הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איזה תרגילים לבחור

• פותח/ת השרשור edenby
  • פורסם בתאריך

edenby

משתמש פעיל
313
290
נק' מוניטין:
721
313
290

קודם כל יש לציין שאני בינתיים בתקופת ירידה במשקל

באופן טבעי מסת השריר שלי די גבוהה, הכל סבבה עד שזה מגיע לרגליים, זה ממש מעצבן אותי, אין לי מושג מה זה- נטייה להצטברות שומן באזור הרגליים או מסת שריר גבוהה באזור או שניהם יחד, ובכלל אני רצה למרחקים ארוכים כבר כמעט שנה, יכול להיות שזה גם תרם לכל הסיפור.
אז קראתי קצת, והבנתי שיש מצב שאני בעלת מבנה גוף מזומורפי, האפיונים מגדירים אותי מאוד, וזה גרם לי לבלבול אחד גדול:

עד עכשיו תכננתי תכף להתחיל לעלות במסת השריר, והייתי בטוחה שלעלות במסת השריר יהייה הפתרון ויביא להצרת היקפים ברגליים ובכלל לשיפור המראה של כל העסק, אבל ככל שאני חושבת על זה, אני לא יכולה להתעלם מזה שברגליים לא חסר לי שריר כי הן מרגישות לי די מאסיביות וממש קשות, ואני לא רואה איך עלייה במסת השריר ברגליים תביא איתה איכשהו מראה טוב/רזה יותר, זה פשוט לא נראה לי הגיוני. יכול להיות שזה שומן באזור שגורם לי לחשוב שזה ככה?
אני די מבולבלת ואין לי מושג מה לעשות, ואני גם לא רוצה להמשיך לנסות ולרדת במשקל כי זה כבר לא נשמע הפתרון...

אז איזה תרגילים אני אמורה לבחור לרגליים, כמה חזרות וכמה סטים, ועלייה במסת השריר תוכל לגרום לכל הסיפור להשתפר? אני רק רוצה להצר את הירכיים וזה ממש קשה, אפילוו אחרי שירדתי במשקל לא ממש הצלחתי.

אמרת נכון, עלייה במסת שריר לא תגרום לירידה בהיקפים. בשביל לעלות במסת שריר את צריכה לעלות במשקל ובהיקפים..
אבל, זה רק השלב הראשון. בשלב השני מחטבים ומורידים את המסת שומן שעלתה בשלב הראשון, ואז ההיקפים יורדים ומקבלים את המראה המוצק והיפה.

מבחינת תרגילים, בתור התחלה סקוואט ודדליפט, אפשר לשלב גם דדליפט רומני/סטיף לג. 5-8 חזרות, לעלות משקל כל אימון

• פותח/ת השרשור
אמרת נכון, עלייה במסת שריר לא תגרום לירידה בהיקפים. בשביל לעלות במסת שריר את צריכה לעלות במשקל ובהיקפים..
אבל, זה רק השלב הראשון. בשלב השני מחטבים ומורידים את המסת שומן שעלתה בשלב הראשון, ואז ההיקפים יורדים ומקבלים את המראה המוצק והיפה.

מבחינת תרגילים, בתור התחלה סקוואט ודדליפט, אפשר לשלב גם דדליפט רומני/סטיף לג. 5-8 חזרות, לעלות משקל כל אימון
אני יודעת את זה, השאלה שלי היא אם גם אחרי שאני ארד באחוז השומן במידה ועליתי תקופה מסויימת במסת השריר אני לא אהייה מרוצה כי מסת השריר שלי ברגליים כבר נראית די גבוהה. בקיצור, אני שואלת אילו תרגילים אני יכולה לבצע שיעצבו את הרגליים ויעזרו קצת להצר אותן במקום לנפח עוד יותר את הקוואדריספס שגם ככה כבר די גדולים.

שום תרגיל לא מצר היקפים

רק חיטוב יכול להצר היקפים

תראי, יש שתי אפשרויות:

אם ההיקפים ברגליים שלך גדולים בגלל הצטברות שומן, את תצטרכי להמשיך להרזות כשאת מאמנת רגליים ואז ישאר השריר וזה יראה יותר טוב.

אם ההיקפים ברגליים גדולים בגלל מסת שריר גדולה (מה שלא סביר בהתחשב בעובדה שאת רצה למרחקים ארוכים), את תצטרכי להפסיק להתאמן על הרגליים כדי לאבד שריר.

אבל שוב, התרחיש השני כמעט לא הגיוני אז בהנחה שמדובר על התרחיש הראשון, תמשיכי להרזות אם את לא מרגישה טוב עם ההיקפים.

(למרות שלפי התמונה נראה שאת קצת מחמירה עם עצמך)

נערך לאחרונה:
אני יודעת את זה, השאלה שלי היא אם גם אחרי שאני ארד באחוז השומן במידה ועליתי תקופה מסויימת במסת השריר אני לא אהייה מרוצה כי מסת השריר שלי ברגליים כבר נראית די גבוהה. בקיצור, אני שואלת אילו תרגילים אני יכולה לבצע שיעצבו את הרגליים ויעזרו קצת להצר אותן במקום לנפח עוד יותר את הקוואדריספס שגם ככה כבר די גדולים.
אל תדאגי, הרגליים שלך לא יהיו גדולות מדי אם תהיי על אחוז שומן נמוך, אלא אם תשתמשי בחומרים.
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1512302_10153631701285057_1782993993_n.jpg
לבחורה הזאת יש אחוז שומן נמוך מאוד, בגלל זה הרגליים שלה נראות כל כך טוב. אם היא הייתה על אחוז שומן גבוה הרגליים שלה היו הרבה יותר גדולות ולא דומות בכלל.

• פותח/ת השרשור
תראי, יש שתי אפשרויות:

אם ההיקפים ברגליים שלך גדולים בגלל הצטברות שומן, את תצטרכי להמשיך להרזות כשאת מאמנת רגליים ואז ישאר השריר וזה יראה יותר טוב.

אם ההיקפים ברגליים גדולים בגלל מסת שריר גדולה (מה שלא סביר בהתחשב בעובדה שאת רצה למרחקים ארוכים), את תצטרכי להפסיק להתאמן על הרגליים כדי לאבד שריר.

אבל שוב, התרחיש השני כמעט לא הגיוני אז בהנחה שמדובר על התרחיש הראשון, תמשיכי להרזות אם את לא מרגישה טוב עם ההיקפים.

(למרות שלפי התמונה נראה שאת קצת מחמירה עם עצמך)

אני אתן לכל העניין עוד שלוש שבועות של חיטוב כי נראה לי שזה פשוט שומן עיקש אחרון כזה, עכשיו אני די בטוחה בזה.

אל תדאגי, הרגליים שלך לא יהיו גדולות מדי אם תהיי על אחוז שומן נמוך, אלא אם תשתמשי בחומרים.
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1512302_10153631701285057_1782993993_n.jpg
לבחורה הזאת יש אחוז שומן נמוך מאוד, בגלל זה הרגליים שלה נראות כל כך טוב. אם היא הייתה על אחוז שומן גבוה הרגליים שלה היו הרבה יותר גדולות ולא דומות בכלל.

אני מבינה את זה אבל הקטע הוא שנורא נורא קשה לי להגיע לאחוז שומן נמוך ולהפטר משומן עיקש כי מרגיש לי שעדיין אין עליי מספיק שריר בשאר הגוף, בגלל זה אני מלכתחילה רציתי להתחיל לעלות במסת השריר, והדבר שמונע ממני זה הפחד שהרגליים שלי הולכות להיראות לא פרופורציונליות ביחס לשאר הגוף שלי, ובכלל גדולות מדי, אני ממש לא אוהבת את זה..

תודה לשניכם 3>

הורדת מסת שריר במקום מסוים תיהיה רק לאחר שהורדת כמות שומן מירבית ועדיין לא מרוצה מהתוצאה,
אם את רוצה להוריד מסת שריר במקום מסוים - תדאגי לאמן את כל שאר השרירים שאותם את לא רוצה 'לשרוף' (8-12 חזרות ולא להגיע לכשל)
מאזן קלורי שלילי גבוה בשילוב עם צריכת חלבון נמוכה זה צריך לעזור (או בקיצור דיאטת כאסח 😃
וכמובן להמשיך עם הריצות הארוכות.

אם כרגע הרגליים שלך גדולות יחסית לגוף אז תאמני אותם מעט פחות תוך כדי שאת דואגת לאמן ולאזן את השרירים שצריכים חיזוק
לפי דעתי עדיף להוסיף מעט מסת שריר בשאר הגוף ואז לחטב מאז לנסות ולהפטר משרירים 'מיותרים'

הורדת מסת שריר במקום מסוים תיהיה רק לאחר שהורדת כמות שומן מירבית ועדיין לא מרוצה מהתוצאה,
אם את רוצה להוריד מסת שריר במקום מסוים - תדאגי לאמן את כל שאר השרירים שאותם את לא רוצה 'לשרוף' (8-12 חזרות ולא להגיע לכשל)
מאזן קלורי שלילי גבוה בשילוב עם צריכת חלבון נמוכה זה צריך לעזור (או בקיצור דיאטת כאסח 😃

אם כרגע הרגליים שלך גדולות יחסית לגוף אז תאמני אותם מעט פחות תוך כדי שאת דואגת לאמן ולאזן את השרירים שצריכים חיזוק
לפי דעתי עדיף להוסיף מעט מסת שריר בשאר הגוף ואז לחטב מאז לנסות ולהפטר משרירים 'מיותרים'

אל תמליץ לאף אחד להמעיט בחלבונים. זה אחד הדברים הכי גרועים שאפשר לעשות. חלבונים זה אבני הבניין הגוף והגוף זקוק להם.

אל תמליץ לאף אחד להמעיט בחלבונים. זה אחד הדברים הכי גרועים שאפשר לעשות. חלבונים זה אבני הבניין הגוף והגוף זקוק להם.

צודק שכחתי לרגע באיזה פורום אני..

• פותח/ת השרשור

בינתיים אני אנסה לשרוף את השומן האחרון הזה כי די ברור לי שזה סוג של שומן עיקש כזה שמציק לי, במיוחד עכשיו כשירדתי עוד במשקל (טיפה) מאז שפתחתי את האשכול והבנתי שהרגליים שלי דווקא בצורה ממש טובה ויפה זה פשוט השומן שמפריע.

בכל מקרה, בינתיים זה חודש ראשון של אימונים והמאמן בנה לי תכנית אימונים לשבועיים-שלוש הקרובים והיא תכנית שעובדת על סבולת שריר, זאת אומרת 15-20 חזרות, סהכ 24 סטים, 2 סופר סטים,FBW, נשמע בסדר?
תודה רבה 😃 😃

כמות הסטים הגיונית, אני אפילו הייתי נותן פחות, מה שיותר חשוב הם התרגילים, נניח אם רשמו לך פרפר או פשיטת ברך סביר שהתכנית גרועה, אם נתנו סקוואט ולחיצות וחתירה סביר שטובה.

15-20: סטנדרטי לתת למתאמנים מתחילים טווח גבוה כדי שירימו משקל נמוך ויתורגלו בתנועות, בגלל שיש לך רקע של ריצה/את פעילה הייתי מתחיל איתך על 10 חזרות ישר או מקס׳ 12

רוב הסיכויים שאין לך עודף רציני ואת כמו רוב המתאמנות שאני פוגש ״רוצה לרדת רק עוד 2 קילו באגן וזהו״(זה תמיד 2 קילו למי שלא צריכה לרדת)
אל תשווי את עצמך לנשים שלא מתאמנות אלא דווקא לרציניות שכן מתאמנות

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
כמות הסטים הגיונית, אני אפילו הייתי נותן פחות, מה שיותר חשוב הם התרגילים, נניח אם רשמו לך פרפר או פשיטת ברך סביר שהתכנית גרועה, אם נתנו סקוואט ולחיצות וחתירה סביר שטובה.

15-20: סטנדרטי לתת למתאמנים מתחילים טווח גבוה כדי שירימו משקל נמוך ויתורגלו בתנועות, בגלל שיש לך רקע של ריצה/את פעילה הייתי מתחיל איתך על 10 חזרות ישר או מקס׳ 12

רוב הסיכויים שאין לך עודף רציני ואת כמו רוב המתאמנות שאני פוגש ״רוצה לרדת רק עוד 2 קילו באגן וזהו״(זה תמיד 2 קילו למי שלא צריכה לרדת)
אל תשווי את עצמך לנשים שלא מתאמנות אלא דווקא לרציניות שכן מתאמנות

בהצלחה

הוא באמת נתן לי בעיקר תרגילי לחיצות ותרגילים שקשורים בכפיפות (כפיפת ברך, כפיפת גו אלכסונית)
בכל מקרה אני אפרסם את התכנית כאן כדי שיגידו לי מה חושבים עליה 😃
ומה זאת אומרת לא לשוות את עצמי לנשים שלא מתאמנות?
תודה רבה 😃

הוא באמת נתן לי בעיקר תרגילי לחיצות ותרגילים שקשורים בכפיפות (כפיפת ברך, כפיפת גו אלכסונית)
בכל מקרה אני אפרסם את התכנית כאן כדי שיגידו לי מה חושבים עליה 😃
ומה זאת אומרת לא לשוות את עצמי לנשים שלא מתאמנות?
תודה רבה 😃

בקשר לחלק השני אל תשווי את עצמך למישהי שלא הרימה משקולת בחיים, גם נשים ״מהממות״ לא תמיד בריאות/חזקות(ראי ערך: 60% מהדוגמניות בארץ שנראות כאילו לא אכלו חודשיים)- נשים שמתאמנות שוקלות יותר(וחזקות יותר, בריאות יותר וכו׳)

לא מעט פעמים נשים באו אליי ואמרו שהן רוצות גוף כמו מישהי שהתמונה שלה זה פוטושופ+הרעבה, או ירכיים במידה קטנה בצורה מגוחכת

Back
למעלה תחתית