ייעוץ מעבר מ6 ארוחות ל 3 ארוחות

totogate

משתמש מתחיל
34
1
נק' מוניטין:
5
34
1
בהנחה ואני אוכל 2100 קלוריות ביום בחלוקה ל 6 ארוחות, האם אפשרי לי לחלק את זה ל3 ארוחות שוות ערך של 700 קלוריות כל אחת?
והכוונה באפשרי היא, האם זה לא מיתוס שחילוף החומרים ייפגע? והאם זה אפשרי מבחינת החלבון הנדרש לגוף ביום.
אני שוקל 100 משמע שאני צריך 200 גרם חלבון, לכן אני שואל אם גם אפשר להכניס בארוחה כ 70 גרם חלבון.
החלוקה ל3 ארוחות היא מכיוון שאני עובד בנק והטירוף הוא רציני כך שאי אפשרות לאכול שם ארוחות קטנות ולכן חשבתי על פיתרון של בוקר->אחר צהריים->לילה
דעתכם?
תודה מראש!

אתה יכול גם אני סטודנט ואין לי יותר מדי הזדמנויות לאכול כי אני פשוט לא בבית. אתה יכול להעזר גם בשייק ככה שיצאו לך 3 ארוחות + שייק מתי שהוא באמצע היום שיצא לך יותר מאוזן (וכמה שאתה צריך). חוץ מזה אם אתה לא עובד 12+ שעות אתה יכול לאכול בוקר, צהריים, ערב ולילה.

זה בסדר כל עוד אתה אוכל את הכמות שאתה צריך.

לי אישית 3 ארוחות ביום זה הרבה מזון בפעם אחד ולא ממש נוח. אם לך זה נוח ולא תרגיש ממש רעב בין ארוחות אז זה בסדר

• פותח/ת השרשור
אני מבין. אז איעזר בשייק בימי שני וחמישי, שבהם אני עובד מ 8 עד 8.
עכשיו לגבי ספיגת החלבון מעניין אותי כיצד הספיגה מתבצעת.
אם אכלתי 70 גרם חלבון בארוחה, האם המשמעות היא ש35 נספגו לי ובמשך השעות הבאות אמשיך לספוג את השאר?
ובנוסף, מה ההתנסות שלכם בחיטוב עם 3 ארוחות ביום? האם הגעתם לתוצאות הרצויות בחלוקה זו?
שוב, תודה.

לגבי ספיגת החלבון יש מחקרים שמראים כך ויש מחקים שמראים אחרת.. אני שוקל 96 ואנ באמת מחלק את החלבון ל30 גרם חלבון בכל 3 שעות בערך שזה יוצא לי 4-5 ארוחות וחיזוקי שייק.. הספיגה של החלבון כמובן שונה ממוצר למוצר.. בשר לצורך העיניין מתפרק לאט יותר.. דגים.. מתפרקים מהר יותר , ככה שזה נורא תלוי מה אכלת.. בכל מקרה תעשה מה שנוח לך בגדר הכמות הקלורית שהקצבת לך וכמות הפחמימה חלבון ושומן שהקצבת לעצמך...
בהצלחה

מוסיף ואומר שבחיטוב כדאי לחלק את הארוחות ליותר מ3 ביום כדי לקבל תחושת שובע גדולה יותר לאורך זמן

אני מבין. אז איעזר בשייק בימי שני וחמישי, שבהם אני עובד מ 8 עד 8.
עכשיו לגבי ספיגת החלבון מעניין אותי כיצד הספיגה מתבצעת.
אם אכלתי 70 גרם חלבון בארוחה, האם המשמעות היא ש35 נספגו לי ובמשך השעות הבאות אמשיך לספוג את השאר?
ובנוסף, מה ההתנסות שלכם בחיטוב עם 3 ארוחות ביום? האם הגעתם לתוצאות הרצויות בחלוקה זו?
שוב, תודה.
לא הפריע לי.. לפעמים הייתי בצום של 5-6 שעות ויותר בין הארוחת בוקר לצהריים ועדיין המשכתי לרדת במשקל

6 ארוחות זה הסטנדרט. כל ירידה מזה, תפגע. השאלה היא כמה. תנסה ותראי. אם הפגיעה גדולה מידי, תחפש פתרונות שיאפשרו לך לעמוד בזה.

הוא היה ציני.

אין חשיבות לתדירות הארוחות בתפריט תקין ומסודר (לא מדבר על מקרי קיצון כמו צום).

תאכל כמה שצריך לפי המטרה שלך בלי תזמון מיוחד של מתי כל ארוחה

הוא היה ציני.

אין חשיבות לתדירות הארוחות בתפריט תקין ומסודר (לא מדבר על מקרי קיצון כמו צום).

תאכל כמה שצריך לפי המטרה שלך בלי תזמון מיוחד של מתי כל ארוחה
את השייק שהוא יקח כדאי לצרוך בבוקר נכון?
כי קראתי שבבוקר הגוף צריך חלבונים זמינים שנספגים מהר ובגלל זה שייק מושלם בבוקר.
(אלא אם כן אתה לוקח קזאין בלילה לפני)

מה שרשמת זה מיתוס שהיכה שורשים חזקים בקרב עולם המשקולות

שוב, לא משנה אם אכלת ארוחה אחרונה ומה היה הרכבה, כל עוד אכלת במהלך כל היום כמה שצריך לפי התפריט, אין סיבה לדאוג להנפצות כמו שבבוקר צריך חלבונים זמינים.

שייק קזאין כי החלבון מגיע לאט לשרירים ואז הם לא מתפרקים? שטויות

אם אתה בתזונה לקויה לטווח ארוך או בצום ממושך (מעל 24 שעות) אז אולי סוג החלבון ומהירות ספיגתו מקבלים משמעות.

תקרא מאמרים בפורטל על תזונה בכלל ועל תזמון ארוחות בפרט.

זה יבאר לך את הסוגיה

מה שרשמת זה מיתוס שהיכה שורשים חזקים בקרב עולם המשקולות

שוב, לא משנה אם אכלת ארוחה אחרונה ומה היה הרכבה, כל עוד אכלת במהלך כל היום כמה שצריך לפי התפריט, אין סיבה לדאוג להנפצות כמו שבבוקר צריך חלבונים זמינים.

שייק קזאין כי החלבון מגיע לאט לשרירים ואז הם לא מתפרקים? שטויות

אם אתה בתזונה לקויה לטווח ארוך או בצום ממושך (מעל 24 שעות) אז אולי סוג החלבון ומהירות ספיגתו מקבלים משמעות.

תקרא מאמרים בפורטל על תזונה בכלל ועל תזמון ארוחות בפרט.

זה יבאר לך את הסוגיה
אז אתה אומר שקזאין מיותר?

אני אוכל 3 ארוחות פחות או יותר מאז שהשתחררתי בגלל אילוצים של עבודה ולימודים, עליתי 18 קילו בשנתיים וקצת של אימונים ואני כרגע 3500 קלוריות. 2100 זה ממש נוח למזלך.

הנה תפריט קלאסי שלי. גיינר ביתי לבוקר בצורת פנקייק (מכין את זה מראש לכל השבוע במוצ''ש). במהלך היום ארוחה עם פאסטה, בשר, כוס טחינה. ובערב היום 3 לחמניות מלחם שחור עם גבינה בטוסטר. וזהו. נורא נוח וטעים. ולגבי החלבון אין מה להילחץ, גם אם תאכל פחות מ2 גרם לקילו לא יקרה כלום זאת סתם המלצה שעובדת, בדיוק כמו 1.2-.1-5.

Back
למעלה תחתית