הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התקדמות בטקסס

Leviathan

משתמש פעיל
756
225
נק' מוניטין:
2,184
756
225
אני כרגע בטקסס, קופץ ב-5 ק"ג בסקוואט, בבנצ' ובדדליפט [גם בנפח וגם בעצימות].
אני כבר על 130 ק"ג סקוואט ל-5X5 ואני מרגיש שאני לא יכול לעמוד בזה יותר, לא יכול עם חמישה סטים יותר, אני בקושי מצליח לנשום בקושי מצליח ללכת ואני מתחיל לבכות שם מרוב סבל. עברתי כבר 6 אימוני נפח [מ-100 עד 130], ואני מרגיש שהגיע הזמן לרדת לארבעה סטים. כדאי? בבנצ' אין לי בעיה עם חמישה סטים, זה קליל בשבילי. בעצימות אני עדיין אמשיך להעלות בחמישיות.
תודה.

אז בוא כל התוכנית נעשה אותו משקל בנפח ובעצימות נעלה 5 קילו . הגיוני

התאוריות שלכם מאוד יפות אבל בתכלס כשאתה מגיע לשטח זה לא עובד ככה

מי זה "שלכם"? אנשים שהם לא טמבלים וקוראים הודעות ומבינים מה כתבו בהן?

אתה הרגע כתבת בדיוק את הסיבה שבגללה כן מוסיפים משקל ביום הנפח. מי אמר שלא מוסיפים?
אם הנפח ישאר זהה כל אימון, אז איך בעצם הפרת את ההומואסטזיס? הרי הגוף יתרגל לאותו נפח.

ולכן מוסיפים משקל כאשר יום הנפח נהיה קל מדי, או שיום העצימות נתקע.

אתה הרגע כתבת בדיוק את הסיבה שבגללה כן מוסיפים משקל ביום הנפח. מי אמר שלא מוסיפים?

עכשיו זה נשמע מובן יותר.
היה נראה שאתה תומך בדעה שאין צורך להוסיף משקל ביום הנפח\הנפח הוא לא תופס מקום קריטי (כמו שטען @incin ) שהיא לא מובנת.
נראה לי שגם קובה הבין ככה ולכן שאל..

מקודם כתבת למאור שהבעיה שלו קורת כשאתה מוסיף 5 קילו גם בנפח וגם בעצימות.
כשאתה מתחיל לשחק עם זה , ומוסיף פחות משקל בנפח ויותר משקל בעצימות או לחילופין זה פשוט לא עובד ולא משנה כמה תדבר במילים גבוהות על הומוסטאזיס כדי שתשמע מבין , כי זה פשוט לא יעבוד לך

עכשיו זה נשמע מובן יותר.
היה נראה שאתה תומך בדעה שאין צורך להוסיף משקל ביום הנפח\הנפח הוא לא תופס מקום קריטי (כמו שטען @incin ) שהיא לא מובנת.
נראה לי שגם קובה הבין ככה ולכן שאל..

שים לב למשפט הפתיחה בהודעה שלי:

"אם הייתי יכול לעשות ביום הנפח 3x5 עם 60 ק"ג ושהסקוואט ביום העצימות ימשיך להתקדם הייתי עושה את זה."

מילת המפתח מודגשת באדום. אתה מבצע רגולציה במשקל/עבודה ביום הנפח בשביל לקדם את יום העצימות.
כמה נפח צריך? מה המשקל שצריך להרים לעומת יום העצימות? זה כבר תלוי בך, יום הנפח הוא האמצעי שאיתו אתה מקדם את משקל העבודה ביום העצימות.

מקודם כתבת למאור שהבעיה שלו קורת כשאתה מוסיף 5 קילו גם בנפח וגם בעצימות.
כשאתה מתחיל לשחק עם זה , ומוסיף פחות משקל בנפח ויותר משקל בעצימות או לחילופין זה פשוט לא עובד ולא משנה כמה תדבר במילים גבוהות על הומוסטאזיס כדי שתשמע מבין , כי זה פשוט לא יעבוד לך

אז במילים של אנשים שלא מבינים... יעבוד באבו-אבוע.
במיוחד בסקוואט. בלחיצות אפשר לעשות נפח יותר גבוה בלי להשרף.

על סמך איזה נסיון אתה אומר את זה?
על סמך הספריית ספרים העשירה שלך וה0 נסיון?

כשיש לך סקואט של פחות מ4 פלטות כמעט כל דבר שתעשה (במידה הגיונית) יעבוד . כשאתה כבר מעל זה זה סיפור אחר .

ובלי קשר אני חושב שכל עוד אתה מצליח למשוך 5X5 בטקסס לסקואט תמשוך , זה יעזור גם בסקואט וגם בדדליפט מורידים ל4X5 רק אם אין ברירה , אם מרגישים שכבר לא מתאוששים ליום עצימות

"אם הייתי יכול לעשות ביום הנפח 3x5 עם 60 ק"ג ושהסקוואט ביום העצימות ימשיך להתקדם הייתי עושה את זה."

מילת המפתח מודגשת באדום. אתה מבצע רגולציה במשקל/עבודה ביום הנפח בשביל לקדם את יום העצימות.
כמה נפח צריך? מה המשקל שצריך להרים לעומת יום העצימות? זה כבר תלוי בך, יום הנפח הוא האמצעי שאיתו אתה מקדם את משקל העבודה ביום העצימות.

אוקיי, מובן יותר.
מה שיוצא זה שלא ניתן להתקדם בעצימות אם אנחנו לא נתקדם בנפח.

תודה.

שוב,
אתה בעצם טוען שלא חובה להוסיף משקל בנפח ובכל זאת העצימות תתקדם? אני לא מבין מה אתה אומר....

רק רציתי לומר שאני הכי גבר פה.
אריאל פעם הבאה שאתה נכנס לויכוח כזה של מי יותר חזק ומתחיל להשוות משקלים אני מפסיק לעזור לך י'זין, תתאמן בשביל עצמך ולא בשביל להשוות בפורומים.

נערך לאחרונה:
כן. שאותם כתבו אנשים שיש להם קצת יותר מאפס נסיון.
ואיפה בספרים האלה כתבו את מה שאמרת? שאין קשר בין המשקל לנפח ועצימות?

אני חושב שוב שהאופן שבו אתם שוב ושוב מסבירים את אופן השימוש באמצעי (נפח) באמצעות השיפור במטרה (עצימות) הוא בוודאי שגוי לוגית אלא אם קיים הסבר נוסף שמרגישים שאין צורך לחלוק אותו.
אימון הנפח מוגדר כ-5x5. בוודאי ישנה סיבה שהוא נבחר ככזה. אם הטיעון של "ככל שהעצימות מתקדמת" היה תקף אזי כולנו היינו מתחילים ללא נפח כלל ושוקלים להוסיפו רק אם העצימות נתקעת.
ההנחה שאני עובד על פיה היא שיש "מספיק טוב" ויש "הכי טוב" (סטטיסטית כמובן) ושתוכנית מובנית היא כזאת מסיבה מסויימת.
אז אם קיים הסבר מדוע ניתן להפחית נפח בבקשה להוסיף.

אני חושב שוב שהאופן שבו אתם שוב ושוב מסבירים את אופן השימוש באמצעי (נפח) באמצעות השיפור במטרה (עצימות) הוא בוודאי שגוי לוגית אלא אם קיים הסבר נוסף שמרגישים שאין צורך לחלוק אותו.
אימון הנפח מוגדר כ-5x5. בוודאי ישנה סיבה שהוא נבחר ככזה. אם הטיעון של "ככל שהעצימות מתקדמת" היה תקף אזי כולנו היינו מתחילים ללא נפח כלל ושוקלים להוסיפו רק אם העצימות נתקעת.
ההנחה שאני עובד על פיה היא שיש "מספיק טוב" ויש "הכי טוב" (סטטיסטית כמובן) ושתוכנית מובנית היא כזאת מסיבה מסויימת.
אז אם קיים הסבר מדוע ניתן להפחית נפח בבקשה להוסיף.

ההערות שלי כולן הן לגבי עצימות העבודה ביום הנפח. אני אישית מסכים איתך וחושב שיש להצמד ל 5X5. את המעבר ל4X5 ראיתי רק כאן בLBS, ואני גם לא מבין את ההגיון.
כולנו כן מתחילים בעצימות ומוסיפים נפח רק כשצריך. אם היית נכנס לחד"כ לראשונה בחייך, ומרים X. אחרי יומיים היית חוזר ומרים יותר. הסיבוך בתכנון הוא חלק מההתקדמות של כל מתאמן.
ואיפה בספרים האלה כתבו את מה שאמרת? שאין קשר בין המשקל לנפח ועצימות?

זה לא מה שכתבתי. וזה לא כתוב בשום מקום.

יש גם מתכונת של התוכנית עם 3x5 ביום הנפח אם קיימת בעיית התאוששות מ-5x5, ממליץ לקרוא את הספר השני של ג'סטין לאסק על טקסס (The Texas Method Advanced) לכל מי ששוקל לעשות את התוכנית.

ציטוט נבחר מהספר:

To review, there are three primary concepts. The first concept is that the volume utilized in a program is
relative to what the current trainee is adapted to. A person who has been using Jim Wendler’s 5/3/1
program (which emphasizes relatively low volume) would not begin using a 5x5 on their VD (instead, a
3x5 would work). A trainee transitioning from a standard linear progression will use the 5x5, but will
benefit from lowering this volume over time. This brings forth the second concept: use as little volume
as possible to get stronger. Minimizing levels of volume ensures long-term progress because it prevents
local and systemic break down. The third concept is that the act of lowering the volume (actively or
passively) will act as a stress in itself. Whereas it was generally accepted that the VD has to increase to
get stronger, strength gains are also augmented from decreasing the relative volume.

texastemplate.jpg

יש גם מתכונת של התוכנית עם 3x5 ביום הנפח אם קיימת בעיית התאוששות מ-5x5, ממליץ לקרוא את הספר השני של ג'סטין לאסק על טקסס (The Texas Method Advanced) לכל מי ששוקל לעשות את התוכנית.

ציטוט נבחר מהספר:

To review, there are three primary concepts. The first concept is that the volume utilized in a program is
relative to what the current trainee is adapted to. A person who has been using Jim Wendler’s 5/3/1
program (which emphasizes relatively low volume) would not begin using a 5x5 on their VD (instead, a
3x5 would work). A trainee transitioning from a standard linear progression will use the 5x5, but will
benefit from lowering this volume over time. This brings forth the second concept: use as little volume
as possible to get stronger. Minimizing levels of volume ensures long-term progress because it prevents
local and systemic break down. The third concept is that the act of lowering the volume (actively or
passively) will act as a stress in itself. Whereas it was generally accepted that the VD has to increase to
get stronger, strength gains are also augmented from decreasing the relative volume.

צפה בקובץ המצורף 14025
זה מה שחיפשתי (או יותר נכון @incin חיפש עבורי).
אני עובד במתכונת של 5x5 בנפח לבנץ' ומתקדם יפה בעצימות, אלא שמרגיש לי קצת יותר מדי לעיתים. לא מדובר בעצלנות אלא בגבול השחיקה/פציעה.
הפשרה עבורי היא לעשות 4x5 ולהשלים נפח בעשירייה למשקל מופחת.

זה מה שחיפשתי (או יותר נכון @incin חיפש עבורי).
אני עובד במתכונת של 5x5 בנפח לבנץ' ומתקדם יפה בעצימות, אלא שמרגיש לי קצת יותר מדי לעיתים. לא מדובר בעצלנות אלא בגבול השחיקה/פציעה.
הפשרה עבורי היא לעשות 4x5 ולהשלים נפח בעשירייה למשקל מופחת.

נשמע פתרון טוב. אצלי הסקוואט הוא הבעייתי - לא מבחינת פציעה (כלום לא כואב, טפו טפו טפו), אני פשוט לא מצליח להתאושש עד יום חמישי אם אני עושה 5x5 כבד ביום ראשון.

• פותח/ת השרשור
נשמע פתרון טוב. אצלי הסקוואט הוא הבעייתי - לא מבחינת פציעה (כלום לא כואב, טפו טפו טפו), אני פשוט לא מצליח להתאושש עד יום חמישי אם אני עושה 5x5 כבד ביום ראשון.
אז אצלי זה גם מבחינת התאוששות וגם פציעה.

טקסס היא תבנית ולא תוכנית, אתה יכול לעשות גם 25 סינגלים ביום נפח אם בא לך וזה עובד, העיקר שבעצימות תעשה משהו שעדיין לא עשית.

• פותח/ת השרשור
טקסס היא תבנית ולא תוכנית, אתה יכול לעשות גם 25 סינגלים ביום נפח אם בא לך וזה עובד, העיקר שבעצימות תעשה משהו שעדיין לא עשית.
זה דבר שאני עדיין לא מבין; נגיד ועשיתי 145 לחזרה, עדיף לי לעשות אימון הבא 147.5 לחזרה או לנסות יותר חזרות עם 145? יש עדיפות ליותר חזרות או יותר משקל? איך זה עובד?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית