הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מנוחה בין סטים

VaxenN

משתמש מתחיל
33
0
נק' מוניטין:
0
33
0
בן 21, אני מתאמן כחצי שנה כבר
לצורך ירידה במשקל ופועל עם תוכנית של חיטוב, אבל כל הזמן עולה במשקלים וחזרות על מנת לממש הפטונציאל שלא נוצל..

אני מאמן בטווח של 8-12 חזרות עד לכשל, 3 סטים

כל הזמן אומרים לי שזמן מנוחה בין הסטים צריך להיות דקה על השעון.. ואני לעומת זאת לא מסוגל לעשות עוד פעם אותה כמות חזרות אחרי דקה, לוקח לי 2 לפחות אם לא 3.

זה בסדר? אני עושה משהו לא בסדר? זה טוב להתאמן לפי התחושה? או להתעלם מהגוף? זה אולי סימן של משהו?

נערך לאחרונה:
כל הזמן אומרים לי שזמן מנוחה בין הסטים צריך להיות דקה על השעון
בטווח החזרות שלך מומלץ על דקה עד שתיים מנוחה בין הסטים. כל מי שאומר "דקה על השעון" מעיד על עצמו שהוא לא רציני, אף אחד לא כוונן את הגוף שלנו לפי שעון של 24 שעות ביממה, והסיכוי שבמקרה הזמן האופטימלי יצא בדיוק דקה, ולא, נניח, 67 שניות, הוא אפסי.

אגב, לא כתבת בן כמה אתה. הגיל משחק תפקיד גם בעניין הזה.

• פותח/ת השרשור
בטווח החזרות שלך מומלץ על דקה עד שתיים מנוחה בין הסטים. כל מי שאומר "דקה על השעון" מעיד על עצמו שהוא לא רציני, אף אחד לא כוונן את הגוף שלנו לפי שעון של 24 שעות ביממה, והסיכוי שבמקרה הזמן האופטימלי יצא בדיוק דקה, ולא, נניח, 67 שניות, הוא אפסי.

אגב, לא כתבת בן כמה אתה. הגיל משחק תפקיד גם בעניין הזה.
בן 21

מי שעושה rm8 או rm12 אמיתיים, לא יוכל להרים את אותו משקל אחרי דקה וכנראה שגם אחרי 2 דקות, אז מי שאומר לך את זה (שאתה צריך להרים אותו משקל אחרי דקה) כנראה לא הגיע לעולם לכשל.
בטווח חזרות הזה מתרכזים יותר בהתשה של השריר, אז אפשר לנוח באמת מנוחות קצרות 1-2 דק', ולהיכנס שוב לסט עם פחות חזרות או פחות משקל... כשיורדים לכיוון הכוח (5 ומטה), אז באמת מה שחשוב זה המשקל שיש על המוט ולכן נחים הרבה יותר (עד 10 דק' לפעמים).

Back
למעלה תחתית