שלום לכולם. התפריט שלי עומד על 3200 קלוריות (בלי ירקות): 220 ג' חלבון, 335 ג' פחמימה, 106 ג' שומן. מאזן ניטרלי פחות או יותר (או חיובי מתון) כאשר ה rmr עומד על 2200 קלוריות, וחמישה אימוני משקולות בשבוע + חמישה אימוני קרדיו (60 דק' ריצה/קרוס/אופניים). יש לציין שסהכ מרגיש טוב עם התפריט, והמישקל נותר פחות או יותר קבוע עם עלייה מאוד מאוד מתונה (חצי קילו בחודשיים) ואני מרוצה מכך. לאחרונה אני חושב ב"רוח הפורום" להמיר חצי מכמות הפחמימה בשומן (שכן להבנתי מרבית חברי הפורום בהרבה מקרים תומכים בצריכת שומן על פני פחמימות). יש לציין שהמטרה אינה מסה או חיטוב, כי אם שיפור ביצועים- כח וקרדיו.
1. האם המרת חצי מכמות הפחמימות (פחמימות מורכבות: דגנים מלאים) בשומן (אגוזים, שקדים, טחינה, שמן זית), לא תפגע בביצועים (או אולי אפילו "עלולה" לשפר אותם). השאלה בעיקר לגבי הקרדיו, שכן פעילות אירובית עצימה על בסיס כמעט יומיומי דורשת ודאי מילוי מאגרי גליקוגן, מה שאולי יפגע עקב המרת מחצית הפחמימות בשומן.
2. שאלה יותר תאורטית: האם בAD עם מאזן ניטרלי אפשר לבצע אימוני קרדיו אינטנסיביים?
תודה.
1. האם המרת חצי מכמות הפחמימות (פחמימות מורכבות: דגנים מלאים) בשומן (אגוזים, שקדים, טחינה, שמן זית), לא תפגע בביצועים (או אולי אפילו "עלולה" לשפר אותם). השאלה בעיקר לגבי הקרדיו, שכן פעילות אירובית עצימה על בסיס כמעט יומיומי דורשת ודאי מילוי מאגרי גליקוגן, מה שאולי יפגע עקב המרת מחצית הפחמימות בשומן.
2. שאלה יותר תאורטית: האם בAD עם מאזן ניטרלי אפשר לבצע אימוני קרדיו אינטנסיביים?
תודה.