הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקואט דדליפט ופרס משפיעים על תהליך הגבייה?

amitmelamed

משתמש מתחיל
215
11
נק' מוניטין:
11
215
11
תגידו אחת ולתמיד סקואט דדליפט ופרס מנמיכים/מעקבים את תהליך הגבייה? בכל מקור אחר באינטרנט אומרים פעם אחת שכן כי הם כאילו מוחצים את החוליות של עמוד השדרה (לפי אליוט האולס) אחד אומר שהם מפרישים טוסטרון ורק מגביהה אותך עוד והסקואט לא עושה כלום לעמוד השדרה לא מועך אותו ולא שיט, כנל פרס במוט ודדליפט. אני לא רוצה להשאר 171 לנצח.. ואני זוכר שפעם חברים שלי שהיו באותו גובה שלי בידיוק אמרו לי שהם 173 וזה לא כל כך הגיוני שירדתי 2 ס"מ אלה אם התאוריה של אליוט האולס נכונה
אני מטר 71 וגבהתי בתקופה האחרונה בקושי סנטימר, והיה לי 17+הטוסטרון מוגבר בגלל המורכבים אבא שלי מטר 79 אמא שלי 69 לא רוצה להיות גמד :(

סקוואט ודדליפט לא משפיעים על תהליך הגביהה לטובה/לרעה

לאליוט יש הרבה סרטונים איכותיים ואין ספק שיש לו ידע (והוא גם חופר), אבל יש לו גם כל כך הרבה BROSCIENCE שנראה לי שלפעמים נגמר לו על מה לדבר.

הנקודה שהם מביאים מעניינת ולפי דעתי נראת לי נכונה.
איזה קשקוש...

הראשון אמנם מפגין כישורים לא מבוטלים במתמטיקה (הצליח לחבר שני מספרים בעלי שלוש ספרות!), אבל חוץ מאשר להגיד את המובן מאליו (כשאתה מרים משקל נוצר לחץ על עמוד השדרה) לא מוסיף כלום.

אליוט הולך צעד אחד קדימה וטוען שהלחץ הזה יגרום לעיוות של עמוד השדרה - הגדלת הקימור הטבעי - ולכן להקטנת הגובה. הוא צודק. יותר מזה, הוא שכח לציין שגם הדיסקים בעמוד השדרה מגיבים על הלחץ ונעשים פחוסים יותר, וגם זה תורם להנמכה (הוא מתייחס אליהם בהמשך, אבל לא מהאספקט הזה). אם השאלה היתה "האם בזמן שמרימים משקל נעשים נמוכים יותר" התשובה שלו היתה טובה. אגב, ברור שהיא נכונה למבוגרים לפחות באותה מידה שהיא נכונה לצעירים, התופעה הפשוטה הזאת אינה תלויית גיל.

אבל השאלה שנשאלה היא לא זאת, השאלה שנשאלה היא לגבי ההשפעה על הגביהה באופן כללי, וכל המחקרים מראים שהתשובה על השאלה הזאת היא: לא. אין השפעה. אחרי התרגיל הגוף חוזר למצבו הטבעי, ובהערת אגב אגיד שאם זה לא היה המצב שאלה הגובה היתה משנית לשאלת הנזק לעמוד השדרה: הגדלה קבועה של הקימור היתה גורמת לבעיות גב חמורות אצל המון מתאמנים (אלא אם נולדת עם גב קמור פחות מהרצוי, ואז היו רושמים לך סקוואט כתרגיל פיזיו לתיקון).

כדי להמחיש עוד יותר את חוסר הרלבנטיות של התשובות, תארו לעצמכם שעל השאלה אם הרמת משקולות מחזקת את השרירים הוידיאו היה אומר: "לא, היא דווקא מחלישה. מחקרים מראים שתוך כדי ההרמה נגרם לשריר נזק, ועובדה שבסוף התרגיל אתה פחות חזק משהיית בתחילתו - אתה כבר לא מסוגל להרים את המשקל שהרמת". נכון, זאת היתה תשובה טובה, אבל לא על השאלה שנשאלה. היא מתעלמת מכל מה שקורה אחרי שהתרגול נגמר.

מה שעוד חשוב לדעת הוא שדלקות כרוניות בלוחיות הגדילה כן עלולות לפגוע בגביהה, ולכן צריך להזהר קצת עם המלצות גורפות לגבי תוכניות תובעניות עבור צעירים שלא גמרו לגבוה (הנחיה כללית להעלות את משקל העבודה בהתאם לאיזה לו"ז קבוע מראש ביחד עם לחץ חברתי, עלולה לגרום צרות).

• פותח/ת השרשור
איזה קשקוש...

הראשון אמנם מפגין כישורים לא מבוטלים במתמטיקה (הצליח לחבר שני מספרים בעלי שלוש ספרות!), אבל חוץ מאשר להגיד את המובן מאליו (כשאתה מרים משקל נוצר לחץ על עמוד השדרה) לא מוסיף כלום.

אליוט הולך צעד אחד קדימה וטוען שהלחץ הזה יגרום לעיוות של עמוד השדרה - הגדלת הקימור הטבעי - ולכן להקטנת הגובה. הוא צודק. יותר מזה, הוא שכח לציין שגם הדיסקים בעמוד השדרה מגיבים על הלחץ ונעשים פחוסים יותר, וגם זה תורם להנמכה (הוא מתייחס אליהם בהמשך, אבל לא מהאספקט הזה). אם השאלה היתה "האם בזמן שמרימים משקל נעשים נמוכים יותר" התשובה שלו היתה טובה. אגב, ברור שהיא נכונה למבוגרים לפחות באותה מידה שהיא נכונה לצעירים, התופעה הפשוטה הזאת אינה תלויית גיל.

אבל השאלה שנשאלה היא לא זאת, השאלה שנשאלה היא לגבי ההשפעה על הגביהה באופן כללי, וכל המחקרים מראים שהתשובה על השאלה הזאת היא: לא. אין השפעה. אחרי התרגיל הגוף חוזר למצבו הטבעי, ובהערת אגב אגיד שאם זה לא היה המצב שאלה הגובה היתה משנית לשאלת הנזק לעמוד השדרה: הגדלה קבועה של הקימור היתה גורמת לבעיות גב חמורות אצל המון מתאמנים (אלא אם נולדת עם גב קמור פחות מהרצוי, ואז היו רושמים לך סקוואט כתרגיל פיזיו לתיקון).

כדי להמחיש עוד יותר את חוסר הרלבנטיות של התשובות, תארו לעצמכם שעל השאלה אם הרמת משקולות מחזקת את השרירים הוידיאו היה אומר: "לא, היא דווקא מחלישה. מחקרים מראים שתוך כדי ההרמה נגרם לשריר נזק, ועובדה שבסוף התרגיל אתה פחות חזק משהיית בתחילתו - אתה כבר לא מסוגל להרים את המשקל שהרמת". נכון, זאת היתה תשובה טובה, אבל לא על השאלה שנשאלה. היא מתעלמת מכל מה שקורה אחרי שהתרגול נגמר.

מה שעוד חשוב לדעת הוא שדלקות כרוניות בלוחיות הגדילה כן עלולות לפגוע בגביהה, ולכן צריך להזהר קצת עם המלצות גורפות לגבי תוכניות תובעניות עבור צעירים שלא גמרו לגבוה (הנחיה כללית להעלות את משקל העבודה בהתאם לאיזה לו"ז קבוע מראש ביחד עם לחץ חברתי, עלולה לגרום צרות).
איך הדלקות האלה נגרמות? טכניקה לקויה? אימון יתר?

אתה מסכים איתי שמטר 80 נראה יותר טוב?
זה לא ממש קשור, גם 1.81 נראה יותר טוב מ1.80 ועדיין 1.80 לא נחשב לגמד.

1.71 זה לא גבוה, אבל זה לא גמד. לשאלת הדיון - עד כה לא הוכחה השפעה שלילית.

איזה קשקוש...

חייב לתת לך קרדיט על אנלוגיה יפה 😛

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית