הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אחוזי שלב הנפח בקורטה? לפי PR של סינגל פלי!

TheTzadik

מנהל פורום Powerlifting/Weightlifting
1,220
2,037
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
16,661
1,220
2,037
בעזהי"ת

זמן רב חשדתי שכך הם הדברים - לנוכח הנסיון שלי עם התוכנית (מגיע בשלב הנפח עד 70%+ בבוקס סקוואט ודדליפט, בנץ' עד יותר מ-80%!) , ורק עכשיו התפנה אצלי הזמן לקרוא ביתר עיון את המאמרים ב-deepsquatter. והנה מובאה רלוונטית בעיני:

Remember! High volume phase: No equipment (no belt, no wraps, and no straps...). Competition phase: 60% lifts with just a belt. +80% lifts with full equipment.

נכון, הציטוט הזה לא תומך באופן מילולי ישיר במסקנה שלי, אבל לדעתי היא מתבקשת בהחלט ממנו. מה גם שלמען האמת במחשבה לאחור, זה די מופרך להכליל את שתי הקטגוריות - ציוד וללא, תחת שיטת חישוב אחידה. (USAPL ו-IPF, מוזכרים בראשית הדברים - הווי אומר סנגלי פלי).

האמירה המעשית היא: לצורך חישוב אחוזים לשלב הנפח של קורטה 3X3, לפחות בסקוואט ובבנץ', יש להוסיף תחילה 10% ויותר לתוצאת ה-RAW המקסימלית שלך.

נערך לאחרונה:
חחח זה בהחלט הופך את התוכנית להרבה יותר הגיונית עכשיו. מצד שני השאלה הנשאלת האם היא מתאימה לRAW?

הנפח בדדליפט נראה בסדר
בסקוואט אפשרי טיפה יותר
ובבנץ' נמוך מדי (צריך לעבוד יותר עצים בוודאות)

לגבי העצימות צריך משהו שונה
לי זה הצליח רק עם הדדליפט (אולי בגלל שאני חזק בדדליפט למישהו רגיל זה לא היה מצליח אולי)

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

חחח זה בהחלט הופך את התוכנית להרבה יותר הגיונית עכשיו. מצד שני השאלה הנשאלת האם היא מתאימה לRAW?

באדפטציות מתאימות, לדעתי, בהחלט!

הנפח בדדליפט נראה בסדר
בסקוואט אפשרי טיפה יותר
ובבנץ' נמוך מדי (צריך לעבוד יותר עצים בוודאות)

לגבי העצימות צריך משהו שונה
לי זה הצליח רק עם הדדליפט (אולי בגלל שאני חזק בדדליפט למישהו רגיל זה לא היה מצליח אולי)

מסכים בהחלט, כמו שאתה יודע.

איך זה שאתה עושה קורטה כבר הרבה מאוד פעמים ורק עכשיו שמת לב לזה ?

כבר בסבב הראשון שלי עם קורטה העליתי את האחוזים בשלב הנפח, תחת המחשבה שהמספרים פשוט נמוכים מידי. והיות שבלאו הכי לא עבדתי עם התוכנית לפי הספר (בסבבים הראשונים בכלל הלכתי בעצימות על טריפלים), אלא כבסיס מעולה הדורש אדפטציות אישיות, לא העסקתי את עצמי יותר מידי עם הנושא. ההבדל הוא, שעכשיו אני בטוח שהדברים צריכים להיעשות באופן גורף, ולא רק כאמירה אישית שלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית