ייעוץ איך לעלות במסת השריר

edenby

משתמש פעיל
313
290
נק' מוניטין:
721
313
290
אני מתכננת עוד מעט להתחיל לעלות במסת השריר שלי. השאלה שלי היא איך לעשות זאת מבחינת התזונה... ירדתי במשקל משהו כמו 2-3 קילו בחודש חודשיים האחרונים, ואני מבולבלת לגבי עניין התזונה כשרוצים לעלות במשקל בשריר.
אני עכשיו בתקופת הרזיה ואני מרימה משקל אבל כשארצה לעלות במסת השריר קצת, אצטרך לאכול יותר לפי מה שהבנתי (מאזן קלורי חיובי) ואני ממש ממש לא רוצה להשמין. אולי למתאמנת כמוני מתאים מאזן נייטרלי? פשוט לאכול נקי וכמה שצריך? מצטיירת לי בראש רק תמונה של השמנה, למרות שהעלייה במסת השריר תהייה העלייה המשמעותית יותר, עדיין זה פשוט מרגיש שאני הולכת להתבאס מכל הסיפור ואין לי מושג מה לעשות.. עזרה מישהו?

גובה: 170
משקל: 52.5
אחוז שומן בערך 22~21
אמרו לי כאן לפרט על קצת מהמשקלים אז:
סקוואט: 25 קילו (חופשי)
פשיטת ברך לאחור בעמידה: 35 קילו
פרפר: 15 קילו

אלו חלק מהמשקלים שאני מרימה במכונות שאני יודעת איך קוראים להן/לתרגילים, עדייןלא בנו לי תכנית, אני עובדת לפי 12-15 חזרות, 3 סטים, סהכ 24 סטים באימון מקסימום. נראה לי שביחס למתחילה אני די חזקה, כך לפחות אחד המאמנים אמר לי..
תודה 😃

נערך לאחרונה:
נצטרך קצת נתונים עלייך בשביל לעזור לך. גובה, משקל, אחוז שומן (אפשר להעלות תמונה ונעריך לפיה), משקלים וכו׳. אם את מתאמנת מאוד מתחילה אפשר להתקדם מצויין על מאזן נייטרלי אולי טיפה חיובי עם עלייה של 100 גרם בשבוע. זו דעתי.

אין מה להתבלבל, את מתחילה. את צריכה תוכנית אימונים בסיסית ולאכול ע''פ המאזן הנייטרלי שלך ועם הזמן תראי תוצאות מעולות. לגבי הפחד שלך מהשמנה כביכול והתמונה שמצטיירת לך בראש... לי אישית מצטיירת תמונה של הפרעה אנורקסית. יש סיבות נורא ברורות למה אנשים שמנים ואף אחד מהן לא כוללות אימונים ותזונה נכונה.

אם את לא מחפשת מראה חטוב אלא קצת יותר מפותח ומלא, תהיה במאזן חיובי של 300-500 קלוריות ותראי איך זה מתקדם. זה הכל. כך או כך, זה עדיין יראה מעולה.

• פותח/ת השרשור
נצטרך קצת נתונים עלייך בשביל לעזור לך. גובה, משקל, אחוז שומן (אפשר להעלות תמונה ונעריך לפיה), משקלים וכו׳. אם את מתאמנת מאוד מתחילה אפשר להתקדם מצויין על מאזן נייטרלי אולי טיפה חיובי עם עלייה של 100 גרם בשבוע. זו דעתי.

תודה רבה 😃 נורא בלבל אותי הקטע הזה, אני חושבת שלעבור למאזן חיובי ביותר מ100 קלוריות יהייה טיפה מוגזם ביחס למטרה שהצבתי לי.
הוספתי בסוף השאלה קצת מידע עליי ועל המשקלים, אני מתאמנת מתחילה אבל זה ברור לעין שכבר יש לי מסת שריר די גבוהה אפילו שלא התאמנתי אף פעם. (שרירי בטן ורגליים חזקים)

אין מה להתבלבל, את מתחילה. את צריכה תוכנית אימונים בסיסית ולאכול ע''פ המאזן הנייטרלי שלך ועם הזמן תראי תוצאות מעולות. לגבי הפחד שלך מהשמנה כביכול והתמונה שמצטיירת לך בראש... לי אישית מצטיירת תמונה של הפרעה אנורקסית. יש סיבות נורא ברורות למה אנשים שמנים ואף אחד מהן לא כוללות אימונים ותזונה נכונה.

אם את לא מחפשת מראה חטוב אלא קצת יותר מפותח ומלא, תהיה במאזן חיובי של 300-500 קלוריות ותראי איך זה מתקדם. זה הכל. כך או כך, זה עדיין יראה מעולה.
תודה רבה רבה! סוף סוף מישהו שענה לי משהו שנשמע לי הגיוני, נשמע לי מוגזם מדי להתחיל להיות על מאזן חיובי ביחס למטרה שאני מתכננת לי... ואני יודעת שזה נשמע כמו הפרעת אכילה או משהו כזה אבל זה פשוט כי עבדתי קשה לרדת בשנה האחרונה משהו כמו 6 קילו ולא בא לי לאט לאט לראות אותם חוזרים, ממש שנאתי איך שזה היה נראה.

לפי התמונה שלך לא ניראה כאילו את צריכה להעלות מסת שריר כי את נראת טוב.
אבל אם הרצון שלך הוא להעלות במסת שריר אני הייתי ממליץ על פלוס קלורי קטן של 200-300 קלוריות בשילוב עם אימון במשקולות שאת כבר מבצעת.
את לא תקומי יום אחד ותגלי שאת שמנה, זה תהליך שלוקח זמן, מה שאת צריכה זה להקפיד על תזונה ממקורות איכותיים ולהישקל כל שבוע(בזמן קבוע, למשל יום שני על הבוקר).
ע"י מעקב של המשקל שלך תוכלי לראות התקדמות שלך ואם ניראה לך שאת "משמינה"(כמו שאמרתי זה לא יקרה בלילה אחד, אבל זה יכול להיות פסיכולוגי) את תמיד יכולה להפסיק ולחזור לאימון הרגיל שלך.

בהצלחה ;)

• פותח/ת השרשור
לפי התמונה שלך לא ניראה כאילו את צריכה להעלות מסת שריר כי את נראת טוב.
אבל אם הרצון שלך הוא להעלות במסת שריר אני הייתי ממליץ על פלוס קלורי קטן של 200-300 קלוריות בשילוב עם אימון במשקולות שאת כבר מבצעת.
את לא תקומי יום אחד ותגלי שאת שמנה, זה תהליך שלוקח זמן, מה שאת צריכה זה להקפיד על תזונה ממקורות איכותיים ולהישקל כל שבוע(בזמן קבוע, למשל יום שני על הבוקר).
ע"י מעקב של המשקל שלך תוכלי לראות התקדמות שלך ואם ניראה לך שאת "משמינה"(כמו שאמרתי זה לא יקרה בלילה אחד, אבל זה יכול להיות פסיכולוגי) את תמיד יכולה להפסיק ולחזור לאימון הרגיל שלך.

בהצלחה ;)

תודה רבה רבה, ואני חושבת שאני אלך על מאזן נייטרלי עם פלוס ממש קטן כי מרגיש לי מיותר להיות על מאזן חיובי של יותר מ100 😃 שבת שלום אור 😃

את לא תשמיני מהר מעודף של 100-400 קלוריות כמו שגם לא תתחטבי במהירות מגרעון באותו מדד. ובאמת שלפי התמונה את נראית טוב מאוד ולא תזיק תקופת מסה קצרה

Back
למעלה תחתית