הקונספט זה חזה עוף ברוטב חמאת בוטנים, זה יוצא הכי טעים שיש, זה רך בטירוף ככה וזה גיוון אדיר במקום סתם לטגן
מצרכים:
חזה עוף (אני משתמש ב-200 גרם - קחו כמה שצריכים לפי התזונה שלכם)
חמאת בוטנים - 2 כפות
ירקות - אני השתמשתי בברוקולי וכרובית כי זה מה שהיה, גם גמבות בצבעים שונים, פטריות היה הולך כאן
מלח ופלפל
צ'ילי חריף - לא חובה אבל ממש פספוס בלי
רוטב סויה - לא חובה
שמן שומשום - לא חובה אבל צריך רק 2 טיפות אז באמת לא משמעותי לערכים הסופיים אבל נותן מלא ריח
אופן ההכנה:
- שמים את החמאת בוטנים עם מים חמים ומערבבים כמו עם טחינה גולמית. מוסיפים מלח צ'ילי חריף קצוץ דק ו2 טיפות שמן שומשום
- מכניסים את החזה עוף לרוטב ונותנים לו לשבת שם לפחות רבע שעה - אבל אפשר גם 24 שעות (במקרר..)
- בינתיים מכינים את הירקות - חותכים לרצועות עבות שיהיו התחתית (כמו בתמונה הראשונה) - אני השתמשתי בכרובית וברוקולי אז חתכתי אותם ככה שיהיו שטוחים
- שמים על הירקות 2 כפיות של סויה (אפשר יותר אפשר פחות, תלוי רק בכם..) וקצת פלפל שחור
- מחמים תנור ל200 מעלות
- מניחים את העוף על הירקות ומוזגים את שאר הרוטב ככה שיכסה כמה שיותר (הכמות של הרוטב תלויה בכמה מים שמתם)
- מכניסים לתנור ל20-30 דק' (תלוי בתנור ועובי של החזה עוף, אני השתמשתי בפרוסות דקות יחסית כדי לקצר זמנים - פשוט תבדקו אם העוף לבן מבפנים אם כן אז מעולה)
- מגישים עם אורז לבן\מלא
- 🍽️🥹
בתאבון!
מבחינת ערכים זה מאוד תלוי
200 גרם חזה עוף זה בסביבות ה300-330 קלוריות 62 חלבון 7 שומן ו0 פחמימה
2 כפות חמאת בוטנים זה 190 קלוריות 6 חלבון 16 שומן ו6 פחמימה (2 סיבים)
כוס אורז זה 220 קלוריות 5 חלבון 45 פחמימה ו2 שומן
אז סה"כ אם עשיתם בדיוק כמוני (כשאני לא מחשב ירקות, ולא את השתי טיפות שמן שומשום) אמור לצאת משהו כזה:
קלוריות: 736
חלבון: 73
פחמימה: 51
שומן: 25
אם אתם במסה, או סתם מרשים לעצמכם קצת יותר, אז נוזל קוקוס מוסיף המון לרוטב הזה..
רוצים לעשות את זה עם פחות שומן תורידו כף חמאת בוטנים
רוצים דל פחמימה, אל תאכלו אורז
רוצים פחות נתרן, אל תוסיפי סויה ומלח בכלל
לא אוהבים חריף תורידו את החריף
אוהבים חריף, תוסיפו עוד טבסקו\רוטב חריף אחר שבא לכם שכחתי להגיד, לרוטב מוסיפים גם 2-3 שיני שום קצוצות (או פרוסות איך שבא לכם)
והנה תמונות (יצא עכשיו חם חם מהתנור! 20 דק' לקח)
מצרכים:
חזה עוף (אני משתמש ב-200 גרם - קחו כמה שצריכים לפי התזונה שלכם)
חמאת בוטנים - 2 כפות
ירקות - אני השתמשתי בברוקולי וכרובית כי זה מה שהיה, גם גמבות בצבעים שונים, פטריות היה הולך כאן
מלח ופלפל
צ'ילי חריף - לא חובה אבל ממש פספוס בלי
רוטב סויה - לא חובה
שמן שומשום - לא חובה אבל צריך רק 2 טיפות אז באמת לא משמעותי לערכים הסופיים אבל נותן מלא ריח
אופן ההכנה:
- שמים את החמאת בוטנים עם מים חמים ומערבבים כמו עם טחינה גולמית. מוסיפים מלח צ'ילי חריף קצוץ דק ו2 טיפות שמן שומשום
- מכניסים את החזה עוף לרוטב ונותנים לו לשבת שם לפחות רבע שעה - אבל אפשר גם 24 שעות (במקרר..)
- בינתיים מכינים את הירקות - חותכים לרצועות עבות שיהיו התחתית (כמו בתמונה הראשונה) - אני השתמשתי בכרובית וברוקולי אז חתכתי אותם ככה שיהיו שטוחים
- שמים על הירקות 2 כפיות של סויה (אפשר יותר אפשר פחות, תלוי רק בכם..) וקצת פלפל שחור
- מחמים תנור ל200 מעלות
- מניחים את העוף על הירקות ומוזגים את שאר הרוטב ככה שיכסה כמה שיותר (הכמות של הרוטב תלויה בכמה מים שמתם)
- מכניסים לתנור ל20-30 דק' (תלוי בתנור ועובי של החזה עוף, אני השתמשתי בפרוסות דקות יחסית כדי לקצר זמנים - פשוט תבדקו אם העוף לבן מבפנים אם כן אז מעולה)
- מגישים עם אורז לבן\מלא
- 🍽️🥹
בתאבון!
מבחינת ערכים זה מאוד תלוי
200 גרם חזה עוף זה בסביבות ה300-330 קלוריות 62 חלבון 7 שומן ו0 פחמימה
2 כפות חמאת בוטנים זה 190 קלוריות 6 חלבון 16 שומן ו6 פחמימה (2 סיבים)
כוס אורז זה 220 קלוריות 5 חלבון 45 פחמימה ו2 שומן
אז סה"כ אם עשיתם בדיוק כמוני (כשאני לא מחשב ירקות, ולא את השתי טיפות שמן שומשום) אמור לצאת משהו כזה:
קלוריות: 736
חלבון: 73
פחמימה: 51
שומן: 25
אם אתם במסה, או סתם מרשים לעצמכם קצת יותר, אז נוזל קוקוס מוסיף המון לרוטב הזה..
רוצים לעשות את זה עם פחות שומן תורידו כף חמאת בוטנים
רוצים דל פחמימה, אל תאכלו אורז
רוצים פחות נתרן, אל תוסיפי סויה ומלח בכלל
לא אוהבים חריף תורידו את החריף
אוהבים חריף, תוסיפו עוד טבסקו\רוטב חריף אחר שבא לכם שכחתי להגיד, לרוטב מוסיפים גם 2-3 שיני שום קצוצות (או פרוסות איך שבא לכם)
והנה תמונות (יצא עכשיו חם חם מהתנור! 20 דק' לקח)