הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ללמוד טכניקות מורכבות דרך הפורום

m6589884

משתמש מתחיל
161
1
נק' מוניטין:
-16
161
1
היום באתי להתחיל SS ועוד לפני שהתחלתי המאמן התחיל לדבר איתי על שעוד
מההתחלה הדרך לא טובה כי לא עשיתי חימום של מקבילים ומתח כמו שהוא לימד אותי כדי לעלות דופק
אלא ישר התחלתי מהחימום של ריפטו ממשקל לנמוך לכמעט משקל עבודה,
במקרה גם היה עוד ילד ששמע שאני עושה SS וגם הוא כנראה מהפורום בקיצור התחיל לדבר
איתנו ולהסביר שאיאפשר ללמוד טכניקה דרך האינטרנט כי צריך כמה דברים:
1. איאפשר ללמוד דרך סירטונים וכל מיני ספרים למרות שזה טוב לקרוא אבל צריך
מי שמלמד אותך שיהיה לידך ויתקן אותך באותו הרגע
2. הבן אדם שמלמד צריך שיהיה לו נקרא לזה תואר ללמד שהוא כאילו למד איך ללמד
ולא סתם מתאמן שעושה דדליפט, סקוואט כבד וכו' כי הוא לא יכול להעביר את זה.
3. ניסיון של שנים (שדיברנו איתו על הסמינר שצריך להיות עוד מעט הוא אמר ש5 שנים זה לא
מספיק כדי להיות "מורה" כי הם בעצמם עדיין מתלמדים והסמינר רק יכול קצת לעזור
אבל צריך לקחת מאמן אמיתי נקרא לזה ולא הוא לא דיבר על עצמו ולא יוצא לו מזה משהו..)
האמת שזה היה הרבה יותר ארוך הוא דיבר איתי שעתיים וחצי על מלא נושאים מסמית משין
ועד העקמת בגב שלי ובכלל לא הספקתי להתאמן חחח...

בקיצור אני צריף את הדעה שלכם אם כדי לי לקחת מאמן אישי שילמד אותי את הטכניקות האלה..
ואם יש בעיה עם העקמת בגב? האמת מותר לי להתאמן אבל המאמן אמר שהוא יביא לי כל מיני
טכניקות כאילו לתקן את העקמת אימון הבא

כאן אנחנו חלוקים בדעתנו (אם כי בשינוי ניסוח מסויים אני מסכים, אבל לא אגלה למה אני מתכוון בינתיים). הרוח של "one size fits all" שמנשבת כאן בפורום היא, בעיני, שגיאה (או, בגישה סלחנית יותר, אילוץ של הייעוץ בפורום שמטבעו נטול הכרות אמיתית ואינטרקציה בלתי אמצעית בין המאמן והמתאמן).
אם אתה לא מסכים, אז בוא תגיד מה הקריטריון שלך לבחירת תרגילים. אנחנו עושים את התרגילים שאנחנו עושים לא באקראי, אתה יודע. תן מבט בפוסט הזה: http://www.lbs.co.il/threads/46731/#post-588639

אני לא מתווכח על הפן המקצועי, ברור שאין לי מה לתרום מבחינה זאת, ואני אפילו מוכן להניח לרגע שיש באמת שיטת אימון אחת טובה מכל האחרות למתאמן המתחיל. בהערת ביניים אני חייב לציין שזאת הנחה לא פשוטה ואני לא מכיר את הבסיס המחקרי שמאפשר לתקף אותה.
בסיס מחקרי זה לא ממש משהו שאפשרי להשיג בנושא. מדובר בסה"כ על data והdata שיש לנו על הצלחה ו\או כישלון של תוכניות כאלה ואחרות שווה ערך גדול מאוד, גם אם זה לא בוצע במעבדה. הרעיון הזה של לפסול כל מה שלא בוצע במעבדה ויצא תחת הכותרת "מחקר" הוא לא טוב, כי הוא מתעלם בפועל מהמציאות. מחקר בנושא יכול וצריך לבחון את מה שאנחנו יודעים שקורה במציאות, לבדוק אם הוא קיים ולהסביר אותו. אבל זה משהו שלא נעשה עד כה, ולא כי לא ניתן להוכיח שSS מחזקת אותך. בזה אתה יכול להיות בטוח.

אני לא צריך להסביר לך ש"אימנתי ככה הרבה צעירים שהתחזקו בצורה פנטסטית ומהירה" לא אומר הרבה בקשר להשוואה עם שיטות אחרות, ואפילו "המון מתאמנים מתחילים בכל העולם מגיעים לתוצאות מצוינות בשיטה הזאת" לא תורם יותר מדי תוקף לטענה, בדיוק כפי ש"המון מתאמנים בכל העולם צורכים חלבון מיד עם תום האימון ומגיעים לתוצאות מצוינות" לא מהווה הוכחה לכלום.
אחלה, רק צריך גם להסתכל על העובדות. בעוד שהחלק המודגש פשוט לא נכון - ממש לא נכון, הציטוט הראשון נכון תמיד (אני מדבר כרגע על SS).
אני לא טוען להוכחה מחקרית, ואף אחד אחר לא. ההסברים של SS בנושא זה מוצגים בצורה לוגית והגיונית, ומתבססת על הבנה. גם כל תוכנית אימונים אחרת שאתה תלמד בוינגייט לא מבוססת על שום מחקר. אגב, לעיתים הם נוטים להגיד שכן - אבל מסרבים להציג את המחקרים. ואם הם מציגים, שזה נדיר, זה מחקר יותר מקולקל מחלב 1% שישב לך במרפסת באוגוסט חודש מול השמש.

אני גם לא אכנס כאן לשאלה הלא לגמרי טריביאלית אם באמת נכון להמליץ לילדים בני 15 להכנס לתוכנית קשה שכוללת לחץ חזק להעלות משקל כל אימון - את דעתי על זה כבר חיויתי פעם וקצת נמאס לי להיות הזקן ההוא שצועק "זאב, זאב" כל פעם שאיזה ילד בן 17 לוקח אפדרה, אבל אני נסחף שוב.
אתה אכן מגזים. אני לא רואה איך ילד בן 15 יכול להפגע מזה שהוא "חזק מידי". אשמח לשמוע.

אני טוען שחצי שנה אחרי תחילת הניסוי שלנו, הקבוצה PP תרים בסה"כ יותר מאשר TT. אתה, או מישהו, יכול לנחש למה אני טוען את הטענה הזאת?
אני מניח שאתה חושב שבגלל שהם התאמנו על משהו יותר ואז הם יהיו יותר טובים בו. בפועל אלה שיתאמנו בצורה נכונה שמבוססת על התקדמות בתרגילים החשובים ירימו יותר כי הם יתחזקו יותר מאלה שמתאמנים במתכונת וינגייט עם דגש על "גיוון ובלבולי שריר". אגב, אחרי כמה חודשים קח את אותה קבוצה ותבחן איזו מהן מרימה יותר לא רק בסקוואט ודדליפט, אלא גם בפשיטת מרפקים בפולי, חתירה בעמידה ושאר השטויות האלה - ותאמין או לא, אלה שהתאמנו יותר טוב והתחזקו יותר - ירימו יותר גם בתרגילים האלה, בכלל מבלי לעשות אותם (במקרה קיצון הם אולי יצטרכו אימון וחצי בשביל ליצור הסתגלות בסיסית ביותר לתרגילים ואז הם ירימו הרבה יותר. והקבוצה השנייה לא תדדלפט את מה שהם מדדלפטים תוך אימון וחצי, לא תוך שניים וגם לא תוך חודשיים).
זה כל היופי בלהתאמן בתרגילי כוח כלליים. הם באמת מחזקים אותך, ואתה באמת יכול להשתמש בכוח הזה בכל מקום ובכל זמן - בניגוד לפשיטת ברכיים במכונה שמשפרת אותך אך ורק בלעשות פשיטת ברכיים במכונה.

כאן אנחנו חלוקים בדעתנו (אם כי בשינוי ניסוח מסויים אני מסכים, אבל לא אגלה למה אני מתכוון בינתיים). הרוח של "one size fits all" שמנשבת כאן בפורום היא, בעיני, שגיאה (או, בגישה סלחנית יותר, אילוץ של הייעוץ בפורום שמטבעו נטול הכרות אמיתית ואינטרקציה בלתי אמצעית בין המאמן והמתאמן). אני לא מתווכח על הפן המקצועי, ברור שאין לי מה לתרום מבחינה זאת, ואני אפילו מוכן להניח לרגע שיש באמת שיטת אימון אחת טובה מכל האחרות למתאמן המתחיל. בהערת ביניים אני חייב לציין שזאת הנחה לא פשוטה ואני לא מכיר את הבסיס המחקרי שמאפשר לתקף אותה. אני לא צריך להסביר לך ש"אימנתי ככה הרבה צעירים שהתחזקו בצורה פנטסטית ומהירה" לא אומר הרבה בקשר להשוואה עם שיטות אחרות, ואפילו "המון מתאמנים מתחילים בכל העולם מגיעים לתוצאות מצוינות בשיטה הזאת" לא תורם יותר מדי תוקף לטענה, בדיוק כפי ש"המון מתאמנים בכל העולם צורכים חלבון מיד עם תום האימון ומגיעים לתוצאות מצוינות" לא מהווה הוכחה לכלום. אבל אני נסחף. אני גם לא אכנס כאן לשאלה הלא לגמרי טריביאלית אם באמת נכון להמליץ לילדים בני 15 להכנס לתוכנית קשה שכוללת לחץ חזק להעלות משקל כל אימון - את דעתי על זה כבר חיויתי פעם וקצת נמאס לי להיות הזקן ההוא שצועק "זאב, זאב" כל פעם שאיזה ילד בן 17 לוקח אפדרה, אבל אני נסחף שוב.

במקום שאמשיך כאן בנאומים המייגעים שאני נוטה אליהם, החלטתי להציג את עמדתי בצורת חידה, לך ולכל אחד שרוצה לנסות את כוחו: קח שתי קבוצות לא קטנות מדי של מתאמנים צעירים שמגיעים בפעם הראשונה בחייהם לחדר הכושר, כשבממוצע המתאמנים בכל אחת מהקבוצות מסוגלים להרים אותו משקל (לא משנה כרגע באיזו טכניקה ואיך מודדים, זה ניסוי מחשבתי). לקבוצה אחת תן את התוכנית המצוינת שלך, עדי להמנע מאסוציאציות מעצבנות בוא נקרא לה TT, עם מדריך שיודע לתקן להם את הטכניקה, ואת השניה תן למישהו שיתאים לכל אחד מהם תוכנית אישית, בהתאם לקוים הכלליים שתיארתי בהודעה הקודמת, נקרא לה (PP (Personal Program, והוא לא רק יודע לתקן להם את הטכניקה אלא גם משנה להם את התרגילים מפעם לפעם, בתאום איתם, בהתאם למה שהוא רואה. אני טוען שחצי שנה אחרי תחילת הניסוי שלנו, הקבוצה PP תרים בסה"כ יותר מאשר TT. אתה, או מישהו, יכול לנחש למה אני טוען את הטענה הזאת?

(אתה לא חייב לענות, כמובן. אתה כבר מכיר אותי מספיק טוב כדי לדעת שאני אמשיך בכל מקרה 😃)

מאמן טוב לא יקבל את זה שמתאמן שלו לא מצליח לעשות סקוואט ויחליף את התרגיל, אלא יעבוד עם המתאמן עד שיצליח לעשות סקוואט, וכנ"ל לגבי כל תרגיל בסיס כזה או אחר.

אמרו פה שהמאמן צריך לבדוק אותי ואם יש איזה בעיה או משהו..
בכל מקרה באימון של אתמול שהייתי צריך לעשות בנץ הייתה לי בעיה של יציבות בין יש שמאל ליד
ימין שיש אחד עולה מהר מידי והיד השנייה יותר לאט, המאמן בדק את העקמת שיש לי בגב
וראה שבחלק של הגב התחתון בעמוד שדרה זז קצת שמאלה ואז חוזר להיות ישר, שאחת מהשכמות
שלי יותר גבוה מהשנייה וגם טיפה יותר בולטת החוצה, ובגלל זה חזה אחד התפתח יותר מהשני.
ואם אני ימשיך לעבוד בדרך הזאת כתף אחת תהיה יותר נמוכה מהשנייה בצורה יותר בולטת.

הוא המליץ לי על כמה תרגילים כדי לשפר את הגב ובמקום בנץ חופשי לעשות בנץ בסמית ומכונות,
ואחרי שאני קצת יותר ישתלט על זה לעבור לחופשי וגם סקוואט ודדליפט כדי לא להעמיס על השכמות.

את האמת אני מעדיף להקשיב לו מאשר ללכת כמו גיבן ועם כתף אחת יותר נמוכה מהשנייה..

אם תמשיך לחפש תירוצים למה לא לעשות את התכנית עדיף שפשוט תעשה את התכנית שבא לך...

מאמן טוב לא יקבל את זה שמתאמן שלו לא מצליח לעשות סקוואט ויחליף את התרגיל, אלא יעבוד עם המתאמן עד שיצליח לעשות סקוואט, וכנ"ל לגבי כל תרגיל בסיס כזה או אחר.
מסכים. ממש לא מזמן גרמתי למתאמן שלי, בן 70, לעשות סקוואט מלא. כמו שאפשר לנחש, בהתחלה הוא לא היה אפילו קרוב לזה. היום הוא כבר עובד על 3X5 עם מוט ריק על הגב (מוט קטן של 10 ק"ג)
ובאימון הבא זה יהיה עם 1.25 בכל צד

אני לא הולך לקבל מצב שבו מתאמן בגיל העשרה שאין לו בעיות מאוד, מאוד ספציפיות (וחמורות) פשוט "לא יכול" לעשות סקוואט. אם אתה מאמן ששווה משהו, אתה תגרום לו להיות יכול.

אני מניח שאתה חושב שבגלל שהם התאמנו על משהו יותר ואז הם יהיו יותר טובים בו.
לא, לא לזה התכוונתי. כמו שאמרתי, אני לא מתווכח על הפן המקצועי (אני לא רוצה להכנס שוב למה שהערתי בתור הערה צדדית לגבי התיקוף של הערכת תוכנית אימונים אחת יחסית לאחרת, אני בטוח שעוד יצא לנו לדבר על זה מתישהו. גם בשאלה אם נכון לדחוף נער צעיר לתוכנית מסוג SS אני מעדיף לא לעסוק כרגע - אפשר לפתוח על זה אשכול נפרד).

אתה, וגם Bariah הסתכלתם על התגובה שלי דרך העיניים של אנשי מקצוע, וניסיתם להבין למה התכוונתי מהזוית הזאת. אבל כפי שאני חוזר ומדגיש בתחום המקצועי של אימוני התנגדות אין לי מה לתרום להבנה או לידע שלכם שלכם. לעומת זאת, בתחום הכתיבה יש לי מיומנות מסוימת, ובחירת המלים בהן השתמשתי לא היתה מקרית. בכוונה שאלתי כמה ירימו החבר'ה בקבוצה TT בסה"כ, ולא על חוזקו של המתאמן הממוצע בכל קבוצה (אני מקבל את דעתך המקצועית שהמתאמן הממוצע ב TT יהיה חזק יותר מההוא ב PP). הסיבה אליה כיוונתי היא שאם התחלנו עם שתי קבוצות בנות 20 מתאמנים, אחרי חצי שנה הקבוצה TT תמנה אולי 4 או 5 מתאמנים בעוד ב-PP יהיו להערכתי בערך פי שניים, אולי אפילו יותר. במלים אחרות, אחוז הנשירה יהיה שונה מהותית.

אני בטוח שבין החניכים שלך אחוז הנשירה הרבה יותר נמוך, אבל זה לא מספר את הסיפור האמיתי לאוכלוסיה הכללית של אלה שמגיעים לחדר הכושר בפעם הראשונה בחייהם. עד כמה שאני מבין אתה מאמן, או אימנת, בעיקר אתלטים מצטיינים או בעלי מוטיבציה יוצאת דופן, למשל כאלה שרוצים להתקבל ליחידות מיוחדות בצה"ל, או כאלה שבאים אליך לאימון פרטי. אין לי שום סימוכין חוץ מהתרשמות אישית, אבל אחוז הנשירה בחדרי הכושר שאני מכיר הוא יותר משלושה רבעים, כלומר כשאני רואה פרצוף חדש בחדר הכושר הסיכוי שאראה אותו שוב בעוד חצי שנה הוא פחות מרבע. זה לא ממש מפתיע: פעילות בחד"כ היא מסוג הפעילויות בהן העלות מורגשת מיד בהתחלה בעוד התועלת נראית רק בשלב מאוחר יותר, וזה מתכון ידוע לכשלון של כל פעילות אנושית. אם אתה תכפה על מישהו כזה לעשות סקוואט כשהוא שונא את זה (כואב לו. רע לו, מתסכל אותו, תתפלא, יש כאלה 😃) ולעומת זאת תגיד לו לא לעשות מתח למרות שהוא אוהב את זה (כנ"ל) כי זה לא בתוכנית, רוב הסיכויים שתוך שבוע, חודש או חודשיים הוא כבר ימצא את הסיבה לכך ש"זה לא בשבילי" ויחפש עיסוקים אחרים. אני נותן לך את כל הקרדיט לזה שאם הוא היה מתמיד היית בטח מצליח ללמד אותו את הטכניקה הנכונה, ואני מאמין לך ולבארי ש(כמעט) כל אחד יכול ללמוד את הטכניקה, אבל מה זה עוזר אם הוא מתייאש אחרי שבועיים?

לעומת זאת אם תיתן לו את היחס האישי שתיארתי בתגובה הקודמת, תמתיק לו את הגלולה הזאת של מלחמה מתסכלת בגרביטציה לפחות בתקופה ההתחלתית. אחרי כמה שבועות, או חודשים, אחרי שהוא כבר רואה קצת תוצאות ורק אם הוא חדור מוטיבציה (אפשר למדוד את זה לפי מס' האימונים שהוא מחסיר ולפי המאמץ שהוא משקיע באימון) אפשר להעביר אותו לתרגילים או לתוכניות שהם לדעתך הטובים ביותר מבחינה גופנית. מה שאני אומר הוא שהתרגילים הטובים ביותר מבחינה פסיכולוגית הם החשובים ביותר בשלבים הראשונים, והתרגילים האלה חייבים להיות מותאמים אישית לכל מתאמן. כאן יש לי עוד פחות סימוכין מקודם להערכה שלי שאתה יכול להפחית את שעור הנשירה לפחות מחצי, כך שאפשר לטעון שאני פשוט מבלבל את המוח (מה עוד חדש?), ואני אאלץ להסכים שזאת אפשרות סבירה.

אם אתה זוכר, על המשפט שלך "מאמן טוב זה מאמן שיודע איזה תרגילים צריך לעשות, וגורם לך לעשות אותם." הערתי שבשינוי מסויים הייתי מקבל אותו. השינוי הוא ש"מאמן מצויין, מעולה, מדהים ביותר, הוא מאמן שיודע איזה תרגילים צריך לעשות, וגורם לך לעשות אותם" - כמו בסרטים אמריקאיים מסויימים, ואני מבין שבמידה מסוימת גם במציאות, יש מורים ומחנכים שמצליחים להגיע אל התלמידים שלהם בצורה שגורמת להם (לתלמידים) לא לוותר, לא להרים ידיים, לא לברוח מהקשיים אלא להתעמת איתם עד ההצלחה (דמיין כאן את לולו שרה את To Sir With Love). אצל מאמן כזה תהיה נשירה מינימלית גם בגישה "Shut up and Squat" - ובזאת אני לא מתכוון להגיד שזאת הגישה שלך אלא להקצין אותה להדגשת הנקודה - אבל כמה כאלה יש בנמצא? אני מניח שבערך באותו אחוז כמו שיאנים אולימפיים.

אגב, ביליתי כמה שעות היום בנסיון למצוא סטטיסטיקה לגבי אחוזי נשירה של מתאמנים חדשים בחדרי כושר, אבל אל מצאתי (מסיבות ברורות הרשתות שומרות את המידע הזה לעצמן). על מתאמנים ביתיים דומני שקראתי פעם ש90% מאלה שקונים מסילת הליכה לא משתמשים בה לאחר 4 חודשים, אבל אני לא זוכר איפה.

נערך לאחרונה:
אני מצטער, אבל כשאני נותן אימון אישי הבן אדם קונה ממני תוצאות.
אני לא אמכור את הנשמה שלי בשביל 100 ומשהו שקל לשעה (או חצי מזה), ואם בן אדם לא מוכן לעבוד קשה אפילו כשאני יושב לו על הראש ותומך בו, שימצא מאמן אחר.

לגבי אחוז הנשירה ברשתות, היום אני לא חושב שקיימת רשת בארץ שמגיעה ל75% חידוש, אבל זה לא אומר כמה מהאנשים שכן מחדשים בכלל משתמשים במנוי.

המאמן היום שעה רב איתי על זה שנעליים שטוחות וסולייה קשיחה כמו אולסטארס זה לא דבר הכרחי אם רוצים לעשות סקוואט, ושאפשר לעשות גם עם נעלי ריצה.
ושיא השטות: התכווח איתי שאין רק 2 סוגי סקוואט HB וLB, אלא שיש גם דיפ סקוואט, ATG, מקביל וגבוה, ושכולם נחשבים "סוגי סקוואט" ולא עומק.
הוא לא הפסיק להגיב בטענה ש"לא למדת פזיולוגיה ואנטומיה ובלה בלה בלה"..

אני מצטער, אבל כשאני נותן אימון אישי הבן אדם קונה ממני תוצאות.
1. אני לא דיברתי על מאמנים אישיים. מדובר על מישהו שמתווכח עם מדריך בחדר כושר, אני הבנתי שמדובר באחד מהמדריכים ה"כלליים" שמסתובבים שם.
2. בסדר, אז אתה מוכן לקבל רק מתאמנים מסוג מסוים. זכותך. אני מכבד את היושרה המקצועית שלך ומקווה בשבילך שתצליח לסיים את החודש...
המאמן היום שעה רב איתי
למה אתה מבזבז את הזמן שלך על ויכוחי סרק בחד"כ בזמן שאפשר לעשות את זה בנוחות בפורום? 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית