הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר [שאלה]סוגי הדדליפט

Avi TheKing

משתמש פעיל
388
37
נק' מוניטין:
45
388
37
TARGET
שמתי לב לתופעה מוזרה שהרבה אנשים שמים את הדדליפט הקלאסי ביום של הגב ואת הרומני או הסטיפלג ביום של הרגליים.
נורא מעניינת אותי הסיבה למה אנשים עושים את זה.אני יכול להבין למה אנשים חושבים שדדליפט זה תרגיל גב,הם טועים, אבל מה שאני לא מבין למה מי שחושב שזה תרגיל גב חושב שהשאר זה תרגילי רגליים.
עובדים אותם שרירים מייצבים בגב באותם התרגילים אז זה משגע אותי למה אנשים חושבים שהקלאסי זה תרגיל גב והרומני והסטיפלג הם תרגילי רגליים

אם מישהו יוכל להסביר לי את זה אני יודה לו מאד כי עד עכשיו התשובה הכי טובה ולא מספקת שקבלתי היא שבדדליפט הקלאסי הגב תחתון הוא הדומיננטי ובסטיפלג ההאמסטרינגס,בלי קשר לזה שהוא טועה מעניין אותי לדעת איך הוא הגיע למסקנה הזאתי
***הוא בפורום אמריקאי איזשהו ואני מחכה שהוא יתן לי תשובה,אבל אני יודע שהיא לא תיהיה טובה אז אני גם רוצה לשאול פה

קודם כל זה נכון שהמסה העיקרית שעובדת בדדליפט היא פלג גוף תחתון, אבל גם הגב עובד הרבה. הטרפזים והרחב גבי לדוגמא עובדים (יש עוד הרבה שרירים שעובדים). תנסה לעשות דדליפט ולאחר מכן לעשות מתח... קשה מאוד!
לגבי ההבדלה בין התרגילים, אני לא יודע, אולי קשור בטווח תנועה.

• פותח/ת השרשור
קודם כל זה נכון שהמסה העיקרית שעובדת בדדליפט היא פלג גוף תחתון, אבל גם הגב עובד הרבה. הטרפזים והרחב גבי לדוגמא עובדים (יש עוד הרבה שרירים שעובדים). תנסה לעשות דדליפט ולאחר מכן לעשות מתח... קשה מאוד!
לגבי ההבדלה בין התרגילים, אני לא יודע, אולי קשור בטווח תנועה.

ברור שהשרירים שציינת בגב עובדים אבל זה עדין לא סיבה לשים אותו בגב.דדליפט צריך להיות ברגליים ועל זה אי אפשר להתווכח...
לפי דעתי פשוט בגלל שאנשים מרגילים בדדליפט הרגיל את הזוקפים ובסטיפלג הם מרגישים גם את ההאמסטרינגס אז לפי זה הם מחליטים למרות שהם לא מבינים למה זה קורה

ברור שהשרירים שציינת בגב עובדים אבל זה עדין לא סיבה לשים אותו בגב.דדליפט צריך להיות ברגליים ועל זה אי אפשר להתווכח...
לפי דעתי פשוט בגלל שאנשים מרגילים בדדליפט הרגיל את הזוקפים ובסטיפלג הם מרגישים גם את ההאמסטרינגס אז לפי זה הם מחליטים למרות שהם לא מבינים למה זה קורה
הדדליפט עובד ממש ממש ממש יפה על הגב, אני לא חושב שאתה עושה דדליפט \ דדליפט עם משקל גבוהה, אם לומר את האמת

• פותח/ת השרשור
הדדליפט עובד ממש ממש ממש יפה על הגב, אני לא חושב שאתה עושה דדליפט \ דדליפט עם משקל גבוהה, אם לומר את האמת

אני לא,ואני יודע שהוא עובד מאד חזק על הגב אבל מה זה קשור לנושא?

אני לא,ואני יודע שהוא עובד מאד חזק על הגב אבל מה זה קשור לנושא?
זאת הסיבה שהרבה שמים אותו כגב. אפילו אני עשיתי את זה... ולא הוספתי שום תרגיל אחר לגב מלבד מתח, והיו פשוט כנפיים.

• פותח/ת השרשור
זאת הסיבה שהרבה שמים אותו כגב. אפילו אני עשיתי את זה... ולא הוספתי שום תרגיל אחר לגב מלבד מתח, והיו פשוט כנפיים.

אבל זה שהגב עובד זה עדיין לא סיבה לשים אותו בגב,זה כמו שתגיד שפולאובר זה תרגיל ליד אחורית.
אבל זה עדין לא קשור לנושא,אני רק רוצה לדעת למה אנשים מתייחסים לקלאסי כתרגיל גב ולשאר הסוגים כרגליים

אבל זה שהגב עובד זה עדיין לא סיבה לשים אותו בגב,זה כמו שתגיד שפולאובר זה תרגיל ליד אחורית.
אבל זה עדין לא קשור לנושא,אני רק רוצה לדעת למה אנשים מתייחסים לקלאסי כתרגיל גב ולשאר הסוגים כרגליים
תצטרך לשאול את אותם אנשים. הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה שהטווח תנועה בכתף גדול יותר בקלאסי

• פותח/ת השרשור
תצטרך לשאול את אותם אנשים. הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה שהטווח תנועה בכתף גדול יותר בקלאסי
הכתף שלך מקבועת ולא זזה בכל הדדליפטים
לפי מה שאני חושב זה מה שאמרתי שפשוט בסטיפלג הם מרגישים את ההאמסטרינגס יותר מאשר ברגיל וזה ברור למה

התשובה שלך בגוף השאלה
למה אתה לא שם סקוואט כתרגיל גב?
כי השריר המרכזי שהוא עובד עליו הוא רגליים
דדליפט קלאסי השריר המרכזי שלו הוא הגב
נכון יש עבודה על הרגליים
ואם אתה רוצה להיכנס לדיוק אז הוא עובד על הכתף חזה גב רגליים יד קדמית יד אחורית ובטן
למה אתה לא מכניס אותו אז ככתף או בטן או חזה??
כי שריר העבודה המרכזי הוא הגב ולכן הוא נחשב כתרגיל גב
ספיטלג זה משהו שונה נכון שהגב עובד פה אבל שריר העבודה המרכזי הוא הHAMSTRING לכן מכניסים אותו כרגליים את הסטיפ

• פותח/ת השרשור
התשובה שלך בגוף השאלה
למה אתה לא שם סקוואט כתרגיל גב?
כי השריר המרכזי שהוא עובד עליו הוא רגליים
דדליפט קלאסי השריר המרכזי שלו הוא הגב
נכון יש עבודה על הרגליים
ואם אתה רוצה להיכנס לדיוק אז הוא עובד על הכתף חזה גב רגליים יד קדמית יד אחורית ובטן
למה אתה לא מכניס אותו אז ככתף או בטן או חזה??
כי שריר העבודה המרכזי הוא הגב ולכן הוא נחשב כתרגיל גב
ספיטלג זה משהו שונה נכון שהגב עובד פה אבל שריר העבודה המרכזי הוא הHAMSTRING לכן מכניסים אותו כרגליים את הסטיפ

על סמך מה קבעת שהשריר המרכזי הוא הגב ולא הHAMSTRINGS? וגם צריך להיות ספציפי כי יש הרבה שרירים בגב,ועל סמך מה קבעת שבסטיפלג זה הפוך

שמתי לב לתופעה מוזרה שהרבה אנשים שמים את הדדליפט הקלאסי ביום של הגב ואת הרומני או הסטיפלג ביום של הרגליים.
נורא מעניינת אותי הסיבה למה אנשים עושים את זה.אני יכול להבין למה אנשים חושבים שדדליפט זה תרגיל גב,הם טועים, אבל מה שאני לא מבין למה מי שחושב שזה תרגיל גב חושב שהשאר זה תרגילי רגליים.
עובדים אותם שרירים מייצבים בגב באותם התרגילים אז זה משגע אותי למה אנשים חושבים שהקלאסי זה תרגיל גב והרומני והסטיפלג הם תרגילי רגליים

אם מישהו יוכל להסביר לי את זה אני יודה לו מאד כי עד עכשיו התשובה הכי טובה ולא מספקת שקבלתי היא שבדדליפט הקלאסי הגב תחתון הוא הדומיננטי ובסטיפלג ההאמסטרינגס,בלי קשר לזה שהוא טועה מעניין אותי לדעת איך הוא הגיע למסקנה הזאתי
***הוא בפורום אמריקאי איזשהו ואני מחכה שהוא יתן לי תשובה,אבל אני יודע שהיא לא תיהיה טובה אז אני גם רוצה לשאול פה
דדליפט הוא לא תרגיל גב והוא גם לא תרגיל רגליים. הוא דדליפט!

על סמך מה קבעת שהשריר המרכזי הוא הגב ולא הHAMSTRINGS? וגם צריך להיות ספציפי כי יש הרבה שרירים בגב,ועל סמך מה קבעת שבסטיפלג זה הפוך

הסיבה לכך היא שהגב מקבל יותר דגש בתרגיל
כמו שבסקוואט יש יותר דגש על הרגליים מאשר הגב
אתה לא עושה דדליפט כמו שאמרת
אז אתה לא יודע מה זה להיתפס מדדליפט, אתה נתפס בגב התחתון בעיקר ובאזור הרחב גבי טיפה
ההאמסטגינג משמש כמייצב ושריר תומך לדדליפט יש עליו עבודה אני לא אומר שלא
אבל אם נזרוק אחוזים לדוגמא התרגיל עובד 65% גב 35% רגליים
לא אחוזים מדוייקים אני פשוט מראה לך שהגב מקבל יותר דגש

אני יוסיף ואומר כמו שטום אמר דדליפט זה דדליפט
הוא תרגיל שעובד על 90% מהגוף שלך אין בדיוק שיוך
כל מה שניסתי להסביר לך זה למה אנשים בוחרים לשים אותו בגב

• פותח/ת השרשור
הסיבה לכך היא שהגב מקבל יותר דגש בתרגיל
כמו שבסקוואט יש יותר דגש על הרגליים מאשר הגב
אתה לא עושה דדליפט כמו שאמרת
אז אתה לא יודע מה זה להיתפס מדדליפט, אתה נתפס בגב התחתון בעיקר ובאזור הרחב גבי טיפה
ההאמסטגינג משמש כמייצב ושריר תומך לדדליפט יש עליו עבודה אני לא אומר שלא
אבל אם נזרוק אחוזים לדוגמא התרגיל עובד 65% גב 35% רגליים
לא אחוזים מדוייקים אני פשוט מראה לך שהגב מקבל יותר דגש

אני כן עושה דדליפט אבל לא דדליפט כבד כמו ששאלו אותי למעלה
אני כרגע על 100 קילו ל5 חזרות,בעזרת השם שאני יסתדר על חדר כושר ועל תזונאי אני יתחיל SS ויקווה להגיע ל150++
אבל זה לא הנושא
ויש לך טעות קטנה,בדדליפט כל שרירי הגב משמשים כמייצבים.יש לך תנועה במפרק הירך והברך(בתקוה שאתה עושה טוב) לכן מי שעובד לך בירך בצורה איזוטונית הם שרירי פושטי הירך שהם הHAMSTRING והGLUTEUS ובברך הQUADRICEPS לכן דדליפט זה תרגיל רגליים ,ואם אתה עושה סטיפלג אז יש לך תנועה רק בירך

אני כרגע על 100 קילו ל5 חזרות,בעזרת השם שאני יסתדר על חדר כושר ועל תזונאי אני יתחיל SS ויקווה להגיע ל150++
אבל זה לא הנושא
ויש לך טעות קטנה,בדדליפט כל שרירי הגב משמשים כמייצבים.יש לך תנועה במפרק הירך והברך(בתקוה שאתה עושה טוב) לכן מי שעובד לך בירך בצורה איזוטונית הם שרירי פושטי הירך שהם הHAMSTRING והGLUTEUS ובברך הQUADRICEPS לכן דדליפט זה תרגיל רגליים ,ואם אתה עושה סטיפלג אז יש לך תנועה רק בירך

נכון שהתנועה היא של פושטי הירך ההאמסטרינג והקוואדס
אבל יש תנועה של הגב... הגב שלך בסטאפ לא אנך לרצפה
אתה מיישר אותו זה קודם כל
וניקח את הלחיצת חזה
התנועה באה מידיים אבל זה עובד על החזה כשריר מרכזי לכן זה תרגיל חזה
בדומה הדדליפט התנועה נעשית מהרגליים והגב (יישור הגב) אבל הגב מקבל את הדגש

אבל זה לא הנושא
דדליפט הוא לא תרגיל רגליים!
אל תגיד את זה... אני אספר לריפטו איפה אתה מתאמן - הוא לא יאשר לך להתחיל SS....🤣

• פותח/ת השרשור
נכון שהתנועה היא של פושטי הירך ההאמסטרינג והקוואדס
אבל יש תנועה של הגב... הגב שלך בסטאפ לא אנך לרצפה
אתה מיישר אותו זה קודם כל
וניקח את הלחיצת חזה
התנועה באה מידיים אבל זה עובד על החזה כשריר מרכזי לכן זה תרגיל חזה
בדומה הדדליפט התנועה נעשית מהרגליים והגב (יישור הגב) אבל הגב מקבל את הדגש

בוא נקח את לחיצת החזה,יש לך קירוב כתף ומי שעושה את זה הוא שריר החזה
הגב שלך אומנם זז אבל התזוזה באה מהאגן אין לך תנועה בכתף,אין לך תנועה בשכמה ואין לך תנועה בעמוד השידרה כל השרירים שפועלים בגב הם פועלים איזומטרית
עוד דבר,ומה קורה אצלך בגב בסטיפלג שלא קורה בקלאסי

דדליפט הוא לא תרגיל רגליים!
אל תגיד את זה... אני אספר לריפטו איפה אתה מתאמן - הוא לא יאשר לך להתחיל SS....🤣

אני לא מפחד 😃

נערך לאחרונה:
בוא נקח את לחיצת החזה,יש לך קירוב כתף ומי שעושה את זה הוא שריר החזה
הגב שלך אומנם זז אבל התזוזה באה מהאגן אין לך תנועה בכתף,אין לך תנועה בשכמה ואין לך תנועה בעמוד השידרה כל השרירים שפועלים בגב הם פועלים איזומטרית

אני לא מפחד 😃
אני מנסה לרמוז שזה ויכוח עקר... מכמה חודשים של סמולוב ניתן לפתח יופי של בייספס (אבל סקוואט זה תרגיל רגליים.....).
ומבנץ' יופי של טרייספס (חזה?), בעצם יותר מבכל תרגיל מבודד לטרייספס...
אז דדליפט זה דדליפט - Compound.
אז תדמיין שזה רגליים/גב/אמות - צודק.

וכל העניין של אני שמינית בולגרי , שמינית מרוקאי, חצי רומני ושני רבעים אסקימוסי סתם נותן לכם קצת את האפשרות לתחרות ה"מי מכיר את האנטומייה של גריי קצת יותר טוב".
🏋️😅
יאללה, לכו להרים כבד...

• פותח/ת השרשור
אני מנסה לרמוז שזה ויכוח עקר... מכמה חודשים של סמולוב ניתן לפתח יופי של בייספס (אבל סקוואט זה תרגיל רגליים.....).
ומבנץ' יופי של טרייספס (חזה?), בעצם יותר מבכל תרגיל מבודד לטרייספס...
אז דדליפט זה דדליפט - Compound.
אז תדמיין שזה רגליים/גב/אמות - צודק.

וכל העניין של אני שמינית בולגרי , שמינית מרוקאי, חצי רומני ושני רבעים אסקימוסי סתם נותן לכם קצת את האפשרות לתחרות ה"מי מכיר את האנטומייה של גריי קצת יותר טוב".
🏋️😅
יאללה, לכו להרים כבד...

אני לא בא להתווכח,ואני יודע מה פועל בדדליפט,ובסופו של דבר אתה צריך להכניס את הדדליפט איפהשהו והכי נכון זה ברגליים.
אבל זה לא הנקודה כי אני מבין למה אנשים שמים אותו בגב מה שאני לא מבין זה למה הם אומרים שהקלאסי שם יותר דגש על הגב והאחרים יותר דגש על הרגליים.

הכתף שלך מקבועת ולא זזה בכל הדדליפטים
לפי מה שאני חושב זה מה שאמרתי שפשוט בסטיפלג הם מרגישים את ההאמסטרינגס יותר מאשר ברגיל וזה ברור למה
הכתף מקובעת ולא זזה? נראה לי שאתה קצת מבולבל
אני לא בא להתווכח,ואני יודע מה פועל בדדליפט,ובסופו של דבר אתה צריך להכניס את הדדליפט איפהשהו והכי נכון זה ברגליים.
אבל זה לא הנקודה כי אני מבין למה אנשים שמים אותו בגב מה שאני לא מבין זה למה הם אומרים שהקלאסי שם יותר דגש על הגב והאחרים יותר דגש על הרגליים.
תראה, בסופו של דבר כל הגוף שלך עובד בדדליפט, בעיקר פלג גוף תחתון וגב. מה זה אומר מבחינת התוכנית? שבשביל שהדדליפט יהיה במיטבו, יום לפני הדדליפט ויום אחרי הדדליפט לא יהיה תרגילי פלג גוף תחתון ותרגילי גב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית