הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גמישות בסקוואט

supernova

משתמש מתחיל
256
46
נק' מוניטין:
177
256
46
הבעיה שלי היא כז:, אני פשוט לא מספיק גמיש כדי לשבור מקביל בסקוואט. אני לא מסוגל לשבור זווית של 90 מעלות,נופל אחורה כשזה קורה (ולכן אוטומטית העקבים מתרוממים מהרצפה כדי להעביר משקל קדימה). חלאס, מה אני עושה? נמאס לי כבר ללחוץ רגליים במכונה כמו ילדה בגלל זה, איך אני יורד לסקוואט נורמלי לעזאזל? לעבוד עד מקביל כבר מעכשיו (ולנסות "להתקדם תוך כדי תנועה", עם המשקלים ועם הגמישות) או לשבור אותו קודם ואז להתחיל? אין לי כל כך הרבה זמן ואני רוצה לסיים את המאסה עוד חודשיים.

זאת בעיה שכולם חווים, רק שאתה לא מתייחס אליה בצורה הנכונה. הבעיה הזאת נוצרת בגלל:
1) חוסר תרגול התנועה. אני כבר רואה שוויתרת על התנועה לטובת לחיצת רגליים
2) חוסר בחימום ותרגול לפני כניסה לסט - אני לא מצליח לשבור מקביל עם משקל ריק כמעט תמיד. רק אחרי שאני מתחיל את הסט חימום אני מצליח לבצע את התנועה כמו שצריך ולשבוע מקביל (אני בכלל מצליח לעשות דיפ סקוואט)
3) טכניקה לקויה - אני חושב שכמעט חודשיים עשיתי בטכניקה לקויה וחוסר הבנה של התרגיל והתנועה (למרות שחשבתי שאני יודע. רק אחרי שאתה לומד אתה מבין עד כמה אתה לא יודע כלום) והיא גרמה לי לאי יכולת לרדת כמו שצריך והעקבים שלי כול הזמן זזו.

אין מנוס ממלכת לאדם שבאמת מבין בזה, לא מספיק לקרוא \ לתרגל \ לראות סרטונים, יש דגשים , בדיוק כמו בכתיבת מאמר ותיקון שגיאות כתיב, שאתה פשוט לא שם לב אליהם, וגם לא תשים לב אליהם כי העין היא אינדיבואלית ומתמקדת בהיבטים שונים.

• פותח/ת השרשור
פניתי ללג פרס אחרי כל כך הרבה נסיונות...באמת כמפלט אחרון, ניסיתי לרדת גם עם 60 קילו עליי לפני שנתיים ועדיין לא שברתי מקביל. אני מנסה בימים האחרונים לתרגל את זה הרבה בבית, גם אחרי חימום ומתיחות, ופשוט תקוע. מרגיש חולשה וחוסר גמישות בהאמסטרינג.
בכל אופן, ללכת למומחה לסקוואטים זה בגדר פנטזיה אצלי. לא יכול מהרבה סיבות..
השאלה שלי היא האם לנסות לעשות חופשיים, ולהשתפר בטכניקה תוך כדי ההתקדמות? (מניח שיש לי חמישיה עם 80 קילו כרגע, זה מספיק בשביל להגיע לדיפ?) או פשוט להמשיך להתחזק בלג פרס, ולקוות שהחולשה וחוסר הגמישות יחלפו עם ההתקדמות ואז כבר לעבור לסקוואטים במשקלים יפים?

פניתי ללג פרס אחרי כל כך הרבה נסיונות...באמת כמפלט אחרון, ניסיתי לרדת גם עם 60 קילו עליי לפני שנתיים ועדיין לא שברתי מקביל. אני מנסה בימים האחרונים לתרגל את זה הרבה בבית, גם אחרי חימום ומתיחות, ופשוט תקוע. מרגיש חולשה וחוסר גמישות בהאמסטרינג.
בכל אופן, ללכת למומחה לסקוואטים זה בגדר פנטזיה אצלי. לא יכול מהרבה סיבות..
השאלה שלי היא האם לנסות לעשות חופשיים, ולהשתפר בטכניקה תוך כדי ההתקדמות? (מניח שיש לי חמישיה עם 80 קילו כרגע, זה מספיק בשביל להגיע לדיפ?) או פשוט להמשיך להתחזק בלג פרס, ולקוות שהחולשה וחוסר הגמישות יחלפו עם ההתקדמות ואז כבר לעבור לסקוואטים במשקלים יפים?
את האמת? אני מציע שלא תנסה בלי ללכת לאדם שבאמת מבין את התנועה והתרגיל ויעזור לך לשנות את התפיסה. לפי מה שאתה רואה אתה באמת מנסה אבל לא מצליח. זה לא אומר שלא תצליח, ולהפסיק זאת הדרך הבטוחה לא להצליח בכלל. אבל נראה שיש בעיות טכניקה שדורשות פתרון מקצועי והמשך הפעילות שלך יכולה בסופו של דבר רק לפצוע אותך. אני ממליץ לך בחום לפתור את הבעיה הזאת כל עוד היא קטנה, לפני שהיא תיצור שרשרת של סיבוכים ששתמנע ממך ללכת לקסטרו לקנות גינסים מידה 50 בעתיד.

• פותח/ת השרשור
חחחחחח לא ידעתי שהסימפטומים כאלו קשים...שמע, באמת והלוואי וזה היה כזה פשוט ללכת עכשיו למאמן. לא מסתדר לי בשום פרמטר. אני חושב שבכל זאת אנסה לרדת עמוק עם משקל, ואצלם סרטוני טכניקה, ונראה איך זה מתקדם. אני אעבוד בערב עם משקל נמוך, ואעלה סרטונים. תודה רבה גבר 😃

חחחחחח לא ידעתי שהסימפטומים כאלו קשים...שמע, באמת והלוואי וזה היה כזה פשוט ללכת עכשיו למאמן. לא מסתדר לי בשום פרמטר. אני חושב שבכל זאת אנסה לרדת עמוק עם משקל, ואצלם סרטוני טכניקה, ונראה איך זה מתקדם. אני אעבוד בערב עם משקל נמוך, ואעלה סרטונים. תודה רבה גבר 😃
אני לא אומר לרדת עמוק עם משקל :\ תתחיל סטים עם חימום ותעלה ב5-10 קילו כל סט(~ 5 חזרות כל סט), אל תגיע למשקל גבוהה בכלל, אתה כנראה לא עושה טכניקה טובה. תראה אם הגמישות והתנועה משתפרת. אתה מודע שהתנועה והמחשבה צריכה לבוא אך ורק מהאגן?

מכיר את הבעיה. אם באמת הטכניקה טובה והבעיה היא רק גמישות יש לי דווקא שיטה בת זונה..
בגלל שהעבודה שלי היא להיות על הרגליים המון שעות מדי פעם אני תופס משהו ויורד בתנועה של סקוואט עד לתחתית ונשאר במצב הזה כמה שניות. האמת שהתחלתי לעשות את זה בלי לשים לב סתם כדי לשמור שהרגליים לא יתפסו לא עשיתי את זה בשביל הסקוואט. אבל אחרי יומיים היה לי אימון סקוואט ופתאום הצלחתי לרדת עמוק בלי להתאמץ כמו קסם

• פותח/ת השרשור
אני לא אומר לרדת עמוק עם משקל :\ תתחיל סטים עם חימום ותעלה ב5-10 קילו כל סט(~ 5 חזרות כל סט), אל תגיע למשקל גבוהה בכלל, אתה כנראה לא עושה טכניקה טובה. תראה אם הגמישות והתנועה משתפרת. אתה מודע שהתנועה והמחשבה צריכה לבוא אך ורק מהאגן?
כן. על יבש אני יודע הכל. עם מספיק גמישות כבר הייתי מיישם אני בטוח.
מכיר את הבעיה. אם באמת הטכניקה טובה והבעיה היא רק גמישות יש לי דווקא שיטה בת זונה..
בגלל שהעבודה שלי היא להיות על הרגליים המון שעות מדי פעם אני תופס משהו ויורד בתנועה של סקוואט עד לתחתית ונשאר במצב הזה כמה שניות. האמת שהתחלתי לעשות את זה בלי לשים לב סתם כדי לשמור שהרגליים לא יתפסו לא עשיתי את זה בשביל הסקוואט. אבל אחרי יומיים היה לי אימון סקוואט ופתאום הצלחתי לרדת עמוק בלי להתאמץ כמו קסם
עושה את זה גם, כן מרגיש את המתיחה באיזור אבל שיפור בגמישות לא קורה...אני מקווה פשוט שהעבודה עם משקל תפתור את זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית