הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ א.ש גבוה במסה

StrongLift

משתמש קבוע
1,146
545
נק' מוניטין:
2,827
1,146
545
זה נכון שברגע שמגיעים לא.ש גבוה במסה העליה היא יותר לטובת השומן?? (גבוה= 16+)
אם כע... זה ממש קיצוני? או שאפשר להעלים עין?

אם אני כרגע ב16-17 א.ש...
אפשר להמשיך ל20 בראש שקט או שעדיף לי לחטב חודש נניח ולחזור למסה עד הקיץ?? (מרץ-אפריל)
אין לי בעיה מבחינת המראה.... השאלה מה יהיה יותר יעיל באמת... מה יביא מקסימום תוצאות 😃

מבקש שתקרא שוב את התגובה שלי 😃
כן, הבנת נכון. יש שתי דרכים לגוף לצבור שומן: ע"י גידול (התנפחות) של תאי שומן קיימים וע" יצירה של תאי שומן חדשים. אצל ילדים ונערים יצירת תאי שומן חדשים היא הדרך השכיחה יותר, בעוד אצל מבוגרים "נורמלים" יצירת תאים חדשים נדירה יותר ורוב ההשמנה נובע מגידול של התאים שכבר קיימים. הטענה היא שבאחוז שומן גבוה יש יותר היפרפלזיה אצל מבוגרים.

הבעיה עם ריבוי תאי שומן היא שיש להם נטיה מעצבנת לא למות, כך שקשה יותר לשמור על משקל תקין כשיש הרבה מהם (הם תורמים לתחושת הרעב). הסוגריים האחרונים בהודעה המתוקנת שלך מיותרים, זה לא העניין שמדברים עליו כאן (אם כי גם האספקט הזה קיים במידה זאת או אחרת באחוזי שומן גבוהים בגלל יצירה מוגברת של אסטרוגן)..

• פותח/ת השרשור
0
כן, הבנת נכון. יש שתי דרכים לגוף לצבור שומן: ע"י גידול (התנפחות) של תאי שומן קיימים וע" יצירה של תאי שומן חדשים. אצל ילדים ונערים יצירת תאי שומן חדשים היא הדרך השכיחה יותר, בעוד אצל מבוגרים "נורמלים" יצירת תאים חדשים נדירה יותר ורוב ההשמנה נובע מגידול של התאים שכבר קיימים. הטענה היא שבאחוז שומן גבוה יש יותר היפרפלזיה אצל מבוגרים.

הבעיה עם ריבוי תאי שומן היא שיש להם נטיה מעצבנת לא למות, כך שקשה יותר לשמור על משקל תקין כשיש הרבה מהם (הם תורמים לתחושת הרעב). הסוגריים האחרונים בהודעה המתוקנת שלך מיותרים, זה לא העניין שמדברים עליו כאן (אם כי גם האספקט הזה קיים במידה זאת או אחרת באחוזי שומן גבוהים בגלל יצירה מוגברת של אסטרוגן)..

ומה לדעתך התשובה לשאלה שלי??
עדיף לסיים מסה ב20 א.ש או 16 א.ש??
או שזה לא משנה? ואפשרי להגיע ל30 א.ש ואז לחטב ואין לזה השלכות??
הכוונה בהשלכות זה נגיד כמו שאמרת שיש להם נטיה מעצבנת לא למות...
אחת הטענות נגד מסה עד אחוזי שומן גבוהים זה שתאי שומן מתרבים ומצטברים ולא מתים
ואז כל פעם יותר קשה לחטב

תודה רבה על ההסבר!👑

0

הכוונה בהשלכות זה נגיד כמו שאמרת שיש להם נטיה מעצבנת לא למות...
אחת הטענות נגד מסה עד אחוזי שומן גבוהים זה שתאי שומן מתרבים ומצטברים ולא מתים
ואז כל פעם יותר קשה לחטב

תודה רבה על ההסבר!👑

לגבי 16 או 20 - זה נטו עניין של העדפה אישית. יש אנשים שלא נוח להם להיות 20%. בטווח הזה אין מה לדאוג לגבי הפיכה לאנדרוגני. בכל מקרה, אין מה לחפש מעבר ל-20%. מעבר לזה שזה לא אסתטי, כן - זה דווקא יכול לפגוע בך בהמשך ההתחזקות, והופך אותך ליותר אנדרוגני: http://jcem.endojournals.org/cgi/content/abstract/40/3/367
http://www.lbs.co.il/threads/14524/

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לגבי 16 או 20 - זה נטו עניין של העדפה אישית. יש אנשים שלא נוח להם להיות 20%. בטווח הזה אין מה לדאוג לגבי הפיכה לאנדרוגני. בכל מקרה, אין מה לחפש מעבר ל-20%. מעבר לזה שזה לא אסתטי, כן - זה דווקא יכול לפגוע בך בהמשך ההתחזקות, והופך אותך ליותר אנדרוגני: http://jcem.endojournals.org/cgi/content/abstract/40/3/367
http://www.lbs.co.il/threads/14524/

תודה רבה!!! 😃

הבנתי שיש עוד דעה שאומרת שדווקא בא.ש גבוהים הגוף פחות מתעסק בשומן...
שזה הדעה של מי שאתה מתווכח איתו בדרך כלל (אם אני זוכר נכון)
מה אתה אומר על זה? נשמע הגיוני קצת... למה לא נכון?

אתה מתעלם משלב החיטוב, לא קל ואפילו קשה להיות בחיטוב, אתה רעב, מתדרדר במשקלים וויזואלית בשלב הראשון אתה יותר מאבד גודל מאשר נראה חטוב.
לכן מעבר ל 20% צפוי חיטוב קשה ולכן לא כדאי למשוך את המאסה.
שיקול נוסף זה כמה אתה מצליח להתקדם במשקלי עבודה, גם את זה אי אפשר לעשות לנצח, אם אתה בפלוס קלורי משמעותי והמשקלים נתקעים זה גם סימן לעבור לחיטוב

תודה רבה!!! 😃

הבנתי שיש עוד דעה שאומרת שדווקא בא.ש גבוהים הגוף פחות מתעסק בשומן...
שזה הדעה של מי שאתה מתווכח איתו בדרך כלל (אם אני זוכר נכון)
מה אתה אומר על זה? נשמע הגיוני קצת... למה לא נכון?

מי שאני מתווכח איתו בד"כ טוען שזה לא משנה אם אתה עולה בשריר או בשומן, אתה מתחזק.
בוא נגיד שלגבי הטענה שאמרת - זה לא שהיא לא נכונה, אבל לא הייתי בונה עליה. יש איזשהו "מרווח טעות" שבו אתה יכול לעלות יחסית נקי. אני משער שזה קורה מאחר ותאי השומן הקיימים כבר התמלאו, ומכאן הדרך להשמין היא רק ע"י היפרפלזיה, אף אחד גם לא יכול להבטיח לך שזה קורה ב-20% שומן. אולי אצלך זה קורה ב-25% - נכנסים לכאן כל מיני פקטורים כמו גנטיקה, הסט פוינט, האם היית שמן בילדות, וכו' וכו'. בכל מקרה, עם מספיק אוכל, היפרפלזיה גם תקרה בלי יותר בעיה.
אני ממליץ למי שכבר נמצא באזורים האלה של ה-20% לחטב עם תכנית בנפח נמוך, כמו הליניארית של ביל סטאר. את הלחיצות יהיה קשה לקדם בחיטוב, אבל סקוואט ודדליפט לא בעיה לשפר גם בעשרות אחוזים (אלא אם כן אתה כבר מתאמן בשלב "מתקדם" של המתאמן הבינוני ומעלה).

• פותח/ת השרשור
מי שאני מתווכח איתו בד"כ טוען שזה לא משנה אם אתה עולה בשריר או בשומן, אתה מתחזק.
בוא נגיד שלגבי הטענה שאמרת - זה לא שהיא לא נכונה, אבל לא הייתי בונה עליה. יש איזשהו "מרווח טעות" שבו אתה יכול לעלות יחסית נקי. אני משער שזה קורה מאחר ותאי השומן הקיימים כבר התמלאו, ומכאן הדרך להשמין היא רק ע"י היפרפלזיה, אף אחד גם לא יכול להבטיח לך שזה קורה ב-20% שומן. אולי אצלך זה קורה ב-25% - נכנסים לכאן כל מיני פקטורים כמו גנטיקה, הסט פוינט, האם היית שמן בילדות, וכו' וכו'. בכל מקרה, עם מספיק אוכל, היפרפלזיה גם תקרה בלי יותר בעיה.
אני ממליץ למי שכבר נמצא באזורים האלה של ה-20% לחטב עם תכנית בנפח נמוך, כמו הליניארית של ביל סטאר. את הלחיצות יהיה קשה לקדם בחיטוב, אבל סקוואט ודדליפט לא בעיה לשפר גם בעשרות אחוזים (אלא אם כן אתה כבר מתאמן בשלב "מתקדם" של המתאמן הבינוני ומעלה).

תודה רבה! תגובה מעולה עזרת לי מאוד 😃

אתה מתעלם משלב החיטוב, לא קל ואפילו קשה להיות בחיטוב, אתה רעב, מתדרדר במשקלים וויזואלית בשלב הראשון אתה יותר מאבד גודל מאשר נראה חטוב.
לכן מעבר ל 20% צפוי חיטוב קשה ולכן לא כדאי למשוך את המאסה.
שיקול נוסף זה כמה אתה מצליח להתקדם במשקלי עבודה, גם את זה אי אפשר לעשות לנצח, אם אתה בפלוס קלורי משמעותי והמשקלים נתקעים זה גם סימן לעבור לחיטוב

רעב? לא תמיד... באמת שאפשר לבנות בכיף תפריט שלא תישאר רעב
מדרדר במשקלים ומאבד גודל... אבל מתחטב ריבועים יוצאים... חזה מתנפח (אשליה) וטרפזים גם נראים פתאום גדולים ליד מה שהיה במסה... זה לא כזה רע...
החיטוב שלי היה מ20 א.ש לקח 3 חודשים (טיפה יותר) בלי השקעה בכלל והיה אחלה... לא סבלתי יותר מידי...(אם בכלל)
נהנתי מהגוף החדש שלי 👏

חיטוב זה לא באמת כזה רע כמו שעושים את זה... (לדעתי)

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית