחילה. כמה מבין הטריאתלטים מסוגלים לסיים גיבוש צבאי? (בהנחה שאין להם בעייה מנטלית, ולטריאתלטים כמעט תמיד אין)
כולם ללא יוצא מהכלל.

כן, מכיר. Been there, done that. עדיין הרוב המוחץ שעובר הם אלה שהם אתלטים מלכתחילה.

ואם אני אגיד לך שמבחינתי פיתוח גוף זה סמל הנרקסיזם והגועל, ושהייתי טריאתלט, שהייתי בגיבושים, ושהייתי בסיירת. כל זאת בזמן היותי ספורטאי סיבולת. ושכתבתי מאמר גדול ומפורט על הנושא, שמופיע בפורטל קילוגרם. נניח שאני אגיד את זה, איך תגיב?

אה, אז הם סמכות ויש להם תעודה - אז הם צודקים. מבריק.
למקרה שאני צריך להבהיר - הרוב המוחץ של בעלי התעודות בתחום האימון הגופני לא מבינים בשיט על מה הם מדברים, זה כולל את הצבא, וזה גם כולל את "מומחי" וינגייט. אה, ואותם מומחים גם לא חושבים בצורה ביקורתית בשיט ולא פעם ולא פעמיים כשהוכחתי להם שהם טועים בכל מיני נושאים הם סירבו להודות בטעות. אגב, בהוכחות חותכות וחד משמעיות.
בנוסף, לא פעם הם סירבו לגבות את מה שהם אומרים שמגובה במחקרים עם המחקרים, פשוט כי אין כאלה (או שיש, אבל הם גרועים ובהם נשאלות השאלות הלא נכונות, נאספים הנתונים הלא נכונים - ומוסקות המסקנות הלא נכונות). ועדיין אין להם חצי מושג על זה כי הם בכלל לא קראו אותם, פשוט הACSM או משהו כזה אמר שזה ככה אז הם מקבלים את זה.
וגם אתה, אגב.

יופי. מבריק. הם מנצחים יחידות צבאיות אחרות. מה זה אומר? אני אגיד שוב - גם בסיירות מתאמנים גרוע, וגם בגדודים.
זה שהשייטת מנצחת את גדוד 101 של הצנחנים במבחני כושר לא מעיד בשום צורה על הצורה בה הם מתאמנים. בשייטת יש לך אנשים שנבררו במשך פאקינג 20 חודשים של מסלול פי אלף יותר קשה משל הגדודים, וזה לפני שבכלל דיברתי על גיבוש של 4 ימים שבורר אחוזים מאוד גדולים מהאנשים שכבר מורעלים ועם מוטיבציה מלכתחילה (בניגוד לגדודים, שהמוטיבציה שם הרבה יותר נמוכה).
אתה לוקח את הpre selected, אלה שנבררו בעיקר ע"י היכולות הגופניות שלהם, מאמן אותם בצורה כלשהי ואז כשהם מנצחים את האוכלוסייה הכללית אתה טוען שתוכנית האימון שלך עובדת. אתה דוגמה מהלכת לכל מה שגרוע בעולם הספורט הקונבנציונלי, כדוגמת וינגייט.

קח, אולי תלמד משהו: http://www.kilogram.co.il/3126/מבוא-לריצה-והכנה-לצבא/

וכן, אני כתבתי. וכן, הייתי בגיבושים. וכן, הייתי בסיירת. וכן, הייתי טריאתלט. וכן, הייתי ספורטאי סיבולת. וכן, הזלזול שלך מביך את עצמך.
אני פשוט נהנה לקרוא כל תגובה שלך, תותח.

אתה צודק, כל שאר העולם לא מבין דבר. אנשי המקצוע בצבא חלמאים כולם וזו טרגדיה שאתה לא שם כדי להראות להם את האור. אתה טוען למומחיות על בסיס הכרות עם הספרות המקצועית, אך מתייחס בביטול למומחים אחרים שמייצרים את אותה הספרות ("מומחי וינגייט" כדבריך). אינך איש המערכת הצבאית ואינך מעורה במומחיות הקיימת שם או צורות האימון, אינך איש אקדמיה מומחה לעניין, אתה מומחה מטעם עצמך.
אהבתי שכהוכחה לצדקת דבריך אתה מפנה שוב ושוב לאותה כתבה יחידה שאתה עצמך כתבת. באתר פיתוח גוף נוסף.

המלצות אימון של אתר צה"ל - http://mazi.idf.il/675-9899-he/IGF.aspx.
וזו תכנית אימון בסיסית וקצרה במיוחד שאינה מספקת ליצירת כושר גופני מתאים לגיבוש יחידות מטכ"ליות. אם יש לך עוד דקה פנויה, חפש את תכנית האימונים המומלצת של שייטת 13 למועמדים למיון אליה (רמז - אין שם סקוואטים או דד ליפטים והיא אורכת הרבה יותר מחודש וחצי).
אגב, כושר קרבי הוא מושג אמיתי שריר וקיים והמשמעות שלו היא בדיוק זו. הכושר הדרוש לחייל קרבי לבצע את המטלות שלו בהצלחה. הצבא האמריקאי קורא לזה באותו שם, operational fitness, ומכין ומאמן את חיילי ה-special ops שלו בצורה דומה לזו שצה"ל עושה. את זה אני יודע כי היו לנו אימונים משותפים איתם. אבל אני מניח שלראייתך גם מומחי הכושר שלהם אינם מבינים דבר.
התשת אותי עם הויכוח סרק הזה, אך לפחות בין שנינו, אתה ואני יודעים שלא היית טריאתלט, לא התאמנת בצורה רצינית לתחרויות סיבולת (לא, ריצת 10 ק"מ במרוץ לילה בתל אביב זו לא תחרות סיבולת), וכנראה גם ממש לא שירתת ביחידה קרבית מובחרת.

חבל לי שדיון עקרוני הפך להתגוששות ורבלית, אך כואב לשמוע אדם משכיל שקרא דבר או שניים בחייו, מתבטא בנושאים שברור שלא התנסה בהם ואינו לגמרי מבין בהם.

נערך לאחרונה:
כל שאר העולם לא מבין דבר.
לא בטוח שכל שאר העולם, אבל סביר להניח שלמעלה מ99% מהאנשים לא מבינים דבר או לפחות פחות ממנו.
אנשי המקצוע בצבא חלמאים כולם וזו טרגדיה שאתה לא שם כדי להראות להם את האור.
לא בטוח שטרגדיה, אבל באמת חבל שאנשים כמוהו לא נמצאים בצבא. שיפור הכושר של חיילי צהל יכול לתרום רבות

תכנית האימונים המומלצת של שייטת 13
אתה חוזר לאותה נקודה, האנשים שם לא מבינים וממליצים דברים פחות יעילים ממה שאפשר לעשות.

הכושר הדרוש לחייל קרבי לבצע את המטלות שלו בהצלחה
למה אתה קורא לזה כושר קרבי? לבצע את המטלות בהצלחה צריך גם תלמיד בית ספר כמוני לעשות, למה שלא נקרא לזה כושר בית ספרי?
אתה ואני יודעים שלא היית טריאתלט, לא התאמנת בצורה רצינית לתחרויות סיבולת (לא, ריצת 10 ק"מ במרוץ לילה בתל אביב זו לא תחרות סיבולת), וכנראה גם ממש לא שירתת ביחידה קרבית מובחרת.
יפה שהסקת את המסקנות הללו, עכשיו אני הסקתי שכנראה דיון לא למדת לפתח או שאולי אתה לא סיימת כיתה א עדיין.
מתבטא בנושאים שברור שלא התנסה בהם ואינו לגמרי מבין בהם.
עוד פעם, הסקת המסקנות שלך יוצאת דופן. אתה אדם מיוחד, בלי צל של ספק.

אתה צודק, כל שאר העולם לא מבין דבר. אנשי המקצוע בצבא חלמאים כולם וזו טרגדיה שאתה לא שם כדי להראות להם את האור. אתה טוען למומחיות על בסיס הכרות עם הספרות המקצועית, אך מתייחס בביטול למומחים אחרים שמייצרים את אותה הספרות ("מומחי וינגייט" כדבריך). אינך איש המערכת הצבאית ואינך מעורה במומחיות הקיימת שם או צורות האימון, אינך איש אקדמיה מומחה לעניין, אתה מומחה מטעם עצמך.
אהבתי שכהוכחה לצדקת דבריך אתה מפנה שוב ושוב לאותה כתבה יחידה שאתה עצמך כתבת. באתר פיתוח גוף נוסף.

וזו תכנית אימון בסיסית וקצרה במיוחד שאינה מספקת ליצירת כושר גופני מתאים לגיבוש יחידות מטכ"ליות. אם יש לך עוד דקה פנויה, חפש את תכנית האימונים המומלצת של שייטת 13 למועמדים למיון אליה (רמז - אין שם סקוואטים או דד ליפטים והיא אורכת הרבה יותר מחודש וחצי).
אגב, כושר קרבי הוא מושג אמיתי שריר וקיים והמשמעות שלו היא בדיוק זו. הכושר הדרוש לחייל קרבי לבצע את המטלות שלו בהצלחה. הצבא האמריקאי קורא לזה באותו שם, operational fitness, ומכין ומאמן את חיילי ה-special ops שלו בצורה דומה לזו שצה"ל עושה. את זה אני יודע כי היו לנו אימונים משותפים איתם. אבל אני מניח שלראייתך גם מומחי הכושר שלהם אינם מבינים דבר.
התשת אותי עם הויכוח סרק הזה, אך לפחות בין שנינו, אתה ואני יודעים שלא היית טריאתלט, לא התאמנת בצורה רצינית לתחרויות סיבולת (לא, ריצת 10 ק"מ במרוץ לילה בתל אביב זו לא תחרות סיבולת), וכנראה גם ממש לא שירתת ביחידה קרבית מובחרת.

חבל לי שדיון עקרוני הפך להתגוששות ורבלית, אך כואב לשמוע אדם משכיל שקרא דבר או שניים בחייו, מתבטא בנושאים שברור שלא התנסה בהם ואינו לגמרי מבין בהם.
אתה כותב כמו מלש"ב מורעל.

אתה צודק, כל שאר העולם לא מבין דבר. אנשי המקצוע בצבא חלמאים כולם וזו טרגדיה שאתה לא שם כדי להראות להם את האור.
לא כולם, אבל רובם.

אתה טוען למומחיות על בסיס הכרות עם הספרות המקצועית, אך מתייחס בביטול למומחים אחרים שמייצרים את אותה הספרות ("מומחי וינגייט" כדבריך).
לא, אני לא טוען למומחיות על בסיס הספרות המקצועית הקונבנציונלית. אני טוען למומחיות על בסיס היכרות עם הספרות המקצועית שבאמת לוקחת אנשים קטנים וחלשים והופכת אותם לגדולים וחזקים, עם כושר גופני ברמה גבוהה מאוד. בניגוד מוחלט למערכות הקונבנציונליות. מתי פעם אחרונה מישהו שמתאמן לפי וינגייט הרים מהריצפה רבע טון? מתי מישהו הפך מקטן וחלש לגדול וחזק, מבחינת מראה? (תוציא מהמשוואה בילדרים על סטרואידים גם כי הם מזריקים וגם כי הם לא מתאמנים לפי וינגייט)

אינך איש המערכת הצבאית ואינך מעורה במומחיות הקיימת שם או צורות האימון, אינך איש אקדמיה מומחה לעניין, אתה מומחה מטעם עצמך.
אני שמח שאתה מספר לי על קורות חיי כל הזמן, אבל תרשה לי לתקן אותך - אני מומחה מטעם וינגייט, זה דבר ראשון.
דבר שני, אני מעורה מאוד, הרבה יותר מרוב האנשים שאתה מכיר - באימונים הצבאיים.

זה לא אתר פיתוח גוף נוסף, זה פורטל המאמרים של הפורום בו אתה קורא וכותב. אני מפנה לשם לא כהוכחה, you dummy, אני מפנה לשם בשביל שתקרא בפירוט מה דעתי על המונח "כושר קרבי" ועל עוד דברים בנושא הצבא, כי אתה לא באמת יודע מה אני טוען.

זה מביך. מאוד.

אתה שוב חוזר לנקודה שהם לא מתאמנים כמו שאני טוען שצריך. מסכים איתך, הם לא. זו הסיבה ש99% מהפאקינג לוחמי קומנדו של הצבא שלך לא יכולים להרים מהריצפה מוט של 150 קילו, שזה משהו שכל ילד בן 16 (ללא בעיות מיוחדות) משיג תוך 2-5 חודשים. אגב, רובם המוחץ גם לא יכולים להרים 120, וגם פה אני עדיין נדיב.

אגב, כושר קרבי הוא מושג אמיתי שריר וקיים והמשמעות שלו היא בדיוק זו. הכושר הדרוש לחייל קרבי לבצע את המטלות שלו בהצלחה. הצבא האמריקאי קורא לזה באותו שם, operational fitness, ומכין ומאמן את חיילי ה-special ops שלו בצורה דומה לזו שצה"ל עושה. את זה אני יודע כי היו לנו אימונים משותפים איתם.
אז בגלל שהצבא האמריקאי אמר, אז זה נכון?
מצטער, אבל פיזיולוגית אין דבר כזה. לך למאמר שהפניתי אותך אליו ותקרא מה הדעות שלי בנושא ולמה הדבר הזה הוא פיקציה + מה הפיקציה הזו משרתת. לך, קרא, תחשוב, ותחזור. עד שאתה לא קורא מה הטענות שלי התגובות שלך לא מעניינות אותי.

אבל אני מניח שלראייתך גם מומחי הכושר שלהם אינם מבינים דבר.
אתה לא תאמין, אבל לא רק לראייתי: http://startingstrength.com/articles/combat_worst_case_whittemore.pdf
http://startingstrength.com/articles/army_weak_long.pdf

אם אתה רוצה אתה מוזמן לגלול טיפה למטה לחלק של הצבא ולקרוא שם עוד:
http://startingstrength.com/index.php/site/articles

לפני שאני מגיב, אני רק רוצה לשאול כדי לדעת מראש: אם אני מוכיח שהייתי כל מה שאמרתי (לגביי הצבא לא ממש אפשרי, לא בפורום), שבשחייה הייתי מעל הטריאתלט הישראלי הממוצע (ואפילו הטוב), שבריצה הייתי ברמה של טריאתלט טוב, ושרצתי את מירוץ השליחים "הר לעמק" (200 ק"מ) פעמיים, פעם אחת ברביעייה ופעם אחת בשישייה, פלוס בונוס שאני המאמן הנוכחי של נבחרת השחייה (בוגרים) של הפועל עמק יזרעאל שמכילה הרבה שחיינים מנבחרת ישראל - אתה יורד מטענותיך וטוען באופן חד משמעי שטעית ושאני צודק?

לא כולם, אבל רובם.

לא, אני לא טוען למומחיות על בסיס הספרות המקצועית הקונבנציונלית. אני טוען למומחיות על בסיס היכרות עם הספרות המקצועית שבאמת לוקחת אנשים קטנים וחלשים והופכת אותם לגדולים וחזקים, עם כושר גופני ברמה גבוהה מאוד. בניגוד מוחלט למערכות הקונבנציונליות. מתי פעם אחרונה מישהו שמתאמן לפי וינגייט הרים מהריצפה רבע טון? מתי מישהו הפך מקטן וחלש לגדול וחזק, מבחינת מראה? (תוציא מהמשוואה בילדרים על סטרואידים גם כי הם מזריקים וגם כי הם לא מתאמנים לפי וינגייט)

אני שמח שאתה מספר לי על קורות חיי כל הזמן, אבל תרשה לי לתקן אותך - אני מומחה מטעם וינגייט, זה דבר ראשון.
דבר שני, אני מעורה מאוד, הרבה יותר מרוב האנשים שאתה מכיר - באימונים הצבאיים.

זה לא אתר פיתוח גוף נוסף, זה פורטל המאמרים של הפורום בו אתה קורא וכותב. אני מפנה לשם לא כהוכחה, you dummy, אני מפנה לשם בשביל שתקרא בפירוט מה דעתי על המונח "כושר קרבי" ועל עוד דברים בנושא הצבא, כי אתה לא באמת יודע מה אני טוען.

זה מביך. מאוד.

אתה שוב חוזר לנקודה שהם לא מתאמנים כמו שאני טוען שצריך. מסכים איתך, הם לא. זו הסיבה ש99% מהפאקינג לוחמי קומנדו של הצבא שלך לא יכולים להרים מהריצפה מוט של 150 קילו, שזה משהו שכל ילד בן 16 (ללא בעיות מיוחדות) משיג תוך 2-5 חודשים. אגב, רובם המוחץ גם לא יכולים להרים 120, וגם פה אני עדיין נדיב.

אז בגלל שהצבא האמריקאי אמר, אז זה נכון?
מצטער, אבל פיזיולוגית אין דבר כזה. לך למאמר שהפניתי אותך אליו ותקרא מה הדעות שלי בנושא ולמה הדבר הזה הוא פיקציה + מה הפיקציה הזו משרתת. לך, קרא, תחשוב, ותחזור. עד שאתה לא קורא מה הטענות שלי התגובות שלך לא מעניינות אותי.

אתה לא תאמין, אבל לא רק לראייתי: http://startingstrength.com/articles/combat_worst_case_whittemore.pdf
http://startingstrength.com/articles/army_weak_long.pdf

אם אתה רוצה אתה מוזמן לגלול טיפה למטה לחלק של הצבא ולקרוא שם עוד:
http://startingstrength.com/index.php/site/articles

לפני שאני מגיב, אני רק רוצה לשאול כדי לדעת מראש: אם אני מוכיח שהייתי כל מה שאמרתי (לגביי הצבא לא ממש אפשרי, לא בפורום), שבשחייה הייתי מעל הטריאתלט הישראלי הממוצע (ואפילו הטוב), שבריצה הייתי ברמה של טריאתלט טוב, ושרצתי את מירוץ השליחים "הר לעמק" (200 ק"מ) פעמיים, פעם אחת ברביעייה ופעם אחת בשישייה, פלוס בונוס שאני המאמן הנוכחי של נבחרת השחייה (בוגרים) של הפועל עמק יזרעאל שמכילה הרבה שחיינים מנבחרת ישראל - אתה יורד מטענותיך וטוען באופן חד משמעי שטעית ושאני צודק?

יש לי סירטון של האקדמיה בוינגייט מתאמנים והאימון שלהם כולל פרונט סקוואט, בנץ׳ פרס, פאוורקלין, דדליפט, סנאצ׳ים פרס וג׳רקים. אתה רוצה לינק? זה משנה מעט את דעתך על וינגייט?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית