הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מסה ועליית משקל

Liverpool

משתמש פעיל
444
11
נק' מוניטין:
72
444
11
התחלתי את המסה שלי אחרי דיאטה קיצונית של50 גרם פחמימה ביום וזה בלחץ.
כלום נמעתי לגמרי מפחמימה.
הגעתי למצב של 58-59 קילו על מטר 71 אבל עדיין נשאר קצת שומן בצדדים...
אחרי שבועים שלוש עליתי במהירות 3 קילו(ברור לי שזה נוזלים) ושמרתי על 2400 קל' ביום.
עכשיו אני שוקל 63 וכבר כמה שבועות שאני עולה עדיין הרבה מאוד במשקל.
היה לי שבועות שפתאום קפצתי בקילו אחרי שבוע או קצת פחות וכול פעם הורדתי בקלוריות שלי.
הגעתי למצב שאני צורך 2100 קל' ביום.
השאלה שלי זה איך אני עולה כ''כ מהר בפלוס כ''כ נמוך מעל הניטרלי.
ה RMR שלי זה 2000 קל'.
יש לי פחד גדול בלעלות בשומן כי לפני שנה היתי נחשב די שמן ועבדתי קשה כדי להגיע למצב שלי עכשיו.
יכול להיות שהBMR זה לא חישוב מדויק לגבי כולם?
כלומר יכול להיות שה BMR שלי תכלס יותר קטן ממה שחושב במחשבון?
עוד שאלה אדם X שמפוצץ בנוזלים יראה יותר שמן מאותו אדם שריק מנוזלים?

לפי איך שזה נראה יש שתי אפשרויות:
1. לא העמסת/לא העמסת מספיק בחיטוב והחילוף חומרים שלך ירד משמעותית (נדפק) אז הפלוס גבוה משמעותית.
2. לא עשית נייטרלי אחרי החיטוב והחילוף חומרים שלך עדיין היה נמוך אחרי החיטוב מה שגרם לתחזוקה שלך לרדת וגם כאן הפלוס גבוה ממה שאתה חושב.
יש עוד אפשרות אחת (למרות שלא נראה לי שזה המצב) והיא שאתה סיימת את גיל ההתבגרות שמן והחיטוב היה כשהיית בן 20+ ואם סיימת את גיל ההתבגרות שמן כנראה שיש לך נטייה להשמנה מה שיגרור עלייה גדולה יותר בשומן יחסית לאחרים.

• פותח/ת השרשור
כול חיי היתי שחיף ברמה שזה כבר לא יפה.
עד שהחלטתי לקחת את עצמי בידיים ולהתחיל מסה מפגרת שכוללת הכול כולל הכול סוכרים ושומנים והכול במחשבה שכמה שיותר יותר טוב.
ואז הגעתי למצב שעליתי המון בשומן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית