הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שאלה בבקשה

קופי

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
שאלתי היא כזו- חברה שלי הולכת לחדר כושר לפחות ארבע פעמים בשבוע כבר שנה וחצי. האימון שלה כולל שעה אירובי (45 דק' קרוס, אח"כ רבע שעה ריצה/אופניים וכו') לאחר מכן היא עושה אימוני התנגדות בדגש על ירכיים, תחת, רגליים (סקווט וכל החברים שלו) במשך 45 דק'. בנוסף, היא שומרת על תזונה בריאה , 5 ארוחות קטנות ביום. לא אוכלת שטויות. שותה רק מים. ממש לפי הספר. הבעיה היא שהיא לא רואה תוצאות. היא רוצה לשרוף את השומן בירכיים ובטוסיק והוא פשוט נתקע שם ולא זז. היא אמנם ירדה במשקל והבטן שלה שטוחה אך מאז שהתחילה להתאמן אין כמעט שינוי בירכיים. זה נורא מתסכל בהתחשב בזמן שהיא משקיעה! מה לדעתכם הבעיה? האם כדאי להתייעץ עם מישהו מיקצועי? מה כבר הוא יכול לחדש? אם כן, אל מי פונים?

בתודה ובהערכה.

שאלתי היא כזו- חברה שלי הולכת לחדר כושר לפחות ארבע פעמים בשבוע כבר שנה וחצי. האימון שלה כולל שעה אירובי (45 דק' קרוס, אח"כ רבע שעה ריצה/אופניים וכו') לאחר מכן היא עושה אימוני התנגדות בדגש על ירכיים, תחת, רגליים (סקווט וכל החברים שלו) במשך 45 דק'. בנוסף, היא שומרת על תזונה בריאה , 5 ארוחות קטנות ביום. לא אוכלת שטויות. שותה רק מים. ממש לפי הספר. הבעיה היא שהיא לא רואה תוצאות. היא רוצה לשרוף את השומן בירכיים ובטוסיק והוא פשוט נתקע שם ולא זז. היא אמנם ירדה במשקל והבטן שלה שטוחה אך מאז שהתחילה להתאמן אין כמעט שינוי בירכיים. זה נורא מתסכל בהתחשב בזמן שהיא משקיעה! מה לדעתכם הבעיה? האם כדאי להתייעץ עם מישהו מיקצועי? מה כבר הוא יכול לחדש? אם כן, אל מי פונים?

בתודה ובהערכה.
קודם כל, חשוב להבין, שאי אפשר לשרוף שומן במקום נקודתי (ירכיים לצורך העניין), וזה שהיא תעשה מיליון ואחת תרגילי רגליים זה לא מה שישרוף לה שם את השומנים.
בשביל לרדת באחוזי שומן, צריך להיות במאזן קלורי שלילי (וזה בכלל לא חשוב אם היא עושה אירובי או לא, פשוט האירובי נכנס לחישוב של ההוצאה הקלורית).
בשביל שהמקום יהיה יותר יפה מבחינת השרירים (מה שנקרא "מעוצב" או "מוצק" איך שתרצה לקרוא לזה), צריך באמת לעבוד שם על השרירים. העניין הוא שהרבה תרגילים לא בהכרח יביאו לשיפור שהיא רוצה. אני הייתי מתרכז בשני תרגילים עיקריים (ועושה אותם לפני האירובי), ואלה סקוואט ודדליפט. כמובן שיהיו לה פחדים ופרנויות מהדדליפט כי הוא נראה מאוד הארד קור, אז במידה והיא לא מוכנה בשום אופן לעשות אותו, אפשר גם לעשות סטיף לג דדליפט או דדליפט רומני. המטרה היא בשני התרגילים האלה (סקוואט ודדליפט) לעלות משקלי עבודה מאימון לאימון כמה שאפשר..ולא להיות תקוע במשקל מסוים ופשוט לעשות אותו כל אימון, אלא המטרה היא להתקדם...
לאחר שהיא תרגיש שהיא מיצתה את ההתקדמות בשני התרגילים האלה היא תוכל להוסיף עוד כמה תרגילי עזר...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית