הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע גבינה רוסית בשם "טבורוג"

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

oz25

משתמש משקיע
7,975
2,377
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,827
7,975
2,377
Space חולון
דיברתי עם אחד מהמאמנים בחדר הכושר שלי על מקורות חלבון ואיכשהו הוא הציע לי ת'גבינה הזאת

שאפשר להשיג אותה רק במעדניות רוסיות ויש בה בין 30-60 גרם חלבון, מישהו מכיר את אותה גבינה ויכול לאשר ?

היא בכלל טעימה ? איך היא נראית ? משתלם כלכלית לקנות אותה במקום 3,4 גביעים של קוטג' ?

זה שמנת מתוקה אם אני לא טועה. סליחה טעות שלי, זה גבינה לבנה.

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח טבורוג בתרגום לעברית זה גבינה ... זה סתם גבינה לבנה. אם תוודא רק שהיא עם אחוז שומן נמוך אז אז זה מקור מעולה לחלבון

• פותח/ת השרשור
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח טבורוג בתרגום לעברית זה גבינה ... זה סתם גבינה לבנה. אם תוודא רק שהיא עם אחוז שומן נמוך אז אז זה מקור מעולה לחלבון

מעניין, כי המאמן שהציע לי את הגבינה הזאת אמר שאין מילה כזאת לא בעברית ולא באנגלית אז מוזר....

השאלה אם ברמת החלבון יש בגבינה הזאת יותר מבקוטג' או גבינה לבנה רגילה ?

נערך לאחרונה:
גבינה לבנה זה אחלה דבר. אני זורק לתנור ויוצאים יופי של מעדנים. אפשר גם להכין מזה בצק

מוכרים אותה גם בסופרים הגדולים, ממש לא רק במעדניות. זו פשוט גבינה לבנה עם אחוז שומן נמוך (5% בד"כ) שהיא יבשה יחסית ומתאימה מאוד לאפיה.

tvorog.jpg

תבורוג נראה ככה ואם מוסיפים לו ריבה או איזה יוגורט זה יוצא מעולה!

מעניין, כי המאמן שהציע לי את הגבינה הזאת אמר שאין מילה כזאת לא בעברית ולא באנגלית אז מוזר....

השאלה אם ברמת החלבון יש בגבינה הזאת יותר מבקוטג' או גבינה לבנה רגילה ?
טבורוג 5%: 125 קל', 17 חל', 3 פח', 5 שומן, 3 רווי, 40 נתרן, 100 סידן. יש משהו ישראלי כמו טבורוג, אם אתה רוצה מוכרים בכל סופר: http://www.tnuva.co.il/OurProducts/CookingProducts/WhiteChef/Pages/Products/6.aspx

הרוב זה זיוף אם מרקם דביק, בדומה לגבינה לבנה.
מאוד דביק! עם 10 גרם חלבון. כאשר מפשירים אותו במיקרוגל יש מלא מים.

אפילו אם יש לא שמות רוסיים, הוא ישראלי לכל דבר. מעדניות רוסיות, זה בכלל לא בטוח שזה טוב כי זה מאותו מקור.
הטוב פו שהוא לא עולה כל כך יקר כמו בסופרים גדולים.
לא משתלם.

לפי מה שאני מבין, זה קורה בגלל שמייצרים מנסים להשאיר בו קמה שיותר מים בפנים - בשביל המשקל. למרות זות ברוסיה יש פיקוח על המילה טבורוג וסטנדר עבור המילה טבורוג(אחרת זה נקרא בצורה אחרת).

הסימנים הראשונים שזה טבורוג מקורי רוסי לא מזוייף זה שהוא גרגרי די יבש(לא נדבק לכף) , ויש שם לא פחות מ 18 גרם חלבון. אני קונה קזה בשוק באר שבע, אצל שתי רוסים(האחד עם שיער ארוך).
אז אם אתם רוצים 22 גרם חלבון................

אני אשאל אותם מאיפה הם כונים אותו.
על תיפלו בפח חברה.

בונוס.

אני שומר את הטבורוג בשקיות של 200 גרם במקפיא, ומפשיר אותו במיקרוגל. וזה חלבון ארוך(קזאין) טוב לשתות לפני השינה.

זה חסר טעם וממש קשה לאכול הרבה מזה, מניסיון. תישאר עם קוטג'.

הזכיר לי את הבן שלי שלא אוהב חלמון.
"זה חסר טעם" כן, לכן בישראל מוסיפים למוצרי חלב מלח, וזה לא טוב לכולם,למשל מי שה בהרזייה!
אתה צודק! כשה לאכול את זה ככה. רק אף אחד לא אוכל את זה נקי, מוסיפים לשם בדרך כלל שמנת חמוצה או חלב - הזקנים או אלה שבדיאטה. והילדים סוכר.

שילובים פשוטים של אפשרויות:
- עם שמנת חמוצה או יוגורט לא ממותק דלות קלוריות.
- עם פירות טריים קצוצים (תפוח, תפוז, אגס, ענבים).
- כיסונים(ורניקי) עם טבורוג מבושל בסיר כפול(עידוי).
- עם דבש.
- עם פירות יבשים (משמש, צימוקים, שזיפים) ואגוזים.
-
פשטידת טבורוג
-כמו כן, ניתן להכין לביבות (סירניקי): מערבבים 250 גרם של טבורוג ו3 ביצים, מוסיף מעט קמח. מטגנים עד שהסירניקי זהובות.
אם אתה לא אוהב את גבינת טבורוג אתה יכול לערבב אותו בבלנדר עם יוגורט דל שומן ופרותי יער או פירות (ללא סוכר) יהיה מוצק למחצה קוקטייל פירות שאתם שותים במהירות.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תיקנה טוב טעם גבינה של טרה זה גם תבורוג

נראה לי שזה יותר עדיף מלהתחיל עכשיו לחפש במעדניות ו"להתמקצע" ולהבין מה טבורוג אורגינלי ומה לא.

נראה לי שזה יותר עדיף מלהתחיל עכשיו לחפש במעדניות ו"להתמקצע" ולהבין מה טבורוג אורגינלי ומה לא.

הכן נכון.
רק מלח, עם זה לא בעיה.
http://market.zap.co.il/productcard.aspx?modelid=9793

קוטג' זה אותו טבורוג רק עם סרום של טבורוג(מים שנשאר מהלבן) ומלח, או עם שמנת מתוקה מלוחה עם זה שומני יותר.

מבדילים בין מים ללבן בעזרת חימום - יוצא טבורוג וסרום, מסננים, אחר כך - נשאר טבורוג, החר כך מוסיפים את הסרום(מין מים) בחזרה, עם מלח ושמנת מתוקה לפי הצורך. זה קוטג'.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מישו יכול לייעץ לי על הטבורוג של מעדנייה שיש לה כמה סניפים בשם קרלברג ? היא טובה ? אורגינלית ? לא אורגינלית ? בכל מקרה הלכתי למקום ויש שם 2 סוגים - גבינה רגילה וגבינה מתוקה עם צימוקים.

לקחתי את המתוקה עם הצימוקים והיא דווקא אחלה. יש לה מרקם מסוים של גבינת "דניאלה" למי שמכיר, והמתיקות ממש שולטת בגבינה.

מישו יכול לייעץ לי על הטבורוג של מעדנייה שיש לה כמה סניפים בשם קרלברג ? היא טובה ? אורגינלית ? לא אורגינלית ? בכל מקרה הלכתי למקום ויש שם 2 סוגים - גבינה רגילה וגבינה מתוקה עם צימוקים.

לקחתי את המתוקה עם הצימוקים והיא דווקא אחלה. יש לה מרקם מסוים של גבינת "דניאלה" למי שמכיר, והמתיקות ממש שולטת בגבינה.

אורגינלית בסטנדרט של ישראל. זה מוצר אמיתי מחלב, רק חיקוי לא טוב. אבל יש שם חלבון, מה אתה צריך עוד?

לפי מה שאני יודע אין טבורוג אורגינלי בישראל, לדעתי הם מקרישים אותו לא בעזרת חימום אלה באזרת איזה שהוא חומר("עכלן" עם אני לא טועה).ויש להם מה ללמוד. זה בארך בכל הארץ ככה,אין פו מה לבחור הרבה, זה פותר את הבהיה? 😃 אני אומר לא אורגינלי כי בימים ההם, לא היו עושים ככה. אמא שלי תמיד הייתה עושה בצורה ישנה(חימום).

אז ככה, אין פו מה לבחור, תבורוג תעים יש בשוק בבאר שבע במעדניה קטנה שבחוץ, והוא ממושב צרופה.
בהפשרה במיקרו יוצא כמעט גבינה קשה. זה גם מעוד טעים.
אלה במעדניות אני אישית לא אהבתי לא,תעים לי בכלל. אז המינוסים של התבורוג של המעדניות זה תעם לא משהוא, דביק, אין גרגרים, יוצא הרבה מים בהפשרה במקרו, אחרי חמוץ ונראה לא טוב. חלבון של 10 גרם. למי שתעים, סבבה אין בעיות!

את טוב טעם אני לא ניסיתי אנסה בקרוב. בטוב טעם יש 15 וזה כבר לא רע.בטבורוג אמיתי יש 16+ גרם וזה די קרוב. הוא בשקיות של 250 גרם, אפשר להקפיא אותם + . רק צריך לנסות להפשיר במיקרוגל, ואני סקפטי לגבי זה כבר. אני חושב שזה יהיה מים. אבל בו נראה.

אז את החשבון אפשר לעשות בקשר לכמות החלבון ועל התעם אפשר לוותר, במיוחד עם לא אכפת. ואתם גם לא תעמתם אמיתי!
את הצימוקים אפשר להוסיף, ודרך הגב גם את הדבש במקום סוכר.

ויש עוד אופציה, זה קוטג' עם 12 גרם של חלבון.

נערך לאחרונה:
מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית