ייעוץ התקדמות בטקסס

Leviathan

משתמש פעיל
756
225
נק' מוניטין:
2,184
756
225
אני כרגע בטקסס, קופץ ב-5 ק"ג בסקוואט, בבנצ' ובדדליפט [גם בנפח וגם בעצימות].
אני כבר על 130 ק"ג סקוואט ל-5X5 ואני מרגיש שאני לא יכול לעמוד בזה יותר, לא יכול עם חמישה סטים יותר, אני בקושי מצליח לנשום בקושי מצליח ללכת ואני מתחיל לבכות שם מרוב סבל. עברתי כבר 6 אימוני נפח [מ-100 עד 130], ואני מרגיש שהגיע הזמן לרדת לארבעה סטים. כדאי? בבנצ' אין לי בעיה עם חמישה סטים, זה קליל בשבילי. בעצימות אני עדיין אמשיך להעלות בחמישיות.
תודה.

זה דבר שאני עדיין לא מבין; נגיד ועשיתי 145 לחזרה, עדיף לי לעשות אימון הבא 147.5 לחזרה או לנסות יותר חזרות עם 145? יש עדיפות ליותר חזרות או יותר משקל? איך זה עובד?
לא יודע, תלוי כמה היה קשה הסינגל. לכן הייתי ממליץ לאנשים לעשות מדקאו לפני טקסס, כדי שיצברו קצת ניסיון וידעו לענות על שאלות כאלו לעצמם או לשאול חברים לאימונים שאספו במהלך הדרך (גם זה ניסיון)

• פותח/ת השרשור
לא יודע, תלוי כמה היה קשה הסינגל. לכן הייתי ממליץ לאנשים לעשות מדקאו לפני טקסס, כדי שיצברו קצת ניסיון וידעו לענות על שאלות כאלו לעצמם או לשאול חברים לאימונים שאספו במהלך הדרך (גם זה ניסיון)
חחח עשיתי איזה 3-4 סבבים של מדקאו.. והאמת שזה גם לא הטקסס הראשון שלי..

חחח עשיתי איזה 3-4 סבבים של מדקאו.. והאמת שזה גם לא הטקסס הראשון שלי..
לא דיברתי עליך, אבל לפי התגובות שלך פה אתה לא משתמש בניסיון שצברת יותר מדי...

• פותח/ת השרשור
לא דיברתי עליך, אבל לפי התגובות שלך פה אתה לא משתמש בניסיון שצברת יותר מדי...
אני כן, אבל בכל פעם שאני בטוח שאני יודע מה אני עושה - בא מישהו ומבהיר לי כמה אני לא, אז אני מעדיף לשאול.
ומהדיון שניהלתם פה כולכם - נראה שגם עם הניסיון שלכם אתם לא כזה בטוחים איך טקסס עובדת, ככה ש...

אני כן, אבל בכל פעם שאני בטוח שאני יודע מה אני עושה - בא מישהו ומבהיר לי כמה אני לא, אז אני מעדיף לשאול.
ומהדיון שניהלתם פה כולכם - נראה שגם עם הניסיון שלכם אתם לא כזה בטוחים איך טקסס עובדת, ככה ש...
דוד, אני חושב שאתה מתבלבל. אני לא צד בדיון, בהצלחה בהמשך.

אז כנירא הטכניקה לא משהו אם כואב הברכיים ...אתה אוכל טוב בכלל?
וחוץ מזה זה אימון קשה אין מה לעשות...סליחה על המילה אבל אתה נשמע כמו איזה כוסית שמחפשת אימון קל....
אחד מהשניים ...

כאביי ברכיים נמצאים גם אם הטכניקה 100%
עומסים גורמים לכאבים אין מה לעשות עדין אין לנו מבנה מכני מן הראוי שתדע זאת.
מה זה פאקינג קשור לאגו?
היה לי קשה גם ב-100 ק"ג אבל עובדה שאני מצליח להתקדם כבר שישה אימוני נפח ועצימות ב-5 ק"ג בכל אימון. זה ממש לא קשור לאגו, זה קשור לעובדה שיש לי כוח ואני מנצל אותו ובינתיים עובדה שאני לא נתקע. אם הייתי סוגר 3X5 ואז 2X3 נגיד, אז הייתי מבין שזו טעות לקפוץ ב-5 ק"ג בכל אימון והייתי יורד ל-2.5 ק"ג, אבל עובדה שאין דבר כזה שאני לא סוגר 5X5. זה ממש לא משנה אם הקפיצה תהיה של 2.5 או 5 או 10, עצם העניין שזה חמישה סטים - אני לא עומד בזה. זה ממש לא קשור למשקל. גם אם תתן לי עכשיו לרדת ל-120 ק"ג ולדפוק חמישה סטים, אני עדיין לא אעמוד בזה ואפול על הרצפה. אין פה אגו. אני כבר שלוש שנים בעסק, עשיתי SS ארבע פעמים, מדקאו איזה 3-4 פעמים וזו הפעם השנייה שאני עושה טקסס. תאמין לי שאני יודע טוב מאוד איך להתאמן וכמה שזה חשוב להשאיר אגו בחוץ. אבל המספרים מדברים בעד עצמם ולטובתי - אני מתקדם. אם לא הייתי מתקדם, זה היה סיפור אחר.

וקל לדבר לפני שאתה עומד בתוך הנעליים שלי. אתה טירון, כולה התחלת טקסס ומה גם שהמשקלים שלך לא כזה בשמיים. תגיע למשקלים שלי, באימונים שלי, ונדבר. כרגע אתה לא שווה יריקה.
תנסה להוסיף מרץ - קפאין לפני אימון בזמן אימון, תפסיק לעשן.
תוסיף אירובי להתחיל לפתח כושר ולב .

• פותח/ת השרשור
תנסה להוסיף מרץ - קפאין לפני אימון בזמן אימון, תפסיק לעשן.
תוסיף אירובי להתחיל לפתח כושר ולב .
קצת עיצבנה אותי התגובה שלך.. איך הגעת למסקנה שאני מעשן? אתה במקרה מדבר עם הבחור עם האידיאולוגיה הכי קיצונית בארץ נגד עישון, אלכוהול וסמים.. מעולם לא עישנתי..
ואני שותה קפאין, אבל הגוף שלי לא מגיב טוב לקפאין/כדורי שינה כך שגם כמויות מהם לא מדגדגות אותי.

ידידי, אתה טועה.

ידידי היקר כל אדם בכדור הארץ נולד שונה.
יש כאלה עם שעיר שחור ויש כאלה עם שעיר כתום ויש כאלה שחוטפים מכה כואב להם.
ויש כאלה שעובדים קשה אז כואב להם.
כאביים ברכיים תלוי בגנטיקה של אותו אדם, כל אדם בשלב מסוים גם אם הטכניקה שלו 100%
ירגיש כאביי ברכיים כי אנחנו רק בני אדם נקודה, יש כאלה שאחרי 150 קילו סקוואט ויש כאלה ש ב 60 קילו סקוואט.
אותו דבר עם כאביי גב אין כזה חייה להתאמן ולא להרגיש כאבי גב אותו דבר ברכיים יש אנשים רגישים יותר ויש אנשים רגישים פחות.
קצת עיצבנה אותי התגובה שלך.. איך הגעת למסקנה שאני מעשן? אתה במקרה מדבר עם הבחור עם האידיאולוגיה הכי קיצונית בארץ נגד עישון, אלכוהול וסמים.. מעולם לא עישנתי..
ואני שותה קפאין, אבל הגוף שלי לא מגיב טוב לקפאין/כדורי שינה כך שגם כמויות מהם לא מדגדגות אותי.
תנסה לקחת כדור בזמן אימון אחרי 5X5 הראשונים .
כדי להביא את הפוש.

תשמע חבר , גם אם אתה צודק הכאבים בברכיים הם (ב99%) מטכניקה לקויה.

• פותח/ת השרשור
תשמע חבר , גם אם אתה צודק הכאבים בברכיים הם (ב99%) מטכניקה לקויה.
כפי שכבר אמרתי, הטכניקה שלי באימון נפח ובאימון עצימות היא אותה טכניקה. מעבר לזה, הסבירות שהטכניקה תהיה לקוייה גבוהה יותר ב-100% משקל מאשר ב-90% משקל, ועובדה שבאימוני עצימות אין לי בכלל כאבים בברך, אך באימוני נפח כבר בסט השני-שלישי הברך מתחילה לכאוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית