ייעוץ המרת פחמימה בשומן ושיפור ביצועים

• פותח/ת השרשור mars
  • פורסם בתאריך

mars

משתמש משקיע
2,762
2,020
נק' מוניטין:
4,060
2,762
2,020
שלום לכולם. התפריט שלי עומד על 3200 קלוריות (בלי ירקות): 220 ג' חלבון, 335 ג' פחמימה, 106 ג' שומן. מאזן ניטרלי פחות או יותר (או חיובי מתון) כאשר ה rmr עומד על 2200 קלוריות, וחמישה אימוני משקולות בשבוע + חמישה אימוני קרדיו (60 דק' ריצה/קרוס/אופניים). יש לציין שסהכ מרגיש טוב עם התפריט, והמישקל נותר פחות או יותר קבוע עם עלייה מאוד מאוד מתונה (חצי קילו בחודשיים) ואני מרוצה מכך. לאחרונה אני חושב ב"רוח הפורום" להמיר חצי מכמות הפחמימה בשומן (שכן להבנתי מרבית חברי הפורום בהרבה מקרים תומכים בצריכת שומן על פני פחמימות). יש לציין שהמטרה אינה מסה או חיטוב, כי אם שיפור ביצועים- כח וקרדיו.
1. האם המרת חצי מכמות הפחמימות (פחמימות מורכבות: דגנים מלאים) בשומן (אגוזים, שקדים, טחינה, שמן זית), לא תפגע בביצועים (או אולי אפילו "עלולה" לשפר אותם). השאלה בעיקר לגבי הקרדיו, שכן פעילות אירובית עצימה על בסיס כמעט יומיומי דורשת ודאי מילוי מאגרי גליקוגן, מה שאולי יפגע עקב המרת מחצית הפחמימות בשומן.
2. שאלה יותר תאורטית: האם בAD עם מאזן ניטרלי אפשר לבצע אימוני קרדיו אינטנסיביים?
תודה.

ההמלצה להעלות את השומן על חשבון פחמימות היא בחיטוב
לא חושב שזה יועיל, אלא יוריד את הביצועים

• פותח/ת השרשור
אפשר להעלות שומן על חשבון פחמימות גם במסה (יותר יקר אבל אפשר). השאלה באמת היא כיצד זה ישפיע על הביצועים..

אין לגוף צורך קיומי בפחמימות, שלא כמו שומן.

לדעתי תמיד עדיף שומן על פחמימות גם מהסיבה של צבירת נוזלים, אבל אם אתה מנסה לשפר הישגיים באירובי מעט פחמימות יפגע בך.

• פותח/ת השרשור
אין לגוף צורך קיומי בפחמימות, שלא כמו שומן.

לדעתי תמיד עדיף שומן על פחמימות גם מהסיבה של צבירת נוזלים, אבל אם אתה מנסה לשפר הישגיים באירובי מעט פחמימות יפגע בך.
אז ספורטאים שעוסקים בקרוספיט או mma (כלומר אנשים שנדרשים לכושר גופני גבוה, אך אינם אצנים) אינם יכולים לחיות למשל על AD ? (אני בעצמי לא שוקל להיות בדל פחמימה, אלא בערך על 150 גרם).

על הנייר הם כן אמורים לאכול פחמימות, אבל אני יודע שיש הרבה ספורטאים ברמה גבוהה בתחומים האלה שכן אוכלים בדיאטות דלות פחמימה.

• פותח/ת השרשור
על הנייר הם כן אמורים לאכול פחמימות, אבל אני יודע שיש הרבה ספורטאים ברמה גבוהה בתחומים האלה שכן אוכלים בדיאטות דלות פחמימה.
כלומר הגוף "לא אמור" לדעת להסתדר במצבי קיצון מסוג זה ללא כמות נכבדת של פחמימה, אך בפועל הוא מצליח למלא את מאגרי הגליקוגן. אני מניח שאותם ספורטאים לא מבצעים העמסות. מהי כמות הפחמימות היומית המינימלית הדרושה למילוי מאגרי הגליקוגן בזמן תקופת אימונים אינטנסיבית?(בהנחה שמרבית הקלוריות מגיעות משומן).

אם המטרה שלך היא מסה- תדבוק בדיאטה עתירת פחמימות.
היה לי נסיון בAD במסה והתוצאות לא היו שוות את הסבל..אתה מקובע לדיאטה שלך, הדיאטה דיי יקרה, התוצאות באות לאט (אם בכלל) וקשה להישאר בה לעורך זמן בגלל התיסכול.
ככה לפחות היה לי (ואני בנאדם שאין לו בעיה לא לאכול פחמימות כל ימות השנה).

כלומר הגוף "לא אמור" לדעת להסתדר במצבי קיצון מסוג זה ללא כמות נכבדת של פחמימה, אך בפועל הוא מצליח למלא את מאגרי הגליקוגן. אני מניח שאותם ספורטאים לא מבצעים העמסות. מהי כמות הפחמימות היומית המינימלית הדרושה למילוי מאגרי הגליקוגן בזמן תקופת אימונים אינטנסיבית?(בהנחה שמרבית הקלוריות מגיעות משומן).
הוא כן אמור, עובדה שהמנגנונים האלה קיימים בגוף.
אם כבר אז ההפך, הגוף אמור להסתדר בלי פחמימות בדיוק בגלל שהוא עושה את זה.

יכול להיות שאותם ספורטאים כן מבצעים העמסות, לא יודע לגבי כמות הפחמימות המינימאלית.

אני גם במאסה וגם בחיטוב לא אוכל הרבה פחמימות ומסתדר מצוין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית