הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תנוחת הגב בסקוואט + שאלה על פרס

AdirTuval

משתמש מתחיל
37
1
נק' מוניטין:
1
37
1
שלום, אני מתאמן כחודש וחצי ויש לי בעיה עם הסקוואט. בגלל חוסר גמישות או חולשה של הגב, אני לא מצליח לשמור על גב תחתון מקומר פנימה, אלא הוא בתנוחה ישרה כזאת, לא בדיוק יודע להסביר. רציתי לדעת אם זה כ"כ חמור שהגב התחתון לא נמצא בקשת.
עוד דבר, כשאני שובר מקביל יש לי BUTWINK. איך אני פותר את זה?
זה בסדר לעשות סקוואט עם עמידה רחבה יותר מהכתפיים? רוחב הכתפיים או פחות גורמים לי ליפול אחורה.
והשאלה לגבי הפרס: כשאני מניף את המוט כלפי מעלה אני מרגיש עומס מטורף על הגב התחתון. זה נורמלי?
תודה.

נערך לאחרונה:
אתה מתאמן חודש וחצי לפי דעתי אל תתחיל עם סקואטים ופרסים וכאלה, תתחיל עם תרגילים דומים כמו סקואט במכונה לג פרס פרס בדמבלים ודברים דומים שתצבור כוח בסיסי ונסיון בסיסי ובאותו הזמן תלמד את הטכניקות של תרגילי הבסיס, תוך 3 חודשים ככה לפי דעתי תעבוד לSS
יש פה מאמר של איזה אחד שמסביר ביותר עומק את הטענה שלי

• פותח/ת השרשור
אתה מתאמן חודש וחצי לפי דעתי אל תתחיל עם סקואטים ופרסים וכאלה, תתחיל עם תרגילים דומים כמו סקואט במכונה לג פרס פרס בדמבלים ודברים דומים שתצבור כוח בסיסי ונסיון בסיסי ובאותו הזמן תלמד את הטכניקות של תרגילי הבסיס, תוך 3 חודשים ככה לפי דעתי תעבוד לSS
יש פה מאמר של איזה אחד שמסביר ביותר עומק את הטענה שלי
הייתי עושה SS, אבל אני על אחוז שומן מאוד גבוה וזה עוד אחרי חיטוב (חיטוב כושל...) ככה שבנתיים SS זה לא בתכניות. אני מעדיף גם לתקן כמה שמהר את הטכניקה בתרגילים האלה כדי לשלב אותם באימונים במשקלים מכובדים.

שלום, אני מתאמן כחודש וחצי ויש לי בעיה עם הסקוואט. בגלל חוסר גמישות או חולשה של הגב, אני לא מצליח לשמור על גב תחתון מקומר פנימה, אלא הוא בתנוחה ישרה כזאת, לא בדיוק יודע להסביר. רציתי לדעת אם זה כ"כ חמור שהגב התחתון לא נמצא בקשת.
עוד דבר, כשאני שובר מקביל יש לי BUTWINK. איך אני פותר את זה?
זה בסדר לעשות סקוואט עם עמידה רחבה יותר מהכתפיים? רוחב הכתפיים או פחות גורמים לי ליפול אחורה.
והשאלה לגבי הפרס: כשאני מניף את המוט כלפי מעלה אני מרגיש עומס מטורף על הגב התחתון. זה נורמלי?
תודה.

אתה שואל שאלות לגיטימיות שיש עליהן תשובות לגיטימיות אך תסלח לי אבל האינטואיציה שלי אומרת שכדאי שתעלה סרטון ואנחנו נקבע את השאלות (ונענה עליהם כמובן).
במילים אחרות, אני בספק שאתה מצליח לזהות מה הבעיות שלך כראוי. תעלה סרטון.

• פותח/ת השרשור
אתה שואל שאלות לגיטימיות שיש עליהן תשובות לגיטימיות אך תסלח לי אבל האינטואיציה שלי אומרת שכדאי שתעלה סרטון ואנחנו נקבע את השאלות (ונענה עליהם כמובן).
במילים אחרות, אני בספק שאתה מצליח לזהות מה הבעיות שלך כראוי. תעלה סרטון.
אתה צודק אני יעלה שבוע הבא ויקפיץ את הנושא.

אבל שאלה טכנית לפני: היום שמתי לב שאני מרים את העקבים בסקוואט, וזה היה לי מוזר כי כשהתאמנתי יחף על הטכניקה בבית לא הייתה לי את הבעיה הזאת. ההבדל הוא שלבשתי במכון נעלי ספורט (ריצה) שהעקבים שלהם מאוד גבוהים (סקוני) זה יכול להשפיע? יש סוג של נעליים שצריך ללבוש במהלך הסקוואט?

תודה רבה על העזרה.

אתה צודק אני יעלה שבוע הבא ויקפיץ את הנושא.

אבל שאלה טכנית לפני: היום שמתי לב שאני מרים את העקבים בסקוואט, וזה היה לי מוזר כי כשהתאמנתי יחף על הטכניקה בבית לא הייתה לי את הבעיה הזאת. ההבדל הוא שלבשתי במכון נעלי ספורט (ריצה) שהעקבים שלהם מאוד גבוהים (סקוני) זה יכול להשפיע? יש סוג של נעליים שצריך ללבוש במהלך הסקוואט?

תודה רבה על העזרה.

בהחלט. סקוואט עושים עם עקב שטוח- אולסטאר למיניהם.
אבל הבעיה ברובה כנראה נובעת מזה שבמכון אתה עם מוט על הגב ואתה לא מצליח להתיישב איתו מספיק אחורה כדי שהוא יישאר מעל מרכז כף הרגל וישאיר את מרכז הכובד במקום הנכון. הנעליים רק תורמות לבעיה, הן לא המקור.

• פותח/ת השרשור
בהחלט. סקוואט עושים עם עקב שטוח- אולסטאר למיניהם.
אבל הבעיה ברובה כנראה נובעת מזה שבמכון אתה עם מוט על הגב ואתה לא מצליח להתיישב איתו מספיק אחורה כדי שהוא יישאר מעל מרכז כף הרגל וישאיר את מרכז הכובד במקום הנכון. הנעליים רק תורמות לבעיה, הן לא המקור.
אוקיי, אז לפחות אני יודע לתקן עוד משהו בסקוואט. תודה.
היום היה לי את החוויה הנוראית של לחוות כשל של סקוואט במכון וליפול אחורה. לא נעים.
בכל מקרה, תודה רבה, אני יעלה סרטון טכניקה בקרוב.

אוקיי, אז לפחות אני יודע לתקן עוד משהו בסקוואט. תודה.
היום היה לי את החוויה הנוראית של לחוות כשל של סקוואט במכון וליפול אחורה. לא נעים.
בכל מקרה, תודה רבה, אני יעלה סרטון טכניקה בקרוב.

כשתחווה כשל בסנאץ׳ כשאתה נופל אחורה תבין שבסקוואט זה ממש שום דבר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית