איך להוריד את רמת הcpk

• פותח/ת השרשור AlonT
  • פורסם בתאריך

AlonT

משתמש קבוע
1,990
71
נק' מוניטין:
1,964
1,990
71
בשבוע הבא אני עושה בדיקת דם (שאצטרך לעשות בכל חודש בשנה הקרובה)
ואני צריך שיצא לי ערך נמוך , איך להגיע לבדיקה מבלי שיהיה לי cpk גבוה בגלל האימונים?

• פותח/ת השרשור
אל תתאמן...
אין אופציה אחרת? לא להתאמן כמה ימים לפני הבדיקה? פשוט קיבלתי מרשם לראוקוטאן ואמרתי לרופא שאני מתאמן אז הוא ביקש ממני לעשות אחת לשבועיים בדיקות דם ובתוך הבדיקה כלול CPK....

אין אופציה אחרת? לא להתאמן כמה ימים לפני הבדיקה? פשוט קיבלתי מרשם לראוקוטאן ואמרתי לרופא שאני מתאמן אז הוא ביקש ממני לעשות אחת לשבועיים בדיקות דם ובתוך הבדיקה כלול CPK....
למה אתה רוצה להוריד את הcpk? תודיע שאתה מתאמן בצורה אינטנסיבית ואז לא ימהרו להשתגע..;@

למה אתה רוצה להוריד את הcpk? תודיע שאתה מתאמן בצורה אינטנסיבית ואז לא ימהרו להשתגע..;@
ראקוטן מעלה CPK, ביחד עם אימונים אני מאמין שתצא תוצאה גבוהה בהרבה מהנורמה.
בגלל הראקוטן הייתי ממליץ להוריד קצת מהעצימות, לא אומר להפסיק להתאמן בכלל
כי זה לא הגיוני (לדעתי לפחות) לדרוש את זה, אבל להוריד הילוך זה מומלץ,
לפחות עד הבדיקות דם שתראה אם הכל בסדר.
בהצלחה, גם אני מתחיל בימים הקרובים לקחת.

• פותח/ת השרשור
כי אם יצא לי רמה מטורפת הרופא יתן לי הוראה להפסיק להתאמן ואם בבדיקה הבאה שוב יצא רמה גבוה לא יחדשו לי את המרשם, נראה לי ששבוע הבא אני לא אתאמן לפחות בשביל הבדיקה הראשונית

לעשות רק הליכה/אירובי קל 2-3 ימים לפני הבדיקה
בגדול ממה שאני שמתי לב על עצמי ככל שיש לי "דומס" ככה הCPK יוצא גבוה(ודומס בד"כ תמיד באים יום-יום וחצי אחרי אימון כבד)

למה חשוב לך לקבל ערכים נמוכים?

• פותח/ת השרשור
לעשות רק הליכה/אירובי קל 2-3 ימים לפני הבדיקה
בגדול ממה שאני שמתי לב על עצמי ככל שיש לי "דומס" ככה הCPK יוצא גבוה(ודומס בד"כ תמיד באים יום-יום וחצי אחרי אימון כבד)

למה חשוב לך לקבל ערכים נמוכים?
כי עוד לא התחלתי לקחת את התרופה וחשוב לי מאוד השבדיקה הראשונית לפחות תראה על רמות נמוכות ולא יגידו לי להפסיק להתאמן, הייתי אמור להתחיל לפני שבוע כבר אבל אני לוקח אנטיביוטיקה כרגע אז אני צריך לחכות טיפה

קח טווח בטיחות של 4-5 בלי אימונים לפני הבדיקה.
אם אתה משתמש בקריאטין, תפסיק לפחות שבוע לפני.

אם זה באמת חשוב לך אל תתאמן.
אני יכול להעיד על עצמי שכאשר לא התאמנתי שבוע רמות הCPK צנחו ל100, שזה בידיוק באמצע (ד"א המשכתי לצרוך קריאטין עד יום לפני הבדיקה).

חשיבה יפה אגב, כדאי להימנע מצרות מיותרות עם הרופא.

• פותח/ת השרשור
כן אבל בגלל שציינתי בפניו שאני מתאמן הוא רוצה שאני יעשה בדיקות דם כל שבועיים-שלוש ככה שלא להתאמן כל פעם שבוע זה לא ריאלי, קריאטין אני לא לוקח ונראה מה יהיה בבדיקה הראשונית יכול להיות שבכלל יש לי רמות נמוכות.. ומי יודע אולי בכלל לא אצליח להתאמן עם התרופה

מה המינון שאתה מתכוון לקחת? ולאיזו תקופה?

ואם אני זוכר נכון, אמרת שאתה עושה ABC, נפח גבוה וכמות אימונים כזו תביא
ל-CPK גבוה גם אצל מי שלא על ראקוטן.

• פותח/ת השרשור
מה המינון שאתה מתכוון לקחת? ולאיזו תקופה?

ואם אני זוכר נכון, אמרת שאתה עושה ABC, נפח גבוה וכמות אימונים כזו תביא
ל-CPK גבוה גם אצל מי שלא על ראקוטן.
20 מ״ג ולמשך שנה

• פותח/ת השרשור
עכשיו אני מסתכל על ההפניה של הבדיקות דם ואני לא רואה CPK , אני רואה CBC CK ALT ו ALKALINE PHOSPHATASE חוץ מזה את שאר הדברים אני מבין, מה המשמעות של הבדיקות האלה? @^pala @SmokingSnake @Bariah @ELSR

עכשיו אני מסתכל על ההפניה של הבדיקות דם ואני לא רואה CPK , אני רואה CBC CK ALT ו ALKALINE PHOSPHATASE חוץ מזה את שאר הדברים אני מבין, מה המשמעות של הבדיקות האלה? @^pala @SmokingSnake @Bariah @ELSR
CK זה CPK.
CBC זה ספירת דם
ALT תפקודי כבד
ALP תפקודי כבד ומחלות עצם (תוצאה גבוהה מהנורמה תופיע גם בתקופת גדילה)

• פותח/ת השרשור
היום בבוקר עשיתי את הבדיקות דם, לצערי מה שלא רציתי שיקרה קרה. בערב הרופאה התקשרה ואמרה לאבא שלי שיש לי cpk 540 ושהרף הוא 100 , בנוסף היא אמרה שאסור לי להתאמן או בכלל לגעת בראקוטן. מחר הולך לרופאת המשפחה מקווה שהיא תחשוב אחרת לגבי ה cpk אחרת אני יכול להגיד ביי ביי לחדר כושר

מה זה השטויות האלה?! CPK שהוא לא בערכים של אלפים לא נחשב באמת CPK גבוהה. בייחוד לא לאדם מתאמן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית