הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סומו דדליפט נגד סומו רגיל

verticalJ

משתמש מתחיל
29
5
נק' מוניטין:
31
29
5
המטרה העיקרית שלי כרגע היא לבנות כוח מתפרץ ברגליים, וכוח בכלליות.
אני חושב להחליף סומו דדליפט בדדליפט רגיל,
האם סומו דדליפט יותר אפקטיבי מבחינה עבודה על הרגליים מאשר הקלאסי?
תודה.

סומו תרגיל לליפטרים שרוצים להרים כבד בתחרות. למתאמן מתחיל שחשוב לו כוח אין מה להתעסק עם וריאציות. סקוואט ודדליפט רגילים עובדים על הגוף שלך בצורה מאוזנת והכי יעילה. לא סתם הם נחשבים קלאסים, הם פשוט הכי טובים. אם אתה רוצה ניתוח מכני, תפנה ל- @StarDust

אם אתה רוצה "רגליים" (אני מניח שתה מתכוון לארבע ראשי), אז השאלה איזו וריאציה של דדליפט לעשות לא צריכה לעניין אותך, אלא איזו וריאציה של סקוואט. בכל מקרה, כן, בסומו יש יותר "דגש" לארבע ראשי, אבל זו לא צריכה להיות הסיבה למה לעשות אותו, ולא קלאסי.

• פותח/ת השרשור
סקוואט אני מבצע ATG, זו לא שאלה.
אני מחפש את הוריאציה הכי טובה של הדדליפט, אבל אני מבין שקלאסי חובה להתחלה, אז קיבלתי את התשובה.
תודה 😃

קלאסי חד משמעית והכותרת נחמדה

סומו תרגיל לליפטרים שרוצים להרים כבד בתחרות. למתאמן מתחיל שחשוב לו כוח אין מה להתעסק עם וריאציות. סקוואט ודדליפט רגילים עובדים על הגוף שלך בצורה מאוזנת והכי יעילה. לא סתם הם נחשבים קלאסים, הם פשוט הכי טובים. אם אתה רוצה ניתוח מכני, תפנה ל- @StarDust
לא ברורה לי ההחלטיות הזו, לא רואה הבדל בין שני תרגילים שבשניהם אתה עושה אותה תנועה.
אין צורך לנתח אותם, וגם לספורטאים מענפים אחרים עם מבנה גוף מותאם יותר לסומו יהיה עדיף לעשות סומו בשביל להתחזק יותר מהר.

דרך אגב, ביינתים מי שמרים הכי הרבה זה מי שמרים בקלאסי(בנדיקט, בולטון, קונסטנטיבוס ועוד)

דרך אגב, ביינתים מי שמרים הכי הרבה זה מי שמרים בקלאסי(בנדיקט, בולטון, קונסטנטיבוס ועוד)
האמת, מעניין לראות שאם מסתכלים על כל 11 קטגוריות המשקל, השיאים מחולקים בצורה מאוזנת למדי: 5 קונבנציונלי ו6 סומו.
כשה56 וה60 (הקטג' הנמוכות) בוצעו בקונבנציונלי , הבינוניים - 67.5 עד 110 בוצעו בסומו, והכבדים שוב בקונבנציונלי - 125 ומעלה.
לא ברורה לי ההחלטיות הזו, לא רואה הבדל בין שני תרגילים שבשניהם אתה עושה אותה תנועה.
אין צורך לנתח אותם, וגם לספורטאים מענפים אחרים עם מבנה גוף מותאם יותר לסומו יהיה עדיף לעשות סומו בשביל להתחזק יותר מהר.

טווח התנועה הארוך יותר + המנח שהוא יותר applicable לענפי ספורט ולפעולות היומיום עושה את הקונבציונלי תרגיל מוצלח יותר מהבחינה הזאת.

האמת, מעניין לראות שאם מסתכלים על כל 11 קטגוריות המשקל, השיאים מחולקים בצורה מאוזנת למדי: 5 קונבנציונלי ו6 סומו.
כשה56 וה60 (הקטג' הנמוכות) בוצעו בקונבנציונלי , הבינוניים - 67.5 עד 110 בוצעו בסומו, והכבדים שוב בקונבנציונלי - 125 ומעלה.

טווח התנועה הארוך יותר + המנח שהוא יותר applicable לענפי ספורט ולפעולות היומיום עושה את הקונבציונלי תרגיל מוצלח יותר מהבחינה הזאת.
תקן אותי אם אני טועה, אבל לדעתי, זה נובע מהחשיבות של המונוליפט במשקלים האלו 67.5 עד 110.

לא רואה איך המנח של דדליפט רגיל יותר ישים בפעילות יומיומית, כשאני מרים משהו כבד מהרצפה הוא בד"כ לא נראה כמו מוט ובשביל שהוא יהיה מתחת למרכז הכובד אני צריך לשים אותו בין הרגליים, מה שאומר סומו דדליפט.

לגבי ספורט, זה מאוד תלוי ענף...

לא רואה איך המנח של דדליפט רגיל יותר ישים בפעילות יומיומית, כשאני מרים משהו כבד מהרצפה הוא בד"כ לא נראה כמו מוט ובשביל שהוא יהיה מתחת למרכז הכובד אני צריך לשים אותו בין הרגליים, מה שאומר סומו דדליפט.

לגבי ספורט, זה מאוד תלוי ענף...
גם אם אתה שם אותו בין הרגליים, העמידה לא תהיה רחבה כמו בסומו. ושוב, גם טווח תנועה ארוך יותר הוא (כמעט) תמיד יעיל יותר לפיתוח כוח כללי. אתה אומר תלוי בענף הספורט, אבל תנסה לחשוב בכמה ענפים אתה נמצא בעמידה כזאת רחבה ובכמה ענפים אתה עומד בצורה נורמלית. מה גם שבשביל לקפוץ למשל, צריך להיות בעמידה צרה וכו'
אני לא מטיף נגד סומו דדליפט, אני בעצמי מבצע אותו כדדליפט העיקרי שלי, אבל אני חושב שיש קונצנזוס שהוא פחות יעיל מהרבה בחינות.

הסומו שאני עושה, לדוגמה, הוא די צר, והעמידה שאיתה אני מרים דברים מהרצפה לא כל כך שונה מהסומו שאני עושה.
לגבי טווח תנועה, אם הטענה שלך נכונה אז HIGH BAR יעיל יותר לפיתוח כוח מאשר LOW BAR כי אפשר לרדת נמוך יותר.

אני מכיר את הקונצנזוס, אבל הוא לא ברור לי.

בנוסף למה שאמרו בסומו יש עבודה גדולה יותר של המקרבים , לעומת עבודה קטנה יותר של הפוסטריור צ'ין מבחינת טווח תנועה (גב אנכי יותר)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית