הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עמידה רחבה

• פותח/ת השרשור rud
  • פורסם בתאריך

rud

משתמש קבוע
1,761
449
נק' מוניטין:
1,062
1,761
449
CROSSFIT
אהלן.
יש לי בעייה בסקוואט ואני חושב שהבעייה העיקרית (אחרי האוכל כמובן) היא העמידה.
אני סובל מרגליים ארוכות(אוקטומורוף קלאסי, טעו אותי אם אני טועה) ופלג גוף עליון של אפרוח.
חשבתי שאם אני אעמוד יותר רחב, אני אקצר את טווח התנועה -> יותר משקל על המוט.
אני 1.67 (אולי יותר..) ככה בערך ואורך רגליי הוא כמעט מטר. אני לא צוחק, אני בערך 18 במידת ילדים. וsmall של מבוגרים.

• פותח/ת השרשור
אתה מתעסק בזוטות. תדאג יותר לאוכל.
תשמע יש לי חבר בגובה שלי, רגליים ארוכות(לפחות ממה שאני זוכר) עושה סומו מאז שאני מכיר אותו. שלשום עשה 162.5 בסקוואט ו 165 בדלליפט לחמישייה והוא בSS ושוקל 80 קילו. אני לא מדבר על סומו, אבל אני כן מדבר על עמידה שהיא יותר רחבה מהיותר רחבה מהסקטוואט האתלטי.

תשמע יש לי חבר בגובה שלי, רגליים ארוכות(לפחות ממה שאני זוכר) עושה סומו מאז שאני מכיר אותו. שלשום עשה 162.5 בסקוואט ו 165 בדלליפט לחמישייה והוא בSS ושוקל 80 קילו. אני לא מדבר על סומו, אבל אני כן מדבר על עמידה שהיא יותר רחבה מהיותר רחבה מהסקטוואט האתלטי.
יש חישוב שראיתי באחד הפורומים שנותן אינדיקציה באיזה מן הטווחים יהיה יותר קל\יעיל\טוב יותר, רחב או צר. אתה יכול פשוט להתנסות, עם עמידה רחבה מרגישה לך טוב, אז קדימה. תהיה מודע ששינויים בעמידות מלווים בשישומש שונה של קבוצות שרירים, טכניקה, גמישות, היבטים מכניים וכד׳

• פותח/ת השרשור
יש חישוב שראיתי באחד הפורומים שנותן אינדיקציה באיזה מן הטווחים יהיה יותר קל\יעיל\טוב יותר, רחב או צר. אתה יכול פשוט להתנסות, עם עמידה רחבה מרגישה לך טוב, אז קדימה. תהיה מודע ששינויים בעמידות מלווים בשישומש שונה של קבוצות שרירים, טכניקה, גמישות, היבטים מכניים וכד׳
מה שחשוב מבחינתי הוא להרים יותר, מה שיעזור לי להרים יותר, אנא בחיבאק.
אל תשכח שלי יש רגליים יותר ארוכות, אז לעמוד יותר רחב יתן לי את מה שעמידה של מישהו 1.80(אני סתם זורק מספרים)

אין דרך אחת אבסולוטית ונכונה איך לעשות סקוואט. אם מה שעובד בשבילך הכי טוב זו עמידה רחבה, לך על זה. אני לא אוהב את הגישה של לקצר את טווח התנועה כדי להרים יותר משקל (מה שגורם גם לכל מיני שרשורים מגוחכים של: "אבל אחי, אם אני מצייר קווים, ולוקח בחשבון שזווית הצילום היא כך וכך יוצא ששברתי מקביל ברבע סנטימטר"), אבל זה עניין של מטרה והעדפה אישית.

• פותח/ת השרשור
אין דרך אחת אבסולוטית ונכונה איך לעשות סקוואט. אם מה שעובד בשבילך הכי טוב זו עמידה רחבה, לך על זה. אני לא אוהב את הגישה של לקצר את טווח התנועה כדי להרים יותר משקל (מה שגורם גם לכל מיני שרשורים מגוחכים של: "אבל אחי, אם אני מצייר קווים, ולוקח בחשבון שזווית הצילום היא כך וכך יוצא ששברתי מקביל ברבע סנטימטר"), אבל זה עניין של מטרה והעדפה אישית.
העניין פה הוא לייעל תעבודה ולא לקצר תטווח התנועה בס"מ. אלא באופן משמעותי שיתרום לי להרים יותר בסקוואט -> להיות חזק יותר -> ריפטו יעשה לי ביד.

אין בעיה לעמוד רחב כל עוד אתה שובר מקביל ושומר שהגב לא יפול קדימה. אבל כן הייתי אומר במצבך אתה דואג למשהו משני שהסוגיה צריכה לבוא בשלב יותר מאוחר.

• פותח/ת השרשור
אין בעיה לעמוד רחב כל עוד אתה שובר מקביל ושומר שהגב לא יפול קדימה. אבל כן הייתי אומר במצבך אתה דואג למשהו משני שהסוגיה צריכה לבוא בשלב יותר מאוחר.
אנ ארחיב תעמידה שתהיה בערך באיזור אמצע הטרייספס שלי שיהידים פרוסות כמו כנפים.

אני בכלל לא הבנתי מה הבעיה, אז מה אם יש לך רגליים ארוכות, יש אנשים שהם יותר משני מטר והם עושים סקוואט בטכניקה מושלמת.. איפה הבעיה בטכניקה או בזה שאתה לא מצליח להוסיף על המוט?

דיברת עלי 🥰

שמע, אל תחשוב על זה ככה... תנסה פשוט למצוא מה נוח לך...
אני לא עושה רחבה כי זה יביא לי יותר משקל על המוט...
אני עושה רחבה כי ככה למדתי לעשות מההתחלה... (למדתי לבד:whacky095:)
ככה אני רגיל...
במקום לשאול על זה פה...
לך תנסה עמידה צרה מול עמידה רחבה באימון שלך...
ותגיע להחלטה מה יותר נוח לך 😃

• פותח/ת השרשור
היום היה יום מחלה.
אני אשפשף תמוט עד יום ראשון, ובראשון נעלה טכניקה מסודרת עם 50 קילו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית