הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ ללמוד טכניקות מורכבות דרך הפורום

m6589884

משתמש מתחיל
161
1
נק' מוניטין:
-16
161
1
היום באתי להתחיל SS ועוד לפני שהתחלתי המאמן התחיל לדבר איתי על שעוד
מההתחלה הדרך לא טובה כי לא עשיתי חימום של מקבילים ומתח כמו שהוא לימד אותי כדי לעלות דופק
אלא ישר התחלתי מהחימום של ריפטו ממשקל לנמוך לכמעט משקל עבודה,
במקרה גם היה עוד ילד ששמע שאני עושה SS וגם הוא כנראה מהפורום בקיצור התחיל לדבר
איתנו ולהסביר שאיאפשר ללמוד טכניקה דרך האינטרנט כי צריך כמה דברים:
1. איאפשר ללמוד דרך סירטונים וכל מיני ספרים למרות שזה טוב לקרוא אבל צריך
מי שמלמד אותך שיהיה לידך ויתקן אותך באותו הרגע
2. הבן אדם שמלמד צריך שיהיה לו נקרא לזה תואר ללמד שהוא כאילו למד איך ללמד
ולא סתם מתאמן שעושה דדליפט, סקוואט כבד וכו' כי הוא לא יכול להעביר את זה.
3. ניסיון של שנים (שדיברנו איתו על הסמינר שצריך להיות עוד מעט הוא אמר ש5 שנים זה לא
מספיק כדי להיות "מורה" כי הם בעצמם עדיין מתלמדים והסמינר רק יכול קצת לעזור
אבל צריך לקחת מאמן אמיתי נקרא לזה ולא הוא לא דיבר על עצמו ולא יוצא לו מזה משהו..)
האמת שזה היה הרבה יותר ארוך הוא דיבר איתי שעתיים וחצי על מלא נושאים מסמית משין
ועד העקמת בגב שלי ובכלל לא הספקתי להתאמן חחח...

בקיצור אני צריף את הדעה שלכם אם כדי לי לקחת מאמן אישי שילמד אותי את הטכניקות האלה..
ואם יש בעיה עם העקמת בגב? האמת מותר לי להתאמן אבל המאמן אמר שהוא יביא לי כל מיני
טכניקות כאילו לתקן את העקמת אימון הבא

מה שהוא אמר נכון חלקי. אפשרי ללמוד טכניקה בעזרת קריאה, ניסיון והעלאת ביקורות לפורום.
הבעייה היא שצריך קודם כל לדעת מה לקרוא + צריך לקרוא כמות שלחלק מהאנשים היא הרבה (ספר +-) + צריך לדעת לאן להעלות סרטונים + צריך לדעת למי להקשיב אחרי שהעלית את הסרטונים.

וצריך להיות עקבי כל הדרך. יש לא מעט שעשו את זה, אתה לא תהיה הראשון ולא האחרון - אבל כן, אין ספק שעם מאמן טוב הדברים הרבה יותר פשוטים.

בנושא החימום, חימום שהוא כעיקרון מתח ומקבילים זו המצאה דבילית.

ילד מהחד"כ אמר לך שאיש הלילה והנחש הם מתלמדים וצריך לקחת מאמן "אמיתי"? וואלה.

שים אוזניות ותעשה את התוכנית במקום לדבר שעתיים וחצי על סמית' מאשין.

+1
הם ממש לא מתלמדים.

פותח האשכול - כדאי לך להגיע לסמינר שלהם, יועיל לך מאוד - גם מבחינת לימוד טכניקה וגם מבחינת ידע.

• פותח/ת השרשור
+1
הם ממש לא מתלמדים.

פותח האשכול - כדאי לך להגיע לסמינר שלהם, יועיל לך מאוד - גם מבחינת לימוד טכניקה וגם מבחינת ידע.

אני ינסה להגיע פשוט יש לי בעיה עם הימים האלה ונראה מה אני יעשה..

מה שהוא אמר נכון חלקי. אפשרי ללמוד טכניקה בעזרת קריאה, ניסיון והעלאת ביקורות לפורום.
הבעייה היא שצריך קודם כל לדעת מה לקרוא + צריך לקרוא כמות שלחלק מהאנשים היא הרבה (ספר +-) + צריך לדעת לאן להעלות סרטונים + צריך לדעת למי להקשיב אחרי שהעלית את הסרטונים.

וצריך להיות עקבי כל הדרך. יש לא מעט שעשו את זה, אתה לא תהיה הראשון ולא האחרון - אבל כן, אין ספק שעם מאמן טוב הדברים הרבה יותר פשוטים.

בנושא החימום, חימום שהוא כעיקרון מתח ומקבילים זו המצאה דבילית.

האמת למדתי את הסקוואט שלי דרך האינטרנט ודרך זה שקראתי והDVD של ריפטו והסקוואט שלי טוב פשוט לקח
לי זמן לעשות אותו בלי טעויות.. אני צריך גם לעבוד על שאר הדברים אבל אני כבר רוצה להתחיל SS ונראה כמה זמן יקח
לי ללמוד לתקן את הבנץ הדלליפט והפרס..

לא, המאמן שלי אמר שילד בן 24 לא יכול ללמד מורכבים בצורה מושלמת כי הוא בעצמו עדין מתלמד וצריך מישהו יותר
מוסמך נגיד ולא מישהו שלמד בווינגרט קורס, וכבר הסברתי לו שסמית זה לא טוב בשבילי הוא דיבר איתי על זה שכנראה
לא לימדו איתי לעבוד עם זה טוב ואפשר עם סמית לעבוד רק על השריר (למשל סקוואט אז זה רק רגליים בלי מייצבים) וככה
לעלות במשקלים אם נתקעת למשל בבנץ אז תעבור לסמית תעלה במשקלים ואז תחזור לחופשי זה לפחות מה שאני הבנתי..

אני "הילד" אבל לא הבנת בדיוק מה שאמרתי.
1. אמרתי לך אחרי זה בצד או שרמזתי לך כדי לא לפתח עוד חפירה מהמאמן שאפשר ללמוד לבד, אבל אף אחד לא מבטיח לך כמה טובה תהיה הטכניקה שלך.
אני לדוג' לא הצלחתי ללמוד לגמרי את הטכניקה לבד, רק בעזרת מדריך. יש כאלה שיכולים ויש כאלה שלא, הרוב לדעתי יכולים לבד.
2. @incin אני רק אמרתי שלא כולם יכולים ללמוד לבד מסרטונים בפורום (ואני אחד מהם), אבל מכאן ועד לזלזל באה"ל ואביב? זה ממש לא אני. אני שיבחתי אותם ואמרתי למאמן שראיתי את אה"ל בתחרות, דיברתי איתו גם, אמרתי לו שראיתי את הסקוואט שלו, שהוא עשה 300 ק"ג שנפסלו למרות שלא היו אמורים, שלאביב יש ניסיון של 60+ מתאמנים וכו' וכו'.

בכל מקרה, הוא למד מזמן והוא לא מצליח להבין איך אפשר ללמוד מהפורום כי הוא פשוט לא יודע איך זה עובד לדעתי.
הוא אומר הבן אדם מהפורום לא יכול לצאת ולתקן אותך וזה נכון, אבל הוא כן יכול להסביר לך איך לתקן את זה ולהדגים עם סרטון של מישהו מיוטיוב איך מתקנים ולראות את התוצאה באימון הבא. אפשר לצלם מהרבה זוויות ולקבל תמונת מצב מקיפה, את כל זה הוא פשוט לא יודע/מבין.
בקיצור הוא חי בעולם ישן יותר והוא בטוח שאינטרנט זה זבל ואי אפשר ללמוד מזה כלום, שצריכים להיות עם ותק של 20 שנים בשביל להגיד שיש לך ניסיון וכו'.
אל תתייחס, בוא איתי היום לאימון אם אתה רוצה, אני אבדוק את הסקוואט והדדליפט ואני אוכל להגיד לך אם שווה לך ללכת לאופק ואביב או שאתה יכול ללמוד לבד.

בקיצור זיינו לך בשכל. אם אתה לא טמבל אתה יכול ללמוד לבד טכניקה ברמה מספיק טובה תוך חודש חודשיים אם אתה מנצל את הדברים הנכונים שזה לקרוא ולהשתמש בפידבק פה מהפורום על סרטונים שאתה מעלה. הייתי הולך אחרי העצה של incin שם אוזניות ומתעלם מהליצנים האלה.

אני ינסה להגיע פשוט יש לי בעיה עם הימים האלה ונראה מה אני יעשה..

האמת למדתי את הסקוואט שלי דרך האינטרנט ודרך זה שקראתי והDVD של ריפטו והסקוואט שלי טוב פשוט לקח
לי זמן לעשות אותו בלי טעויות.. אני צריך גם לעבוד על שאר הדברים אבל אני כבר רוצה להתחיל SS ונראה כמה זמן יקח
לי ללמוד לתקן את הבנץ הדלליפט והפרס..

לא, המאמן שלי אמר שילד בן 24 לא יכול ללמד מורכבים בצורה מושלמת כי הוא בעצמו עדין מתלמד וצריך מישהו יותר
מוסמך נגיד ולא מישהו שלמד בווינגרט קורס, וכבר הסברתי לו שסמית זה לא טוב בשבילי הוא דיבר איתי על זה שכנראה
לא לימדו איתי לעבוד עם זה טוב ואפשר עם סמית לעבוד רק על השריר (למשל סקוואט אז זה רק רגליים בלי מייצבים) וככה
לעלות במשקלים אם נתקעת למשל בבנץ אז תעבור לסמית תעלה במשקלים ואז תחזור לחופשי זה לפחות מה שאני הבנתי..
תחליט מה שתרצה, אישית לא הייתי סומך על מי שממליץ על סקווט בסמית'

המאמן שלי אמר שילד בן 24 לא יכול ללמד מורכבים בצורה מושלמת כי הוא בעצמו עדין מתלמד וצריך מישהו יותר מוסמך נגיד ולא מישהו שלמד בווינגרט קורס
מה שצריך זה מאמן טוב.

הגיל לא מנבא טוב את התכונה הזאת, כי יש מאמנים ותיקים שלא רק שלא התעדכנו במה שקורה בתחום, גם את מה שהם למדו פעם הם שכחו מזמן. בד"כ הם מקובעים על כל מיני "אמיתות" שפשוט מתאימות לצורה שבה הם עובדים כבר הרבה זמן. מאחר והם לא משווים את התוצאות של המתאמנים שלהם עם תוצאות של אחרים, אין לנסיון שלהם שום תרומה חשובה לאיכות האימון ולטיב העצות, מלבד העובדה הטריביאלית למדי שכנראה אף מתאמן שלהם לא חטף שיתוק. מה שיותר גרוע הוא שהם מלאי בטחון עצמי, כך שלנסות לנהל איתם דיאלוג מועיל כמו ללמד את החמור שלך לרכוב על אופניים. משפטי מפתח שתשמע מהאנשים האלה הם: "אני עובד ככה כבר עשרים שנה, שלא יבוא איזה צוציק וילמד אותי", "הם לא יודעים מה שאני כבר הספקתי לשכוח" (באופן משונה למדי המשפט הזה הרבה פעמים נכון, אבל מה הגאווה הגדולה על זה שאתה סנילי אף פעם לא הצלחתי להבין) ו"עזוב אותי ממחקרים, כל יום מתפרסם מחקר חדש שמראה שהקודם היה שגוי" (גם זאת טענה שאינה משוללת יסוד, אבל האלטרנטיבה להסתמכות על הידע העדכני ביותר עוד פחות טובה).

מצד שני יש מאמנים שבאמת רק גמרו את וינגייט והם בטוחים שהם כבר יודעים את כל מה שיש לדעת בתחום. מאחר ועוד אין להם נסיון מספיק, הם יעשו הרבה שגיאות עד שילמדו (אם הם מסוגלים ללמוד מנסיונם, ראה הפיסקה הקודמת) איך באמת להיות מאמן טוב, ובפרט את האומנות העדינה של התאמת התרגילים ואופי האימונים למתאמן הספציפי, שהוא משהו שקשה מאד ללמוד באופן תיאורטי. אתה לא מאד רוצה ליפול לידיים של מאמן כזה, כי המחיר של השגיאות שלו עלול להיות מתסכל, כואב, או (במקרה הטוב) לעכב את ההתקדמות שלך. את החבר'ה האלה קל לזהות לפי המבטים הצידיים שהם שולחים לראי בזמן שהם מדברים איתך כי בפינה שם מתאמנת איזו מישהי שבטח זקוקה לעזרה... דבר נוסף שמאפיין אותם הוא שהם מדברים בבטחון מלא על נושאים שונים ומביעים דיעה הנחרצת וחד משמעית גם בנושאים שאין עליהם הסכמה מקצועית רחבה. הם פשוט נחשפו רק לצד אחד של המחלוקת, זה שהמרצה שלהם החזיק בו. שאל אחד כזה מה דעתו על BOR , למשל, ואם הוא לא יכלול בתשובה משהו בנוסח ב"יש על זה חילוקי דעות" רוב הסיכויים הם שהוא לא רציני. שים לב: בהחלט מותר שתהיה לו דיעה ברורה ("בשום אופן!" טוב בדיוק כמו "בטח, זה תרגיל מצויין!"), ובלבד שהוא יחשוף אותך לכך שיש מאמנים בעלי סמכות וידע שחושבים אחרת. משם האחריות היא עליך ללמוד ולהחכים, אבל הוא הפנה את תשומת ליבך לכך שיש מה ללמוד בנושא, והשאר ייפתר בינך לבין גוגל.

הדרך לזהות מאמן טוב היא לשים לב אם הוא אומר לך משהו ספציפי שמתייחס לתכונה כלשהי שלך (סתם, כדוגמא, אם אתה מאד גבוה ודק, האם הוא משנה במשהו את ההוראות שהוא נותך לך לגבי דדליפט יחסית להוראות שהוא נותן לחבר שלך שהוא נמוך וגוץ), אם לפני שהוא בונה לך תוכנית אימונים הוא מברר איתך מה המטרה שלך, מה אתה אוהב, מה קשה לך, אם יש לך נסיון קודם, מה הרגלי האכילה שלך, מה איכות השינה שלך, אם יש לך מגבלות, מחלות כרוניות, אם אתה לוקח תרופות וכד', ובודק יחד איתך לך כמה אלטרנטיבות לתרגילים שונים לפני שאתם מחליטים ביחד איזה תרגיל לבחור (בתכניות מובנות יש פחות מקום לאלתורים, כך שזה פחות ישים לגביהן), והכי חשוב בעיני: אם הוא אומר מדי פעם "לא יודע, תן לי לבדוק ואחזור אליך" כשאתה שואל אותו משהו. כמובן, לא מזיק גם אם הוא באמת חוזר אליך עם תשובה בסוף, אבל החלק החשוב באמת הוא ה"לא יודע". מפתיע כמה מעט אנשים מסוגלים להוציא את שתי המלים האלה מהפה.

• פותח/ת השרשור
תחליט מה שתרצה, אישית לא הייתי סומך על מי שממליץ על סקווט בסמית'

נראה לי אני ינסה ללמוד לבד לפי דעתי אני יצליח אולי יקח קצת זמן אבל אני יצליח..

בקיצור זיינו לך בשכל. אם אתה לא טמבל אתה יכול ללמוד לבד טכניקה ברמה מספיק טובה תוך חודש חודשיים אם אתה מנצל את הדברים הנכונים שזה לקרוא ולהשתמש בפידבק פה מהפורום על סרטונים שאתה מעלה. הייתי הולך אחרי העצה של incin שם אוזניות ומתעלם מהליצנים האלה.

צודק אני חושב כדי לי להתעלם והוא יפסיק לנסות לשנות את הדעה שלי אחרי 2 אימונים..

אני "הילד" אבל לא הבנת בדיוק מה שאמרתי.
1. אמרתי לך אחרי זה בצד או שרמזתי לך כדי לא לפתח עוד חפירה מהמאמן שאפשר ללמוד לבד, אבל אף אחד לא מבטיח לך כמה טובה תהיה הטכניקה שלך.
אני לדוג' לא הצלחתי ללמוד לגמרי את הטכניקה לבד, רק בעזרת מדריך. יש כאלה שיכולים ויש כאלה שלא, הרוב לדעתי יכולים לבד.
2. @incin אני רק אמרתי שלא כולם יכולים ללמוד לבד מסרטונים בפורום (ואני אחד מהם), אבל מכאן ועד לזלזל באה"ל ואביב? זה ממש לא אני. אני שיבחתי אותם ואמרתי למאמן שראיתי את אה"ל בתחרות, דיברתי איתו גם, אמרתי לו שראיתי את הסקוואט שלו, שהוא עשה 300 ק"ג שנפסלו למרות שלא היו אמורים, שלאביב יש ניסיון של 60+ מתאמנים וכו' וכו'.

בכל מקרה, הוא למד מזמן והוא לא מצליח להבין איך אפשר ללמוד מהפורום כי הוא פשוט לא יודע איך זה עובד לדעתי.
הוא אומר הבן אדם מהפורום לא יכול לצאת ולתקן אותך וזה נכון, אבל הוא כן יכול להסביר לך איך לתקן את זה ולהדגים עם סרטון של מישהו מיוטיוב איך מתקנים ולראות את התוצאה באימון הבא. אפשר לצלם מהרבה זוויות ולקבל תמונת מצב מקיפה, את כל זה הוא פשוט לא יודע/מבין.
בקיצור הוא חי בעולם ישן יותר והוא בטוח שאינטרנט זה זבל ואי אפשר ללמוד מזה כלום, שצריכים להיות עם ותק של 20 שנים בשביל להגיד שיש לך ניסיון וכו'.
אל תתייחס, בוא איתי היום לאימון אם אתה רוצה, אני אבדוק את הסקוואט והדדליפט ואני אוכל להגיד לך אם שווה לך ללכת לאופק ואביב או שאתה יכול ללמוד לבד.

הבנתי את הרמיזה אחי פשוט הוא לא כל כך עזב אותי, וincin לא נראה לי לא הבין לא התכוונתי עליך שאמרתי שאיאפשר ללמוד
דרך סירטונים התכוונתי למאמן שככה הוא חושב..
וכנראה באמת שהמאמן לא אשם פשוט הוא באמת חי קצת בעבר ולא מודע למצב של היום ולכל עניין הלמידה דרך האינטרנט.
לגבי האימון היום אני מקווה שאני יוכל להגיע כי נהייתי קצת חולה אבל נראה אם זה יעבור קצת עד הערב ואז נלך.

מה שצריך זה מאמן טוב.

הגיל לא מנבא טוב את התכונה הזאת, כי יש מאמנים ותיקים שלא רק שלא התעדכנו במה שקורה בתחום, גם את מה שהם למדו פעם הם שכחו מזמן. בד"כ הם מקובעים על כל מיני "אמיתות" שפשוט מתאימות לצורה שבה הם עובדים כבר הרבה זמן. מאחר והם לא משווים את התוצאות של המתאמנים שלהם עם תוצאות של אחרים, אין לנסיון שלהם שום תרומה חשובה לאיכות האימון ולטיב העצות, מלבד העובדה הטריביאלית למדי שכנראה אף מתאמן שלהם לא חטף שיתוק. מה שיותר גרוע הוא שהם מלאי בטחון עצמי, כך שלנסות לנהל איתם דיאלוג מועיל כמו ללמד את החמור שלך לרכוב על אופניים. משפטי מפתח שתשמע מהאנשים האלה הם: "אני עובד ככה כבר עשרים שנה, שלא יבוא איזה צוציק וילמד אותי", "הם לא יודעים מה שאני כבר הספקתי לשכוח" (באופן משונה למדי המשפט הזה הרבה פעמים נכון, אבל מה הגאווה הגדולה על זה שאתה סנילי אף פעם לא הצלחתי להבין) ו"עזוב אותי ממחקרים, כל יום מתפרסם מחקר חדש שמראה שהקודם היה שגוי" (גם זאת טענה שאינה משוללת יסוד, אבל האלטרנטיבה להסתמכות על הידע העדכני ביותר עוד פחות טובה).

מצד שני יש מאמנים שבאמת רק גמרו את וינגייט והם בטוחים שהם כבר יודעים את כל מה שיש לדעת בתחום. מאחר ועוד אין להם נסיון מספיק, הם יעשו הרבה שגיאות עד שילמדו (אם הם מסוגלים ללמוד מנסיונם, ראה הפיסקה הקודמת) איך באמת להיות מאמן טוב, ובפרט את האומנות העדינה של התאמת התרגילים ואופי האימונים למתאמן הספציפי, שהוא משהו שקשה מאד ללמוד באופן תיאורטי. אתה לא מאד רוצה ליפול לידיים של מאמן כזה, כי המחיר של השגיאות שלו עלול להיות מתסכל, כואב, או (במקרה הטוב) לעכב את ההתקדמות שלך. את החבר'ה האלה קל לזהות לפי המבטים הצידיים שהם שולחים לראי בזמן שהם מדברים איתך כי בפינה שם מתאמנת איזו מישהי שבטח זקוקה לעזרה... דבר נוסף שמאפיין אותם הוא שהם מדברים בבטחון מלא על נושאים שונים ומביעים דיעה הנחרצת וחד משמעית גם בנושאים שאין עליהם הסכמה מקצועית רחבה. הם פשוט נחשפו רק לצד אחד של המחלוקת, זה שהמרצה שלהם החזיק בו. שאל אחד כזה מה דעתו על BOR , למשל, ואם הוא לא יכלול בתשובה משהו בנוסח ב"יש על זה חילוקי דעות" רוב הסיכויים הם שהוא לא רציני. שים לב: בהחלט מותר שתהיה לו דיעה ברורה ("בשום אופן!" טוב בדיוק כמו "בטח, זה תרגיל מצויין!"), ובלבד שהוא יחשוף אותך לכך שיש מאמנים בעלי סמכות וידע שחושבים אחרת. משם האחריות היא עליך ללמוד ולהחכים, אבל הוא הפנה את תשומת ליבך לכך שיש מה ללמוד בנושא, והשאר ייפתר בינך לבין גוגל.

הדרך לזהות מאמן טוב היא לשים לב אם הוא אומר לך משהו ספציפי שמתייחס לתכונה כלשהי שלך (סתם, כדוגמא, אם אתה מאד גבוה ודק, האם הוא משנה במשהו את ההוראות שהוא נותך לך לגבי דדליפט יחסית להוראות שהוא נותן לחבר שלך שהוא נמוך וגוץ), אם לפני שהוא בונה לך תוכנית אימונים הוא מברר איתך מה המטרה שלך, מה אתה אוהב, מה קשה לך, אם יש לך נסיון קודם, מה הרגלי האכילה שלך, מה איכות השינה שלך, אם יש לך מגבלות, מחלות כרוניות, אם אתה לוקח תרופות וכד', ובודק יחד איתך לך כמה אלטרנטיבות לתרגילים שונים לפני שאתם מחליטים ביחד איזה תרגיל לבחור (בתכניות מובנות יש פחות מקום לאלתורים, כך שזה פחות ישים לגביהן), והכי חשוב בעיני: אם הוא אומר מדי פעם "לא יודע, תן לי לבדוק ואחזור אליך" כשאתה שואל אותו משהו. כמובן, לא מזיק גם אם הוא באמת חוזר אליך עם תשובה בסוף, אבל החלק החשוב באמת הוא ה"לא יודע". מפתיע כמה מעט אנשים מסוגלים להוציא את שתי המלים האלה מהפה.

כנראה המאמן חי קצת בעבר ולא מתקדם הוא גם לא מכיר את מארק ריפטו והדרך אימון של ריפטו נראית
לו מוזרה בלי חימום של מקבילים ומתח (הבנתי שזה כבר דפוק חימום כזה), הוא דווקא
די מתייחס אם קשה באיזה שהוא צורה בתרגיל מסוים שאני עושה, או מתייחס לבעיה שיש לי למשל שיש
לי קצת עקמת בגב, אני חושב אני ימשיך בדרך שלי לעשות SS 3-4 חודשם ואז לעבור לABC ונקווה
שהמאמן יפסיק לנסות לשנות את הדעה שלי..

נערך לאחרונה:
נראה לי אני ינסה ללמוד לבד לפי דעתי אני יצליח אולי יקח קצת זמן אבל אני יצליח..

צודק אני חושב כדי לי להתעלם והוא יפסיק לנסות לשנות את הדעה שלי אחרי 2 אימונים..

הבנתי את הרמיזה אחי פשוט הוא לא כל כך עזב אותי, וincin לא נראה לי לא הבין לא התכוונתי עליך שאמרתי שאיאפשר ללמוד
דרך סירטונים התכוונתי למאמן שככה הוא חושב..
וכנראה באמת שהמאמן לא אשם פשוט הוא באמת חי קצת בעבר ולא מודע למצב של היום ולכל עניין הלמידה דרך האינטרנט.
לגבי האימון היום אני מקווה שאני יוכל להגיע כי נהייתי קצת חולה אבל נראה אם זה יעבור קצת עד הערב ואז נלך.

כנראה המאמן חי קצת בעבר ולא מתקדם הוא גם לא מכיר את מארק ריפטו והדרך אימון של ריפטו נראית
לו מוזרה בלי חימום של מקבילים ומתח (הבנתי שזה כבר דפוק חימום כזה), הוא דווקא
די מתייחס אם קשה באיזה שהוא צורה בתרגיל מסוים שאני עושה, או מתייחס לבעיה שיש לי למשל שיש
לי קצת עקמת בגב, אני חושב אני ימשיך בדרך שלי לעשות SS 3-4 חודשם ואז לעבור לABC ונקווה
שהמאמן יפסיק לנסות לשנות את הדעה שלי..
המאמן כן אשם, הוא מטעה אין ספור אנשים, מרוויח כסף, ולא טורח ללמוד ולהבין במה הוא עוסק!!!

הדרך לזהות מאמן טוב היא לשים לב אם הוא אומר לך משהו ספציפי שמתייחס לתכונה כלשהי שלך (סתם, כדוגמא, אם אתה מאד גבוה ודק, האם הוא משנה במשהו את ההוראות שהוא נותך לך לגבי דדליפט יחסית להוראות שהוא נותן לחבר שלך שהוא נמוך וגוץ)
אל תסחף, זה רק במקרים קיצוניים וזה בכל מקרה לא תלוי בגובה אלא ביחס שבין החלקים בגוף
וגם אז אלה דברים שבאים בשלבים יותר מאוחרים...

בודק יחד איתך לך כמה אלטרנטיבות לתרגילים שונים לפני שאתם מחליטים ביחד איזה תרגיל לבחור (בתכניות מובנות יש פחות מקום לאלתורים, כך שזה פחות ישים לגביהן)
מאמן טוב זה מאמן שיודע איזה תרגילים צריך לעשות, וגורם לך לעשות אותם. כל תרגיל שמבוצע לפניהם ע"י מאמן טוב זה תרגיל שאמור לגרום לך להצליח בעתיד את אחד או יותר מהתרגילים הטובים, כי כרגע אתה לא מסוגל לבצע אותם (באוכלוסייה גריאטרית למשל מן הסתם לא כולם יכולים לבוא ולעשות סקוואט מלא, אפילו רק עם משקל גוף)

הכי חשוב בעיני: אם הוא אומר מדי פעם "לא יודע, תן לי לבדוק ואחזור אליך" כשאתה שואל אותו משהו. כמובן, לא מזיק גם אם הוא באמת חוזר אליך עם תשובה בסוף, אבל החלק החשוב באמת הוא ה"לא יודע". מפתיע כמה מעט אנשים מסוגלים להוציא את שתי המלים האלה מהפה.
מחזק מאוד. זה מאוד, מאוד נכון.

אני לפני הגיוס למדתי את הטכניקה לבד בלי לקרוא שום ספר ובלי שום מאמן.
היום אני מאמן בלי תואר (עם קורס) ובלי שנים של ניסיון ולימדתי כל כך הרבה אנשים לעשות סקוואט ודדליפט שאני יכול להבטיח לך שאם תרצה תסתדר.

מאמן טוב זה מאמן שיודע איזה תרגילים צריך לעשות, וגורם לך לעשות אותם.
כאן אנחנו חלוקים בדעתנו (אם כי בשינוי ניסוח מסויים אני מסכים, אבל לא אגלה למה אני מתכוון בינתיים). הרוח של "one size fits all" שמנשבת כאן בפורום היא, בעיני, שגיאה (או, בגישה סלחנית יותר, אילוץ של הייעוץ בפורום שמטבעו נטול הכרות אמיתית ואינטרקציה בלתי אמצעית בין המאמן והמתאמן). אני לא מתווכח על הפן המקצועי, ברור שאין לי מה לתרום מבחינה זאת, ואני אפילו מוכן להניח לרגע שיש באמת שיטת אימון אחת טובה מכל האחרות למתאמן המתחיל. בהערת ביניים אני חייב לציין שזאת הנחה לא פשוטה ואני לא מכיר את הבסיס המחקרי שמאפשר לתקף אותה. אני לא צריך להסביר לך ש"אימנתי ככה הרבה צעירים שהתחזקו בצורה פנטסטית ומהירה" לא אומר הרבה בקשר להשוואה עם שיטות אחרות, ואפילו "המון מתאמנים מתחילים בכל העולם מגיעים לתוצאות מצוינות בשיטה הזאת" לא תורם יותר מדי תוקף לטענה, בדיוק כפי ש"המון מתאמנים בכל העולם צורכים חלבון מיד עם תום האימון ומגיעים לתוצאות מצוינות" לא מהווה הוכחה לכלום. אבל אני נסחף. אני גם לא אכנס כאן לשאלה הלא לגמרי טריביאלית אם באמת נכון להמליץ לילדים בני 15 להכנס לתוכנית קשה שכוללת לחץ חזק להעלות משקל כל אימון - את דעתי על זה כבר חיויתי פעם וקצת נמאס לי להיות הזקן ההוא שצועק "זאב, זאב" כל פעם שאיזה ילד בן 17 לוקח אפדרה, אבל אני נסחף שוב.

במקום שאמשיך כאן בנאומים המייגעים שאני נוטה אליהם, החלטתי להציג את עמדתי בצורת חידה, לך ולכל אחד שרוצה לנסות את כוחו: קח שתי קבוצות לא קטנות מדי של מתאמנים צעירים שמגיעים בפעם הראשונה בחייהם לחדר הכושר, כשבממוצע המתאמנים בכל אחת מהקבוצות מסוגלים להרים אותו משקל (לא משנה כרגע באיזו טכניקה ואיך מודדים, זה ניסוי מחשבתי). לקבוצה אחת תן את התוכנית המצוינת שלך, עדי להמנע מאסוציאציות מעצבנות בוא נקרא לה TT, עם מדריך שיודע לתקן להם את הטכניקה, ואת השניה תן למישהו שיתאים לכל אחד מהם תוכנית אישית, בהתאם לקוים הכלליים שתיארתי בהודעה הקודמת, נקרא לה (PP (Personal Program, והוא לא רק יודע לתקן להם את הטכניקה אלא גם משנה להם את התרגילים מפעם לפעם, בתאום איתם, בהתאם למה שהוא רואה. אני טוען שחצי שנה אחרי תחילת הניסוי שלנו, הקבוצה PP תרים בסה"כ יותר מאשר TT. אתה, או מישהו, יכול לנחש למה אני טוען את הטענה הזאת?

(אתה לא חייב לענות, כמובן. אתה כבר מכיר אותי מספיק טוב כדי לדעת שאני אמשיך בכל מקרה 😃)

• פותח/ת השרשור
אמרו פה שהמאמן צריך לבדוק אותי ואם יש איזה בעיה או משהו..
בכל מקרה באימון של אתמול שהייתי צריך לעשות בנץ הייתה לי בעיה של יציבות בין יש שמאל ליד
ימין שיש אחד עולה מהר מידי והיד השנייה יותר לאט, המאמן בדק את העקמת שיש לי בגב
וראה שבחלק של הגב התחתון בעמוד שדרה זז קצת שמאלה ואז חוזר להיות ישר, שאחת מהשכמות
שלי יותר גבוה מהשנייה וגם טיפה יותר בולטת החוצה, ובגלל זה חזה אחד התפתח יותר מהשני.
ואם אני ימשיך לעבוד בדרך הזאת כתף אחת תהיה יותר נמוכה מהשנייה בצורה יותר בולטת.

הוא המליץ לי על כמה תרגילים כדי לשפר את הגב ובמקום בנץ חופשי לעשות בנץ בסמית ומכונות,
ואחרי שאני קצת יותר ישתלט על זה לעבור לחופשי וגם סקוואט ודדליפט כדי לא להעמיס על השכמות.

את האמת אני מעדיף להקשיב לו מאשר ללכת כמו גיבן ועם כתף אחת יותר נמוכה מהשנייה..

כשמאמן מתחיל להתיימר להיות אורטופד ועושה לך בדיקה קלינית של עקמת בזמן אימון כבר כדאי לחשוד(אלא אם כן הוא אורתופד- והוא לא כי אחרת לא היה עובד שם, אל תגיד לי ש"המדריך תותח" אני מכיר מספיק "תותחים אלופים")
אני בדעה שסמית' מאשין זה מכשיר נחמד לעשות בו תאומים

לרוב האוכלוסיה יש פתולוגיית גב מסיבה זו ואחרת(עקמת סקוליאוזיס, בלט חולייתי, פריצת דיסק, גפיים לא אחידות, קיפוזיס וכו')- רוב האנשים חיים איתה ולא מודעים או ש"נפטרים" ממנה(לי היה סקוליאוזיס בתור נער, אחרי 3 שנים בקבוצת שחיה תחרותית העמ"ש התיישר)

בקשר ל"התפתחות" וגודל של שרירים וכו'- סימטריה יש במודלים במתמטיקה ובמבנים גבישיים, לא בבני אדם, תמיד יהיה "שריר אחד יותר חזק" ו"צד דומיננטי", ככה אנחנו בנויים, אסימטריה בלחיצת חזה- נפוץ, ניתן לתיקון בצורה פשוטה

וכן, אפשר ללמוד הכל לבד ובלי שום עזרה עם ספרים והדרכה, רבים עשו את זה ויעשו את זה, השאלה אם כדאי ללמוד לבד או שפשוט עדיף שמישהו ילמד אותך את הכל, זו כבר תשובה שכל אחד יענה עליה לפי מה שמתאים לו

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כשמאמן מתחיל להתיימר להיות אורטופד ועושה לך בדיקה קלינית של עקמת בזמן אימון כבר כדאי לחשוד(אלא אם כן הוא אורתופד- והוא לא כי אחרת לא היה עובד שם, אל תגיד לי ש"המדריך תותח" אני מכיר מספיק "תותחים אלופים")
אני בדעה שסמית' מאשין זה מכשיר נחמד לעשות בו תאומים

לרוב האוכלוסיה יש פתולוגיית גב מסיבה זו ואחרת(עקמת סקוליאוזיס, בלט חולייתי, פריצת דיסק, גפיים לא אחידות, קיפוזיס וכו')- רוב האנשים חיים איתה ולא מודעים או ש"נפטרים" ממנה(לי היה סקוליאוזיס בתור נער, אחרי 3 שנים בקבוצת שחיה תחרותית העמ"ש התיישר)

בקשר ל"התפתחות" וגודל של שרירים וכו'- סימטריה יש במודלים במתמטיקה ובמבנים גבישיים, לא בבני אדם, תמיד יהיה "שריר אחד יותר חזק" ו"צד דומיננטי", ככה אנחנו בנויים, אסימטריה בלחיצת חזה- נפוץ, ניתן לתיקון בצורה פשוטה

וכן, אפשר ללמוד הכל לבד ובלי שום עזרה עם ספרים והדרכה, רבים עשו את זה ויעשו את זה, השאלה אם כדאי ללמוד לבד או שפשוט עדיף שמישהו ילמד אותך את הכל, זו כבר תשובה שכל אחד יענה עליה לפי מה שמתאים לו

הוא דיבר על הסקוליאוזיס הזה אבל נראה שהוא יודע מה הוא אומר :/ אבל מה אני צריך לעשות כדי לתקן את זה?
ולתקן את הבנץ פרס שלי, לגבי השכמות יש בעיה עם זה בדדליפט וסקוואט?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית