הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הצילו - המשקל נתקע לחלוטין!

• פותח/ת השרשור root1
  • פורסם בתאריך

root1

משתמש פעיל
797
103
נק' מוניטין:
221
797
103
התחלתי לפני כשבועיים חיטוב דל דל פחמימה.
לא נוגע בפחמימות בכלל, כל הפחמימות שהגוף צורך זה מירקות ומהמזון עצמו וקצת שיבולת שועל פה או גרנולה שם.
במקום זאת העלתי את צריכת החלבון כל ארוחה כוללת חלבון אם זה עוף דגים או בשר ואני משלב גם 2 סקופים של חלבון ביום.

אימונים - כל יום חדר כושר. יום אנארובי ויום אירובי. בחיטוב הזה השקעתי יותר באימונים, ובימים של האירובי עשיתי אינטרוולים (שזה קורע רצח אבל מספק) של שעה מינימום. בקיצור זה היה חיטוב מהסרטים אתם לא מבינים בכלל. התחלתי בסביבות ה75 ואחרי שבוע נשקלתי ומופיע לי 72 (משקל שנחשב עבורי שיא חדש!) כולי שמח ומאושר. אבל עם ראש על הקרקע כי אני יודע שירדתי גם הרבה נוזלים.

בכל מקרה, התחלתי את השבוע השני ואין צורך לציין כמה מוטיבציה הייתה לי אחרי השקילה אז את השבוע האחרון נתתי בראש אם זה יותר אירובי יותר ללכת ברגל לעבודה או דברים כאלה, לעלות מעט במשקלי עבודה (עד כמה שאפשר בחיטוב כזה) עוד אינטרוולים וכ' וכ'..

עליתי היום על המשקל - 71.4

רציתי למות מעצבים. אני יודע שבשקילה הראשונה ירדתי נוזלים אבל אני בטוח מאוד שירדתי גם בשומן. אני רואה את זה בפאקינג מראה!
העניין הוא שגם אם לא יודע מה, זה לא הגיוני שבשבוע שלם של גרעון קלורי גדול ואימונים אינטנסיבים (ואני בטוח גם שאני במצב של קטוזיס כבר) ירדתי רק 600 גרם. בטח לא אחד כמוני ב20% א"ש..

שנכנסתי לעולם האימונים שקלתי מעל 100 עם א"ש גבוה, ובתור מתחיל עשיתי חיטוב דומה אבל הרבה פחות בריא (יותר בכיוון של הרעבה) ואכן ירדתי 30-40 קילו. בחיטוב הזה שילבתי ויטמינים חלבון והשתדלתי כמה שיותר לקרוא מהפורטל וליישם. המטרה המחורבנת שלי זה להגיע ל60 קילו ולהתחיל מסה. (ואני עוד חלמתי שכל זה יקרה עד ינואר).

שורה תחתונה, למה זה קורה ומה אני אמור לעשות? אני לא מאמין שזה קורה כי הגוף התרגל למצב.. אחרי הכל עדיין יש לו גרעון קלורי והוצאה ענקית של אנרגיה, אז קיבינימט איך הוא לא יורד?

מה אני אמור לעשות? השקילה הזאת פירקה אותי עכשיו.. ועוד הפסקתי לשתות מאתמול לייבש כמה שיותר תגוף ואת כל הטריקים האלה לפני שקילה עשיתי..

אני כבר לאדע מה להגיד לכם ציפיתי להכנס סוף סוף לסקאלה של ה60.. לא אכפת לי אפילו 69.9 העיקר לשבור שיא חדש ולהרגיש סוף סוף שהסוף קרוב..

גובה 170
משקל 71.4

בבקשה תסבירו לי מה הולך פה אני מבואס בצורה נוראית. אני לא ישבר מן הסתם כי אז הדרך הייתה לשווא אבל בבקשה תעזרו לי להבין למה זה קורה ואיך מסדרים את המצב הזה. אחרי הכל אני על א"ש גבוה ושומר על צריכת חלבון ואימונים אז אני בטוח שהגוף יעדיף להשתמש בשומן קודם אז אני פחות מפחד על פגיעה במסה למרות שאני משער לעצמי שזה קורה.
אני מבחינתי להמשיך בחיטוב הזה עוד אבל אם זה ככה אני סתם יטחן מים ויגרום נזק לעצמי.

התפריט שלי ביום מתקרב לאלף קלוריות עם אבקות חלבון והכל.. יכול להיות שיש ימים שהוא קצת יותר או קצת פחות. אני פחות עקבי אבל בעקרון בבוקר אני לא אוכל (בלי קשר לחיטוב אני לא יכול לאכול בבוקר כלום מלבד נס קפה עם קצת חלב או קפה ובשני המקרים - סוכרזית) צהריים ארוחה עיקרית מנת בשר \עוף\דגים עם סלט. אותו דבר גם בערב ובין לבין סקופים של חלבון \ מים \ מלפפון או דברים כאלה.
בימים של אימון אני מוסיף קצת שיבולת שועל (כפית) לסקופ חלבון שבאמצע היום לא זה שמיד אחרי האימון.

יש מאמרים בפורטל על איך לעקוף את התקיעות האלה (העמסות פחמימות) וכו..

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני מעדיף להמנע מהעמסת פחמימות או כל מה שקשור לזה כי פחמימות זה מדרון חלקלק :S
בכל מקרה אני חושב להוריד קצת את הגרעון ולהגיע לתפריט של אלף קלוריות מינימום שיחולק לארוחות בהפרשי זמן של שעתיים.
אתם חושבים שזה יעזור? אגב סקופ חלבון יכול להחשב לארוחה קטנה? כאילו מבחינת הגוף סקופ חלבון גם גורם לחילוף חומרים לעבוד?

מה לעזאזל אני עושה לא בסדר..

בחיטוב דל פחמימה צריך להעמיס כל שבוע ... זה "משגע" את הגוף ומשנה לו את החילוף חומרים שזה לגמרי לטובתך.
אתה לא חייב להתייחס לזה כאל מדרון חלקלק אלא כאל 24 שעות שבו אתה אוכל כמו שהיית אוכל ביום רגיל לחלוטין.. [ יום שישי בד"כ שאוכלים ביחד].
הייתי ממליץ לך לעשות את האירובי ישר בבוקר כשאתה קם עם קפה שחור/ כדור קפאין.. ולאחר מכן לאכול ארוחה דלת פחמימות עם ערך חלבון גבוה.
תשלב 4 מדסים..... דבר איתי אחרי שבועיים

• פותח/ת השרשור
אוקי אני מקשיב לעצות שלכם ורוצה לנסות השבוע הזה שאני מחלק את התפריט להמון ארוחות קטנות בהפרש של שעתיים שלוש.
אגב הוספתי לתפריט גם 2 פרוסות לחם קל או פרכיות אורז "לשגע" קצת תמערכת.. הגוף התרגל כנראה לנסוע על אדים מה שנקרא..

זה לא מה שישגע את המערכת, זה פשוט ייתן לה עוד אוכל.
תהיה בגרעון לא גבוה מידיי, 500 קלוריות זה מספיק. לך על העמסה שבועית - ימקסם לך את הירידה, מנסיון!

לא מתחילים דיאטה ישר בדל פחמימה, בטח ובטח לא על 20% שומן
באחוז הזה אין צורך להרביץ כל כך אירובי גם
ממליץ לך לצאת לשבוע ניטרלי ומשלם להתחיל דיאטה מאוזנת והדרגתית לפי הBMR שלך

אין לי מושג איך החברים כאן למעלה לא אמרו לך את זה אבל אתה עושה כאן טעות.
הגירעון שלך גדול מדי ואתה בנוסף משלב עוד גרעון של 2500 קלוריות בשבוע לפחות רק מהספורט.
ירידה במשקל לא תגיע אם תלחיץ את הגוף, הגוף שלנו מתוכנת לשמור על מאגרי השומן, ככל שתלחיץ את המערכת יותר ככה יהייה לך יותר קשה להגיע אל המאגרים האלו. אימוני אינטרוולים (לא יודעת באיזו עצימות אתה עושה אותם) כדאי לבצע מקסימום 3 פעמים בשבוע, וגם זה אם אתה ממש אוהב לסבול. שגרת האימונים שלך נראית בסדר בסה"כ, אבל לפי דעתי אתה פשוט הורס את הגוף שלך. אני מכירה את המצב שאתה נמצא בו ואת התסכול הזה, הייתי שם, אני מציעה לך להפסיק את הדיאטה למשך שבוע- שבוע וחצי, זה נשמע מדכא אבל אין ברירה, ככל שתדחה את הההפסקה אתה תרחיק את עצמך מהיעד שלך, אחרי ההפסקה תתחיל דיאטה חדשה, לא דלת פחמימה עד כדי כך- לך על 70 גר פחמימה ביום, אל תעבור את הגרעון של ה650 קלוריות, ותיאזר בסבלנות. ברגע שאתה מרגיש לחץ, עייפות, רעב,תקיעות, דע שמשהו לא בסדר ודורש שינוי, ואם אתה כבר מתאמץ ואוכל פחות ממה שצריך- אז הפתרון הוא לא מכיוון של לקצץ עוד באוכל.

• פותח/ת השרשור
להפסיק תדיאטה אני לא חושב שאני יכול גם אם אני רוצה.. לאכול בריא כבר נהיה חלק מהאורח חיים ..
מה שכן עברתי עכשיו ל5-6 ארוחות קטנות ביום והוספתי פחמימות. אני ינסה ככה שבוע ויעלה טיפה את הגרעון כדי להסדיר את החילוף חומרים.. ננסה ככה שבועיים נראה אם יש שיפור כלשהו..

תודה רבה על העזרה!

אף אחד לא ממליץ לך להפסיק את הדיאטה,אלא פשוט לשנות טיפה את הגישה.מה שאתה עושה עכשיו הוא שאתה מכניס קצת מדי קלוריות לגוף ובמקביל שורף המון קלוריות,גם אם תמשיך פתאום לרדת במשקל אתה תאבד שריר.כמו שכבר הציעו לך,תנסה להקדיש יום אחד בשבוע שאתה אוכל בו הרבה יחסית,גם 'אוכל שלא מתאים לדיאטה',כמו המבורגר ואתה תיהיה בסדר וגם תרגיש טוב מנטלית.כמו כן,אתה יכול לנסות intermittent fasting

צא לשבועיים נייטרלי ואחריהם תחזור לחיטוב כמו שצריך (והפעם עם גירעון הגיוני , תוכנית אימונים נורמלית)
והכי חשוב תתחיל לקרוא, ידע זה כוח.

בתור אחד שהיה במצבך ( התחלתי על 94 קילו ובשיא על 69) אני יכול לומר לך בפשטות שאתה עושה טעות מטמטמת.

עכשיו אתה תשאל את עצמך למה- והתשובה פשוטה כמו שאמרו לך כבר רק שפה אני אסביר לך:

הגוף פועל באופן גאוני=- אחד הדברים שהגגוף בנוי אליהם הוא מצב של דלות וחוסר באוכל- רעב, ברגע שאתה הפסקת לאכול חמימות בבום אחד ווירדת לכמות קלוריות נמוכה גרמת לגוף להיכנס למצב כזה, מבחינתו כרגע, אתה במצב של דלות ורעב אז הוא מאט את החילוף חומרים בצורה שתתאים למצב.

זה גם למה אתה לא ירדת הרבה אחרי זה, כי הגוף מאט את החילוף חומרים במצבים כאלה.

בנוסף, אומנם דיאטת דלת פחמימות היא דבר טוב, אבל מומלצת כמוצא אחרון- נסה כן לשלב פחמימות ותוך כדי לבצע פעילו אירובית- אישית אני ממליץ על משו בסביבות ה 80-100 גרם פחמימה ליום- אתה כך או כך תשרוף אותם באירובי.

בנוסף, אל תנסה להגיע לגרעון גדול מדי, יש מגבלה לכל אחד לכמה הוא יכול לשרוף ליום, משו בסביבות ה 1000 ככה שמתחת אתה רק סובל ולא מבצע כ"כ משו שיעזור לך.

נסה לאכול כמו שצריך, כי אחרת ברגע ש"תסיים" עם הדיאטה יהיה לך את אותו אפקט שנגרם מדיאטות "יו- יו" אתה תעלה במשקל ולא במעט בגלל שתתחיל לאכול כמו שהיית צריך- מה שרק יגרום לך לעליה והגעה לאותה נקודה שאליה היית מגיע את לא היית מרעיב את עצמך.

נ.ב

אני יודע שזה יעלה לך במשקל- אבל זה טוב בדיאטה- נסה לשתות כמה שיותר- משו שבין 2ל 4 ליטר ליום, זה אומנם יעלה לך את המשקל בהתחלה אבל ימנע לך את הרעב- הרעיון הוא פשוט שהבלוטה במוח שאחראית על ההרגשת שובע/ רעב והבלוטה שאחראית על הרגשת הרוויה/צמא יושבות אחת ליד השניה, וזה ישמע אומנם דפוק אבל הרבה אנשים חושבים שהם רעבים כאשר בעצם הם צמאים- ואם תשתה זה רק יכול להקל על הרעיון של הרעב.

אם אתה צריך עוד עזרה דבר איתי, התעסקתי עם זה הרבה ויש מלא טיפים שיכולים לעזור לך, רק עשה לעצמך טובה- אל תרעיב את עצמך, זה לא יוביל אותך לשום מקום מלבד ירידה מהירה ועליה מהירה עוד יותר...

Back
למעלה תחתית