ייעוץ אכילת פירות

• פותח/ת השרשור ELSR
  • פורסם בתאריך

ELSR

משתמש קבוע
1,808
274
נק' מוניטין:
1,213
1,808
274
קאנטרי חולון
ראיתי את ההרצה Sugar The Bitter Truth
והמרצה דיבר שם על סירופ עתיר פרוקטוז שמגיע מתירס וכמה זה גרוע
שמכניסים את זה למשקאות, ואז הוא דיבר גם על פרוקטוז שמגיע
מאכילת פירות, אני רק לא זוכר מה הוא אמר.

אכילת פירות גם כן לא מומלצת?

בדקתי לדוגמא את האינדקס הגליקמי של בננה, והוא 46 (כשגלוקוז הוא 100)
ובסה"כ זה דיי נמוך, אז אפשר להתייחס לזה כפחמימה איכותית לכל דבר?
לא מדבר על לאכול 20 בננות ביום, לדוגמא 2-3 כחלק מהתפריט זה דווקא דבר טוב, או שאני טועה?

בבגרות בעברית בכיתה י׳ קיבלנו קטע מידע על הבריאות שבאכילת פירות וירוקות. דובר שם על כך שלא כדאי לאכול הרבה פירות ביום. 2-3 אם אני לא טועה ושאפילו הרמב״ם וחכמינו זיכרונם לברכה ידעו את זה. אני נוטה להאמין שמידע שמוצג בפני עשרות אלפי מתבגרים מגובה במשרד הבריאות. למעשה זה כלי פרסום מהטובים שקיימים.

• פותח/ת השרשור
בבגרות בעברית בכיתה י׳ קיבלנו קטע מידע על הבריאות שבאכילת פירות וירוקות. דובר שם על כך שלא כדאי לאכול הרבה פירות ביום. 2-3 אם אני לא טועה ושאפילו הרמב״ם וחכמינו זיכרונם לברכה ידעו את זה. אני נוטה להאמין שמידע שמוצג בפני עשרות אלפי מתבגרים מגובה במשרד הבריאות. למעשה זה כלי פרסום מהטובים שקיימים.
תודה,
אני מחפש משהו יותר לכיוון הכושר ופיתוח גוף מאשר המלצות של תזונאיות
שכותבות למשרד הבריאות.

יצא לי להתקל במספר כתבות על כך שהפירות בתקופה כיום יותר מתוקים מאשר בתקופות רחוקות יותר. יכול להיות שזה בגלל התערבות מודרנית, או עוד גורמים אחרים. אני לא יודע להגיד אם זה נכון, או אם בכלל ההשפעה רלוונטית, אבל גם כאן אני מניח שלא תמצא תשובה מדוייקת ונכונה.
אין לנו הרבה ברירה מאשר להישאר אופטימלים ולהקשיב לגוף.

• פותח/ת השרשור
יצא לי להתקל במספר כתבות על כך שהפירות בתקופה כיום יותר מתוקים מאשר בתקופות רחוקות יותר. יכול להיות שזה בגלל התערבות מודרנית, או עוד גורמים אחרים. אני לא יודע להגיד אם זה נכון, או אם בכלל ההשפעה רלוונטית, אבל גם כאן אני מניח שלא תמצא תשובה מדוייקת ונכונה.
אין לנו הרבה ברירה מאשר להישאר אופטימלים ולהקשיב לגוף.
נראה לי שלא ניסחתי את עצמי טוב.
השאלה היא, האם אכילת מספר פירות ביום היא בעיה?
פרוקטוז מנוצל לאנרגיה בדיוק כמו כל פחמימה אחרת או שהגוף אוגר את זה כשומן?
שוב, לא מדובר על כמות גדולה אלא נגיד 2 בננות ביום.

נראה לי שלא ניסחתי את עצמי טוב.
פרוקטוז לא נאגר כשומן, אבל הפחד של בני האדם הוא מהאינדקס הגליקימי, שהוא נמוך יותר מגלוקוז(סוכר) אבל גבוהה יותר מפחמימות מורכבות. האם זה טוב או לא טוב? אין תשובה חד משמעית, נקודה.ה אם מה שאתה עושה הוא טוב או לא טוב? שוב, אי אפשר לדעת, זה תלוי באין סוף פרפמטרים ומחקרים שעדיין לא נולדו.
אבל הכמות שאתה אוכל היא נמוכה, אז אל חשש..

פרי או שתיים ביום זה מעולה
במאסה לא אמור לעניין אותך פרוקטוז ואינדקס גליקמי
בפירות יש נוגדי חמצון וויטמינים שחיוניים לגוף אבל בכמויות גדולות זה מיותר בגלל כמות הסוכר שיש בהם

זה תלוי. לאדם בריא בלי תנגודת אינסולין וצרות דומות, 2 פירות ביום הם מזון בריא ומועיל. צריכת פירות בכמות לא גדולה טובה אפילו למניעת סוכרת סוג 2, כפי שעולה ממחקר שפורסם לאחרונה. שלושת הפירות המומלצים ביותר לפי אותו מחקר הם, בסדר יורד, אוכמניות, ענבים(1) ותפוחי עץ, אבל גם בננות ברשימה. באופן מפתיע לא נמצא קשר בין הערך הגליקמי של הפרי לבין ההשפעה על סוכרת. באופן קצת פחות מפתיע נמצא שההשפעה של מיץ פירות היא בכיוון ההפוך, כלומר הוא מעלה את הסיכון לסוכרת. כוס מיץ התפוזים שאמי היתה טורחת לסחוט עבורי כל יום בילדותי, ואף ממתיקה בקצת סוכר בשביל שאגדל ואתחזק, כנראה לא היו הרעיון הכי טוב בסופו של דבר.

אנשים שכבר יש להם סוכרת (או שהם פרה-סוכרתיים) צריכים לבדוק על עצמם ספציפית את ההשפעה של הפרי הנאכל (גליקומטר ביתי הוא עניין זול למדי אם הרופא נתן מרשם). לפרוקטוז יש נטיה להקלט מהר בכבד ולהפוך לגליקוגן, כלומר לא לגרום לתגובה אינסולינית חזקה ולא להעלות הרבה את רמות הסוכר בדם, אבל לא אצל כל האנשים המנגנון הזה פועל באותה יעילות. בכל מקרה, כשמאגרי הגליקוגן מלאים או שיש יותר מדי פרוקטוז, הכבד מייצר ממנו דווקא טריגליצרידים שהם חולירע לא קטנה בפני עצמם. אי לכך ההמלצה המקובלת לסוכרתיים(2) היא מנת פרי אחת ביום, אלא אם בדיקות עצמיות מראות שגם שני פירות מתקבלים בברכה ע"י הגוף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית